Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: b_t »

Mondjuk úgy én óvatosabban fogalmazok azt illetően, hogy mekkora világmegváltó hang van nálam. Nem akarom én ezt senkinek bizonygatni.

A Luxor PC több szempontból is jobb mint a MacBook Pro volt (hang is) és alig drágább, mint egy új Mini. Nálam itt ügy lezárva.
http://carbon4copy.blogspot.com/

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

b_t írta:
2019.01.27., vas. 18:43
Nagyon rég volt már...

http://carbon4copy.blogspot.com/2013/01 ... k.html?m=0

Biztos csomóan tesztelgettek ilyet már amúgy, mindenféle felállásban...

Tényleg...a Mini-nek hallható a ventillátora? A MacBook-om nyáron rendesen pörgette a hűtést és hallgató is volt a zenehallgató székből sajnos.
Telefonon már említettem neked a hangzásbeli sorrendet, de le is írom mindjárt.
Szóval ha nálad egy 2009 es macbook pronál csak valamivel jobb egy audio pc akkor ott valami gond van...
Bár nem ugyan azt a lejátszó szoftvert használod egyik fronton sem. Esetleg érdemes kipróbálni apple-n az audirvanat, audio pc-n pedig a jriver/jplay, audiophile optimizert windows server 2016 ra.
Nálam Ayon-cd5s -t használva dac/cd lejátszónak a következő volt a tapasztalat, VDH mcs1000 ből készült digi és USB kábelek használatával, Core Audio USB/Spdif konverterrel. A 2012 es macbook airem és 2016 os full cto kiépítéses Macbook Pro-m között igen jól hallható különbség volt utóbbi javára. Érdekesség kedvéért meghallgattam még retina macbook ot és 2015 ös 13” as macbook pro-t is, ezek valahol a két Apple gépem között helyezkedtek el hangilag. Mindezeknél egyértelműen jobb volt a Fapaci SAJÁT Luxor Pc-je, de hiába az 530.000 Ft os ár (nekem ugyanis ennyit mondott), mai napig hálát adok az istennek hogy inkább kiadtam 1.500.000 Ft ot a Core Audiora. (ami talán nem egyenesen arányosan jobb ennyivel, de jelentősen!!)
Nálad ha jól értelmezem az történt hogy kiadtál félmillót egy olyan pc-ért ami először is hibás ssd-vel érkezett (nem lett leellenőrizve??, ezt nem is tudom értelmezni...), posta oda vissza, ráadásul mint szépen kiderülgetnek a dolgok nem egészen azt kaptad ami a honlapon van, vagy amit rendeltél, ez meg egyenesen kurva gáz. Az hogy szoftverezettség nélkül érkezett...ami már nyilván a te kérésedre történt, szerintem nem ajánlott dolog. Az ideális ha a gyártó tudja mivel lehet legjobban kihozni a hangminőséget és nem neked kell babrálni vele... így nem garantálható az elvárt eredmény, valamint a jövőbeli support sem, szoftveres vagy hardveres lehetőségek. Mondjuk a support amúgy is kissé nehézkes ahogy a sorok között olvastam.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

redbulova írta:
2019.01.27., vas. 14:40
Szerintem az ár félreérthető. Lehet hogy a Paul P. kiépítése annyi? Meg kell kérdezni a gyártót? (Fapaci) Nem hiszem hogy a Luxor PC-hez ez az ár tartozna.
Igyekeztem érthetően fogalmazni a honlapon és reményeim szerint ez sikerült is. Ha mégis félreérthető, természetesen átírom, bár eddig még senki nem akart 5e dollárt fizetni a kasszánál. :D

Tehát a 4.990 USD (azaz nem €) a Paul Pang Server ára, ami műszakilag szinte teljesen megegyezik a LuXor PC-vel. A LuXor PC részegységeit Paul Pang szállítja, a gép az ő hivatalos hozzájárulásával és támogatásával készül. Bérmunkában nálam készülnek az európai vevőkhöz kerülő PP Server gépek is, de ez egy másik történet.

A LuXor PC hazai ára jelenleg 550e Ft, ami az opcionális megoldásoktól függően változhat. Utóbbit azért hangsúlyozom, mert eddig szinte mindenki kért valami extrát, egyedi megoldást.

