Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3801

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

K P írta:
2019.02.03., vas. 16:50
kaef2 írta:
2019.02.03., vas. 12:45
Bécó írta:
2019.02.03., vas. 11:48
Szerintetek ha nem lenne különbség akkor gyártanának a cégek ennyi különböző anyagú,átmérőjű,szigetelésű..stb kábeleket?Kérdezzétek meg a Magyar kábel készítőket ők hogyan mi mentén fejlesztenek pl:ValhallA..stb hogy ők hallanak e különbséget vagy csak marketingelnek?
SZVSZ (nyugodtan ki lehet javítani, ha tévedek) az egyetlen hazai kábelgyártó Bese Attila és az Alisca Orange, aki tényleg gyárt és nemcsak összeszerel kábelt.

http://www.retroaudio.hu/doc/termekek.php#hangf_kabelek

A Black Line XLR szimmetrikus kábelét WireWorld Platinum 7. generációs OCC ezüst kábelekkel együtt használom. Teljes értékű partner a rendszerben (amiben minden egyéb kábel is WW Platinum ezüst, az USB-k és a tápkábelek is), nem érzem a használatát jelentős kompromisszumnak a brutál drága és elismerten kiváló WW kábelek mellett sem, az előfok és az aktív stúdió monitorpár között.

Megérdemli Bese Attila, hogy csináljak neki ilyen módon is egy kis propagandát. leborulok.gif
Kb 15 éve a táp - ill, hsz drótjaim Black Line- ok. Cserélődött már alóluk ez meg az....
A tápkábelei vicces áron, nagyon jók és az elosztók is. Van nekem is jó pár.

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Hozzászólás Szerző: K P »

kaef2 írta:
2019.02.03., vas. 12:45
Bécó írta:
Szerintetek ha nem lenne különbség akkor gyártanának a cégek ennyi különböző anyagú,átmérőjű,szigetelésű..stb kábeleket?Kérdezzétek meg a Magyar kábel készítőket ők hogyan mi mentén fejlesztenek pl:ValhallA..stb hogy ők hallanak e különbséget vagy csak marketingelnek?
SZVSZ (nyugodtan ki lehet javítani, ha tévedek) az egyetlen hazai kábelgyártó Bese Attila és az Alisca Orange, aki tényleg gyárt és nemcsak összeszerel kábelt.

A Black Line XLR szimmetrikus kábelét WireWorld Platinum 7. generációs OCC ezüst kábelekkel együtt használom. Teljes értékű partner a rendszerben (amiben minden egyéb kábel is WW Platinum ezüst, az USB-k és a tápkábelek is), nem érzem a használatát jelentős kompromisszumnak a brutál drága és elismerten kiváló WW kábelek mellett sem, az előfok és az aktív stúdió monitorpár között.

Megérdemli Bese Attila, hogy csináljak neki ilyen módon is egy kis propagandát. leborulok.gif
Kb 15 éve a táp - ill, hsz drótjaim Black Line- ok. Cserélődött már alóluk ez meg az....

aeternum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 174

Hozzászólás Szerző: aeternum »

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.

Bohumil Hrabal

Gyuri108
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: Gyuri108 »

robi20064 írta:
2019.02.03., vas. 13:50
Gyuri108 írta:
2019.02.03., vas. 13:06
Számomra friss tapasztalat:
internet modem - ethernet kábel - router - ethernet kábel - lejátszó
felépítésű rendszernél Tidalt használva jelentős különbségek hallhatók a modem és a router között lévő különféle ethernet kábelek hangzásában.
A router - hálózati audió lejátszó és router - NAS viszonylatban eddig is ezt tapasztaltam.
Esetleg azt megosztod hogy milyen kabeleket probaltal? Csak muanyag csatlakozosokat, csak femet, vegyesen, cat5/6/7, milyen brand volt?
Egyszerű a rendszerem felépítése: UPC Connect Box lebutítva (csak internet modemként használom), aztután egy router, amelyre AQ Carbon ethernet kábelekkel csatlakozik a NAS és a hálózati audió lejátszó.
2 éve használtam a Tidalt utoljára; akkor nem voltam elragadtatva tőle, lényegesen rosszabb hangminőséget adott forrásként, mint a NAS-om. Nemrégiben befektettem kemény 299 Ft-ot három havi előfizetésbe, és meglepetéssel tapasztaltam, hogy egész jó a Tidal hangminősége. Ezt a hálózati audió lejátszóm firmware frissítésének tudtam be, amely sokat hozott hangban nálam. De volt a Tidal-hangban valami zavaró szürkeség, gépiesség, a hangzás gazdagságának a hiánya.

