Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6367

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

robi20064 írta:
2018.10.05., pén. 22:14
Ezek a DSP funkciok vannak jelenleg:

- Headroom management
- Sample rate conversion
- Crossfeed
- Parametric EQ
- Audeze presets
- Speaker setup (room correction)

Ezek kozul a sample rate conversion / upsampling az biztosan eroforras igenyes ha DSD-be szeretnel felkonvertalni, a tobbi szerintem kevesbe. En Audeze preset-et es DSD64 upsamplinget egyszerre be tudtam kapcsolni egy regi Core2 Duo-s Macbook-on, de az ki is maxolta a CPU-t. DSD128 mar csak bizonyos szamoknal volt hajlando mukodni onmagaban. Egyetlen "hatranya" volt eddig, sajnos elultette a bogarat a fulemben hogy kellene egy viszonylag eros dedikalt szerver HQPlayer-nek es Roon Core-nak es akkor mehet minden DSD256-ba :)
Köszönöm leborulok.gif
Bevallom férfiasan, hogy én nem látomnagy értelmét PCM-et DSD-be konvertálni, bár a “Roon-ready” Oppóm azt is “megeszi”... csak kérdés, hogy van-e értelme. gondolkodik.gif No majd meglátjuk.
Egy masik elony (bar ez szubjektiv hogy ki ertekeli es kinek felesleges) hogy az eloadokrol, szamokrol egy rakas meta adatot tolt le a szerverukrol pl bio-t meg talan szamszoveget is stb. A viszonylag magas elofizetesi konstrukcio reszben ezert van hogy ezt biztositani tudjak.
Én erre buktam rá... meg a felületére, a demók videók alapján.

Köszi mégegyszer! Király vagy!
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2018.10.05., pén. 21:30
Aszpirin írta:
2018.10.05., pén. 21:22
Sziasztok! A Roon Core-nak milyen minimális hardverigénye van (számítógépen)? Sajnos nem találom a Roon oldalán ezt az infót... Itthon egy 2009 évvégi iMac-em van az akkori legjobb kiszerelésben (Core2 Duo 3GHz, 8GB RAM, 1 TB HDD, Radeon mittoménmi, még ujan vettem akkor, p...adrágán, és eddig nem volt ingerem lecserélni...), legújabb MacOS High Sierrával. Ez már elavult lenne neki? (bocs a lámer kérdésért).
Attol fugg mit szeretnel Roon-on belul hasznalni. Ha a DSP es upsampling nem fontos akkor menni fog minden jol. Altalaban ssd-t szoktak az adatbazisahoz ajanlani, de megy hdd-vel is hacsak nincs 100-200e szamod. A trialt szerintem erdemes kiprobalni, utana meg mindig donthetsz.
Az upsampling egyáltalan nem fontos, a(z egyéb) DSP meg ugye nagyon számításigényes... tapasztalatok alapján érdemes használni? Mit fed a DSP a Roon esetében?
Egyebként köszi, akkor megpróbálom a trialt.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok! A Roon Core-nak milyen minimális hardverigénye van (számítógépen)? Sajnos nem találom a Roon oldalán ezt az infót... Itthon egy 2009 évvégi iMac-em van az akkori legjobb kiszerelésben (Core2 Duo 3GHz, 8GB RAM, 1 TB HDD, Radeon mittoménmi, még ujan vettem akkor, p...adrágán, és eddig nem volt ingerem lecserélni...), MacOS High Sierrával. Ez már elavult lenne neki? (bocs a lámer kérdésért).

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Hát, az ipari igények sokszor nem találkoznak az otthoniakkal, és meglepetésre az otthoniak a magasabbak. Jelen esetben biztosan így van, csak máshol van a hangsúly az otthoni igényen. Otthon reális az igény egy toroid tápra némi szűréssel meg pufferrel, akár kifejezetten audio felhasználásra gyártott alkatrészekből. Ipari felhasználásnál egy kapcsolóüzemű táp tökre megteszi, ha jól van árnyékolva, mert kompakt, nem fogyaszt sokat és olcsó.