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

ZolaBA írta:
2019.01.27., vas. 18:54
Ma megtanultuk, hogy van olcsó rekeszes alma, válogatott habtálcás alma és fadobozos vaxolt alma :D
Ami gyakorlatilag az átlag almáspite fogyasztó szempontjából néha egészen mindegy tud lenni :smile29:

Az ár/érték arányok erősen pénztárcafüggőek. Én szívből kívánom mindenkinek, hogy ügyesen tudja felmérni mire van szüksége és lehetősége és mivel ér el nagyobb javulást, ha az a célja :smile53:
Az a gáz, amikor a sznob vaxolt almásnak eladod a rekeszeset, és nem veszi észre.
A minőség exponenciális függvénye és a hasznosság konkáv függvényének találkozásakor érhetnéd el a boldogságot.
Erről sokan lecsúsznak, akinek meg megvan, hangosan röhög rajtatok.
Peace ;peace;

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4081

Hozzászólás Szerző: juliush »

ZolaBA írta:
2019.01.27., vas. 18:54
Ma megtanultuk, hogy van olcsó rekeszes alma, válogatott habtálcás alma és fadobozos vaxolt alma :D
Ami gyakorlatilag az átlag almáspite fogyasztó szempontjából néha egészen mindegy tud lenni :smile29:
De azt is, hogy az igazi ínyenc az almáspitén igenis érzi, hogyha fadobozos, vaxolt volt! :D ;)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Kriszbet
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Kriszbet »

Én is hasonlóképp hallgatok zenét és csinálok kb mindent a géppel (2014 MacMini i5 2,6)
De semmi hangja még nyáron se, teljesen min. pörög csak, ahol hangtalan.
Audirvana-val használom és tényleg nem érzem szükségét akár egy audio pc nek, még ha az igazából jobb is...bár kinek mi..
b_t írta:
Nagyon rég volt már...

Tényleg...a Mini-nek hallható a ventillátora? A MacBook-om nyáron rendesen pörgette a hűtést és hallgató is volt a zenehallgató székből sajnos.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Az ár/érték arányok erősen pénztárcafüggőek. Én szívből kívánom mindenkinek, hogy ügyesen tudja felmérni mire van szüksége és lehetősége és mivel ér el nagyobb javulást, ha az a célja :smile53:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

b_t írta:
Nagyon rég volt már...

Azért kellene csinálni egy újat...
Nyáron, nagy melegben ez is kepes pörögni, de nem vészes, a zenehallgató helyről nagyon ritkán hallani.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Nagyon rég volt már...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

b_t írta:
2019.01.27., vas. 18:17
Ugyanez elmondható a 2009-es MacBook Pro-ról amit én használok (ez már az Unibody).

Hangra viszont nem összehasonlítható az audio célra épített PC-vel.
Vinkler írta:
2019.01.27., vas. 16:28
b_t írta:
2019.01.27., vas. 11:50
Igyekszem magam utolérni, összeírtam a Luxor PC-vel kapcsolatos tapasztalataim...

http://carbon4copy.blogspot.com/2019/01 ... io-pc.html
Nos. Az én i5-ös macminim a mai napig tökéletesen teszi a dolgát. Egyszer kellett felkonfigurálni, ami kb. 1 órát vett igénybe, azóta pár hetente újraindítom és frissítem, ha kell. Soha, semmi probléma nem volt vele, se vírus, sem oprendszer frissítés utáni anomália. Szerintem pár évet még kihúz, aztán 10 éves korára lehet csereérett lesz, de ezt ne rójuk fel neki negatívumként. ;)
2-3 év múlva majd körbefutom megint a piaciot és esetleg kipróbálok mellette pár spec konfigot, de azt kell mondanom, hogy eddig tökéletesen elégedett vagyok a minivel, ami szerintem nem rossz egy lassan 9 éves eszköztől!
Egyszer összeereszthetjük.
Lehetne csinálni egy tesztet több pc-vel is egyazon rendszerben. Mondjuk tidal-el.

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Ugyanez elmondható a 2009-es MacBook Pro-ról amit én használok (ez már az Unibody).

Hangra viszont nem összehasonlítható az audio célra épített PC-vel.
Vinkler írta:
2019.01.27., vas. 16:28
b_t írta:
Igyekszem magam utolérni, összeírtam a Luxor PC-vel kapcsolatos tapasztalataim...

Nos. Az én i5-ös macminim a mai napig tökéletesen teszi a dolgát. Egyszer kellett felkonfigurálni, ami kb. 1 órát vett igénybe, azóta pár hetente újraindítom és frissítem, ha kell. Soha, semmi probléma nem volt vele, se vírus, sem oprendszer frissítés utáni anomália. Szerintem pár évet még kihúz, aztán 10 éves korára lehet csereérett lesz, de ezt ne rójuk fel neki negatívumként. ;)
2-3 év múlva majd körbefutom megint a piaciot és esetleg kipróbálok mellette pár spec konfigot, de azt kell mondanom, hogy eddig tökéletesen elégedett vagyok a minivel, ami szerintem nem rossz egy lassan 9 éves eszköztől!

