Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Moziszoba építés

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dtpman »

el kell engedni ezt dolgot.
6nm ,valami felfoghatatlanul kicsi házimozira..meg úgy általában akármire is már bocs.. nekem 40nm-em van erre a célra és a 7.1-et sem építettem ki mert kicsinek érzem a szobát ,ha atmos-ról van szó akkor én is csak max 1 pár felsőt rakok majd, mert a 2 pár már lehet nem lenne kihasználva, eléggé a falon ülök .. gondold meg ,feleslegesen adsz ki pénzt, a semmiért..ettől nem fog jobban szólni ,és a mostanit sem tudod kihasználni ..ilyen sok hangszóró abban az apró pici szobában .. nem is értem.. de persze azt csinálsz ami jól esik!   

Játszunk el a gondolattal, hogy ez azért működőképes  valamennyire és nem olyan rossz azért ez a hangzás, Nem tudok mindenkit meginvitálni, hogy elhiggye, hogy nem olyan rossz ez pl. nálam szinte nincs visszhang. a házimozi szobákban olyan nagyon körülményesen sok pénzért megteremtett szigetelés nálam eleve adott. Sokat járok moziba és abból megítélve sem mondanám rossznak a mostani kiépítésemet.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fish »

el kell engedni ezt dolgot.
6nm ,valami felfoghatatlanul kicsi házimozira..meg úgy általában akármire is már bocs.. nekem 40nm-em van erre a célra és a 7.1-et sem építettem ki mert kicsinek érzem a szobát ,ha atmos-ról van szó akkor én is csak max 1 pár felsőt rakok majd, mert a 2 pár már lehet nem lenne kihasználva, eléggé a falon ülök .. gondold meg ,feleslegesen adsz ki pénzt, a semmiért..ettől nem fog jobban szólni ,és a mostanit sem tudod kihasználni ..ilyen sok hangszóró abban az apró pici szobában .. nem is értem.. de persze azt csinálsz ami jól esik!   
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Nem tudok túllendülni.
Komolyan, 6m2 a szoba?
Mik a méretei?

Atmos-hoz nem feltétlenül szükséges álmennyezet és beépíthető hangfalak.
Az első- és hátsó falra a mennyezet alá is felszerelheted őket - nem fog sérülni az atmos-os buborék hatás!

Hát a szoba hosszabb oldala 3 m a rövid 2 m . és ami még biztos kicsapja a biztosítékot, hogy a rendszer a hosszabb falon van zömmel pozícionálva tehát én kb 1,8 m-ről nézek, hallgatok. Már hallom a szisszenéseket ). 
Elől ahol a képernyő van, egy moduláris polcrendszer van kiépítve, tehát szabadon helyezgethetem a polcokat. A 2 felsőnek használt hangfalakat közvetlenül a mennyezet alatt helyeztem el. Ez Nagyon jót tett a meglévő hangzásnak. De pl. ha eső esik akkor pl. pont nem fölöttem esik, hanem mintha én eresz alatt állnék ). tehát előttem fentről jön. Magam mögé fentre nehezebben tudnám elhelyzeni. Ezért keresek olyan megoldást, amit mondjuk magam fölét tudnék be pozícionálni. ez lehet konzolos megoldás is amit mennyezetre tudok erősíteni és a hangfalakat lefelé irányulóra állítani, csak a kérdés akkor is az hogy melyik hangfal lenne jó erre a célra...

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Nem akartam tiszteletlen lenni. Félre ne értsd. Viszont a veszett fejsze nyele ebben az esetben valóban így van, mert tudom, a próba alapján, hogy ez nekem jó. Azt is tudom hogy egyáltalán nem ideálisak a körülmények távolról se. Viszont halvány lila dunsztom nincs, hogy hogyan fogjak hozzá. Kit keressek ez ügyben. Meg jó lett volna, ha van olyan házimozi szoba építő/telepítő aki mondjuk a nagy munkák mellett ezt be tudja építeni, típustanácsadással és szakszerű telepítéssel. Amit egy "csak gipszkartonostól" talán nem várhatok el.  
Én sem szeretnélek megbántani, de láthatod, hogy többen is egyazon véleményem vagyunk.
Szerintem, ha megkeresel egy "házimozi építő/telepítő" céget és az becsületes (nem csak az anyagi haszonszerzés céljából működteti a vállalkozását), akkor le fog beszélni a tervedről, esetleg olyan más fejlesztési irányt javasol, amiből többet profitálhatsz egy 6m2 szobában.

