Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Acme »

1 hour ago, Lemmy9 said:

A jövő ez. A gyerekeinknek unokáinknak nem lesz ellenvetése. 

Valóban. Az új technológiák nem úgy terjednek el, hogy átszoknak rá az öregek, hanem úgy, hogy meghalnak. A fiataloknak már az lesz a természetes. Nem tudják majd, mit veszítenek

Addig is egy igazi autó a "jövőből":

Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

1 hour ago, avl2 said:

en ugy gondolom, hogy ez a technologia is nagyon sokat fog még fejlödni, a hibak szama egyre kevesebb lesz.  valoszinü már most is tart ott, hogy emberi hibabol okozott balest / serüles / halál osztva emberi soförök altal megtett km az gyengebb, mint önvezetö technologia ugyanezen mutatoi lennenek

Kétségtelen, hogy még sokat fog fejlődni. Nekem többek között a felelősség kérdése érdekes: ha egy ember hibázik, az többnyire felelősségre vonható. Egy software sok ember munkája, nincs egyértelmű felelős. Sokat sejtet, hogy a károsult családja nem perelte be az Übert... (Money-money-money )

További aggályaim:

- Vírus? Hacker támadás? Hatalmas károkat lehet okozni a jövő kiber-háborújában, ha elterjed az önvezetés! Helló terror...

- Reklám? A Google és Facebook nem jó gazdáink. Eljöhet az idő, amikor még a hazafelé tartó utadat is az alapján tervezi a rendszer, hátha megállsz venni valamit a Mekiben...

- Én vagy ő? Ha egy baleset elkerülhetetlen, kinek az érdekét fogja nézni az autó? Az enyémet? Ha szembe jön egy szabálytalan kocsi az autópályán, nekimegy velem az autóm a fának, mert úgy "csak" egy ember hal meg?

- Útra guruló labda és társai: vajon tudja majd a rendszer, hogy szalad utána a gyerek is?

- Nincs többé vezetési élmény! Ha a robot vezet, végképp értelmét veszti minden "plusz lóerő". Szépen szabályosan megyünk majd libasorban a csendes dobozokban, és nyomkodjuk a telefont/tabletet/19 colos infotainmentet. Kösz, de nem kösz!

+ 1 Aki eddig tett a szabályokra, ezután is tenni fog! Tuti lesz rá mód, hogy valaki "felokosítsa" a járgányát, és kedvére tudjon veszélyeztetni másokat. Pirate Bay...

Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: avl2 »

On 5/28/2018 at 12:10 PM, Acme said:

Nem túl megnyugtató:

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2018/ ... _gazolasa/

en ugy gondolom, hogy ez a technologia is nagyon sokat fog még fejlödni, a hibak szama egyre kevesebb lesz.  valoszinü már most is tart ott, hogy emberi hibabol okozott balest / serüles / halál osztva emberi soförök altal megtett km az gyengebb, mint önvezetö technologia ugyanezen mutatoi lennenek

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Napi Porsche

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9806

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

4 hours ago, thxfan said:

Én korábban úgy olvastam, hogy 1.5 biturbó 275 LE és 4 hengeres lesz. Szerintem a Fiesta ST 3 hengeres.

Ja, ja Fiesta, bocs. Még reggel volt nagyon.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

6 hours ago, thxfan said:

1.2 tsi-t írt, az valami VW csoportos remekmű.

A Hondának nagyon kell a dízel is az 1.0 turbó benzin mellé, raknák inkább rotációs kapákba mindkettőt. 

Octavia.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

13 hours ago, thxfan said:

Turbó benzin, ez a jövő, vagy inkább jelen, még a Hondánál is sajnos...

Nem olyan rossz az. A TSI újonnan nagyon felhasználóbarát, alulról is nyomatékos mint egy dízel, és lehet vele nagyon takarékosan autózni. Normál használatban jobban megy, mint egy nagyobb szívó, és nem kell annyira forgatni. A mostani TSI-k már újra szíjasok, ezekkel sokkal kevesebb a gond, mint az első (láncos) generációkkal. A 30.000-es olajcsere hamar kinyírja őket, ezért használtan nagy cumi lehet vele. Az első generációs 1.4-es felejtős, a háromhengeresből még nincs elég öreg, hogy kiderüljön, milyen.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

19 minutes ago, Lemmy9 said:

A Cayenne-ben 1.2 Tsi? 

menjen a tippelgetes tovabb ?   szerintem 1.2 TSI, de nem Cayenne, hanem Octavia (esetleg Golf), amije a forumtarsnak van.   

