Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: marconi »

-KP- írta:
2019.01.28., hétf. 19:03
Már miért ne tudná kifutni magát?
Azért mert hardvert és szoftvert nem lehet szétválasztani. Aki komolyan fejleszt párhuzamosan foglalkozik a kettővel, így lesz jó az eredmény ami a gyártó által elvárható. Nem rendezünk autóversenyt a dízel a benzines meg az elektromos autóknak úgy hogy mondjuk csak benzint lehet üzemanyagként használni, hogy egy kisarkított példát mondjak. Tehát mindegyik gépet azzal a szoftverezettséggel kell futtatni ahogy a legtöbbre képes. Ha valakinél a tidal az, nálam pl hátrányban lesz mert a hálózatom nem audiofil. A file az file, ugyan azt meg tudja kapni mindegyik és lejátszani azzal a szoftverrel ami neki a legjobb.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Már miért ne tudná kifutni magát?

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinkler írta:
2019.01.28., hétf. 18:31
marconi írta:
2019.01.28., hétf. 18:20
Vinkler írta:
2019.01.28., hétf. 16:57
Érdeklődés hiányában elmarad a teszt? Senkit sem érdekel? gondolkodik.gif
Ha téged érdekel már meg lehet tartani. Csak annyi javaslatom van hogy a file alapú lejátszást részesítsük előnyben mert nálam nincs rendesen kiépítve hálózat. Szól a Tidal, jobb is mint a Cd lejátszás, csak file alapon sokkal jobb...
Usb kábellel érdemes készülni, az enyém nagyon rövid, meg akár teszt miatt is.
A tidal egységes. Egyforma lejátszószoftver, egyforma forrásanyag.
Annak nincs sok értelme ha egyik ezköz sem tudja kifutni magát. Mindenki mutassa meg mire képes, szerintem itt hardver/szoftver összjátékáról van szó, erre legyünk kiváncsiak. Persze meg lehet hallgatni tidalról is...
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9062

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

marconi írta:
2019.01.28., hétf. 18:20
Vinkler írta:
Ha téged érdekel már meg lehet tartani. Csak annyi javaslatom van hogy a file alapú lejátszást részesítsük előnyben mert nálam nincs rendesen kiépítve hálózat. Szól a Tidal, jobb is mint a Cd lejátszás, csak file alapon sokkal jobb...
A tidal egységes. Egyforma lejátszószoftver, egyforma forrásanyag.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinkler írta:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7647

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Indy írta:
2019.01.28., hétf. 17:00
Elmo írta:
2019.01.28., hétf. 16:12
Próbáltátok már az új Daphile real time kernelt? Most jön az, hogy hallgathatom újra az összes zenémet. :D
Tegnap tettem fel. :)

A Human Audio Tabla-t támogatja a Daphile?
Igen.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 290

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Indy írta:
2019.01.28., hétf. 17:00
Elmo írta:
Próbáltátok már az új Daphile real time kernelt? Most jön az, hogy hallgathatom újra az összes zenémet. :D

Nem tudom, ha Linux megy neki, ez is fog.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Elmo írta:

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 290

Hozzászólás Szerző: Elmo »

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Hores
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Hores »

Egy gyors, kapcsoló üzemű és analóg táp összehasonlítás is össze tudna így jönni, ha már tesztelés ...

Hores
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Hores »

Sziasztok!

Ha nem pár nap múlva jön össze a dolog, fel tudok ajánlani akár 2db külső tápos passzív "mini" PC-t is, egy AMD és egy Intel verzióban, mindkettő Win10-es rendszerrel, Tidal app-al. Még jó minőségű analóg tápot kell csináltatnom, vagy szereznem, utána szerintem vállalhatóak zenélésre.

Ha van valakinek 50W körüli 12V -os analóg tápja a teszt idejére, akkor a két gép vihető.

... előfordul, hogy más hangja van a "más" gépeknek .....

