[/quote]
Ha Tidalról hallgatsz zenét - nem tudod kiiktatni az UPC rutert. Még egy plusz switch beiktatása valószínűleg csak rontani fog. Én így tapasztaltam. Ellenben UPC-be egy jó tápegység üdvözítő lehet..

Kabóca írta: ↑2018.09.03., hétf. 21:13Azt még elhiszem, hogy megfelelő körülmények között, jó hallású emberek különbséget fedeznek fel két switch hangja között. Azt viszont nem nagyon, hogy egy közbeiktatott plusz eszköz javítana a hangon. Mitől lenne jobb így mint közvetlen az upc routerből? Ha kevés a port a több készülék miatt (pc-k, nyomtató, okos tv stb.), csatlakozhatnak azok a switch-en, zenére maradhatna a router többi portja.ThorSteinar írta: ↑2018.09.03., hétf. 19:48Ez a switch dolog engem sem hagy nyugodni és biztosan lehet benne valami...
A SOtM nemrég dobta piacra a saját megoldását, az UpTone pedig már vagy fél éve dolgozik a saját termékén.
Több külföldi fórumon olvastam, hogy a piacon fellelhető "alap" switch-ek között hangbéli különbséget fedeztek fel audiofil körökben.
Az egyik típus igencsak jó hangú állítólag, így többen ezt használják: Cisco WS-C2960-8TC-L
Utolsó magyarországi ismert ára 124.000 HUF volt anno (2013-ban), de most 18.000-19.000 körül kapható használtan az ebay-en. Mivel éppen híján vagyok 1-2 port helynek a UPC routere miatt és switch vásárlását terveztem, így ma rendeltem egy ilyen "jó hangú" használt Cisco-t. Kíváncsi vagyok hallható különbség lesz-e.
Ennek a 8 portos változatnak még nincs ventillátora (a 24 portosnak már van, így az inkább elkerülendő) és úgy láttam van benne egy tisztességes kapcsolóüzemű tápegység.
Egy dedikált, zenehallgatásra optimalizált switch biztosan jobb megoldás, de abban az esetben úgy 10x-20x árkülönbségről is beszélhetünk ehhez képest.

Hehe, én is... Asszem be kellene szerezzünk egy audiofil WiFi-routert, na.

Mondjuk attól, hogy ha az “audiofil” switchre kötöd a hálózati lejátszót meg a kiszolgálódat is, amiről veszi a zenefájlokat a hálózati lejátszó, akkor semmi oka annak, hogy a LAN-on folytatott kommunikációd ármenjen az UPC routerén. Az csak az internetről streamelt cuccokhoz kell, meg persze az internetezéshez.Kabóca írta: ↑2018.09.03., hétf. 21:13Azt még elhiszem, hogy megfelelő körülmények között, jó hallású emberek különbséget fedeznek fel két switch hangja között. Azt viszont nem nagyon, hogy egy közbeiktatott plusz eszköz javítana a hangon. Mitől lenne jobb így mint közvetlen az upc routerből? Ha kevés a port a több készülék miatt (pc-k, nyomtató, okos tv stb.), csatlakozhatnak azok a switch-en, zenére maradhatna a router többi portja.
Azt még elhiszem, hogy megfelelő körülmények között, jó hallású emberek különbséget fedeznek fel két switch hangja között. Azt viszont nem nagyon, hogy egy közbeiktatott plusz eszköz javítana a hangon. Mitől lenne jobb így mint közvetlen az upc routerből? Ha kevés a port a több készülék miatt (pc-k, nyomtató, okos tv stb.), csatlakozhatnak azok a switch-en, zenére maradhatna a router többi portja.ThorSteinar írta: ↑2018.09.03., hétf. 19:48Ez a switch dolog engem sem hagy nyugodni és biztosan lehet benne valami...
A SOtM nemrég dobta piacra a saját megoldását, az UpTone pedig már vagy fél éve dolgozik a saját termékén.
Több külföldi fórumon olvastam, hogy a piacon fellelhető "alap" switch-ek között hangbéli különbséget fedeztek fel audiofil körökben.
Az egyik típus igencsak jó hangú állítólag, így többen ezt használják: Cisco WS-C2960-8TC-L
Utolsó magyarországi ismert ára 124.000 HUF volt anno (2013-ban), de most 18.000-19.000 körül kapható használtan az ebay-en. Mivel éppen híján vagyok 1-2 port helynek a UPC routere miatt és switch vásárlását terveztem, így ma rendeltem egy ilyen "jó hangú" használt Cisco-t. Kíváncsi vagyok hallható különbség lesz-e.
Ennek a 8 portos változatnak még nincs ventillátora (a 24 portosnak már van, így az inkább elkerülendő) és úgy láttam van benne egy tisztességes kapcsolóüzemű tápegység.
Egy dedikált, zenehallgatásra optimalizált switch biztosan jobb megoldás, de abban az esetben úgy 10x-20x árkülönbségről is beszélhetünk ehhez képest.

wittao írta: ↑2018.09.01., szomb. 14:59https://forums.naimaudio.com/topic/aqvo ... -switch-se
”I read in last stereophile magazine a review of the aqvox se ethernet switch. This switch costs 800 euros ( around 750 GBP) and is an upgrade over the d-link switch. The reviewer could not detect a significative difference vs the 30 dollars d link. He used a merging nadac streaming player dac ( 13k). I think i saved my money.....”