Ezzel nem leszólni akarom a gépet, de nézd meg, hogy pl. itt miből faragtak audiofil switch-et.

https://www.audiophil-online.com/test/a ... -by-aqvox/

Egy tök mezei, otthoni gépből... Egyik nagy pozitívuma a külső táp volt - mert szép ívben repült az első mozdulattal, hogy egy másik helyettesíthesse.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

wwwolfman írta:
2018.10.05., pén. 19:42
Nekem a belső táp miatt nagyjából el is vérzett: így nem lehet változtatni, tuningolni stb... Külső táposnál a legkönnyebb egy másik tápra rádugni, és megnézni, változik-e a hang, esetleg stabilabb lesz-e (valószínűleg igen).
A Cisco vagy Juniper eszközök ipari felhasználásra készültek, azaz pénzt keresnek velük. Ezért a legfontosabb jellemzőik a stabilitás és a performancia. Ezen tuningolással maximum ronthatsz.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

-KP- írta:
2018.10.05., pén. 17:11
100 ezer forint egy switchre otthoni felhasználásra? gondolkodik.gif Nóóórmális?
ezért mondta a kolléga a Zíbéjt, ahol gondolom, töredék áron be lehet szerezni.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

ThorSteinar írta:
2018.10.05., pén. 12:22
wwwolfman írta:
2018.10.05., pén. 11:19
Miért ajánlott vétel egy itthon is kapható 8-15 ezres fémházas jószághoz képest?
A Cisco Catalyst 2960-8TC egy felső kategóriás switch, jobb táppal (házon belül van) és kiváló adatátvitellel.
Szintén fémházas, ha ez számít egyáltalán valamit, azon felül hogy növeli a bizalmat iránta.
Az említett 8-15 ezres switchek-hez képest (ott általában egy külső adapterrel van a tápolás megoldva) ennek az új ára anno valahol 124.000 HUF volt újonnan, így minőségibb alkatrészeket tudtak bele "pakolni". Senkit sem akarok rábeszélni, de aki már tartott a kezében egy ilyet, az ugyanennyiért inkább talán ezt a Cisco-t választaná használtan, mint egy hasonlóan árazott új switchet. Nem próbálgattam végig több switchet és nem is fogok, mindössze a UPC routerrel hasonlítottam össze és nekem attól (az én rendszeremben) egyértelműen jobb volt.
Nekem a belső táp miatt nagyjából el is vérzett: így nem lehet változtatni, tuningolni stb... Külső táposnál a legkönnyebb egy másik tápra rádugni, és megnézni, változik-e a hang, esetleg stabilabb lesz-e (valószínűleg igen).

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

100 ezer forint egy switchre otthoni felhasználásra? gondolkodik.gif Nóóórmális?

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: ThorSteinar »

Quetz írta:
2018.10.05., pén. 15:45
ThorSteinar írta:
A Cisco Catalyst 2960-8TC egy felső kategóriás switch, jobb táppal (házon belül van) és kiváló adatátvitellel.
:fekverohog:
Ez egy felső kategóriás switch? gondolkodik.gif Érdekes, a Cisco szerint ez belépő szintű vállalati eszköz.
Valószínűleg a portok száma miatt, ami 8 db. Ez egy vállalati eszköz szintjén tényleg kevés (tehát belépőszintű), de otthoni alkalmazásban bőven elegendő. Sőt, óva intenék bárkit a 48 portos Cisco switch megvásárlásától, mert annak beépített ventilátora van.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

ThorSteinar írta:
:fekverohog:
Ez egy felső kategóriás switch? gondolkodik.gif Érdekes, a Cisco szerint ez belépő szintű vállalati eszköz.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

robi20064 írta:
2018.10.05., pén. 13:44
ThorSteinar írta:
2018.10.05., pén. 09:46
SSS írta:
2018.10.03., szer. 18:09
Én egy SMS-100 nyúztam jó pár hónapig. A véleményem röviden nem.

Hosszabban:
Kezelés: Önmagában semmit nem tud az eszköz, még kell mellé egy dedikált média server, aztán telefonról lehet irányítani elég közepes minőségű appokkal. (Lehet máshogy is, de az nekem megint csak túl macerás volt.) Ez a rész kifejezetten idegesített ezért adtam el.

