Ez szerintem a tipikus esete annak, amikor részigazságokból rossz konzekvenciák levonása után eljutunk egy fals megállapításig. Akármilyen jó és drága az ethernet kábeled, a zajt az is átviszi. Nem létezik olyan anyag ami képes szűrni a nem oda való zajokat. A zajt magában az audio eszközben kell szűrni tudatos tervezéssel és megfelelő elektronikával, és ezt meg is teszik a gyártók. Egyébként az ethernet kábelen átszűrődő búgás mérhető jelenség (-100dB alatt), de most nem keresem ki újra archimago mérést.Aszpirin írta: ↑2019.02.04., hétf. 13:30Csakhogy az ethernet-kábel galvanikus kapcsolattal jár, ennek minden ódiumával... és igen, az már feltételezésem szerint alighanem lehet úgy is zajos, hogy befolyásolja az audio-szekció hangját. Szóval ha ethernet, akkor nem árt a jó kábel. Ha WiFi, akkor meg nem árt a gyors és erős router.
Én részemről maradok a WiFi-nél.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6111
WiFi-nél, ha gyenge vagy zavart a jel, az a (router és vevő közötti) elérhető sávszélességet rontja. A hangminőséget nem tudja befolyásolni. Ha viszont a sávszélesség nem éri el az épp aktuális zenehallgatáshoz/filmnézéshez szükséges mértéket, akkor az a zene/film akadozásánban vagy teljes leállásban nyilvánul meg, nem a hangminőség romlásában.
Ami a szükséges sávszélességet illeti: a legdurvább példa egy 4K-s film BD imager-ről, veszteségmentes Atmos vagy DTS:X hanggal (itt csak a hang legalább 4-szer annyi sávszélességet igényel, mintha egy 16/48kHz-es FLAC-ot hallgatnál, plusz a 4k kép) Ennek a sávszélesség-igénye az én “mérésem” szerint elérheti a 80-90 Mbps-t. Egy mai routernek meg sem kottyan, de ha rosszminőségű a vételi ponton a WiFi-jel, akkor bizony gond lehet, simán lemehet ezalá a sávszélesség. Ergo: jó (erős, stabil, gyors, és nagy lefedettséget biztosító) router nem árt.
A sztereó zenehallgatás sávszélesség-igénye (még nagy bitrátájú formátumok esetén is) ennél jóval kisebb. De itt sem árt egy jó router, főleg, ha a házban más is használja azt...
Ebből a szempontból tehát az Ethernet-kábellel igen, jobb és konstans sávszélességet tudsz biztosítani, vagyis kisebb az esélye a zene akadozásának.
Csakhogy az ethernet-kábel galvanikus kapcsolattal jár, ennek minden ódiumával... és igen, az már feltételezésem szerint alighanem lehet úgy is zajos, hogy befolyásolja az audio-szekció hangját. Szóval ha ethernet, akkor nem árt a jó kábel. Ha WiFi, akkor meg nem árt a gyors és erős router.
Ami a szükséges sávszélességet illeti: a legdurvább példa egy 4K-s film BD imager-ről, veszteségmentes Atmos vagy DTS:X hanggal (itt csak a hang legalább 4-szer annyi sávszélességet igényel, mintha egy 16/48kHz-es FLAC-ot hallgatnál, plusz a 4k kép) Ennek a sávszélesség-igénye az én “mérésem” szerint elérheti a 80-90 Mbps-t. Egy mai routernek meg sem kottyan, de ha rosszminőségű a vételi ponton a WiFi-jel, akkor bizony gond lehet, simán lemehet ezalá a sávszélesség. Ergo: jó (erős, stabil, gyors, és nagy lefedettséget biztosító) router nem árt.
A sztereó zenehallgatás sávszélesség-igénye (még nagy bitrátájú formátumok esetén is) ennél jóval kisebb. De itt sem árt egy jó router, főleg, ha a házban más is használja azt...