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Ha egy megszállott valamit a fejébe vesz, nincs visszaút...
Ne értsd félre a dolgot, mi segíteni szeretnénk és megkímélni a kiadásoktól, de úgy látom ez veszett fejsze nyele.
Vásárold meg a mennyezetre szánt hangszórókat, keress meg egy gipszkartonos cégeget akik kialakítják a helyüket és hajrá!

Nem akartam tiszteletlen lenni. Félre ne értsd. Viszont a veszett fejsze nyele ebben az esetben valóban így van, mert tudom, a próba alapján, hogy ez nekem jó. Azt is tudom hogy egyáltalán nem ideálisak a körülmények távolról se. Viszont halvány lila dunsztom nincs, hogy hogyan fogjak hozzá. Kit keressek ez ügyben. Meg jó lett volna, ha van olyan házimozi szoba építő/telepítő aki mondjuk a nagy munkák mellett ezt be tudja építeni, típustanácsadással és szakszerű telepítéssel. Amit egy "csak gipszkartonostól" talán nem várhatok el.  

Csutka

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Fogjuk meg másik oldalról a dolgot, én most szeretném kihasználni azt, hogy a készülékem lehetővé teszi, hogy 5.1.2  (7.1.2. sajnos már nem ) konfigot kiépítsek és írtam, hogy nálam ez kifejezetten jót tesz a hangzásnak. Kérlek, hogy ez az én "őrültségemet" fogadjátok el és próbáljunk túl lendülni a méreteken mert az olyan amilyen.

Viszont, ha valaki ért a házimozi szoba építéshez, vagy tud ilyen embert akinek egy ilyen elviekben "kis" munka sem gond, azt nagyon megköszönném.

Nem tudok túllendülni.
Komolyan, 6m2 a szoba?
Mik a méretei?

Atmos-hoz nem feltétlenül szükséges álmennyezet és beépíthető hangfalak.
Az első- és hátsó falra a mennyezet alá is felszerelheted őket - nem fog sérülni az atmos-os buborék hatás!

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

Fogjuk meg másik oldalról a dolgot, én most szeretném kihasználni azt, hogy a készülékem lehetővé teszi, hogy 5.1.2  (7.1.2. sajnos már nem ) konfigot kiépítsek és írtam, hogy nálam ez kifejezetten jót tesz a hangzásnak. Kérlek, hogy ez az én "őrültségemet" fogadjátok el és próbáljunk túl lendülni a méreteken mert az olyan amilyen.

Viszont, ha valaki ért a házimozi szoba építéshez, vagy tud ilyen embert akinek egy ilyen elviekben "kis" munka sem gond, azt nagyon megköszönném.

Ha egy megszállott valamit a fejébe vesz, nincs visszaút...
Ne értsd félre a dolgot, mi segíteni szeretnénk és megkímélni a kiadásoktól, de úgy látom ez veszett fejsze nyele.
Vásárold meg a mennyezetre szánt hangszórókat, keress meg egy gipszkartonos cégeget akik kialakítják a helyüket és hajrá!

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Ráérsz majd akkor fejleszteni, ha nagyobb lesz a szoba

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

Ok, ok, mindenkivel egyetértek, akik kicsinek tartják a szobát. De ez egy jövőbeli befeketés. Nem mindig leszek ebben a szobában . A komponenseimet meg nem adnám el amit már több év alatt összeszedtem. 

Ráérsz majd akkor fejleszteni, ha nagyobb szobába költözik a "mozi".

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Ok, ok, mindenkivel egyetértek, akik kicsinek tartják a szobát. De ez egy jövőbeli befeketés. Nem mindig leszek ebben a szobában . A komponenseimet meg nem adnám el amit már több év alatt összeszedtem. 
Akik azt gondolják hogy a 2 + hangfal meg katyvaszt okoz mondanám, hogy én nem ezt tapasztaltam, hanem sokkal teresebbé vált a hangkép a 2 normál polcsugárzó által is és kiegyenlítetetebb  lett a térhatás számomra. De ez csak az én tapasztalatom.

