Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dtpman »

2 x 3 x 2,7 m-es szobában semmi értelme nincs méricskélni. El lehet adni szerencsétlennek néhány m2 akusztikai panelt, de komoly ember nem lesz partner ebben a folyamatban. Sajnos bármilyen fájdalmas, esetleg még sértő is néhányaknak, én 25 m2 alatt senkinek nem javasolnám házimozi, vagy zenehallgató szoba kiépítését, mert a legdurvább akusztikai problémák a basszus sáv kellős közepén fognak jelentkezni és nem lesz elég hely a megoldásukra, a hangsugárzókat és a hallgatót teljesen rá kell tolni a falra. Persze készülékeket, hangsugárzókat bárhol fel lehet halmozni, a jó filmek, normális zenék ott is örömet okoznak majd, csak a fő célok közül ki kell húzni a komoly hangminőséget. Ha nincs lehetőség másik szobába költözni, érdemes megfontolni egy jó fejhallgató beszerzését.
Nem ez a cél, valóban., viszont ettől még lehet a feladatot viszonylag jól megoldani és barátságosabbnak lenni azokkal is akinek nem feltétlenül az a célja, hogy a maximumot sajtolja ki a rendszerből. Ám azért nem teljesen hülye a témában. Csak van egy feladat, adott eszközök, adott feltételek. Ezzel kell tudnia dolgoznia egy jó szakembernek. Nekem meg ez a véleményem. Milyen jó lenne ha én is szakmámba, csak olyan embernek dolgozhatnék, akiknek mind anyagilag mind feltételileg a maximumot kapom. Csak kérdem én akkor hol a kihívás?

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Zárójelben megjegyzem.esőt nem felülről halljuk ha csak nem eresz alatt állunk vagy esernyő vagy esetleg fa.Igaz így élvezetesebb
Sok filmben el van cseszerintve pl John Wick, igaz ott az autóból is kiugrott a motor és az erőátvitel mielőtt lezuhant a rakparton.
Ettől függetlenül jó film.

Megelőztél.

Igen én is ismerem ezt Demóban. Vicces de pl. az összes Atmos vagy DTS/x felvétel ki nem hagyja ziccert a lezúduló eső és az elzúgó helikopterek hangját.

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Csak őszintén - ez így semmire sem jó.
A szisszenéseket bizony hallhatod.

Ebben a szobában sem mozi, sem sztereó zenehallgatás - NEM LEHETSÉGES!!!!
Semmilyen formában!
Mondjuk fejhallgatóval esetleg zenehallgatás, akkor csak a klausztrofóbiától kell félni!

Remélem nem bántottalak meg!

Hát végül is a középkorban is sokan állították, hogy a föld márpedig lapos, aztán mégse de csak viccelek, azért  próbálj bemenni 1x egy olyan szobába ami így van kiépítve. talán nem csak az enyém ilyen. De nem sértődtem meg. Mint írtam tisztában vagyok a korlátokkal, de hidd el azért van élet kis méretben is 

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Zárójelben megjegyzem.esőt nem felülről halljuk ha csak nem eresz alatt állunk vagy esernyő vagy esetleg fa.Igaz így élvezetesebb
Sok filmben el van cseszerintve pl John Wick, igaz ott az autóból is kiugrott a motor és az erőátvitel mielőtt lezuhant a rakparton.

Megelőztél.

00

Komolyabb házimoziban voltál már?? Kérlek ne menj!! Össze fog törni valami benned.

Ha kellően "őrült" vagy, akkor lássuk.

- álmennyezet nélkül
a. Vásárolsz még 2 vagy 4 GS10-et és felrakod Csutka által is javasolt helyekre. 
b. Vedd fel a kapcsolatot nadtom-mal vagy Cutler-el és megmutatják, hogy kell beépíthető hangsugárzót feltenni álmennyezet nélkül. Ebben az esetben is maradnék márkán belül. Jó a fülnek, jobb a szemnek és léleknek. 

- álmennyezettel szakszerűen
Vedd fel a kapcsolatot Fapacival és helyszíni mérés után kapsz tőle tanácsot, mire figyelj álmennyezet építésekor, nem mellesleg segít a szobaakusztikád rendbetételében is. A gipszkartonosnak elmondod Fapaci által javasolt kivitelezést. Hiccusz és KR-Acoustic akusztikus panelek kapcsán tud segítséget nyújtani, ha szükségesnek érzed.

