Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: goodman »

Sziasztok !szeretnék venni erősítőt.Teljesen kezdő vagyok.újat szeretnék viszont sajnos 50 ezernél nem szeretnék többet költeni rá.ami ebben az árban szóba jöhetne az a cambridge audio topaz am5(2x25w)ezt kicsit gyengének gondolom.néztem még a Sony str-dh130(2x90w)a hangfalaim tannoy mercury m2..szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?

Dokyval egyetértve, én is azt javaslom, hogy a használt erősítők között nézelődj. Az általad megadott ársávban a jelenlegi új készülékeknél komolyabb és minőségibb erősítők kaphatók. Akár a Doky által ajánlottak.  

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok !szeretnék venni erősítőt.Teljesen kezdő vagyok.újat szeretnék viszont sajnos 50 ezernél nem szeretnék többet költeni rá.ami ebben az árban szóba jöhetne az a cambridge audio topaz am5(2x25w)ezt kicsit gyengének gondolom.néztem még a Sony str-dh130(2x90w)a hangfalaim tannoy mercury m2..szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?Üdv! 
Félre ne érts, de én a helyedben nem fizetnék azért hogy én bonthassam ki a dobozt!
Használtban is ki lehet fogni fél/1 éves vasakat (éppen azért mert valaki megveszi és hamar rájön hogy adott összegért jobbat kap használtan, akár garival is.)!

Mekkora szoba, milyen zenék mennek?
A kis Tannoy jó dobozka!

30 körül kapsz Denon PMA500AE(510AE), 40 körül CA 540A-t és hasonlóakat!
Amivel mimdenképpen jobban jársz!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Pell
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pell »

Sziasztok !szeretnék venni erősítőt.Teljesen kezdő vagyok.újat szeretnék viszont sajnos 50 ezernél nem szeretnék többet költeni rá.ami ebben az árban szóba jöhetne az a cambridge audio topaz am5(2x25w)ezt kicsit gyengének gondolom.néztem még a Sony str-dh130(2x90w)a hangfalaim tannoy mercury m2..szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Quadrofon dekóder, nem sok hasznát veszed. Jó hangú erősítő volt a maga korában. Viszont ez egy kb. 40 éves készülék, ennyit szerintem nem ér, legfeljebb ha egy teljes felújításon esett át. Vélhetően nem nyúltak hozzá, akkor viszont minimum az összes elkót ki kell cserélni, már rég beszáradhattak. Kockázatos, ha valamilyen már nem hozzáférhető alkatrésze elromlik, akkor javíthatatlan lesz.

köszönöm!

továbbítom
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3188
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

egyik barátomat érdekli: https://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Mara ... 765223.htm

kérdése az, megér-e ennyit, illetve a dekóder mire is szolgál pontosan?

Quadrofon dekóder, nem sok hasznát veszed. Jó hangú erősítő volt a maga korában. Viszont ez egy kb. 40 éves készülék, ennyit szerintem nem ér, legfeljebb ha egy teljes felújításon esett át. Vélhetően nem nyúltak hozzá, akkor viszont minimum az összes elkót ki kell cserélni, már rég beszáradhattak. Kockázatos, ha valamilyen már nem hozzáférhető alkatrésze elromlik, akkor javíthatatlan lesz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

egyik barátomat érdekli: https://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Mara ... 765223.htm

kérdése az, megér-e ennyit, illetve a dekóder mire is szolgál pontosan?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Pilu13
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pilu13 »

A régi pionerrel sokkal szebben szóltak. Például mint mikor youtubeon 720p ről leggyengébbre váltasz. Az volt itt is, a pioneer és a marantz között kb.

A hecokkal mint partyhangfalakkal teljesen meg vagyok elégedve.

Tartsd meg a malacot és vegyél hozzá normális dobozkákat az ócska Hecok helyett, mert azok semmivel nem fognak nemhogy szépen, de elfogadhatóan se szólni soha. Pl valami régi Canton, JPW, stb dobozkákat.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok. Van egy marantz 74sr50/60b sr-50L erősítőm. Ezt tavaj cserébe kaptam egy régi pioneer 5.1es erősítőért. A cserének oka az volt, hogy szerettem volna egy kisebb méretű,( mind dimenzióiban, mind tömegben) erősítőt. A hangja sajnos egyaltalan nem jon be , ezert szeretnek valami olcso 10-12e ftos stereo erositot kiprobalni( jofogason van egy csomo). Heco vitas 300 al hasznalnam, kb havi egyszer szabadban, es/vagy nyaraloban. Ami lenyeg csiptetosen, vagy banandugoval csatlakoztatnam a hangfalakat. Taviranyito akar elony lehet, de vegulis mindegy. Melyik márka lehet az amelyikkel jobban meg lennék elégedve?
Tartsd meg a malacot és vegyél hozzá normális dobozkákat az ócska Hecok helyett, mert azok semmivel nem fognak nemhogy szépen, de elfogadhatóan se szólni soha. Pl valami régi Canton, JPW, stb dobozkákat.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mivel egy évben maximum 10szer használnám nem szánnék rá több pénzt. És nem gondolom , hogy a 20-30 éves erősítőért 20e ftot vagy annál többet érdemes lenne adni.

