Ez az omnidirekcionális(ill.quasi omni) hangsugárzás áldása,+az Enigmáé!mishow írta: ↑2018.11.23., pén. 09:19Pontosabban azt érzed, hogy a koncert atmoszférája megjelenik a szobában, és - ugyanúgy mint egy koncerten - nem kezdesz el mindenfélét csinálni, hanem leülsz és élvezed!
Azt hiszem, az x2 éppen ezt teszi hozzá a hangzáshoz: a jelenlét-érzetet, a hely szellemét.
Az x2-vel megszűnt "hifizés" maradéka is, az Si3 eddig is különlegesen szép hangszerhangjai az x2 által hozzátett plusz támogatással együtt megkapták azt a testet (és lelket, hangozzék ez bármily patetikusan is), amitől itt és most nálam valódi jelentéssel töltődött fel a Heed szlogen: Forget HiFi!
Egy-egy készülék teszten szoktuk mondani, hogy "szinte ott voltak a zenészek a szobában", régen én is mondtam ilyeneket, de most tudtam meg, milyen az amikor tényleg így van.
A múltkor egy jazz-kocsmában felvett Charlie Haden lemez után ki kellett szellőztetnia zongorára meg majdnem rátettem a poharamat
![]()
Jóóó, ez viccnek vicc, de egyáltalán nem túlzás ...
Ja, és egy aranyos, friss sztori az Enigmáról.
Hétvégén vendégeket vártunk, és miközben rendezkedtünk a nappaliban, szólt a zene.
Egyszer csak a párom a vitrines szekrény előtt állva (az egyik sarokban!), őszinte csodálkozással az arcán megszólal:
Figyelj, az hogy van, hogy bárhol vagyok a szobában, akárhogy mászkálok, a zene mindenhol mindig egyformán szól?
Csak annyit tudtam neki mondani: Ez az Enigma!
És akkor még az x2 nem is volt meg ...
Mit mondana a párod,ha egy igazi omnit hallana?!
Üdv. Gyuri