Hol elől, még mindig nem értem

Hol elől, még mindig nem értem
Köszi!alto írta: ↑2018.12.22., szomb. 17:05A WXC-50 egy belépő szintű lejátszó, még csak nem is a legjobb az árkategóriájában, tipikus magasba húzó, időnként túl éles digitális hanggal, amit sokan összekevernek a un. részletező hanggal. Érdekes, hogy az SR20-al ez nem jött elő.sabrinho írta: ↑2018.12.22., szomb. 16:47Az M3i nem rossz erősítő szvsz, az sr20-hoz képest mindenképpen előrelépés. Mint mondtam, másnál cd-vel sokat hallottam, nagyon szépen, minden bántó élesség nélkül szólt. Te milyen erősítővel hallgatod, illetve melyik készülék DAC-járól?
A Sabre chipet gyakran kárhoztatják pont ezért az élességért, amit vagy sikerül egy gyártónak kezelni, vagy nem...
Az Onkyo 6170 egy fokkal jobb, kellemesebb hangú lejátszó. Ebben az árkategóriában érdemes még a Cambridge Audio CXN-t és a Pioneer N-50Ae-t is figyelembe venni.
A WXC-50 egy belépő szintű lejátszó, még csak nem is a legjobb az árkategóriájában, tipikus magasba húzó, időnként túl éles digitális hanggal, amit sokan összekevernek a un. részletező hanggal. Érdekes, hogy az SR20-al ez nem jött elő.sabrinho írta: ↑2018.12.22., szomb. 16:47Az M3i nem rossz erősítő szvsz, az sr20-hoz képest mindenképpen előrelépés. Mint mondtam, másnál cd-vel sokat hallottam, nagyon szépen, minden bántó élesség nélkül szólt. Te milyen erősítővel hallgatod, illetve melyik készülék DAC-járól?
A Sabre chipet gyakran kárhoztatják pont ezért az élességért, amit vagy sikerül egy gyártónak kezelni, vagy nem...
R_Andras írta: ↑2018.12.20., csüt. 20:21Köszönöm a választ!
Nagyjából értem is, de úgy látom ezt mégsem nekem találták ki.
Már vagy két hónapja olvasom a topicot, mert kíváncsivá tett, de sajnos sokmindent nem értek.
Nekem ez haladó/profi szint, én viszont még az alapoknál sem nagyon tartok.
Azért köszönöm mégegyszer!
ne add fel absolute nem bonyolult, most nemrég kezdte el használni egy jó barátom, ő is kicsit távolságtartó volt ezzel a dologgal, most meg élvezi.zoli73 írta: ↑2018.12.20., csüt. 18:51Köszönöm a választ!
Nagyjából értem is, de úgy látom ezt mégsem nekem találták ki.
Már vagy két hónapja olvasom a topicot, mert kíváncsivá tett, de sajnos sokmindent nem értek.
Nekem ez haladó/profi szint, én viszont még az alapoknál sem nagyon tartok.
Azért köszönöm mégegyszer!
Ezen a nevetséges árú előfizetésen kívül, mire van még szükség ahhoz, hogy ezt hallgathassam?
Ezen a nevetséges árú előfizetésen kívül, mire van még szükség ahhoz, hogy ezt hallgathassam?R_Andras írta: ↑2018.12.20., csüt. 11:23Sziasztok,
Tegnap fűtésszerelők jártak nálam, és amikor meglátták a hangrendszeremet közölte a szerelő, hogy ő 2 milliót költött audió berendezésekre és elhadarta milyen eszközei vannak.
Kérdeztem tőle, hogy hallott-e már a TIDAL-ről. Fejét rázva mondta nem, az micsoda?
Elmondtam neki, mire megkérdezte van ott fent Chuck Berry lemez? Mutattam neki a telefonomon a kb. 100 Chuck Berry lemezt a TIDAL-en, és el is indítottam a kedvenc számát. Erre a kollégája megjegyezte:
Évek óta keresem Yanni Acropolis koncertjének DVD változatát...
Kb. 10 másodperc múlva elindítottam az említett albumot az otthoni lejátszó berendezésemen.
Az uraknak láthatóan kitágult a pupillájuk.
A főnökük meg is kért, hogy írjam már le nekik hogy lehet erre a TIDAL-re előfizetni.
Amikor felmentem a TIDAL weboldalára nekem is kitágult a pupillám:
https://tidal.com/hu/holidayoffer-2018
Láttam ugyanis, hogy 2019 január 2-ig a 3 hónapos HIFI előfizetés 299 Forintba kerül (!!!)
Aki ezt sokalnáannak a Spotify szintjén lévő előfizetés csak 149 Forint (!!!)
Aki eddig még nem próbálta ki a TIDAL-t, ahol ma már több, mint 1 millió nagy felbontású, és több, mint 50 millió CD minőségű zeneszám található most nagyon érdemes, és ha nem jön be, akkor március közepén egyszerűen meg kell szüntetni az előfizetést, mielőtt leemelnék a normál 2999 Ft-os havi díjat.
Amúgy már van diák előfizetés is 1499 Ft/hó-ért!
Kivételesen ezt a bejegyzést két másik topikba is be fogom írni, mert fontosnak tartom.
Azért hogy a topik témájáról is essen szó egy nagyon érdekes film az ismert szakírótól, John F. Darko-tól:
https://darko.audio/2018/11/a-short-fil ... signature/
Ez egy Raspberry Pi alapú, saját magunk által összeépítendő (azért ne gondoljunk nagyon bonyolult műveletre) távzene/hálózati lejátszó, amely Darko szerint lényegesen jobb egy Sonos-nál és még a Bluesound Node 2-nél is jobbnak tartja, pedig a teljes készülék kb. 300 USD-be kerül!!!