Viszont itt inkább az lenne a kérdés, hogy ezekkel az eszközökkel, viszonylag nem óriási ráfordítással talán megvalósítható lenne a 2 mennyezeti hangszóró elhelyezése, csak én nem értek az álmennyezethez meg a villanyszerléshez, illetve típus tanács is jól jönne.

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

16 lesz az SZVSZ.
Én oda sem erőltetném az Atmos-t.

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

lakótelepi lakás 6 m2-es kisszobája.  Anthem MRX720-as erősítő, 4 db Monitor Audio GS10 polc hangfal, ehhez tartozó közép és egy Velodyne mélynyomó. A kis szoba sajnos nem teszi lehetővé az ideális elhelyezést de sikerült kialakítani egy viszonylag elfogadható hangzást. 

Üdv a fórumon!

Engedelmeddel kiollóztam a lényeget a kérdésedből. 
Véleményem szerint a kis helyiségben felesleges Atmosban gondolkodni, (a rendszered is túlzó ebben a 6m2 szobában)
ezért tartsd szem előtt, hogy a kevesebb néha több.
Lehetőség szerint nagyobb teret kellene adni a jelenlegi komponenseidnek és ezt azért mondom leginkább,
hogy megkíméljelek a felesleges kiadásoktól.

Gondolom, hogy a fórumtársak megerősítik az általam írtakat.

Szerk: A többiek meg is válaszolták, csak tömörebben.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Nem akarlak elkeseríteni, de a 6m2-re 7 hangsugárzó egy katyvasz lesz. Valószínű az 5 is az, csak megszoktad.
Nem ezt kérdezték. :-)

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Nem akarlak elkeseríteni, de a 6m2-re 7 hangsugárzó egy katyvasz lesz. Valószínű az 5 is az, csak megszoktad.

Egyetértek. Rá kell menni a pénztárca által megengedett lehető legjobb sztereóra és kép megjelenítésre.

Csutka

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Csutka »

16 lesz az SZVSZ.

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Bocsánat a zavarásért, igazából azért írok ebbe a forumrészbe, mert szeretnék megoldást, vagy ötletet keresni a következő problémához. Van egy lakótelepi lakás 6 m2-es kisszobája. Ahová be van téve egy Anthem MRX720-as erősítő, 4 db Monitor Audio GS10 polc hangfal, ehhez tartozó közép és egy Velodyne mélynyomó. A kis szoba sajnos nem teszi lehetővé az ideális elhelyezést de sikerült kialakítani egy viszonylag elfogadható hangzást. 

Viszont szeretném kihasználni azt, hogy az erősítő Atmos/DTS-X képes. 5.1.2 kiépítésben. Azt olvastam, hogy a legjobb az ha mennyezeti hangsugárzók vannak és nem felfelé sugárzó kiegészítő hangsugárzók. Ez előbbi megoldás nekem az elhelyezés miatt is szerencsésebb lenne. (már volt ilyen próbálkozásom normál polc hangfalakkal amiket felettem a plafon közelébe de az nem az igazi mert nem tudom magam felett elhelyezni)

Ám itt jönne kérés, hogy tud e valaki olyan szakembert aki segíteni tudna abban, hogy kialakítson 2 kis álmennyezet szigetet (ugye a panellakás miatt nem nagyon lehet máshogy süllyeszteni) és elhelyezze a 2 mennyezeti hangsugárzót illetve még az is jó lenne ha valaki javasolni tudna, hogy ehhez a rendszerhez milyen típusú lenne jó hangszóróból.

Remélem, hogy jó helyen járok a kérdésemmel. és kapok ehhez az itteniekhez képest csip-csup problémához tanácsot amit előre is köszönök, ha akad.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1095

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Sziasztok

akit erdekel az angol forumon elado az alabbi mozifotel 500font.

szerintem egy szallitoceg 2-300 fontert hazaszallitja

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Sziasztok,

Mas:
A ket hatso hangfal (BXFX) a hatso falon van, aminek neki van tolva a kanape, mi azon ulunk. Van valami olyan beallitas, idealis telepites ahol ezt normalizalni lehet? Vagy dontsem magunk fele, lefele a hangfalakat? Vagy tokmindegy?

Nálam is a hátsó falon vannak a hátsó hangfalak. Igaz nekem nem dipólok, mint nálad.
Nekem is a falra volt tolva a kanapé, de csináltattam mögé két tároló szekrényt, így kb fél méterrel előrébb ülök és így sokkal jobb lett a hátsó tér is.
Esetleg nálad is kilehetne próbálni.
Képeket találsz az aláírásomban a linken.

