keresett a fórumtárs....
Én egy olcsó alternatívát ajánlottam.....ugródeszkának...

A mikrofonkábel nem feltétlenül koax rendszerű....

Fogadd meg jozsibazsi szavait: csak a fülednek higyj, a teszteket - minimum - kezeld fenntartással. Iránymutatónak jók lehetnek, csakúgy mint a fórumos tanácsok, de hinni csak a saját ízlésednek!
A kettő között elég nagy az ár, de ha van lehetőséged akkor yukon.Valaki az XLR-re esküszik hogy jobb.
A múlt hétre visszakötöttem a Type2-est, még mindig kellemes hang, de már nem tudtam annyira szeretni.mishow írta: ↑2019.02.18., hétf. 08:47Most azt gondolom (ami inkább megérzés), hogy az ideális kábelméret valahol a 0,8-1mm átmérő körül van, az általam eddig - megelégedéssel - használt AudioQuest Type2 az összesodort 2x2 érrel 1,33-at ad ki, azzal pl ellennék - csakhogy a vékony DNM után látom (hallom) a "függönyt", amit a zene elé húz.
És az Audio Consulting igen kiváló ezüst drótjai sem.Ear írta: ↑2019.02.21., csüt. 09:37Ha már vékony és egyeres, ne maradjanak ki a 47 Lab drótocskái sem a nagyon vicces RCA csatlakozókkal.mishow írta: ↑2019.02.18., hétf. 08:47
Azt nem ismerem, csak a fórumon olvastam róla, általában jó volt a vélemény.
Mostanában tudtam szerezni újra eredeti régi DNM kábelt, a szalagszerű kivitelt, 2x0,65-ös érrel.
Előtte kaptam Kupeckétől Eichmann Express2 kábelt kölcsön, abban asszimetrikus ér van, 1x1 (+) és 1+1,5 (-) tömör vezetővel (bár nem mértem utána, de a nagyságrend stimmel) jumpernek pedig a háromeres kivitelből maradt darabkából készült 0,8-as erek vannak.
dixie-chicken írta: ↑2019.02.18., hétf. 14:06Alisca Black...3 vastagabb,merev rézvezeték....
és az Arzachel féle hangszorókábel se maradjon már le a listárolaz is megér egy misét
![]()
Az nagy kedvencem volt, máig bánom, hogy eladtam.dixie-chicken írta: ↑2019.02.18., hétf. 13:38..és ne feledkezzünk meg az Evidence Audio Siren II-röl sem![]()
Mindnél jól hallható, a "wow" faktor mértéke attól függ inkább, hogy milyen kábel helyére kerül.
K P írta: ↑2019.02.18., hétf. 14:41de sztem megéri megküzdeni vele...csak egy bizonyiték,hogy sok marketing/humbuk nélkül is létezik jó kábel...dixie-chicken írta: ↑2019.02.18., hétf. 14:06Alisca Black...3 vastagabb,merev rézvezeték....
Ez az. Merev, mint a fagyott kutya lába.....![]()
Köszi, hogy leírtad a tapasztaltakat.mishow írta: ↑2019.02.18., hétf. 08:47Azt nem ismerem, csak a fórumon olvastam róla, általában jó volt a vélemény.
Mostanában tudtam szerezni újra eredeti régi DNM kábelt, a szalagszerű kivitelt, 2x0,65-ös érrel.
Előtte kaptam Kupeckétől Eichmann Express2 kábelt kölcsön, abban asszimetrikus ér van, 1x1 (+) és 1+1,5 (-) tömör vezetővel (bár nem mértem utána, de a nagyságrend stimmel) jumpernek pedig a háromeres kivitelből maradt darabkából készült 0,8-as erek vannak.
Ez utóbbi helyett kipróbáltam a gyári jumpert is, ami egy kb 2mm-es tömör rézdrót.
A változás karaktere egyértelmű: minél vékonyabb a kábel, annál szellősebb, részletezőbb, gyorsabb (!) lesz a hang, a sávszélek kitolódnak, a kiemelések eltűnnek. Ennek következtésben - tehát pl a felső basszus kiemelés eltűnése miatt - a basszus "vékonyabb", de azért nagyonis ott van: pontosabb, feszesebb, kottázhatóbb, lemegy egészen a "pincébe" csak ezt nem minden hangdoboz tudja követni, illetve a fülnek szoknia kell. A kábelt vastagítva a hang egyre barátságosabb, puhább lesz, de fokozatosan rárakódik valamilyen "szutyok", és a magasak is "lekonyulnak" (vagy csak annyira kisimulnak, hogy emiatt ezt az érzést adják, erre végül nem jöttem rá).
Most azt gondolom (ami inkább megérzés), hogy az ideális kábelméret valahol a 0,8-1mm átmérő körül van, az általam eddig - megelégedéssel - használt AudioQuest Type2 az összesodort 2x2 érrel 1,33-at ad ki, azzal pl ellennék - csakhogy a vékony DNM után látom (hallom) a "függönyt", amit a zene elé húz. Nem vészes, de már tudom, hogy ott van. Vastagítva a kábelt, ez a függöny is egyre vastagabb lesz - de hozzáteszem, az egyeres kábel sajátos hangja mindvégig jelen van és marad!
Szerintem próbálj ki vékony(abb) tömör kábelt, hogy halld a különbséget. A saját legutóbbi hallgatózásaim alapján annyit előre ki merek jelenteni, nagyon más lesz, de fontos tapasztalás!
Úgyhogy hajrá!![]()
lehetséges,annyira nem jártam utánna,csak a Cyrus kábel elérhető volt baráti áron az akkori MO-i Cyrus/Mission forgalmazónál,és jók voltak....volt bi-wire változata ismishow írta: ↑2019.02.18., hétf. 12:37Nemrég tudtam meg Meridian fórumtárstól, hogy a korai DNM hf kábelek még ugyanúgy néztek ki, mint a képen látható Cyrus kábel: szürke, átlátszatlan szalagban két tömör vezetőszál.
Kicsit keresgélve a neten annyit találtam, hogy ez a korai, szürke kábel vélhetően a DNM3A rendszer része volt, merthogy létezett olyan is, mégpedig szintén Denis Morecroft koncepciója szerint, amiről ITT vagy ITT lehet részletesen olvasni.