- low budget álmennyezettel
Feldobsz pár képet, méretet és adunk pár tanácsot, mit hogyan. Eztán megépíted, vagy szólsz kivitelezőknek és elmondod nekik kívánságaid. Ebben az esetben sem lesz házimozi érzet, de valami tuti marad a mennyezeten.

De, ha meghallgatod pl ezek valamelyikét:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 9s-summit/
mindent megértesz.

Köszönöm szépen a tanácsokat, ez legalább konstruktív . Nem vagyunk egyformák. Nem vagyok vérhifista, de szeretem a jó hangot. Az eszközeim elviekben nem rosszak egy kisszobához sem. Rengeteg filmet nézek otthon is és moziban is. Jártam már nem 1x házimozi próbán is. Tudom mi az ideális, DE nektek meg az nem megy a fejetekbe, hogy ez sem ördögtől való gondolat, ami nálam van. Valóban nem vagyok milliomos és nincs hatalmas házam, aminek egyik szobáját unalmamba házimozi szentéllyé alakítsam több millióból, DE ettől még törekedhetek én is arra, hogy a körülményekhez képest közép felső szinten próbáljam kihozni azt amit lehet. és nem nem veszek sztereó rendszert e helyett mert nem a zene van prioritásban. (bár azt is szeretem, de nem költök rá milliókat, hogy nuasznyival jobban szóljon egy amúgy is digitálisan rögzített hanganyag.). DE tiszteletben tartom azokat akiknek meg ez a fontos. Viszont annyiban tiszteljük meg már egymást ha kérhetem, hogy én nem szólok le senkit mert olyan amilyen és más dolgokban hisz mint én egy picit már soknak érzem, a lesajnálást és a "hülyének nézést" kérlek lendüljetek túl a megrökönyödésen. Mert attól még hogy nem ideálisak a körülmények, még lehet konstruktívnak lenni.. Még akkor is ha ez nem a nagybetűs Hifi, vagy klasszikus értelembe vett házimozi szoba. Köszönöm a megértést.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Megelőztél.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Igen, ebbe sokan beleszaladnak. Max a mennydörgés.

Igen, ettől független mégis felülre keverik az esőhangot. (pl. John Wick). Amit nem figyeltem, lehet nem csak a felsőkből jön az eső effekt. S ha így van, akkor talán azok segítségével tudják növelni a teret., mely pl. egy szabadtéri jelenetnél látványos.   

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Szerintem nem elképzelhetetlen.
Ha egyszer van 5.1 fejhallgató is, akkor miért ne.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10989
Kapcsolat:

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Vedd fel a kapcsolatot Fapacival és helyszíni mérés után kapsz tőle tanácsot, mire figyelj álmennyezet építésekor, nem mellesleg segít a szobaakusztikád rendbetételében is. 

2 x 3 x 2,7 m-es szobában semmi értelme nincs méricskélni. El lehet adni szerencsétlennek néhány m2 akusztikai panelt, de komoly ember nem lesz partner ebben a folyamatban. Sajnos bármilyen fájdalmas, esetleg még sértő is néhányaknak, én 25 m2 alatt senkinek nem javasolnám házimozi, vagy zenehallgató szoba kiépítését, mert a legdurvább akusztikai problémák a basszus sáv kellős közepén fognak jelentkezni és nem lesz elég hely a megoldásukra, a hangsugárzókat és a hallgatót teljesen rá kell tolni a falra. Persze készülékeket, hangsugárzókat bárhol fel lehet halmozni, a jó filmek, normális zenék ott is örömet okoznak majd, csak a fő célok közül ki kell húzni a komoly hangminőséget. Ha nincs lehetőség másik szobába költözni, érdemes megfontolni egy jó fejhallgató beszerzését.