Üdv!
HZ

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

nadtom írta:
2019.01.27., vas. 21:13
Vinkler írta:
2019.01.27., vas. 20:53
marconi írta:
2019.01.27., vas. 20:49

Egy minit akkor már meghallgatnék én is a kiváncsiság kedvéért.
Aki meg Core Audio pc-t akar hallgatni az jöhet hozhat bármit amíg nincs kész a bemutatótermük, vagy akinek óbuda jobban útba esik.
Óbuda nekem tökéletes!
A lényeg, hogy azonsos rendszerben, csak a pc-k változzanak. A lejátszás is egyazon platformon történjen.
Jöhetne még egy Luxor pc, esetleg egy bodor audio pc is.
Jó lenne egy Core Audio PC - Luxor PC - Bodor PC összehasonlítás. Én szívesen felajánlanám a Bodor PC-m, de messze vagyok a Nagyfalutól.
Az szívás.
A mac-et én viszem.
Arra gondoltam tidal desktop tökéletes lenne, az teljesen egyforma konfig.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Vinkler írta:
2019.01.27., vas. 20:53
marconi írta:
Vinkler írta:
2019.01.27., vas. 20:36

Na rátapintottál a lényegre! Anno az i5-ös macmini 200 körül volt. Most az i7-es némi extra RAM-al 500k. Szóval mondhatni egy árban van a LuxorPc-vel. Így már más a leányzó fekvése, mintha félár alatt lenne a mini.
Ui. Tényleg benne lennék egy összeeresztéses buliban. Jöhetne más gyártótól, vagy diy pc is.
Aki meg Core Audio pc-t akar hallgatni az jöhet hozhat bármit amíg nincs kész a bemutatótermük, vagy akinek óbuda jobban útba esik.
Óbuda nekem tökéletes!
A lényeg, hogy azonsos rendszerben, csak a pc-k változzanak. A lejátszás is egyazon platformon történjen.
Jó lenne egy Core Audio PC - Luxor PC - Bodor PC összehasonlítás. Én szívesen felajánlanám a Bodor PC-m, de messze vagyok a Nagyfalutól.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11018
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

marconi írta:
2019.01.27., vas. 20:23
Nálad ha jól értelmezem az történt hogy kiadtál félmillót egy olyan pc-ért ami először is hibás ssd-vel érkezett (nem lett leellenőrizve??, ezt nem is tudom értelmezni...), posta oda vissza...

Az hogy szoftverezettség nélkül érkezett...ami már nyilván a te kérésedre történt, szerintem nem ajánlott dolog. Az ideális ha a gyártó tudja mivel lehet legjobban kihozni a hangminőséget és nem neked kell babrálni vele... így nem garantálható az elvárt eredmény, valamint a jövőbeli support sem, szoftveres vagy hardveres lehetőségek.
Nem hiszem, hogy ezt az esetet itt kell kitárgyalni, mivel a vevővel mindent megbeszéltünk annak idején. De ha már így alakult, akkor én is leírom, hogy a vevőnek jeleztem, az alkatrészek késése miatt a gép éppen hogy elkészült a megbeszélt határidőre, nem esett át alapos tesztelésen, de ő - praktikus indokkal - ragaszkodott hozzá, hogy mégis elviszi a gépet, mert akkor jár Budapesten. Sajnos szerencsétlenül jártunk, mert a próbatelepítés során hibátlanul működő SSD tároló a szállítás után már hibásan működött. Ritkán, de előfordul ilyen, ezt a vevő is elfogadta, higgadtsága tisztelendő volt. A javítást sikerült megoldani postafordultával, aminek költségeit én magamra vállaltam (a vevő végül mégis kifizette a hozzám szállítás díját). Tudtommal a gép azóta hibátlanul üzemel. Számomra annyi tanulsága volt a kellemetlen történetnek, hogy tényleg ne adjak ki a kezemből alapos tesztelés nélkül egy gépet sem, bármennyire is sürgetnek. (Nem ad feloldozást, de a múlt héten vásárolt új ASUS laptopomban is hibás volt az SSD, 2 napig szívtam vele, majd garanciában cserélték, azóta hibátlan.)