Hang: ez a rész rendben volt kicsit száraz a hangja de tényleg jobb mint a laptopra direktbe rákötve az dac. Bár őszintén szólva én nem éreztem a különbséget eget rengetőnek. DE én táp nélkül használtam, az sokak szerint csodát tesz....(??)

Most egy RPI3 a hálózati lejátszóm volumino-val. Szeg egyszerű, tők olcsó. Hang...hm kb a laptop szintje, gyengébb, mint a SOTM de nincs vele macera, és a különbség az én fülemnek nem drámai.

Az eszköz RAAT-ként (Roon Advanced Audio Transport) történő használatra van elsősorban kitalálva. Akkor csak bekapcsolod és elfelejted, hogy létezik. A Roon felületét használod tabletről, telefonról vagy laptopról és tökéletesen/zökkenőmentesen fog rajta futni.
Ez picit azert ferdites, az SOtM streamerek tamogatnak tobb szabvanyt/platformot is, pl LMS/MPD/DLNA/RAAT/NAA stb. a Roon es a RAAT csak egy opcio a 3-4 kozul es nem kell feltetlenul eves ($119) vagy lifetime ($499) Roon elofizetest venni. Egy Minimserver vagy Rygel vagy hasonlo ingyenes szerverrel is tokeletesen hasznalhato es hallhato a kulonbseg a PC USB -> DAC kombohoz kepest (amennyiben ez mezei PC es nem Audio PC jobb minosegu tappal es/vagy USB kimenettel). Ha pedig valaki tovabb akar lepni akkor kiprobalhat egy HQPlayer-t vagy Roon-t, az eszkoz mindkettot tamogatja. A regebbi SOtM sorozatbol 100 alatt kijon a streamer+akkus tap kombo, az meg joval az uj sms-200 ara alatt van. Az sms-200 es az sms-200 ultra kozott elvileg csak a minosegibb clock a kulonbseg, az ara viszont majd trippla annyi. Belepo szintu - de minosegi - streamer-nek meg jo alternative lehet egy hasznalt micro vagy ultraRendu.

Egyetértek. A felsoroltak közül én csak a ROON-t, HQPlayer-t és LMS-t próbáltam.
A többi beállítása (Pl. Minimserver) megoldhatatlan kihívást jelentett számomra. Egyszer talán sikerült elindítanom a Foobar-t a SOtM készülékemen keresztül, de nagyon felejtős volt úgy a hang.
Miután kipróbáltam a ROON-t és "sajnos" hozzászoktam a fantasztikus felületéhez, már nincs nagyon visszaút, pedig előbb-utóbb le fog járni az egy éves előfizetésem és akkor újra vehetem elő a bankkártyámat.
Korábban nagy divat volt computeraudiophile.com körökben a Roon-t együtt használni a HQPlayer-rel a SOtM-en keresztül.
Ma már egyre kevesebben teszik, mert a ROON hangja is fejlődött, így állítólag nincs szükség HQPlayer-re. Nekem még hátravan egy teszt, hogy magam is megbizonyosodjak, hogy valóban megállja-e a ROON a helyét a HQPlayer-rel szemben hangminőség tekintetében.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

wwwolfman írta:
2018.10.05., pén. 11:19
Miért ajánlott vétel egy itthon is kapható 8-15 ezres fémházas jószághoz képest?
Szintén fémházas, ha ez számít egyáltalán valamit, azon felül hogy növeli a bizalmat iránta.
Az említett 8-15 ezres switchek-hez képest (ott általában egy külső adapterrel van a tápolás megoldva) ennek az új ára anno valahol 124.000 HUF volt újonnan, így minőségibb alkatrészeket tudtak bele "pakolni". Senkit sem akarok rábeszélni, de aki már tartott a kezében egy ilyet, az ugyanennyiért inkább talán ezt a Cisco-t választaná használtan, mint egy hasonlóan árazott új switchet. Nem próbálgattam végig több switchet és nem is fogok, mindössze a UPC routerrel hasonlítottam össze és nekem attól (az én rendszeremben) egyértelműen jobb volt.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: SSS »

ThorSteinar írta:

Ami nekem van (SOtM) az még az általad említett árnál is jóval több volt sajnos...
Vakteszten is akkora a különbség (mintha csak simán USB-n keresztül lenne a DAC-ba kötve a számítógép), hogy már nincs visszaút és sajnos lehet nyitni a pénztárcát egy újabb kütyüért...

