Sziasztok,
Tegnap fűtésszerelők jártak nálam, és amikor meglátták a hangrendszeremet közölte a szerelő, hogy ő 2 milliót költött audió berendezésekre és elhadarta milyen eszközei vannak.
Kérdeztem tőle, hogy hallott-e már a TIDAL-ről. Fejét rázva mondta nem, az micsoda?
Elmondtam neki, mire megkérdezte van ott fent Chuck Berry lemez? Mutattam neki a telefonomon a kb. 100 Chuck Berry lemezt a TIDAL-en, és el is indítottam a kedvenc számát. Erre a kollégája megjegyezte:
Évek óta keresem Yanni Acropolis koncertjének DVD változatát...
Kb. 10 másodperc múlva elindítottam az említett albumot az otthoni lejátszó berendezésemen.
Az uraknak láthatóan kitágult a pupillájuk.
A főnökük meg is kért, hogy írjam már le nekik hogy lehet erre a TIDAL-re előfizetni.
Amikor felmentem a TIDAL weboldalára nekem is kitágult a pupillám:
https://tidal.com/hu/holidayoffer-2018
Láttam ugyanis, hogy 2019 január 2-ig a 3 hónapos HIFI előfizetés 299 Forintba kerül (!!!)
Aki ezt sokalná

annak a Spotify szintjén lévő előfizetés csak 149 Forint (!!!)
Aki eddig még nem próbálta ki a TIDAL-t, ahol ma már több, mint 1 millió nagy felbontású, és több, mint 50 millió CD minőségű zeneszám található most nagyon érdemes, és ha nem jön be, akkor március közepén egyszerűen meg kell szüntetni az előfizetést, mielőtt leemelnék a normál 2999 Ft-os havi díjat.
Amúgy már van diák előfizetés is 1499 Ft/hó-ért!
Kivételesen ezt a bejegyzést két másik topikba is be fogom írni, mert fontosnak tartom.
Azért hogy a topik témájáról is essen szó egy nagyon érdekes film az ismert szakírótól, John F. Darko-tól:
https://darko.audio/2018/11/a-short-fil ... signature/
Ez egy Raspberry Pi alapú, saját magunk által összeépítendő (azért ne gondoljunk nagyon bonyolult műveletre) távzene/hálózati lejátszó, amely Darko szerint lényegesen jobb egy Sonos-nál és még a Bluesound Node 2-nél is jobbnak tartja, pedig a teljes készülék kb. 300 USD-be kerül!!!

- Allo Digital One Signature.jpg (170.8 KiB) Megtekintve 2630 alkalommal
Amúgy nekem tetszik még a dizájnja is
Épp most ajánlottam a fejhallgató topikban egy Questyle CMA400i DAC/fejhallgató/előerősítőt, amely mellé csak egy ilyen "streamer"-t kell tenni és kész van a nagyon korrekt hangú hálózati lejátszó rendszerünk.
Ha valaki már vett ilyet örülnék ha megosztaná a tapasztalatait...