Van 2 olcsó AQ ethernet kábelem is (Pearl és Forest), amelyeket régebben használtam. Bepróbáltam őket a modem és a router közé az eredetileg ottlévő mezei CAT.5e helyett, és azonnal lehetett hallani a különbséget a három kábel hangzása között. Mindkét AQ kábel hangja jelentősen felülmúlja a CAT.5e kábel szegényes produkcióját.

Számomra a Tidal akkor lett teljes értékű forrás, amikor a modem és a router közé is AQ Carbon ethernet kábel került.

Gyuri108
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jester írta:
2019.02.03., vas. 13:16
Gyuri108 írta:
felépítésű rendszernél Tidalt használva jelentős különbségek hallhatók a modem és a router között lévő különféle ethernet kábelek hangzásában.
A router - hálózati audió lejátszó és router - NAS viszonylatban eddig is ezt tapasztaltam.
A tapasztalatod teljesen mást mutat mint az én tapasztalatom. Illetve a technikai tények is azt mutatják, hogy nem lehet hangzásban különbség két ethernet kábel között.
Éppen azért írtam le a saját tapasztalatomat, hogy a fórumot látogatók ne csak a te tapasztalataidról olvashassanak. Netán az enyémhez hasonló felépítésű rendszert használók is hasonló tapasztalatokra tegyenek szert.

A "technikai tények" csak az ethernet kábeleken történő adattovábbításról szólnak, nem az ethernet kábelek hangzásbeli különbségeiről. De ilyesmikről 3-4 éve a hálózati audio lejátszós topikban már értekeztünk; én nem kívánom ismételgetni magam.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Aszpirin írta:
2019.02.03., vas. 14:39
robi20064 írta:
2019.02.03., vas. 14:02
Inkabb arra probaltam utalni hogy AQ "minoseget" elkepzelheto hogy kedvezobb aron is talal az ember mas markabol.
Mit jelent az, hogy AQ "minőséget"? Az AQ-nek van 7ezer forintos és 150ezer forintos USB-kábele is, ugyanaban a méretben. Valószínűnek tartom, hogy az utóbbi ár/érték aránya a rosszabb, bár ezt is marha nehéz megállapítani objektív módon.
Talan a jobb anyag minoseg hasznalata ( tisztabb rez) szamit az olcsobb kategoriaban is. A sok No-name ujrahasznositott anyagbol es vacak korulmenyek kozt legyartott vackaik-nal biztos hogy jobban szol.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Aszpirin írta:
2019.02.03., vas. 14:39
robi20064 írta:
Inkabb arra probaltam utalni hogy AQ "minoseget" elkepzelheto hogy kedvezobb aron is talal az ember mas markabol.
Mit jelent az, hogy AQ "minőséget"? Az AQ-nek van 7ezer forintos és 150ezer forintos USB-kábele is, ugyanaban a méretben. Valószínűnek tartom, hogy az utóbbi ár/érték aránya a rosszabb, bár ezt is marha nehéz megállapítani objektív módon.
Anyaguk szerint csoportosítva vannak, plusz a ötvözet is szerepet játszik 5%-10% ezüst bevonat.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Aszpirin írta:
2019.02.03., vas. 11:10
kaboca36 írta:
2019.02.03., vas. 09:50
K P írta:
2019.02.03., vas. 09:41
1000 Ft- os USB kábelt használ itt valaki? Mivel csak 1-eket, meg 0-ákat kell a PC- ből a DAC- ba juttatni, így logikus lenne, hogy minek a drágább kábel?
Viszont a bitek továbbításán kívül nem lehet, hogy egy kábel zajt, illetve rezgéseket is továbbít a készülékekbe?
Nincs 1-es meg 0. Az adat egy hullam jel. es nagyon nem mindegy milyen az ado es vevo kozotti kapcsolat.
Az usb gyenge minusegu 5V-ja az ami letudja rontani akar a vevo oldalon mukodo dacot.
Ennek ellenére a kérdés jogos.
Az 1-eseket és 0-kat jelképező analóg jelszintekben elég nagy a tolerancia ahhoz, hogy bizonyos mértékig zajtűrő legyen az adatátvitel. Ha már annyira zajos, hogy bithibák keletkeznek, akkor ezek valószínűleg inkább durvábban hallható zörejeket okoznak a D/A konverzió után, mint hogy a "hangszínbe" avatkoznának bele - bár ebben azt hiszem nincs teljes egyetértés a fórumlakók között, sőt, igen nagy vitákat tud generálni a kérdés.
Az 1-esek és 0-k helyes időzítése az, ami már befolyásolni tudja a hangképet (ld. jitter) - ezt azonban az átvitel utáni pufferelés és saját DAC-órajel elvileg függetlenné teszi a kábeltől.
És akkor ott van az általad felvetett dolog a tápvonalban - ami akkor jön képbe, ha a DAC az USB-kábelen kapott tápfeszültséget használja. Ez valódi, és mindenki által egyszerűen belátható probléma lehet.