Tudom, hogy te A Legjobbat keresed. Én erről már leszoktam, mert be kellett látnom, ahány ember, ahány hangulat, annyi eredmény. Fogalmam sincs, melyik a legjobb lejátszó szoftver, operációs rendszer, nem is válaszolok az ilyen kérdésekre már jó ideje. Itt e topikban is néhány hónaponként változik a divat, bajnokok jönnek, majd rövid idő múlva feledésbe merülnek. Én szoftvert amúgy sem adhatok el, mert nincs erre jogosultságom, de ez esetben a vevő konkrétan mindenféle szoftver nélkül kérte a gépet. Előfordul, hogy kompletten telepített gépet adok el, de ezeknél is a vevőnek kell intéznie a szoftverek legalizálását, vásárlását. A szoftverfejlesztők is egyre inkább átállnak az utólagos online regisztrációra, mint tudjuk. Illegális, torrentről letöltött, feltört szoftvereket én elvből nem teszek fel másoknak készült gépekre. Hogy ők megteszik, az már az ő magánügyük.

A szoftveres support szerintem nagyjából lehetetlen. Néha találkozom egy-egy régebben általam beállított géppel és bizony szinte mindegyik el van állítva, belebabrálnak, új szoftvereket telepítenek rájuk. Innen kezdve a támogatásra esély sincs, legalábbis az én szintemen.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

marconi írta:
Vinkler írta:
b_t írta:
2019.01.27., vas. 20:31
Mondjuk úgy én óvatosabban fogalmazok azt illetően, hogy mekkora világmegváltó hang van nálam. Nem akarom én ezt senkinek bizonygatni.

A Luxor PC több szempontból is jobb mint a MacBook Pro volt (hang is) és alig drágább, mint egy új Mini. Nálam itt ügy lezárva.
Na rátapintottál a lényegre! Anno az i5-ös macmini 200 körül volt. Most az i7-es némi extra RAM-al 500k. Szóval mondhatni egy árban van a LuxorPc-vel. Így már más a leányzó fekvése, mintha félár alatt lenne a mini.
Ui. Tényleg benne lennék egy összeeresztéses buliban. Jöhetne más gyártótól, vagy diy pc is.
Óbuda nekem tökéletes!

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinkler írta:
b_t írta:
Mondjuk úgy én óvatosabban fogalmazok azt illetően, hogy mekkora világmegváltó hang van nálam. Nem akarom én ezt senkinek bizonygatni.

A Luxor PC több szempontból is jobb mint a MacBook Pro volt (hang is) és alig drágább, mint egy új Mini. Nálam itt ügy lezárva.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

b_t írta:

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: b_t »

http://carbon4copy.blogspot.com/

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

b_t írta:
2019.01.27., vas. 18:43
Nagyon rég volt már...

http://carbon4copy.blogspot.com/2013/01 ... k.html?m=0

Biztos csomóan tesztelgettek ilyet már amúgy, mindenféle felállásban...

Tényleg...a Mini-nek hallható a ventillátora? A MacBook-om nyáron rendesen pörgette a hűtést és hallgató is volt a zenehallgató székből sajnos.
Telefonon már említettem neked a hangzásbeli sorrendet, de le is írom mindjárt.
Szóval ha nálad egy 2009 es macbook pronál csak valamivel jobb egy audio pc akkor ott valami gond van...
Bár nem ugyan azt a lejátszó szoftvert használod egyik fronton sem. Esetleg érdemes kipróbálni apple-n az audirvanat, audio pc-n pedig a jriver/jplay, audiophile optimizert windows server 2016 ra.
Nálam Ayon-cd5s -t használva dac/cd lejátszónak a következő volt a tapasztalat, VDH mcs1000 ből készült digi és USB kábelek használatával, Core Audio USB/Spdif konverterrel. A 2012 es macbook airem és 2016 os full cto kiépítéses Macbook Pro-m között igen jól hallható különbség volt utóbbi javára. Érdekesség kedvéért meghallgattam még retina macbook ot és 2015 ös 13” as macbook pro-t is, ezek valahol a két Apple gépem között helyezkedtek el hangilag. Mindezeknél egyértelműen jobb volt a Fapaci SAJÁT Luxor Pc-je, de hiába az 530.000 Ft os ár (nekem ugyanis ennyit mondott), mai napig hálát adok az istennek hogy inkább kiadtam 1.500.000 Ft ot a Core Audiora. (ami talán nem egyenesen arányosan jobb ennyivel, de jelentősen!!)
Nálad ha jól értelmezem az történt hogy kiadtál félmillót egy olyan pc-ért ami először is hibás ssd-vel érkezett (nem lett leellenőrizve??, ezt nem is tudom értelmezni...), posta oda vissza, ráadásul mint szépen kiderülgetnek a dolgok nem egészen azt kaptad ami a honlapon van, vagy amit rendeltél, ez meg egyenesen kurva gáz. Az hogy szoftverezettség nélkül érkezett...ami már nyilván a te kérésedre történt, szerintem nem ajánlott dolog. Az ideális ha a gyártó tudja mivel lehet legjobban kihozni a hangminőséget és nem neked kell babrálni vele... így nem garantálható az elvárt eredmény, valamint a jövőbeli support sem, szoftveres vagy hardveres lehetőségek. Mondjuk a support amúgy is kissé nehézkes ahogy a sorok között olvastam.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11018
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