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Akkor 10 évente rá kell költeni a hifire egy i5-ös árát?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

b_t írta:

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Nem mindegy, hogy hol a vessző, vagy van-e egyáltalán:
pl: " Egyesek rosszul érzik magukat, mások f@szán. "
:smile29:

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: redbulova »

Szerintem az ár félreérthető. Lehet hogy a Paul P. kiépítése annyi?
Meg kell kérdezni a gyártót? (Fapaci) Nem hiszem hogy a Luxor PC-hez ez az ár tartozna.

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Áhá...köszönöm.

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

b_t írta:
2019.01.27., vas. 13:49
Meyik oldalon van kint a Luxor PC ára?

Itt nem látom...

http://pc.luxoraudio.hu
http://fapaci.blogspot.com/2018/03/luxo ... uscomments

" A gép műszakilag nagyrészt megegyezik a Paul Pang gyártásában készülő PPA Serverrel (ára 4.990 USD), de a LuXor PC lelkében erősebb processzor dolgozik, illetve itt az USB kártya is külön tápellátást kapott."
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Meyik oldalon van kint a Luxor PC ára?

Itt nem látom...

http://pc.luxoraudio.hu

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Szia,

igyekszem válaszolni, bár mindenre én nem tudok, talán majd Fapaci hitelesebben, ha gondolja (főleg technikai dolgok).

- a tápegységet illetően én abból indultam ki, ami a honlapon található (http://pc.luxoraudio.hu/luxor-pc/). "A részegységek működtetéséhez szükséges áramot lineáris analóg tápegység (3) állítja elő, melyben külön áramkör szolgálja ki a központi processzort, az órajel generátort, az alaplapot és az USB kártyát". Mivel én szándékom szerint egy a leírás szerinti Luxor PC-t rendeltem abból indulok ki, azt is kaptam a leírásnak megfelelő kiépítettségben*

- Az 500e nekem bruttó ár volt. Ez nem tudom mennyire fix, nekem tavaly decemberben ennyibe volt. Megértésem szerint alkatrészek árának változása kis mértékben kihathat a végárra is.

- A Core Audio árát a weboldalról írtam ki. Nyílvánvaló, hogy más a műszaki tartalom is mögötte. Sajnos nekem túl drága.

* Egyébként azóta többen felhívták a figyelmem, hogy nem is egészen olyan a gépem, mint a Luxor weboldalon. Nincs benne hálózati zajszűrő, illetve egy olvasó privát levélben arra kérdezett rá, annak van-e jelentőssége, hogy az órajeltől csak 2 vezeték megy a weboldalon látható 4 helyett (kis fehér kábelek). Az ő értelmezése szerint a 4 vezeték biztosítja a weboldalon leírt funkciót (SSD-k, alaplap, hálózati és USB kártya közös órajelről történő vezérlése). Ha így lenne, akkor nálam ez nincs teljesen kiépítve. Sajnos nem tudtam neki erre válaszolni. Megkértem, hogy forduljon a gyártóhoz. Felmerült bennem a gondolat, hogy létezhet többféle Luxor PC, ahol a rendelésnél ezekre (esetleg még más) tételekre külön ki kell térni. Ha így van sajnos ez engem elkerült, én egyszerűen rendeltem egy Luxor PC-t és kaptam egyet.

A teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy az árat úgy kaptam meg, hogy a listaár ennyi és kiépítéstől függően változhat az ára. Sajnos nem tudtam meg ez mit jelent (kiépítés), ezért kimásoltam a specifikációkat a webooldalról és megkérdeztem ez van-e az árban és erre volt a válasz igen.

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3638

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

juliush írta:
2019.01.27., vas. 11:12
Úgy vélem, a különböző kiadványok, remasterek összehasonlításának objektivitását nagy mértékben aláássa a tény, hogy kevés kivételtől eltekintve a hangmérnök és producer által az eredeti masterbe álmodott hangzás ismeretének, mint abszolút referenciának hiányában pusztán az egyes kiadások összevetésével alkotunk véleményt, igen gyakran egy korábban megismert és megszokott/megszeretett verzió által kialakított erős prekoncepció mentén.
Ugyanez abszolút igaz az analóg és digitális formátumú médiák összevetésére is, a digitális technika térhódítása óta eltelt pár évtizedre végig jellemző volt a hozzáállás, miszerint az "analógos" hangzást hiányolták az új technológiából, nem törődve a ténnyel, hogy a digitális technika által biztosított kommunikációs csatorna bizony transzparensebb (különösen a nagyfelbontású formátumok elterjedése óta). Következésképp gyakran pont a digitális remaster szembesítette a hallgatót az eredeti master valódi tartalmával, ami akár megdöbbentően másnak is bizonyulhatott, mint az LP-n megszeretett hangzás.