Nos, hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak: igen, próbáltam kétféle noname USB-kábelt (ferritgyűrűset és ferritgyűrű-néélkülit is) és nem-noname-eket (ezeken egyiken sincs ferritgyűrű). Saját táppal és saját órajellel rendelkező (integrált) DAC-al próbágattam, amelynek az usb bemenete ráadásul galvanikusan le is van választva (legalábbis a marketinganyag alapján). Ebben a felállásban a fenti megfontolásokból nem lehetne különbség az 1000 forintos és a 30ezer forintos USB kábel között. Ugyanúgy kellene szóljon a zene a DAC "mögött"... és mégsem ez a helyzet. Van különbség. Lagalábbi én érzékelek különbséget. Természetesen a drágábbik kábelek javára :rolleyes:

Épkézláb magyarázatot nem találtam rá, az is lehet, hogy a tudatom befolyásolja a hallásomat, de az is, hogy valamelyik logikai következtetésem nem helyes.

Ez a különböző USB kábelek közötti különbség téma mindenesetre jókora vitákat generált már eddig is, és attól tartok, heves vitákat fog generálni ezután is.
Erre csak azt tudom mondani ,hogy a 24 bittes adat kb 18-19 bittes lesz . A 32 bittest mar inkabb meg sem említem. Csak a dac-ban kialakulo tap zaja elnyom 3-4 bitet meg laboraturiumi korulmenyek kozt is.
Maga az adat atvetelnel keletkezo 8-10 fele jitter miatt (amit mi hangszin vatozasnak erzekelunk) ennyit tudd. Szoval kergetdni a DSD-t meg a ultra magas felbontasu zeneket "szinte" felesleges. De en ebbe mar nem szivesen maszok bele vita formajaban.. Mindenki hallgassa azt ami neki legjobban bejon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kaboca36 2019.02.03., vas. 14:59-kor.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6113

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

robi20064 írta:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Jester írta:
2019.02.03., vas. 14:10
-KP- írta:
2019.02.03., vas. 13:38
Ez az entreq sztori nagyon durva, de számomra kicsit sem meglepő. Amíg el lehet adni ezeket, addig mindig lesznek ilyen "termékek".
A legszebb az egészben az, hogy maga az Entreq tulaj is beírt, hogy hát igen 4-5 éves kábel lehet, mert akkor ők teljesen standard mások által gyártott kábeleket vettek meg majd "rebuildelték" :D Hihetetlen komolyan.

Egyébként itt egy interjú a mesterrel :)
Huhh, ez az interjú... tényleg kíváncsi voltam rá, de a mester angoltudása miatt nagyon hardcore Entreq-fannak kell lenni, hogy ezt végig lehessen hallgatni. Én kb 40%-ig bírtam...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
mgus írta:
2019.02.03., vas. 13:11
robi20064 írta:
2019.02.03., vas. 12:36

Nem, szinte biztosra veszem hogy egy vagy tobb referencia lancon tesztelnek, mar csak azert is mert szamukra kevesbe van ennek anyagi akadalya mint egy kezdo DIY "kabelfejlesztonek". Csak azert mert valamin van egy AQ logo attol meg nem lesz automatikusan jo - plane nem az arahoz kepest. Nem vagyok "kabeltagado" csak szeretem a misztikumat es megtapasztalast osszevetni a tudomannyal es tenyekkel.
Az AQ-nak én csak örülök mert az alsó rétegbe is el tudott hozni egy minőség javulás. Eleinte én is kételkedtem, de engem meg tudtak győzni, nem tudom a többiek hogy vannak ezzel, úgy látom téged negatívan érintett meg a dolog.
Az AQ csak egy pelda volt, nincs konkret problemam veluk azon kivul hogy szerintem picit erosebb a marketingjuk mint masoknak, de ugye ez egy ilyen vilag, a marketing hatalmat talan nem kell kulon magyarazni (van AQ kabelem is, meg mielott). Inkabb arra probaltam utalni hogy AQ "minoseget" elkepzelheto hogy kedvezobb aron is talal az ember mas markabol.
Gyárilag szerelt kábel nem sok van a választékban, talán még a a nordost hozzá nem volt szerencsém.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

-KP- írta:
2019.02.03., vas. 13:38
Ez az entreq sztori nagyon durva, de számomra kicsit sem meglepő. Amíg el lehet adni ezeket, addig mindig lesznek ilyen "termékek".
A legszebb az egészben az, hogy maga az Entreq tulaj is beírt, hogy hát igen 4-5 éves kábel lehet, mert akkor ők teljesen standard mások által gyártott kábeleket vettek meg majd "rebuildelték" :D Hihetetlen komolyan.