:smile29:
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

SSS írta:
2018.10.05., pén. 10:48
ThorSteinar írta:

Az eszköz RAAT-ként (Roon Advanced Audio Transport) történő használatra van elsősorban kitalálva. Akkor csak bekapcsolod és elfelejted, hogy létezik. A Roon felületét használod tabletről, telefonról vagy laptopról és tökéletesen/zökkenőmentesen fog rajta futni.

Ez úgy elég borsos árat képvisel SOTM 500 Eur körül volt, aksis táp plusz pár százas, erre jön a Roon olyan 500Eur. Nyilván ez így együtt qvajó - lehet. Én csak körbejártam ezt a lehetőséget, és végül nem mentem el ebbe az irányba. Csak Tidalt, és Spotifyt hallgatok, nincsenek zenéim ezen kívül csak LP-n azt meg a Roon még nem kezeli ha jól tudom:o))
Az RPI+voluminot is tudom telefonról, tabletről, és laptopról irányítani (ez utóbbiról csak a spotifyt (még). És minőségben sotom vs rpi én nem érzékelek drámai különbséget, őszintén szólva laptop direktben dac-ra kötve is mehet ebbe az összehasonlításba. Sorrend hang szempontjából SOTOM, RPI, Laptop, de egy vaktesztben nem tudnám ezeket megkülönböztetni.

Ami nekem van (SOtM) az még az általad említett árnál is jóval több volt sajnos...
Vakteszten is akkora a különbség (mintha csak simán USB-n keresztül lenne a DAC-ba kötve a számítógép), hogy már nincs visszaút és sajnos lehet nyitni a pénztárcát egy újabb kütyüért...

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

wwwolfman írta:
2018.10.05., pén. 11:02
ThorSteinar írta:
2018.10.05., pén. 08:59
robi20064 írta:
2018.10.04., csüt. 12:05

Esetleg ezt olvasd at, ez egy relativ olcso megoldas (Netgear switch) ha ki akarod probalni a szeparaciot.

https://www.computeraudiophile.com/foru ... g/?page=11

Vagy esetleg egy ilyet, használtan és olcsón az ebay-ről: Cisco Catalyst 2960-8TC
Uhh. Azért ez az utóbbi elég durva ár, ahhoz képest, hogy nem zenére van kitalálva. Ennyiből zenére tuningolt jószág is kijön...

Azt említettem, hogy használtat kell venni ebay-ről. Az olyan 50 EUR körül van, ami azért annyira nem drága.
Az új ára valóban nagyon magas.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

ThorSteinar írta:
2018.10.05., pén. 08:59
robi20064 írta:
wwwolfman írta:
2018.10.03., szer. 13:21
Sziasztok. Gyors kérdés hálózati lejátszás témakörében.

A jelenlegi felállás szerint közvetlenül routerbe van kötve NAS, illetve egy Popcron/Pioneer hálózati lejátszó. A kérdés az, hogy ez a felállás a jobb (mert kevesebb elemet tartalmaz), vagy az, ha a hálózati lejátszó funkciók (tehát nas, és két lejátszó) egy switchbe vannak kötve, és az az egész hóbelevanc van bekötve a routerbe?

A router egy TpLink Archer C7.
Esetleg ezt olvasd at, ez egy relativ olcso megoldas (Netgear switch) ha ki akarod probalni a szeparaciot.

Vagy esetleg egy ilyet, használtan és olcsón az ebay-ről: Cisco Catalyst 2960-8TC
Uhh. Azért ez az utóbbi elég durva ár, ahhoz képest, hogy nem zenére van kitalálva. Ennyiből zenére tuningolt jószág is kijön...