https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Yama ... 538118.htm
https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Pion ... 987296.htm
https://www.jofogas.hu/komarom_esztergo ... 967143.htm
https://www.jofogas.hu/csongrad/Onkyo_S ... 900314.htm
https://www.jofogas.hu/budapest/Technic ... 410086.htm

Valami ilyesmire gondoltam, nem baj ha öregebb, vagy esztétikai hibás, csak szépen szóljon.
Ezek közül melyik az amelyikkel érdemes lehet foglalkozni ?

amelyik szimpatikusabb. komolyan

Pilu13

Sztereó erősitők

Mivel egy évben maximum 10szer használnám nem szánnék rá több pénzt. És nem gondolom , hogy a 20-30 éves erősítőért 20e ftot vagy annál többet érdemes lenne adni.

https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Yama ... 538118.htm
https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Pion ... 987296.htm
https://www.jofogas.hu/komarom_esztergo ... 967143.htm
https://www.jofogas.hu/csongrad/Onkyo_S ... 900314.htm
https://www.jofogas.hu/budapest/Technic ... 410086.htm

Valami ilyesmire gondoltam, nem baj ha öregebb, vagy esztétikai hibás, csak szépen szóljon.
Ezek közül melyik az amelyikkel érdemes lehet foglalkozni ?

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

A hangja sajnos egyaltalan nem jon be , ezert szeretnek valami olcso 10-12e ftos stereo erositot kiprobalni( jofogason van egy csomo).

A 10-12 ezer forintos erősítő úgy keletkezik, hogy már eleve olcsó vacak volt, és akkor nem éri meg vele foglalkozni, vagy nem volt eleve vacak, csak van valami baja, és akkor meg azért nem éri meg vele foglalkozni. 

A Marantz-cal pontosan mi a probléma? Elvileg príma kis erősítőket gyártott. (Bár ezt a típuszszám-kavalkádot nem tudtam értelmezni.)

Pilu13

Sztereó erősitők

Sziasztok. Van egy marantz 74sr50/60b sr-50L erősítőm. Ezt tavaj cserébe kaptam egy régi pioneer 5.1es erősítőért. A cserének oka az volt, hogy szerettem volna egy kisebb méretű,( mind dimenzióiban, mind tömegben) erősítőt. A hangja sajnos egyaltalan nem jon be , ezert szeretnek valami olcso 10-12e ftos stereo erositot kiprobalni( jofogason van egy csomo). Heco vitas 300 al hasznalnam, kb havi egyszer szabadban, es/vagy nyaraloban. Ami lenyeg csiptetosen, vagy banandugoval csatlakoztatnam a hangfalakat. Taviranyito akar elony lehet, de vegulis mindegy. Melyik márka lehet az amelyikkel jobban meg lennék elégedve?

Sony CD

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Sony CD »

Az említett Sony-t nem ismerem, de simán jó lehet!
De azt gondolom hogy a cd-d jobban konvertál, igaz hogy az erősítőben is jó a körítés.

Jó pár vas született abban a korban ami rendelkezik digitális bemenettel és kimenettel, a többség nem tudott konvertálni (nem tartalmazott dac-ot) csak átengedte a digi jelet.

Vásárlás előtt ha van lehetőséged akkor hallgass meg pár vasat a kereteden bellül!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Köszönöm a választ Doky és rozoga62! Egy ilyenre gondoltam ennek van optikai bemenete és a 30-as keretben 2 beleférőt is találtam.itthon: https://www.fein-hifi.de/Verstaerker/So ... :3038.html.
Szerintetek?
Az említett Sony-t nem ismerem, de simán jó lehet!De azt gondolom hogy a cd-d jobban konvertál, igaz hogy az erősítőben is jó a körítés.

Jó pár vas született abban a korban ami rendelkezik digitális bemenettel és kimenettel, a többség nem tudott konvertálni (nem tartalmazott dac-ot) csak átengedte a digi jelet.

Vásárlás előtt ha van lehetőséged akkor hallgass meg pár vasat a kereteden bellül!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Sony CD

Sztereó erősitők

Üdv a fórumon!