Egyébként itt egy interjú a mesterrel :)

youtu.be/T8uGTOfmQjo
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
2019.02.03., vas. 13:56
mgus írta:
2019.02.03., vas. 13:34
Jester írta:
2019.02.03., vas. 13:30

Hát, most igazat kell adnom. Aki nem hall közel 1dB RMS hangerőkülönbséget annak tényleg gond van a hallásával. Nekem egy 5 ezer forintos kínai fülesen sikerült ez a hatalmas próbatétel, de további jó vuduzgatást kívánok az ethernet kábeleidhez :)
Nincs egyetlen ethernet kábelem a rendszerbe kötve :D , mind a fiókban pihen. :smile29: ,wifi ott úgyse számít a minőség.
Aha, esetleg majd olvass picit utana az Ethernet es a Wifi jelatviteli kozotti kulonbsegeknek, jelerosseg, csomagvesztes stb. Max a lejatszod jol kezeli ezeket es ebbol te nem tapasztalsz semmit.
Ez lehet off nak számít,hisz nincs egy kábel se. gondolkodik.gif
Már 2 éve wifizek nem tűnt még el egy filom se. A játéknál viszont ott akadnak problémák időnként amikor 3 csaj ráakad a wifimre. :D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Bécó írta:
2019.02.03., vas. 13:22
Kezdődik! ;peace;
Ugyemegmondtamén :D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Jester írta:

Ez nekem egyébként nagyon furcsa. Had kérdezzem már meg tőled, hogy amikor azt írod, hogy az általam néhány hete feltöltött 3 féle audio file között nem hallottál különbséget akkor komolyan beszéltél? Mert ha ez így van, akkor nekem nagyon visszás, hogy 3 olyan dolog között nem hallassz különbséget amik között valós mérhető és hallható (vakteszten is) különbségek vannak, de az AQ kábelei között meg hallassz különbséget, miközben az AQ-t már rengeteg oldalról támadták, hogy egy sima scammer gyártó:

https://www.head-fi.org/threads/audioqu ... am.795911/

hasonlóan az Entreqhez akik a szép szigetelés alá kutyaközönséges UBS kábelt raktak:

https://www.whatsbestforum.com/threads/ ... sed.16735/

A hit nagyon erős úgy látom...

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

Jester írta:
2019.02.03., vas. 13:30
mgus írta:
2019.02.03., vas. 13:28
Egyszerű a dolog :D ,félig süket vagyok :D ,azt nem értem ha te hallod a különbséget akkor miért nem hallod az usb,táp,ic, stb, kábelek hangját , egyszerű a válasz csak a mérésekre vagy beállva. :kiss:
Hát, most igazat kell adnom. Aki nem hall közel 1dB RMS hangerőkülönbséget annak tényleg gond van a hallásával. Nekem egy 5 ezer forintos kínai fülesen sikerült ez a hatalmas próbatétel, de további jó vuduzgatást kívánok az ethernet kábeleidhez :)
Nincs egyetlen ethernet kábelem a rendszerbe kötve :D , mind a fiókban pihen. :smile29: ,wifi ott úgyse számít a minőség.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

mgus írta:
2019.02.03., vas. 13:28
Egyszerű a dolog :D ,félig süket vagyok :D ,azt nem értem ha te hallod a különbséget akkor miért nem hallod az usb,táp,ic, stb, kábelek hangját , egyszerű a válasz csak a mérésekre vagy beállva. :kiss:
Hát, most igazat kell adnom. Aki nem hall közel 1dB RMS hangerőkülönbséget annak tényleg gond van a hallásával. Nekem a konyhapulton egy 5 ezer forintos kínai fülesen sikerült ez a hatalmas próbatétel, de további jó vuduzgatást kívánok az ethernet kábeleidhez :)
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