redbulova írta:
2019.01.27., vas. 14:40
Szerintem az ár félreérthető. Lehet hogy a Paul P. kiépítése annyi? Meg kell kérdezni a gyártót? (Fapaci) Nem hiszem hogy a Luxor PC-hez ez az ár tartozna.
Igyekeztem érthetően fogalmazni a honlapon és reményeim szerint ez sikerült is. Ha mégis félreérthető, természetesen átírom, bár eddig még senki nem akart 5e dollárt fizetni a kasszánál. :D

Tehát a 4.990 USD (azaz nem €) a Paul Pang Server ára, ami műszakilag szinte teljesen megegyezik a LuXor PC-vel. A LuXor PC részegységeit Paul Pang szállítja, a gép az ő hivatalos hozzájárulásával és támogatásával készül. Bérmunkában nálam készülnek az európai vevőkhöz kerülő PP Server gépek is, de ez egy másik történet.

A LuXor PC hazai ára jelenleg 550e Ft, ami az opcionális megoldásoktól függően változhat. Utóbbit azért hangsúlyozom, mert eddig szinte mindenki kért valami extrát, egyedi megoldást.

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

ZolaBA írta:
2019.01.27., vas. 18:54
Ma megtanultuk, hogy van olcsó rekeszes alma, válogatott habtálcás alma és fadobozos vaxolt alma :D
Ami gyakorlatilag az átlag almáspite fogyasztó szempontjából néha egészen mindegy tud lenni :smile29:

Az ár/érték arányok erősen pénztárcafüggőek. Én szívből kívánom mindenkinek, hogy ügyesen tudja felmérni mire van szüksége és lehetősége és mivel ér el nagyobb javulást, ha az a célja :smile53:
Az a gáz, amikor a sznob vaxolt almásnak eladod a rekeszeset, és nem veszi észre.
A minőség exponenciális függvénye és a hasznosság konkáv függvényének találkozásakor érhetnéd el a boldogságot.
Erről sokan lecsúsznak, akinek meg megvan, hangosan röhög rajtatok.
Peace ;peace;

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4137

Hozzászólás Szerző: juliush »

ZolaBA írta:
2019.01.27., vas. 18:54
Ma megtanultuk, hogy van olcsó rekeszes alma, válogatott habtálcás alma és fadobozos vaxolt alma :D
Ami gyakorlatilag az átlag almáspite fogyasztó szempontjából néha egészen mindegy tud lenni :smile29:
De azt is, hogy az igazi ínyenc az almáspitén igenis érzi, hogyha fadobozos, vaxolt volt! :D ;)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Kriszbet
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Kriszbet »

Én is hasonlóképp hallgatok zenét és csinálok kb mindent a géppel (2014 MacMini i5 2,6)
De semmi hangja még nyáron se, teljesen min. pörög csak, ahol hangtalan.
Audirvana-val használom és tényleg nem érzem szükségét akár egy audio pc nek, még ha az igazából jobb is...bár kinek mi..
b_t írta:
2019.01.27., vas. 18:43
Nagyon rég volt már...

http://carbon4copy.blogspot.com/2013/01 ... k.html?m=0

Biztos csomóan tesztelgettek ilyet már amúgy, mindenféle felállásban...

Tényleg...a Mini-nek hallható a ventillátora? A MacBook-om nyáron rendesen pörgette a hűtést és hallgató is volt a zenehallgató székből sajnos.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Az ár/érték arányok erősen pénztárcafüggőek. Én szívből kívánom mindenkinek, hogy ügyesen tudja felmérni mire van szüksége és lehetősége és mivel ér el nagyobb javulást, ha az a célja :smile53:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”