Olyan erősítőt nem fogsz kapni (adott keretben) amiben van dac, így a sima rca a megoldás.
Keress egy hasonló koru Sony-t (30-ért ki lehet jókat fogni) vagy egy Rotel-t (ami kicsit visszafogottabb de zeneibb) és meg fogsz lepődni hogy a HM erősítőd mennyivel gyengébben muzsikált!
Sikeres vadászatot!

Köszönöm a választ Doky és rozoga62! Egy ilyenre gondoltam ennek van optikai bemenete és a 30-as keretben 2 beleférőt is találtam.itthon: https://www.fein-hifi.de/Verstaerker/So ... :3038.html.
Szerintetek?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Sziasztok! Előrebocsátom, hogy zöldfülűként kérdeznék tőletek.
Van egy Sony CDP-XE500 - as cd lejátszóm amit eddig egy Thomson 5.1-es házimozi erősítőre kötve használtam. Azt tervezem,hogy vásárolok egy sztereó erősítőt a használt kínálatból. A cd lejátszón van optikai kimenet is. Olyan erősítőt érdemes nézni inkább amin szintén van optikai bemenet vagy megteszi az RCA - is? A keret max 30e körül.
Üdv a fórumon! 
Olyan erősítőt nem fogsz kapni (adott keretben) amiben van dac, így a sima rca a megoldás.
Keress egy hasonló koru Sony-t (30-ért ki lehet jókat fogni) vagy egy Rotel-t (ami kicsit visszafogottabb de zeneibb) és meg fogsz lepődni hogy a HM erősítőd mennyivel gyengébben muzsikált!
Sikeres vadászatot!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6253

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Van egy Sony CDP-XE500 - as cd lejátszóm amit eddig egy Thomson 5.1-es házimozi erősítőre kötve használtam. Azt tervezem,hogy vásárolok egy sztereó erősítőt a használt kínálatból. A cd lejátszón van optikai kimenet is. Olyan erősítőt érdemes nézni inkább amin szintén van optikai bemenet vagy megteszi az RCA - is? A keret max 30e körül.

Az RCA teljesen jó.

Sony CD

Sztereó erősitők

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Magyar gyártók? Mondhatsz párat. Kb. az összeset nem ismerem.
itt a fórumon is van külön topikja a magyar gyártóknak, de pl. bodoraudio, hivox, ethosz, pointe

Sunders
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Sunders »

magyar gyartokra nem gondolsz ?  szerintem erdemes es az arkategoriaban szep szammal jelen vannak.  nehany elöny:
- könnyen otthon kiprobalhatod letet elleneben
- sok esetben rendkivül jo kesöbbi szolgaltatas (feljebb lepes, barmilyen ohaj, egyediseg eseten, netan hibaelharitas, szerviz)
- hangminöseg

Magyar gyártók? Mondhatsz párat. Kb. az összeset nem ismerem. 
Naim Uniti Nova+Monitor Audio Gold 200 (5G)

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Hát mennyi legyen kéremszépen? Természetesen legjobbat olcsón.    De nem.  A felsoroltak vannak használtan a látóteremben.  Mindegyiknek kicsit más az ára, de mindenképpen 200 alatt vannak.
magyar gyartokra nem gondolsz ?  szerintem erdemes es az arkategoriaban szep szammal jelen vannak.  nehany elöny:
- könnyen otthon kiprobalhatod letet elleneben
- sok esetben rendkivül jo kesöbbi szolgaltatas (feljebb lepes, barmilyen ohaj, egyediseg eseten, netan hibaelharitas, szerviz)
- hangminöseg

Sunders
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hovatovább mennyi a budget?! 
Hát mennyi legyen kéremszépen? Természetesen legjobbat olcsón.    De nem.  A felsoroltak vannak használtan a látóteremben.  Mindegyiknek kicsit más az ára, de mindenképpen 200 alatt vannak.

Sunders
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Szia!

Egyiket sem ismerem, de talán azok, akik igen, könnyebben adnak tanácsot, ha tudják:
- milyen hangsugárzód van
- mi a rendszer többi eleme
- mekkora helyiségben hallgatnád
- milyen műfajú zenéket hallgatsz.

Válaszom:
- polc 6 Ohm
- Hálózati lejátszó 
- 19nm
- mindent

ZZZolika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ZZZolika »

Szevasztok!
Erőteljesen gondolkodom, hogy az alábbiakban felsorolt erősítők közül melyiket vegyem meg: 
- Exposure 1010
- Advance Acoustic Xi-90
- Arcam A19
- Rotel Ra12 
- Myryad Z240

Namármost kéremszépen....úgy kb. egyiket sem hallgattam meg. Soha.
Így persze nehéz. De ha valakinek van ötlete, ne tartsa vissza!
Valakinek van bármelyikkel tapasztalata? Vagy ezek korábbi verzióival?

KÖSZ!!

Hovatovább mennyi a budget?! 
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”