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

ThorSteinar írta:

Ez úgy elég borsos árat képvisel SOTM 500 Eur körül volt, aksis táp plusz pár százas, erre jön a Roon olyan 500Eur. Nyilván ez így együtt qvajó - lehet. Én csak körbejártam ezt a lehetőséget, és végül nem mentem el ebbe az irányba. Csak Tidalt, és Spotifyt hallgatok, nincsenek zenéim ezen kívül csak LP-n azt meg a Roon még nem kezeli ha jól tudom:o))
Az RPI+voluminot is tudom telefonról, tabletről, és laptopról irányítani (ez utóbbiról csak a spotifyt (még). És minőségben sotom vs rpi én nem érzékelek drámai különbséget, őszintén szólva laptop direktben dac-ra kötve is mehet ebbe az összehasonlításba. Sorrend hang szempontjából SOTOM, RPI, Laptop, de egy vaktesztben nem tudnám ezeket megkülönböztetni.
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

SSS írta:
2018.10.03., szer. 18:09

Hosszabban:
Kezelés: Önmagában semmit nem tud az eszköz, még kell mellé egy dedikált média server, aztán telefonról lehet irányítani elég közepes minőségű appokkal. (Lehet máshogy is, de az nekem megint csak túl macerás volt.) Ez a rész kifejezetten idegesített ezért adtam el.

Hang: ez a rész rendben volt kicsit száraz a hangja de tényleg jobb mint a laptopra direktbe rákötve az dac. Bár őszintén szólva én nem éreztem a különbséget eget rengetőnek. DE én táp nélkül használtam, az sokak szerint csodát tesz....(??)

Most egy RPI3 a hálózati lejátszóm volumino-val. Szeg egyszerű, tők olcsó. Hang...hm kb a laptop szintje, gyengébb, mint a SOTM de nincs vele macera, és a különbség az én fülemnek nem drámai.
pepi írta:
2018.09.30., vas. 11:54
Sziasztok.
Aki ismeri, vagy használja a SOtM-audio hálózati lejátszó termékeit,szivesen venném ha irna pár sort.
Jókat lehet olvasni ezekről a lejátszókról, személyes tapasztalatra lennék inkább kiváncsi. Vajon megéri borsos árukat, mert ránézésre elég puritán küllemét vajon hangban felülmúlja-e?
Köszönöm.

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

robi20064 írta:
wwwolfman írta:
2018.10.03., szer. 13:21

A jelenlegi felállás szerint közvetlenül routerbe van kötve NAS, illetve egy Popcron/Pioneer hálózati lejátszó. A kérdés az, hogy ez a felállás a jobb (mert kevesebb elemet tartalmaz), vagy az, ha a hálózati lejátszó funkciók (tehát nas, és két lejátszó) egy switchbe vannak kötve, és az az egész hóbelevanc van bekötve a routerbe?

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: tomrider »

magicscreen írta:
2018.10.03., szer. 17:25
Tomrider írta:
2018.09.25., kedd 20:54
Az előlapi USB csatlakozóra van csatlakoztatva egy 120Gb Kingston SSD, ráadásul USB3 a külső tok meghajtása. Kicsit tartottam is ettől, mert USB2 csatlakozón nem kommunikál, de simán megy.
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

Még azt nem tudom hogy egy ilyen asztali network player mint például az Onkyo NS-6130, a Tidalt hogy tudja elérni és használni?
Elég a készülék, a rajta levő kijelző és a távirányitó hozzá?
Vagy ahhoz már okostelefon is kell a vezérléshez? App letöltés és egyéb vacakolás? :)
Én telefonon keresztül használom, TIDAL, Spotify gond nélkül megy. A gyári távirányítót még nem használtam, a pici kijelző miatt szerintem nem is fogom. Lehet, hogy gyári távval is megy, ha nagyon fontos, akkor megpróbálom. App letöltés kell hozzá, van gyári app. Van benne chromecast, windows-os laptopról is lehet zenét küldeni rá, wifin keresztül. Laptopról is megy a Spotify, TIDAL-t nem próbáltam.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hosszabban:

pepi írta:
2018.09.30., vas. 11:54
Sziasztok.
Aki ismeri, vagy használja a SOtM-audio hálózati lejátszó termékeit,szivesen venném ha irna pár sort.
Jókat lehet olvasni ezekről a lejátszókról, személyes tapasztalatra lennék inkább kiváncsi. Vajon megéri borsos árukat, mert ránézésre elég puritán küllemét vajon hangban felülmúlja-e?
Köszönöm.

magicscreen
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: magicscreen »