Ebből a szempontból tehát az Ethernet-kábellel igen, jobb és konstans sávszélességet tudsz biztosítani, vagyis kisebb az esélye a zene akadozásának.
Csakhogy az ethernet-kábel galvanikus kapcsolattal jár, ennek minden ódiumával... és igen, az már feltételezésem szerint alighanem lehet úgy is zajos, hogy befolyásolja az audio-szekció hangját. Szóval ha ethernet, akkor nem árt a jó kábel. Ha WiFi, akkor meg nem árt a gyors és erős router.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Én 20 hálózatot látok úgy hogy 19-re még tudnék csatlakozni is, ha lenne lejszó.istvan01 írta: ↑2019.02.04., hétf. 12:23bizony én azon csodálkozom, hogy képes stabilan működni a wifi sűrűn lakott területen. Láttam már többször, hogy egy emeletes lakóház mellett, vagy lépcsőházában a telós wifi szkennerem lát 40-50 wifi routert 2,4GHz-es sávban, ahol van 13 kiosztható csatorna. Egy bizonyos csatornán bejelentkező WIFI RF jel ráadásul jobbra-balra kiszór 2-3 csatorna szélesen is. Nálam családi házas területen is látok 4-5 wifi routert egyidejűlg a sajátom mellett.

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
bizony én azon csodálkozom, hogy képes stabilan működni a wifi sűrűn lakott területen. Láttam már többször, hogy egy emeletes lakóház mellett, vagy lépcsőházában a telós wifi szkennerem lát 40-50 wifi routert 2,4GHz-es sávban, ahol van 13 kiosztható csatorna. Egy bizonyos csatornán bejelentkező WIFI RF jel ráadásul jobbra-balra kiszór 2-3 csatorna szélesen is. Nálam családi házas területen is látok 4-5 wifi routert egyidejűlg a sajátom mellett.
- mgus
- Törzsvendég
Az optika a leggyorsabb hálózat, plusz mentes a kábelek egyéb tulajdonságaitól. Azt hittem Digi mert még csak nekik van, de úgy látom a T-kom is fejlődik. Nem tudom annyira nem zavar a szomszéd wifije, bár lehet probléma ha azonos csatornán sugároznak,de ez csak beállítás kérdése, meg elég rövid a hatótávolság mire a szomszédba már nem működik megfelelően, kicsi a térerő. És milyen kábelt néztél ki a rendszerhez?prando írta: ↑2019.02.04., hétf. 11:02Talán inkább egymást zavarják.
De mire gondoltál picivel előbb a nyert ügyemmel?
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Talán inkább egymást zavarják.mgus írta: ↑2019.02.04., hétf. 07:48Szerintem nem sokan foglalkoztak még a témával, egy biztos a kábel gyorsabb, hisz a wifi nem éri el gigabit sebességet.Most kapcsolok csak az optika hálózat nem is kábelprando írta: ↑2019.02.03., vas. 20:38mgus írta: ↑2019.02.03., vas. 20:31Kíváncsi voltam hogy viselkedik az adapter a gyári kábel és a forest hatására,mivel ezen keresztül megy a táp is adapternek.
Az hogy látom az környék összes wifi hálózatát, tehát erősödőt a jel vagyis a ki és beérkező információkra is hatással van.
Vehettem volna jobb kábelt is hozzá, de azt már tényleg nem hinnétek el.Nem sokáig lesz üzembe mert már megvan az 5ghz-es adapter csak még kell egy két dolog maximusz PC hez.![]()
Nekem ebben a témakörben, kábel vs wifi, azt mondta egy hozzáértő, higy a kábelnél nincs jobb összeköttetés. Pl a wifi zavarhatósága miatt., a wifire visszatérve ha nagyon zavarható lenne akkor nem működne.
De mire gondoltál picivel előbb a nyert ügyemmel?
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- prando
- V.I.P.