fogyasztas kapcsan: regen, mikor elsö 1000 loerö körüli Bugatti volt a cegnel, az volt a duma, hogy ha nem lenne katalizatora, akkor teljes terhelesen a kipufogogaz elegetlen tüzelöanyagmennyisegevel egy "normalis" auto böven el tudna menni  (es hihetö is, egy kis szamolassal: ott Lambda 0.7 [!!! hiaba a teljesitmeny oltaran aldozni kellett, ez azert szokatlanul alacsony] tajan volt, hogy hütsön a tüzelöanyag, azaz a fogyasztas durvan 30%-a nem elégve - mert egyszerüen nem volt hozza oxigen - tavozott a rendszerböl)

..mar latom, ahogy gazdasagos megoldaskent a turbos feltöltött nagy teljesitmenyü kicsit korabbi motorok kipufogogazat lehüteni es belöle tüzelöanyagot lecsapatni egy berendezes van utanakötve utanfuton.  onnan lehet idönkent tankolni :-)))

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

12 hours ago, Aszpirin said:

...Model3 nekem kifejezetten kéne. Szerintem a belseje jó ezzel a nagyon puritánsággal, kivéve az a lapos nagy képernyő...

nekem is kellett volna (esetleg még kellene), de: a nagy kepernyönek szerintem nem a szepsege / csunyasaga a bibi, hanem, hogy mindent avval kell kezelni.

nem szoktal hömersekletet, befuvasi iranyt, ... tekergetni, odanezes nelkül ? (mert mashogy süt a Nap, esö, para, ....)   ergonomikusan, biztonsag szempontbol a hagyomanyos allitók modositasa, a "tekergetes" odanezes nelkül megy, a kepernyön hany masodpercig tart almenü almenüjenek almenüje ??   

nekem rímel ide a 9 halottas nemregi baleset, ennyit a kepernyönezesröl

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: thxfan »

1 hour ago, Vinkler said:

Tegnap néztem az új Ford Focus ST bemutatójat. 3 hengeres... 

Én korábban úgy olvastam, hogy 1.5 biturbó 275 LE és 4 hengeres lesz. Szerintem a Fiesta ST 3 hengeres.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

5 hours ago, pferi said:

Szuper, próbáltam hozzászólni egy témához, rányomtam a report post-ra, de nem jelent meg sehol. Remélem senkit nem jelentettem fel a NAV-nál ...

Megkaptuk! Vétel! 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

1 hour ago, thxfan said:

A Hondának nagyon kell a dízel is az 1.0 turbó benzin mellé, raknák inkább rotációs kapákba mindkettőt. 

Tegnap néztem az új Ford Focus ST bemutatójat. 3 hengeres... 

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Autós topik autósoknak

5 minutes ago, Lemmy9 said:

Mármint Acme porséja, a fogyasztás alapján.

Az idióta Honda kihozza az 1.6 dízelét az új civicbe. Folyamatos lemaradásban vannak, teljesen szétcsúszott a cég. 

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 273

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: pferi »

Szuper, próbáltam hozzászólni egy témához, rányomtam a report post-ra, de nem jelent meg sehol. Remélem senkit nem jelentettem fel a NAV-nál ...

Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Autós topik autósoknak

3 minutes ago, Lemmy9 said:

Csak remélni merem, hogy nem dízel. 

Turbó benzin, ez a jövő, vagy inkább jelen, még a Hondánál is sajnos...

10.1 Auro3D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6374

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

13 perce, Vinkler írta:

Tesla azonnal kellene! Matt fa, rulez! 

Ja, nekem is. Azonnal. De nem a mart fa miatt. Bár itt az nem rossz. De az a légbeömlőcsík mekkora ötlet már... És hát a hatótáv... b...hatja az összes prémiummárka, a prémium elektromos autóit, a Tesla hatótávjának töredekével...

Az 53ezer dodó ( a film szerint mire ideér itthon 15-18 millió) viszont kicsit mellbevágott. Ugye usában minden ár nettó, ezt úgy is kell érteni. Tehát a végösszeg még ott sem áll meg 53ezernél... Azért ennél lényegesen olcsóbbról mesélt nekem a kollégám, aki előjegyzett egyet... valami 10-12 milláról forintban.. Vagy én értettem félre.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

14 minutes ago, Aszpirin said:

Nézem ezt a filmet, ki van akadva a fekete zongoralakk betétek miatt... hogy még Elon Musk kezét is le kellene törni miatta, mert hogy vonzza a port, összeszedi az ujjlenyomatokat, stb stb.