Tomrider írta:
2018.09.25., kedd 20:54
Az előlapi USB csatlakozóra van csatlakoztatva egy 120Gb Kingston SSD, ráadásul USB3 a külső tok meghajtása. Kicsit tartottam is ettől, mert USB2 csatlakozón nem kommunikál, de simán megy.
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

Még azt nem tudom hogy egy ilyen asztali network player mint például az Onkyo NS-6130, a Tidalt hogy tudja elérni és használni?
Elég a készülék, a rajta levő kijelző és a távirányitó hozzá?
Vagy ahhoz már okostelefon is kell a vezérléshez? App letöltés és egyéb vacakolás? :)
Marantz PM7005, Sony CDP-597, Orion HS511

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

sbfan írta:
2018.08.04., szomb. 18:58
A tippjeiteket szeretném kérni:

Gondolkodom egy hálózati lejátszón/DACon/bármin (lásd lent) ami kiváltaná a jelenlegi hálózati lejátszómat (Logitech Transporter) egy Heed Obelisk Pre+2*PX erősítő trió előtt.

(Hang)minőségben a Heedeket érdemben kiszolgáló készüléket szeretnék. A keretem -nem korlátlan természetesen, de ha bárki bármilyen igazán jó készüléket tud, az ára ne tartsa vissza a javaslatát. :)

Nem szeretnék saját NASon tárolt zenéket lejátszani alapvetően, a cél egy olyan készülék lenne, amivel a mobiltelefonomról tudok Tidal / Spotify zenét küldeni az erősítőkre, ezen túl még jó lenne, ha internetes rádió streameket is tudna fogadni vagy alternativaként, ha a telefon külső bluetooth eszközként látná, hogy bármi, amit telefonon lejátszok, azt ki tudjam küldeni a mobilról a hifire.

Mivel nem használnék más forrást, a hagyományos kábeles csatlakozási lehetőségek egyáltalán nem szükségesek .

Az elmúlt pár évet hifi szempontból "átaludtam" szóval picit elveszettem a fonalat, hogy hol tart ez a hálózati, mobilos zenelejátszás. Tudtok esetleg segíteni konkrét készülék javaslatokkal?

Köszi előre is! :)

leborulok.gif
Szia :)
Nekem is Obelisk alapú rendszerem van, ezért ehhez vettem 2016-ban egy Bluesound Node 2-t, amely mára már csodásan szól (hálózati eszközök feljavítását követően). A Bluesound nagyon jól illeszkedik hangban az Obliskekhez.
A héten jelentették be a Bluesound Node 2i továbbfejlesztett készüléket az eredeti árával megegyező összegért (550 euró).
Állítólag még jobban szól, mint a korábbi, és beépítettek AC-s WIFI-t és Aptx HD-s Bluetooth-t, ami az eredetivel ellentétben kétirányú, tehát vesz is és ad is. Az eredeti készülékről mindent megtudsz a blogomon.
Amúgy ha van a készülék közelében egy router-ed, akkor kösd össze azt a leendő készülékkel egy Cat6-os, vagy Cat7-es kábellel. Mindenkit lebeszélek a WIFI-s hálózati zenehallgatásról, a kábeles klasszissal jobban szól.
A Bluetooth érdekes kérdés, ha van Android Oreo-s telefonod, akkor már érdemes megpróbálnod a Node2i-re Aptx HD codec-kel átküldeni a zenét, lehet, hogy jól fog szólni.
Ha ennyit nem akarsz kiadni egy lejátszóra, akkor fontold meg, hogy veszel egy Fiio BTR3-at (hamarosan tesztelni fogom), az egy bluetooth vevő / DAC / fejhallgató erősítő öngyújtó méretben. Igen tudom ez röhejesen hangzik, hogy hogyan hasonlíthatom ezt össze egy asztali lejátszóval, de állítólag nagyon jól szól, egy jack - RCA kábellel rá tudod dugni az Obeliskre, és a létező legegyszerűbb hálózati lejátszóként funkcionál. Persze nem erre találták ki, hanem sportra, autóba, utazáshoz. Ki fogom próbálni a HEED rendszeremmel is és beszámolok a tapasztalatokról (amint megkapom a német Fiio képviselettől). Szerintem itthoni forgalmazása hetek kérdése...
Blogom

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”