Allo Digital One Signature.jpg
Amúgy nekem tetszik még a dizájnja is![]()
Épp most ajánlottam a fejhallgató topikban egy Questyle CMA400i DAC/fejhallgató/előerősítőt, amely mellé csak egy ilyen "streamer"-t kell tenni és kész van a nagyon korrekt hangú hálózati lejátszó rendszerünk.
Ha valaki már vett ilyet örülnék ha megosztaná a tapasztalatait...
hahah ez aztán a telepátia én is pont ezt akartam belinkelni csak videon.R_Andras írta: ↑2018.12.20., csüt. 11:23Azért hogy a topik témájáról is essen szó egy nagyon érdekes film az ismert szakírótól, John F. Darko-tól:
https://darko.audio/2018/11/a-short-fil ... signature/
Ez egy Raspberry Pi alapú, saját magunk által összeépítendő (azért ne gondoljunk nagyon bonyolult műveletre) távzene/hálózati lejátszó, amely Darko szerint lényegesen jobb egy Sonos-nál és még a Bluesound Node 2-nél is jobbnak tartja, pedig a teljes készülék kb. 300 USD-be kerül!!!
Allo Digital One Signature.jpg
Amúgy nekem tetszik még a dizájnja is![]()
Épp most ajánlottam a fejhallgató topikban egy Questyle CMA400i DAC/fejhallgató/előerősítőt, amely mellé csak egy ilyen "streamer"-t kell tenni és kész van a nagyon korrekt hangú hálózati lejátszó rendszerünk.
Ha valaki már vett ilyet örülnék ha megosztaná a tapasztalatait...
Köszi, ez jó! Mármint mégsem mert az Anthem dac nem MQA képes...!Kabóca írta: ↑2018.12.18., kedd 20:16Igen, a digitális kimeneten is megjelenik az MQA, beállítástól függ, ki/be kapcsolható.
https://www.onkyo.com/manual/sup/upd/mqa_onk.pdf
Igen, a digitális kimeneten is megjelenik az MQA, beállítástól függ, ki/be kapcsolható.
Szuper, bizonyitottan hülye vagyok!!alto írta: ↑2018.12.18., kedd 17:15Akkor úgy van, ahogy sejtettem, az Onkyo saját DAC-ja dekódolja az MQA-t, de a digitális kimenetre csak az alap CD felbontást küldi ki.ZZZolika írta: ↑2018.12.18., kedd 13:01Az STR kijelzi a bejövő jelet ami valtozatlan..44.1 mint előtte..alto írta: ↑2018.12.18., kedd 12:49
Nem biztos hogy placebo, nagy kérdés, hogy mi jön ki az Onkyo SPDIF kimenetén MQA stream esetén. Elméletileg lehetséges lenne, hogy az Onkyo dekódolja az MQA-t, és kitesz egy 48/24, 88.1/24 vagy 96/24 digit jelet. Egy olyan DAC-al amelyik kijelzi a bejövő jel felbontását, egyszerű lenne ellenőrizni.
Tehát placebo hatás. :)
Akkor úgy van, ahogy sejtettem, az Onkyo saját DAC-ja dekódolja az MQA-t, de a digitális kimenetre csak az alap CD felbontást küldi ki.ZZZolika írta: ↑2018.12.18., kedd 13:01Az STR kijelzi a bejövő jelet ami valtozatlan..44.1 mint előtte..alto írta: ↑2018.12.18., kedd 12:49Nem biztos hogy placebo, nagy kérdés, hogy mi jön ki az Onkyo SPDIF kimenetén MQA stream esetén. Elméletileg lehetséges lenne, hogy az Onkyo dekódolja az MQA-t, és kitesz egy 48/24, 88.1/24 vagy 96/24 digit jelet. Egy olyan DAC-al amelyik kijelzi a bejövő jel felbontását, egyszerű lenne ellenőrizni.ZZZolika írta: ↑2018.12.18., kedd 11:41Azt mondod, hogy tényleg beszippantott a placebo?
Imagine Dragons új albuma és néhány más zene mégis mintha jobban szólna, levegősebb vocal picit több magas hang tágasabb tér?..
Tidal master playlistrol hallgatoztam.. csak összehasonlítási alap nélkül kutya nehéz..
Tényleg nehéz ez így mert jól szól a rendszer még a minőségtelen youtubebbal is
(ha tudja az STR hardwerileg remélem azért jön egy mqa frissítés majd.. jó cucc ez)
Az STR kijelzi a bejövő jelet ami valtozatlan..44.1 mint előtte..alto írta: ↑2018.12.18., kedd 12:49Nem biztos hogy placebo, nagy kérdés, hogy mi jön ki az Onkyo SPDIF kimenetén MQA stream esetén. Elméletileg lehetséges lenne, hogy az Onkyo dekódolja az MQA-t, és kitesz egy 48/24, 88.1/24 vagy 96/24 digit jelet. Egy olyan DAC-al amelyik kijelzi a bejövő jel felbontását, egyszerű lenne ellenőrizni.ZZZolika írta: ↑2018.12.18., kedd 11:41Azt mondod, hogy tényleg beszippantott a placebo?
Imagine Dragons új albuma és néhány más zene mégis mintha jobban szólna, levegősebb vocal picit több magas hang tágasabb tér?..
Tidal master playlistrol hallgatoztam.. csak összehasonlítási alap nélkül kutya nehéz..
Tényleg nehéz ez így mert jól szól a rendszer még a minőségtelen youtubebbal is
(ha tudja az STR hardwerileg remélem azért jön egy mqa frissítés majd.. jó cucc ez)