Csutka

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Hát a szoba hosszabb oldala 3 m a rövid 2 m . és ami még biztos kicsapja a biztosítékot, hogy a rendszer a hosszabb falon van zömmel pozícionálva tehát én kb 1,8 m-ről nézek, hallgatok. Már hallom a szisszenéseket ). 
Elől ahol a képernyő van, egy moduláris polcrendszer van kiépítve, tehát szabadon helyezgethetem a polcokat. A 2 felsőnek használt hangfalakat közvetlenül a mennyezet alatt helyeztem el. Ez Nagyon jót tett a meglévő hangzásnak. De pl. ha eső esik akkor pl. pont nem fölöttem esik, hanem mintha én eresz alatt állnék ). tehát előttem fentről jön. Magam mögé fentre nehezebben tudnám elhelyzeni. Ezért keresek olyan megoldást, amit mondjuk magam fölét tudnék be pozícionálni. ez lehet konzolos megoldás is amit mennyezetre tudok erősíteni és a hangfalakat lefelé irányulóra állítani, csak a kérdés akkor is az hogy melyik hangfal lenne jó erre a célra...

Csak őszintén - ez így semmire sem jó.
A szisszenéseket bizony hallhatod.

Ebben a szobában sem mozi, sem sztereó zenehallgatás - NEM LEHETSÉGES!!!!
Semmilyen formában!
Mondjuk fejhallgatóval esetleg zenehallgatás, akkor csak a klausztrofóbiától kell félni!

Remélem nem bántottalak meg!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10989
Kapcsolat:

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

De pl. ha eső esik akkor pl. pont nem fölöttem esik, hanem mintha én eresz alatt állnék ). tehát előttem fentről jön. 
Milyen hangot vársz felülről esőben?

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

... ha valaki javasolni tudna, hogy ehhez a rendszerhez milyen típusú lenne jó hangszóróból.

http://www.monitoraudio.co.uk/products/cwt/cwt160

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Sokat járok moziba és abból megítélve sem mondanám rossznak a mostani kiépítésemet.

Komolyabb házimoziban voltál már?? Kérlek ne menj!! Össze fog törni valami benned.

Ha kellően "őrült" vagy, akkor lássuk.

- álmennyezet nélkül
a. Vásárolsz még 2 vagy 4 GS10-et és felrakod Csutka által is javasolt helyekre. 
b. Vedd fel a kapcsolatot nadtom-mal vagy Cutler-el és megmutatják, hogy kell beépíthető hangsugárzót feltenni álmennyezet nélkül. Ebben az esetben is maradnék márkán belül. Jó a fülnek, jobb a szemnek és léleknek. 

Vedd fel a kapcsolatot Fapacival és helyszíni mérés után kapsz tőle tanácsot, mire figyelj álmennyezet építésekor, nem mellesleg segít a szobaakusztikád rendbetételében is. A gipszkartonosnak elmondod Fapaci által javasolt kivitelezést. Hiccusz és KR-Acoustic akusztikus panelek kapcsán tud segítséget nyújtani, ha szükségesnek érzed.

- low budget álmennyezettel
Feldobsz pár képet, méretet és adunk pár tanácsot, mit hogyan. Eztán megépíted, vagy szólsz kivitelezőknek és elmondod nekik kívánságaid. Ebben az esetben sem lesz házimozi érzet, de valami tuti marad a mennyezeten.

De, ha meghallgatod pl ezek valamelyikét:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 9s-summit/
mindent megértesz.

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

el kell engedni ezt dolgot.
6nm ,valami felfoghatatlanul kicsi házimozira..meg úgy általában akármire is már bocs.. nekem 40nm-em van erre a célra és a 7.1-et sem építettem ki mert kicsinek érzem a szobát ,ha atmos-ról van szó akkor én is csak max 1 pár felsőt rakok majd, mert a 2 pár már lehet nem lenne kihasználva, eléggé a falon ülök .. gondold meg ,feleslegesen adsz ki pénzt, a semmiért..ettől nem fog jobban szólni ,és a mostanit sem tudod kihasználni ..ilyen sok hangszóró abban az apró pici szobában .. nem is értem.. de persze azt csinálsz ami jól esik!   