No! TCommgus írta: ↑2019.02.03., vas. 21:09Akkor nyert ügyed van, a diginél vagy te is gondolom.prando írta: ↑2019.02.03., vas. 21:06A bejövő üvegszál.mgus írta: ↑2019.02.03., vas. 20:52
Azt nem mondta hogy kábel is összeszed minden RF jelet, még mi előtt nagyon drága kábelt venné nyilván nem fogja túlszárnyalni a beérkező kábel minőségét, nálam egy sima mezei cat5-ös.Nyilván ez függ a ruter tápjától is mert fel tudja javítani, erősíteni a jeleket.Közeljövőben terveztem a még szélesebb hálózatot, valószínű hogy kénytelen lesz kicserélni a kábelét a szolgáltató ,mert hát a cat5 nem gigabites kábel.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- mgus
- Törzsvendég
Szerintem nem sokan foglalkoztak még a témával, egy biztos a kábel gyorsabb, hisz a wifi nem éri el gigabit sebességet.Most kapcsolok csak az optika hálózat nem is kábelprando írta: ↑2019.02.03., vas. 20:38mgus írta: ↑2019.02.03., vas. 20:31Kíváncsi voltam hogy viselkedik az adapter a gyári kábel és a forest hatására,mivel ezen keresztül megy a táp is adapternek.
Az hogy látom az környék összes wifi hálózatát, tehát erősödőt a jel vagyis a ki és beérkező információkra is hatással van.
Vehettem volna jobb kábelt is hozzá, de azt már tényleg nem hinnétek el.Nem sokáig lesz üzembe mert már megvan az 5ghz-es adapter csak még kell egy két dolog maximusz PC hez.![]()
Nekem ebben a témakörben, kábel vs wifi, azt mondta egy hozzáértő, higy a kábelnél nincs jobb összeköttetés. Pl a wifi zavarhatósága miatt.

- mgus
- Törzsvendég
Akkor nyert ügyed van, a diginél vagy te is gondolom.prando írta: ↑2019.02.03., vas. 21:06A bejövő üvegszál.mgus írta: ↑2019.02.03., vas. 20:52Azt nem mondta hogy kábel is összeszed minden RF jelet, még mi előtt nagyon drága kábelt venné nyilván nem fogja túlszárnyalni a beérkező kábel minőségét, nálam egy sima mezei cat5-ös.Nyilván ez függ a ruter tápjától is mert fel tudja javítani, erősíteni a jeleket.Közeljövőben terveztem a még szélesebb hálózatot, valószínű hogy kénytelen lesz kicserélni a kábelét a szolgáltató ,mert hát a cat5 nem gigabites kábel.
- prando
- V.I.P.
A bejövő üvegszál.mgus írta: ↑2019.02.03., vas. 20:52Azt nem mondta hogy kábel is összeszed minden RF jelet, még mi előtt nagyon drága kábelt venné nyilván nem fogja túlszárnyalni a beérkező kábel minőségét, nálam egy sima mezei cat5-ös.Nyilván ez függ a ruter tápjától is mert fel tudja javítani, erősíteni a jeleket.Közeljövőben terveztem a még szélesebb hálózatot, valószínű hogy kénytelen lesz kicserélni a kábelét a szolgáltató ,mert hát a cat5 nem gigabites kábel.prando írta: ↑2019.02.03., vas. 20:38mgus írta: ↑2019.02.03., vas. 20:31Kíváncsi voltam hogy viselkedik az adapter a gyári kábel és a forest hatására,mivel ezen keresztül megy a táp is adapternek.
Nekem ebben a témakörben, kábel vs wifi, azt mondta egy hozzáértő, higy a kábelnél nincs jobb összeköttetés. Pl a wifi zavarhatósága miatt.