Amúgy gratula a mozihoz. 
Nekem is MA szettem lenne (BX) ha nem jön szembe az a jó ajánlat a Cantonokra.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Nálam kb így van és nagyon távol vannak egymástól, ezért is kellett forgatható beépíthetőket tenni, de ha tehetném közelebb raknám inkább.
Én így gondolnám helyesnek egy átlagos belmagasságú szobában:
post-34701-0-62274500-1495915527.png

Egyetértek.
A beforgatással az irányérzet sztem nem igazán csökkenthető. Attól az még onnan fog szólni, igaz nagyobb mértékű direkt hangot hozhat, de a lyuk megmarad. Ha az ábra szerinti a szoba, akkor én is a Laci által javasolt helyre tenném.
Ne centizz, próbálj ésszerűen gondolkodni. A lényeg a burokhatás kialakítása. Ha normál hangsugárzókról beszélünk, akkor nagyjából eltudod képzelni az egyes hangszórók szórását/terítését. Ezt felhasználva állítsd be úgy, hogy a lehető leghomogénebb teret adja a szett.  Ha nem vagy biztos magadban, jöhetnek a haverok, család. Mindenki kezébe nyomsz egyet és mehet a teszt.  

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 990

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Nálam kb így van és nagyon távol vannak egymástól, ezért is kellett forgatható beépíthetőket tenni, de ha tehetném közelebb raknám inkább.
post-34701-0-62274500-1495915527.png

és mekkora távolság van a hátsók és az elsők között?
illetve a hátsók mennyivel vannak a hallgatói pozíció mögött illetve az elsők mennyivel vannak a hallgatói pozíció előtt? 
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2107

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Szia!

Vadásztam egy képet, majd a mórickarajzzal együtt az általad megadott szobamérethez igazítottam:

post-28942-0-83192900-1495912127.jpg Dolby-Atmos-5.1.4.png

Remélem ez segítségedre lehet az elhelyezéssel kapcsolatban.

Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 990

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Csak kiváncsiságból kérdezem, miért nem Elac-ot választottál felsőknek is, ha már ilyen a többi hangfalad is. Hogy jött pont a Canton?

Csupán anyagi okokból. (A piszkos anyagiak...) A 267-es sorozathoz való jet5 magassal szerelt elac mennyezeti sugárzó darabára 1000€.
Nem akartam 4000€-ot kidobni az ablakon. Ph! fórumon már írtam, hogy igazából saját bőrömön akarom tapasztalni az atmos-t. Tonykánál voltam meghallgattam tetszett, de közel sem biztos, hogy itthon ugyanez lesz a vélemény.

Vettem egy atmos képes avr-t a primare mellé és megvásároltam a 4 darab atmos sugárzót és a kábeleket. Mivel álmennyezet van, a beépítés
viszonylag egyszerűen fog menni. Remélem. Van egy szabad 50-es gégecsövem is a falban a frontoldalon, amiben el tudom vezetni a hangszórókábeleket mindenféle bontás, vésés nélkül. Igazából csak a 4 darab kört kell dekopírral kivágnom.

Ezért döntöttem a megvalósítás mellett. Aztán ha tetszik, marad, ha nem ad hozzá annyi élményt, mint amennyi kompromisszumot a hangminőségnél kötöttem, akkor eladom az avr-t és visszakötöm a primare-t. A mennyezetik pedig maradnak a plafonon. Enni nem kérnek...
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Azért kellett beljebb vinni mert a bal oldali hangszórókat nem hallja jobb oldaLi emberke.. És ugyan ez fordítva.

Ha magasabb lenne a mennyezet nem lenne gáz.

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

Atmos hangszórókat közelebb rakjad majd a szimmetria tengelyehez.
Tudom nem ez az előírás de hidd el jobb lesz hang.

Pont most olvasgattam azt a részt, amikor Te is a mennyezetiekkel "sakkoztál".
Praktikusabb az olyan atmos hangsugárzó, amit lehet forgatni a hallgató irányába, így "finomhangolható" a rendszer.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Canton inceiling 885-böl vásároltam 4 darabot.
Csak kiváncsiságból kérdezem, miért nem Elac-ot választottál felsőknek is, ha már ilyen a többi hangfalad is. Hogy jött pont a Canton?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”