Játszunk el a gondolattal, hogy ez azért működőképes  valamennyire és nem olyan rossz azért ez a hangzás, Nem tudok mindenkit meginvitálni, hogy elhiggye, hogy nem olyan rossz ez pl. nálam szinte nincs visszhang. a házimozi szobákban olyan nagyon körülményesen sok pénzért megteremtett szigetelés nálam eleve adott. Sokat járok moziba és abból megítélve sem mondanám rossznak a mostani kiépítésemet.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fish »

el kell engedni ezt dolgot.
6nm ,valami felfoghatatlanul kicsi házimozira..meg úgy általában akármire is már bocs.. nekem 40nm-em van erre a célra és a 7.1-et sem építettem ki mert kicsinek érzem a szobát ,ha atmos-ról van szó akkor én is csak max 1 pár felsőt rakok majd, mert a 2 pár már lehet nem lenne kihasználva, eléggé a falon ülök .. gondold meg ,feleslegesen adsz ki pénzt, a semmiért..ettől nem fog jobban szólni ,és a mostanit sem tudod kihasználni ..ilyen sok hangszóró abban az apró pici szobában .. nem is értem.. de persze azt csinálsz ami jól esik!   
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Nem tudok túllendülni.
Komolyan, 6m2 a szoba?
Mik a méretei?

Atmos-hoz nem feltétlenül szükséges álmennyezet és beépíthető hangfalak.
Az első- és hátsó falra a mennyezet alá is felszerelheted őket - nem fog sérülni az atmos-os buborék hatás!

Hát a szoba hosszabb oldala 3 m a rövid 2 m . és ami még biztos kicsapja a biztosítékot, hogy a rendszer a hosszabb falon van zömmel pozícionálva tehát én kb 1,8 m-ről nézek, hallgatok. Már hallom a szisszenéseket ). 
Elől ahol a képernyő van, egy moduláris polcrendszer van kiépítve, tehát szabadon helyezgethetem a polcokat. A 2 felsőnek használt hangfalakat közvetlenül a mennyezet alatt helyeztem el. Ez Nagyon jót tett a meglévő hangzásnak. De pl. ha eső esik akkor pl. pont nem fölöttem esik, hanem mintha én eresz alatt állnék ). tehát előttem fentről jön. Magam mögé fentre nehezebben tudnám elhelyzeni. Ezért keresek olyan megoldást, amit mondjuk magam fölét tudnék be pozícionálni. ez lehet konzolos megoldás is amit mennyezetre tudok erősíteni és a hangfalakat lefelé irányulóra állítani, csak a kérdés akkor is az hogy melyik hangfal lenne jó erre a célra...

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Nem akartam tiszteletlen lenni. Félre ne értsd. Viszont a veszett fejsze nyele ebben az esetben valóban így van, mert tudom, a próba alapján, hogy ez nekem jó. Azt is tudom hogy egyáltalán nem ideálisak a körülmények távolról se. Viszont halvány lila dunsztom nincs, hogy hogyan fogjak hozzá. Kit keressek ez ügyben. Meg jó lett volna, ha van olyan házimozi szoba építő/telepítő aki mondjuk a nagy munkák mellett ezt be tudja építeni, típustanácsadással és szakszerű telepítéssel. Amit egy "csak gipszkartonostól" talán nem várhatok el.  
Én sem szeretnélek megbántani, de láthatod, hogy többen is egyazon véleményem vagyunk.
Szerintem, ha megkeresel egy "házimozi építő/telepítő" céget és az becsületes (nem csak az anyagi haszonszerzés céljából működteti a vállalkozását), akkor le fog beszélni a tervedről, esetleg olyan más fejlesztési irányt javasol, amiből többet profitálhatsz egy 6m2 szobában.

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Ha egy megszállott valamit a fejébe vesz, nincs visszaút...
Ne értsd félre a dolgot, mi segíteni szeretnénk és megkímélni a kiadásoktól, de úgy látom ez veszett fejsze nyele.
Vásárold meg a mennyezetre szánt hangszórókat, keress meg egy gipszkartonos cégeget akik kialakítják a helyüket és hajrá!

Nem akartam tiszteletlen lenni. Félre ne értsd. Viszont a veszett fejsze nyele ebben az esetben valóban így van, mert tudom, a próba alapján, hogy ez nekem jó. Azt is tudom hogy egyáltalán nem ideálisak a körülmények távolról se. Viszont halvány lila dunsztom nincs, hogy hogyan fogjak hozzá. Kit keressek ez ügyben. Meg jó lett volna, ha van olyan házimozi szoba építő/telepítő aki mondjuk a nagy munkák mellett ezt be tudja építeni, típustanácsadással és szakszerű telepítéssel. Amit egy "csak gipszkartonostól" talán nem várhatok el.  