Dehátmosmé'
Tesztelték és nem találtak különbséget a 20 euros és drága verzió között. Vettem is gyorsan egy 20 euros verziót.Indy írta: ↑2018.08.31., pén. 14:42Ez a switch amúgy 20 euró, a "mod" előtti állapotban.-KP- írta: ↑2018.08.31., pén. 12:35Aki ezt megveszi ezer euróért, az meg is érdemli :)Voyager írta: ↑2018.08.30., csüt. 18:13Audiophile switch
With AQVOX you will find audio products which fulfill the highest audiophile requirements!
Ez is olyan lehet, mint a Maresi.
http://www.myhifishop.de/
![]()

Ez a switch amúgy 20 euró, a "mod" előtti állapotban.-KP- írta: ↑2018.08.31., pén. 12:35Aki ezt megveszi ezer euróért, az meg is érdemli :)Voyager írta: ↑2018.08.30., csüt. 18:13Audiophile switch
With AQVOX you will find audio products which fulfill the highest audiophile requirements!

Ennyiért legalább PoE lehetne benne.

Aki ezt megveszi ezer euróért, az meg is érdemli :)Voyager írta: ↑2018.08.30., csüt. 18:13Audiophile switch
szerintem, nalam szo sincs arrol, hogy ne lehetne igy. miert ne ?

Az ilyen háttérzenélésnél, tök jó néha fölkapni a fejem egy-egy részletre. Miért ne lehetne igen jó minőségben háttérzenélni?Ez is egyfajta igény... Akár hálózati lejátszóval is...alto írta: ↑2018.08.29., szer. 16:45Bocs, de ha közben olvasol, akkor az háttérzene, amihez valóban felesleges egy komolyabb rendszer.kimber írta: ↑2018.08.29., szer. 16:20Én pár hónapja építettem le a hifi rendszerem egy alapszintű kis cuccra, amiben a fő front egy Onkyo hálózati lejátszó. Korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy ide jutok.Mára nagyon megszerettem, mivel a Tidalon akkora választék van, hogy órákon keresztül szól a zene miközben olvasok. Annyi új zenekart ismerhettem meg, hogy ez a bőség számomra abszolút kárpótlást nyújt az esetleges minőségi visszalépéshez képest. Csak azt bánom, hogy nem korábban váltottam.

Annak tartod, amiek akarod, de én pl. autóban is rengeteg zenét hallgatok, főként, ha egyedül vagyok egy többórás úton. Nyilván jobban figyelek a forgalomra, mint a zene mélységeire, de ilyenkor még így is nagyon kell a zene.avl2 írta: ↑2018.08.29., szer. 18:14..bocsanat, de a hatterzenet vannak akik - szerintem nem teljesen alaptalanul - csak zajkeltesnek tekintik es nem zenehallgatasnak. nyilvan zeneje is valogatja, de ha nem figyelek ra oda, nem tudok odafigyelni ra, akkor lemaradok a lenyegröl, nem veszem eszre a finomsagait, melyseget, cizellakat.
Bocs, de ha közben olvasol, akkor az háttérzene, amihez valóban felesleges egy komolyabb rendszer.kimber írta: ↑2018.08.29., szer. 16:20Én pár hónapja építettem le a hifi rendszerem egy alapszintű kis cuccra, amiben a fő front egy Onkyo hálózati lejátszó. Korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy ide jutok.Mára nagyon megszerettem, mivel a Tidalon akkora választék van, hogy órákon keresztül szól a zene miközben olvasok. Annyi új zenekart ismerhettem meg, hogy ez a bőség számomra abszolút kárpótlást nyújt az esetleges minőségi visszalépéshez képest. Csak azt bánom, hogy nem korábban váltottam.

Szerintem Song, pontosan erről beszélt.cables írta: ↑2018.08.29., szer. 09:59Aztán, ha elmennél valakihez akinél meg van a Kind Of Blue LP és belehallgatnál, akkor elkezdenél LP-ket gyűjtenisong írta: ↑2018.08.27., hétf. 15:35Hálózati lejátszót akartam vásárolni és elmentem egy forgalmazóhoz.Vittem egy winchestert ,amin cd lemezek voltak berippelve. Meghallgattuk,majd kértem hallgassuk meg ugyanazt a felvételt /Miles Davis - Kind Of Blue Columbia felvétel /Tidalról is.Pár másodperc után már hallható volt a különbség a cd másolat javára.
Ezek után feltettük a lemezjátszóra a hanglemezt és elfelejtettem valójában miért is mentem.