Jester írta:
mgus írta:
Az AQ-nak én csak örülök mert az alsó rétegbe is el tudott hozni egy minőség javulás. Eleinte én is kételkedtem, de engem meg tudtak győzni, nem tudom a többiek hogy vannak ezzel, úgy látom téged negatívan érintett meg a dolog.
Ez nekem egyébként nagyon furcsa. Had kérdezzem már meg tőled, hogy amikor azt írod, hogy az általam néhány hete feltöltött 3 féle audio file között nem hallottál különbséget akkor komolyan beszéltél? Mert ha ez így van, akkor nekem nagyon visszás, hogy 3 olyan dolog között nem hallassz különbséget amik között valós mérhető és hallható (vakteszten is) különbségek vannak, de az AQ kábelei között meg hallassz különbséget, miközben az AQ-t már rengeteg oldalról támadták, hogy egy sima scammer gyártó:

hasonlóan az Entreqhez akik a szép szigetelés alá kutyaközönséges UBS kábelt raktak:

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

mgus írta:

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Gyuri108 írta:
A tapasztalatod teljesen mást mutat mint az én tapasztalatom. Illetve a technikai tények is azt mutatják, hogy nem lehet hangzásban különbség két ethernet kábel között.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
2019.02.03., vas. 12:36
Bécó írta:
2019.02.03., vas. 12:05
robi20064 írta:
2019.02.03., vas. 12:00

Nem azt allitjuk hogy nincs, de mas az analog es mas a digitalis kabelek vilaga. Digitalis vilagon belul szinten van tobb elegge eltero szabvany (USB, I2S, SPDIF, AES, stb). Ettol eltekintve letezik marketingnek nevezett dolog is, es talan nem ordogtol valo feltetelezni hogy nem minden gyarto kabelenek az ara all egyenes aranyban a minosegevel (itt most eslo sorban nem a hazaiakra gondolok). Akosrol (ValhallA) konkretan tudni lehet hogy a leheto legjobb minosegu alapanyagokkal dolgozik, es az o rendszere alkalmas arra hogy hallhatova tegye a kulonbsegeket. O egy pozitiv pelda, de ettol meg letezik/letezhet szamtalan negativ is.
Szerinted más gyártók pl:Nordost,Audioquest..stb egy gagyi láncon tesztelnek.Kívánci lennék hogy Ákos mér e vagy csak fülre fejleszti a kábeleit?Nem szeretném kritizálni a munkáját csak tényleg kíváncsi vagyok.
Nem, szinte biztosra veszem hogy egy vagy tobb referencia lancon tesztelnek, mar csak azert is mert szamukra kevesbe van ennek anyagi akadalya mint egy kezdo DIY "kabelfejlesztonek". Csak azert mert valamin van egy AQ logo attol meg nem lesz automatikusan jo - plane nem az arahoz kepest. Nem vagyok "kabeltagado" csak szeretem a misztikumat es megtapasztalast osszevetni a tudomannyal es tenyekkel.

Gyuri108
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3801

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Bécó írta:

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
2019.02.03., vas. 12:30
mgus írta:
2019.02.03., vas. 12:01
Bécó írta:
2019.02.03., vas. 11:56

Ha a Core audio-t számon lehet kérni akkor szerintem a kábelkészítőket is meg lehet találni ezügyben. gondolkodik.gif
Persze mérési jegyzőkönyv, szigetelés vizsgálat,mitől szólna jobban stb,ez is csak egy darab drót ez nem zenél.Ilyen megjegyzések áradata közepette én inkább nem válaszolnák semmire. :D
Latom, nalad beakadt ez a lemez es magikus kezek folyton vissza is teszuk a tut az elejere.

A masik topic-ban leginkabb ket kabellel kapcsolatos vita volt az elmult hetekben. Az egyik az USB a masik az Ethernet. Emlekeim szerint senki sem kezdte el vitatni a kulonbozo rez, ezust es mas analog kabelek hangra gyakorolt hatasat. Amiben nem volt konszenzus az az volt hogy melyik digitalis atvitelnel es mennyire befolyasolo tenyezo maga a kabel.

Amennyire en tudom Akosnak nincs USB kabele, sot digitalisbol is talan csak AES/EBU-val talalkoztam. Ha van kedve, ideje es indittatasa akkor esetleg o majd elmondja hogy ez miert van igy.
Én csak egy példát hoztam fel az ethernet kábelek különbségere erre ti egymásnak estetek, :D én ezeken nem vitatkozom hisz jómagam is kábeles lettem,nekem egyértelmű a dolog.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

Bécó írta:
2019.02.03., vas. 11:56
mgus írta:
2019.02.03., vas. 11:50
Bécó írta:
Titkos információ. :D
Ha a Core audio-t számon lehet kérni akkor szerintem a kábelkészítőket is meg lehet találni ezügyben. gondolkodik.gif
Persze mérési jegyzőkönyv, szigetelés vizsgálat,mitől szólna jobban stb,ez is csak egy darab drót ez nem zenél.Ilyen megjegyzések áradata közepette én inkább nem válaszolnák semmire. :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”