- mgus
- Törzsvendég
Azt nem mondta hogy kábel is összeszed minden RF jelet, még mi előtt nagyon drága kábelt venné nyilván nem fogja túlszárnyalni a beérkező kábel minőségét, nálam egy sima mezei cat5-ös.Nyilván ez függ a ruter tápjától is mert fel tudja javítani, erősíteni a jeleket.Közeljövőben terveztem a még szélesebb hálózatot, valószínű hogy kénytelen lesz kicserélni a kábelét a szolgáltató ,mert hát a cat5 nem gigabites kábel.prando írta: ↑2019.02.03., vas. 20:38mgus írta: ↑2019.02.03., vas. 20:31Kíváncsi voltam hogy viselkedik az adapter a gyári kábel és a forest hatására,mivel ezen keresztül megy a táp is adapternek.
- prando
- V.I.P.
mgus írta: ↑2019.02.03., vas. 20:31Kíváncsi voltam hogy viselkedik az adapter a gyári kábel és a forest hatására,mivel ezen keresztül megy a táp is adapternek.
- prando
- V.I.P.
Mivel egy ideje én is az ethernet kábeleken nyüglődöm, jó olvasmány volt a mai topik, köszönöm!
Kipróbálok valamilyen nem mezeit.
Kipróbálok valamilyen nem mezeit.
- mgus
- Törzsvendég
Kíváncsi voltam hogy viselkedik az adapter a gyári kábel és a forest hatására,mivel ezen keresztül megy a táp is adapternek.
Vehettem volna jobb kábelt is hozzá, de azt már tényleg nem hinnétek el.Nem sokáig lesz üzembe mert már megvan az 5ghz-es adapter csak még kell egy két dolog maximusz PC hez.
Vehettem volna jobb kábelt is hozzá, de azt már tényleg nem hinnétek el.Nem sokáig lesz üzembe mert már megvan az 5ghz-es adapter csak még kell egy két dolog maximusz PC hez.

- mgus
- Törzsvendég
Nem az volt a cél hogy a legjobb legyen,a wifi kísérlet része. Ha a dac-ról menne a műsor akkor ott Pangea, ez egy ezüst kábel, gondolom az már nem a kezdő szint.

mgus írta: ↑2019.02.03., vas. 17:38Nekem egy AQ forest van benn a célnak tökéletesen megfelel.Van még egy Pangea AG nevezetű is az a füleshez megy.K P írta: ↑2019.02.03., vas. 17:08Van olyan vélemény, hogy a 1000 kontra 150000 Ft- os USB drót között nincs hangzásbeli differencia.Aszpirin írta: ↑2019.02.03., vas. 14:39
Mit jelent az, hogy AQ "minőséget"? Az AQ-nek van 7ezer forintos és 150ezer forintos USB-kábele is, ugyanaban a méretben. Valószínűnek tartom, hogy az utóbbi ár/érték aránya a rosszabb, bár ezt is marha nehéz megállapítani objektív módon.
Aztán van aki azt mondja, hogy a drágábbat jobbnak hallja.
Hol az igazság, odaát?![]()
A forest-et nem nehéz überelni. Belépő. Csak jelzem jó szándékkal.
.
- mgus
- Törzsvendég
Úgy is fogalmazhattam volna hogy 10 db 100e kábel már 1milka, nem hiszem hogy bármilyen magazin ezt bevállalná.Plusz az anyagvizsgálathoz szükséges műszerek, szakemberek. Pl. az AQ-nél krimpelésel gyártják a kábelt, az már szétvágva utána kuka kategória.robi20064 írta: ↑2019.02.03., vas. 18:55Es ez nem ferne bele a sok promora/tesztelesre kapott, neha vissza sem kert "keretbe"? Meg ha ki kellene fizetni akkor is. Kivancsi lennek melyik elismert kabelgyar hogyan reagalna erre es ki akarna utana is buszken kuldeni az uj fejleszteseket probaraA legtobb keszulek gyarto sem onti ki mugyantaval a keszulekhaz felet hogy ra se lehessen nezni az aramkorre es annak elemeire (mondjuk ott vannak mas praktikus okok is). Csatlakozo leszed, kabel szetbont par centit majd a vegen osszeszerel es promo aron eladjak.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Kedves Gyuri, szeretnéd ha ezt műszaki tartalmában lereagálnánk, vagy elegendő a fórum társi hümmögő tisztelet?

