Nem hiszem, hogy ezt az esetet itt kell kitárgyalni, mivel a vevővel mindent megbeszéltünk annak idején. De ha már így alakult, akkor én is leírom, hogy a vevőnek jeleztem, az alkatrészek késése miatt a gép éppen hogy elkészült a megbeszélt határidőre, nem esett át alapos tesztelésen, de ő - praktikus indokkal - ragaszkodott hozzá, hogy mégis elviszi a gépet, mert akkor jár Budapesten. Sajnos szerencsétlenül jártunk, mert a próbatelepítés során hibátlanul működő SSD tároló a szállítás után már hibásan működött. Ritkán, de előfordul ilyen, ezt a vevő is elfogadta, higgadtsága tisztelendő volt. A javítást sikerült megoldani postafordultával, aminek költségeit én magamra vállaltam (a vevő végül mégis kifizette a hozzám szállítás díját). Tudtommal a gép azóta hibátlanul üzemel. Számomra annyi tanulsága volt a kellemetlen történetnek, hogy tényleg ne adjak ki a kezemből alapos tesztelés nélkül egy gépet sem, bármennyire is sürgetnek. (Nem ad feloldozást, de a múlt héten vásárolt új ASUS laptopomban is hibás volt az SSD, 2 napig szívtam vele, majd garanciában cserélték, azóta hibátlan.)marconi írta: ↑2019.01.27., vas. 20:23Nálad ha jól értelmezem az történt hogy kiadtál félmillót egy olyan pc-ért ami először is hibás ssd-vel érkezett (nem lett leellenőrizve??, ezt nem is tudom értelmezni...), posta oda vissza...
Az hogy szoftverezettség nélkül érkezett...ami már nyilván a te kérésedre történt, szerintem nem ajánlott dolog. Az ideális ha a gyártó tudja mivel lehet legjobban kihozni a hangminőséget és nem neked kell babrálni vele... így nem garantálható az elvárt eredmény, valamint a jövőbeli support sem, szoftveres vagy hardveres lehetőségek.
Tudom, hogy te A Legjobbat keresed. Én erről már leszoktam, mert be kellett látnom, ahány ember, ahány hangulat, annyi eredmény. Fogalmam sincs, melyik a legjobb lejátszó szoftver, operációs rendszer, nem is válaszolok az ilyen kérdésekre már jó ideje. Itt e topikban is néhány hónaponként változik a divat, bajnokok jönnek, majd rövid idő múlva feledésbe merülnek. Én szoftvert amúgy sem adhatok el, mert nincs erre jogosultságom, de ez esetben a vevő konkrétan mindenféle szoftver nélkül kérte a gépet. Előfordul, hogy kompletten telepített gépet adok el, de ezeknél is a vevőnek kell intéznie a szoftverek legalizálását, vásárlását. A szoftverfejlesztők is egyre inkább átállnak az utólagos online regisztrációra, mint tudjuk. Illegális, torrentről letöltött, feltört szoftvereket én elvből nem teszek fel másoknak készült gépekre. Hogy ők megteszik, az már az ő magánügyük.
A szoftveres support szerintem nagyjából lehetetlen. Néha találkozom egy-egy régebben általam beállított géppel és bizony szinte mindegyik el van állítva, belebabrálnak, új szoftvereket telepítenek rájuk. Innen kezdve a támogatásra esély sincs, legalábbis az én szintemen.