Nos, ht ízlések és ízlésficamok. Én speciel DIREKT extraként rendeltem a fekete zongoralakk díszbetéteket az autómba, mert nekem annyira bejönnek. Nem mutat rajta jól a por, sem az ujjlenyomatok, de miért tapiznád állandóan, és mibe kerül egy ronggyal kérnaponta végitörölni, ha annyira zavarnak a porszemek?  Ld kép. a műszerfalon még jobban mutat. Alapverzióban valami alumínium-utánzat műanyag van a zongoralakk helyén, az semmiképp nem jatszik nálam, a fa pedig már nem annyira modern...

A Model3 nekem kifejezetten kéne. Szerintem a belseje jó ezzel a nagyon puritánsággal, kivéve az a lapos nagy képernyő, ami olyan minrha csak ott lógna középen... na az bűnronda. De haladjunk a korral, ésh hát ha ez az ára...

Tesla azonnal kellene! Matt fa, rulez! 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

Kimentem az előbb az utcára. Wtf?

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6374

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

10 órája, Acme írta:

Örüljünk együtt a Model 3-nak

!Spoiler!: Autópályán 110-zel tudja a 400km es hatótávot! Dejó! Ezért szoktam az 1.2TSI-vel Model S-eket alázni az M7-esen...

Nézem ezt a filmet, ki van akadva a fekete zongoralakk betétek miatt... hogy még Elon Musk kezét is le kellene törni miatta, mert hogy vonzza a port, összeszedi az ujjlenyomatokat, stb stb.

Nos, ht ízlések és ízlésficamok. Én speciel DIREKT extraként rendeltem a fekete zongoralakk díszbetéteket az autómba, mert nekem annyira bejönnek. Nem mutat rajta jól a por, sem az ujjlenyomatok, de miért tapiznád állandóan, és mibe kerül egy ronggyal kérnaponta végitörölni, ha annyira zavarnak a porszemek?  Ld kép. a műszerfalon még jobban mutat. Alapverzióban valami alumínium-utánzat műanyag van a zongoralakk helyén, az semmiképp nem jatszik nálam, a fa pedig már nem annyira modern...

A Model3 nekem kifejezetten kéne. Szerintem a belseje jó ezzel a nagyon puritánsággal, kivéve az a lapos nagy képernyő, ami olyan minrha csak ott lógna középen... na az bűnronda. De haladjunk a korral, ésh hát ha ez az ára...

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

56 minutes ago, violin said:

Hááááát....210-el nem biztos,hogy elég a tank 400km-re......

Nem tudom,a TSI mennyire iszákos...de volt egy régi,melyik autó fogyaszt a legtöbbet teszt...az akkori Cayenne nyert...52 literrel,nyélgázon...

Sose mentem vele 150-et se, így nem tudom biztosan, mennyire iszákos 200 felett. 140-et tempomattal 6,5-lel futja. Hasamra csaptam és dupla fogyasztást adtam neki 210-re . Mondjuk elég esélytelen vele végig tartani a 210-et autópályán, szóval nem egy húsbavágó kérdés.

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: vkz »

1 perce, violin írta:

Nem tudom,a TSI mennyire iszákos...de volt egy régi,melyik autó fogyaszt a legtöbbet teszt...az akkori Cayenne nyert...52 literrel,nyélgázon...

Szerintem arra a tesztre én is emlékszem. Nekem valami 66 liter rémlik, Cayenne Turbo, 250km/h. Írták is, hogy 100 liter a tank, kb 40 perc alatt kiürül így.  

Az jelenleg percenként egy ezres. 

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1270

Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: violin »

7 órája, Acme írta:

20 éve van jogsim, de még sose fordult elő, hogy váratlanul 100-ra kellett gyorsítanom álló helyzetből

A TSI-vel előbb leérek a Balcsira, ez nekem megteszi. (Amúgy 210 a vége, de még úgy is több a hatótávom 400 km-nél )

Félreértések ellen azért tegyük hozzá: ha kis hazánkban is egy árban lenne a Model 3 az új Leaf-fel, akkor azt választanám.

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Autós topik autósoknak

58 minutes ago, Vinkler said:

Ki nézi le?

Ezt én sem tudom!

A kommentekben helyesbít, hogy a léghűtésesek között kevésbé népszerű. Az árak közben mennek fel, mint állat.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Autós topik autósoknak

36 minutes ago, Acme said:

A változatosság kedvéért két "lenézett" Porsche:

Ki nézi le?

Válasz küldése