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- mgus
- Törzsvendég
Elég nehéz eset ugyanis ha szétvágsz egy 100e kábelt akkor lehet az ki kell fizetni.robi20064 írta: ↑2019.02.03., vas. 18:39Erre utaltam a PC topicban is, a neves szaklapok akar vizsgalhatnak a kabelek anyaghasznalatat, arnyekolasat, osszeszereleset, de ugy latszik ez senkit sem erdekel. Entreq videot nem linkelek mert az adminok meglincselnekkaboca36 írta: ↑2019.02.03., vas. 15:02Talan a jobb anyag minoseg hasznalata ( tisztabb rez) szamit az olcsobb kategoriaban is. A sok No-name ujrahasznositott anyagbol es vacak korulmenyek kozt legyartott vackaik-nal biztos hogy jobban szol.Aszpirin írta: ↑2019.02.03., vas. 14:39
Mit jelent az, hogy AQ "minőséget"? Az AQ-nek van 7ezer forintos és 150ezer forintos USB-kábele is, ugyanaban a méretben. Valószínűnek tartom, hogy az utóbbi ár/érték aránya a rosszabb, bár ezt is marha nehéz megállapítani objektív módon.![]()
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Köszönöm az Entreq linkeket, hatalmas!
AQ. Nekem is van jópár AQ kábelem, de mind belépő szintek, az a jó, hogy szerintem figyelnek annyira a nevükre, hogy belépő kategóriában is egy műszakilag korrekt terméket adnak, ez meg vásárlóként pont ideális ... :)

AQ. Nekem is van jópár AQ kábelem, de mind belépő szintek, az a jó, hogy szerintem figyelnek annyira a nevükre, hogy belépő kategóriában is egy műszakilag korrekt terméket adnak, ez meg vásárlóként pont ideális ... :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6326
Most ez valami vicc, hogy te vagy ma a harmadik aki ezt belinkeli?redbulova írta: ↑2019.02.03., vas. 18:18Ez egy internetes fórumon jelent meg az Entreq USB kábelről. Érdekes dolgot talált a Dán kolléga amikor szétszedte.
https://www.whatsbestforum.com/threads/ ... sed.16735/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ez egy internetes fórumon jelent meg az Entreq USB kábelről. Érdekes dolgot talált a Dán kolléga amikor szétszedte.
- mgus
- Törzsvendég
Nekem egy AQ forest van benn a célnak tökéletesen megfelel.Van még egy Pangea AG nevezetű is az a füleshez megy.K P írta: ↑2019.02.03., vas. 17:08Van olyan vélemény, hogy a 1000 kontra 150000 Ft- os USB drót között nincs hangzásbeli differencia.Aszpirin írta: ↑2019.02.03., vas. 14:39Mit jelent az, hogy AQ "minőséget"? Az AQ-nek van 7ezer forintos és 150ezer forintos USB-kábele is, ugyanaban a méretben. Valószínűnek tartom, hogy az utóbbi ár/érték aránya a rosszabb, bár ezt is marha nehéz megállapítani objektív módon.
Hol az igazság, odaát?![]()
Lehet, hogy a szigetelésben van a titok.....aeternum írta: ↑2019.02.03., vas. 16:05Kis csemege igy vasárnapra.

Van olyan vélemény, hogy a 1000 kontra 150000 Ft- os USB drót között nincs hangzásbeli differencia.Aszpirin írta: ↑2019.02.03., vas. 14:39Mit jelent az, hogy AQ "minőséget"? Az AQ-nek van 7ezer forintos és 150ezer forintos USB-kábele is, ugyanaban a méretben. Valószínűnek tartom, hogy az utóbbi ár/érték aránya a rosszabb, bár ezt is marha nehéz megállapítani objektív módon.
Hol az igazság, odaát?