Az LP és az analóg általában teljesen másképpen viselkedik dinamikailag, mivel nincs meg a digitális fránya 0 dB-es korlátja simán túl lehet vezérelni, akár 6-8 vagy még több decibelre is pillanatokra és hát ugye teljesen más a környezet is amiben használja az ember.

Így aztán ott általában kevésbé nyúlnak a dinamika processzálás és a hangosság háború eszközeihez, mivel ugye LP-t nem hallgatunk buszon, futás közben vagy az autóban, igy nem kell arra gondolni a masterelése közben hogy a zajos környezetben fogja a hallgató élvezni.

Tulajdonképpen fizikailag szinte lehetetlen összehasonlítani a két technológiát, mert ha mindkettőt a sajátosságaihoz optimalizáljuk, akkor nagyon eltérően fognak szólni már csak ezért is, ha viszont vagy az egyik vagy a másik sajátosságaira optimalizálunk akkor az egyik már nem lesz optimális.

Vagyis ha őszinte szeretnék lenni, akkor azt kell mondjam, teljesen felesleges hasonlítgatni a különböző masztereléseket....

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4081

Hozzászólás Szerző: juliush »

Úgy vélem, a különböző kiadványok, remasterek összehasonlításának objektivitását nagy mértékben aláássa a tény, hogy kevés kivételtől eltekintve a hangmérnök és producer által az eredeti masterbe álmodott hangzás ismeretének, mint abszolút referenciának hiányában pusztán az egyes kiadások összevetésével alkotunk véleményt, igen gyakran egy korábban megismert és megszokott/megszeretett verzió által kialakított erős prekoncepció mentén.
Ugyanez abszolút igaz az analóg és digitális formátumú médiák összevetésére is, a digitális technika térhódítása óta eltelt pár évtizedre végig jellemző volt a hozzáállás, miszerint az "analógos" hangzást hiányolták az új technológiából, nem törődve a ténnyel, hogy a digitális technika által biztosított kommunikációs csatorna bizony transzparensebb (különösen a nagyfelbontású formátumok elterjedése óta). Következésképp gyakran pont a digitális remaster szembesítette a hallgatót az eredeti master valódi tartalmával, ami akár megdöbbentően másnak is bizonyulhatott, mint az LP-n megszeretett hangzás.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Audison
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 84

Hozzászólás Szerző: Audison »

Van olyan remaster, ami elsőnek jól hangzik, és tetszik, de ahogy elindítok egy korábbi első nyomást, rögtön más hang jön ki a dobozokból, legjobban nálam az Iron Maiden az, aminél nagy a különbség, a régi kiadásoknak sokkal jobb a tere és nem szól annyira digitálisan, mint az új verziók. Szerintem sokat számít, azt is meg merem kockáztatni, hogy néha többet, mint egy kábel csere. Egyébként, ha már remaster, akkor inkább japán SHM. Na azok egész jók.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

arzachel írta:
2019.01.26., szomb. 17:05
mgus írta:
2019.01.26., szomb. 11:17
cables írta:
2019.01.26., szomb. 10:34

Időközben megírta Audison, hogy CD lemezekről beszélt nem fájlokról. Számomra, aki idegen vagyok ebben a topikban, mert nem PCről hallgatok zenét, a remasterelt nagyon rossz jelző, mert CD, LP lemezeknél ez általában az eredetinél rosszabb, sok esetben egyszerűen silány hangzást jelent.
Lehet hogy neked is fejleszteni kellene, nagyon sok jó zene van a neten.A remasterelt általában egy javított kiadást jelent aminek jobban kell szólnia mint az eredeti vagy előzőleg kiadott lemez. Nyilván a gyűjtők mindenből az eredetit szeretik.
Egy kezemen tudom megszámolni azokat a lemezeket amik jobban szólnak remasterelt változatban mint az eredeti változat.Nem véletlen,hogy az eredeti lemezek ára a csillagos égben van.
Nyilván ez attól is függ miket hallgat az ember, közben beugrott 1db reasmterelt lemezem volt Benkó Dixieland Band - Hungary - Bank Of Benkó Videoton - Glória első kiadás 1989, erre az időszakra visszagondolva ahol a legtöbb felvétel még monoban készült, én ebből indultam ki. Manapság már algoritmussal benyomnak egy plag-int a software-be egy gombnyomás és kész a remaster, szóval nem is csodálkozom hogy tiltakoztok ellene, mert milyen jó egy algoritmust hallgatni. :D
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

L5S1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: L5S1 »

[/quote]

Egy kezemen tudom megszámolni azokat a lemezeket amik jobban szólnak remasterelt változatban mint az eredeti változat.Nem véletlen,hogy az eredeti lemezek ára a csillagos égben van.
[/quote]

Milyen műfajban hallgatsz zenét?
AK120 II - AK SE100 - Adl Stratos - HD600 - Ether C

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”