Csutka

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Fogjuk meg másik oldalról a dolgot, én most szeretném kihasználni azt, hogy a készülékem lehetővé teszi, hogy 5.1.2  (7.1.2. sajnos már nem ) konfigot kiépítsek és írtam, hogy nálam ez kifejezetten jót tesz a hangzásnak. Kérlek, hogy ez az én "őrültségemet" fogadjátok el és próbáljunk túl lendülni a méreteken mert az olyan amilyen.

Viszont, ha valaki ért a házimozi szoba építéshez, vagy tud ilyen embert akinek egy ilyen elviekben "kis" munka sem gond, azt nagyon megköszönném.

Nem tudok túllendülni.
Komolyan, 6m2 a szoba?
Mik a méretei?

Atmos-hoz nem feltétlenül szükséges álmennyezet és beépíthető hangfalak.
Az első- és hátsó falra a mennyezet alá is felszerelheted őket - nem fog sérülni az atmos-os buborék hatás!

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Fogjuk meg másik oldalról a dolgot, én most szeretném kihasználni azt, hogy a készülékem lehetővé teszi, hogy 5.1.2  (7.1.2. sajnos már nem ) konfigot kiépítsek és írtam, hogy nálam ez kifejezetten jót tesz a hangzásnak. Kérlek, hogy ez az én "őrültségemet" fogadjátok el és próbáljunk túl lendülni a méreteken mert az olyan amilyen.

Viszont, ha valaki ért a házimozi szoba építéshez, vagy tud ilyen embert akinek egy ilyen elviekben "kis" munka sem gond, azt nagyon megköszönném.

Ha egy megszállott valamit a fejébe vesz, nincs visszaút...
Ne értsd félre a dolgot, mi segíteni szeretnénk és megkímélni a kiadásoktól, de úgy látom ez veszett fejsze nyele.
Vásárold meg a mennyezetre szánt hangszórókat, keress meg egy gipszkartonos cégeget akik kialakítják a helyüket és hajrá!

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Ráérsz majd akkor fejleszteni, ha nagyobb lesz a szoba

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Ok, ok, mindenkivel egyetértek, akik kicsinek tartják a szobát. De ez egy jövőbeli befeketés. Nem mindig leszek ebben a szobában . A komponenseimet meg nem adnám el amit már több év alatt összeszedtem. 

Ráérsz majd akkor fejleszteni, ha nagyobb szobába költözik a "mozi".

dtpman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Ok, ok, mindenkivel egyetértek, akik kicsinek tartják a szobát. De ez egy jövőbeli befeketés. Nem mindig leszek ebben a szobában . A komponenseimet meg nem adnám el amit már több év alatt összeszedtem. 
Akik azt gondolják hogy a 2 + hangfal meg katyvaszt okoz mondanám, hogy én nem ezt tapasztaltam, hanem sokkal teresebbé vált a hangkép a 2 normál polcsugárzó által is és kiegyenlítetetebb  lett a térhatás számomra. De ez csak az én tapasztalatom.

Viszont itt inkább az lenne a kérdés, hogy ezekkel az eszközökkel, viszonylag nem óriási ráfordítással talán megvalósítható lenne a 2 mennyezeti hangszóró elhelyezése, csak én nem értek az álmennyezethez meg a villanyszerléshez, illetve típus tanács is jól jönne.

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

16 lesz az SZVSZ.
Én oda sem erőltetném az Atmos-t.

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

lakótelepi lakás 6 m2-es kisszobája.  Anthem MRX720-as erősítő, 4 db Monitor Audio GS10 polc hangfal, ehhez tartozó közép és egy Velodyne mélynyomó. A kis szoba sajnos nem teszi lehetővé az ideális elhelyezést de sikerült kialakítani egy viszonylag elfogadható hangzást. 

Üdv a fórumon!

Engedelmeddel kiollóztam a lényeget a kérdésedből. 
Véleményem szerint a kis helyiségben felesleges Atmosban gondolkodni, (a rendszered is túlzó ebben a 6m2 szobában)
ezért tartsd szem előtt, hogy a kevesebb néha több.
Lehetőség szerint nagyobb teret kellene adni a jelenlegi komponenseidnek és ezt azért mondom leginkább,
hogy megkíméljelek a felesleges kiadásoktól.

Gondolom, hogy a fórumtársak megerősítik az általam írtakat.

Szerk: A többiek meg is válaszolták, csak tömörebben.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”