Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- kalmanlorant
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Sztereó erősitők
Néztem a nád 370est, de nincs rajta phono
- kalmanlorant
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
Jók a dobozaid, és azt kell mondanom hogy árban is hozzá passzoló vasat érdemelnének!
A kis Pio, Denon, stb. nem nagyon tud majd mit tenni velük...
Nagyobb Nad, Pioneer, Yamaha jó lehet, az említett zenékhez a Denon nem biztos hogy a legjobb.
Lehet hogy Rotel jó lenne de vannak kétségeim a párossal kapcsolatban.
Elő/végfok páros (ennyiből nem úszod meg) is megfontolandó!
A Marantz vonal szerintem a metal-hoz túl finomkodó, de én kipróbálnám egy H/K 680-as vassal!
Igen,a Nad is,nagy Pio is a pakliban van.elő-végfok párost is nézegettem.Csak hát miből milyet?
Igazából nem hajt a tatár,addig is van mi szóljon.
Bejött amúgy a denon hangja,azért is gondolkoztam abban a vonalban.
- kalmanlorant
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
Öööö.... és hány lemezed van? :-)
Ez miben befolyásolja egy erősitő hangját? :-)
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 469
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Elsősorban rock,metal zenét hallgatok,sok zenekarban erős szimfonikus betétekkel,
Öööö.... és hány lemezed van? :-)
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5246
Sztereó erősitők
Üdv. Én Komolyabb Pioneer-re szavazok az említettek közül...
olyan nincs...
Sztereó erősitők
Vettem egy Focal szettet, és azon gondolkozom, hogy vegyek –e hozzá külön egy sztereó és egy kisebb mozi erősítőt, vagy egy felsőbb kategóriás mozit, ami esetleg zenére is jó ?
Ha a 2 külön erősítő felé mennék, akkor a Focal c8-hoz milyen erősítőben lenne érdemes gondolkoznom?
A kérdés még aktuális
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2762
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Véleményetekre,segítségetekre lenne szükségem,mint sokat hallott fülekre.
Erősítő vásárlás,csere előtt állok,és nem nagyon jutok dűlőre.
Elsősorban a Marantz vonalon gondolkozom,de Pioneer erősítőket is nézegettem már.Marantzból a pm62,63as tipusokat,esetleg a 5xeket néztem elérhető közelségben,Pioneerből a676 ,ami nagyon szimpatikus,kicsit dragabban a717,illetve a kisebb 503,401.
Nad 300,320,370?.....................................
Ha valaki találkozott a felsoroltak közül valamelyikkel,és megosztaná tapasztalatát,azt megköszönném.
Üdv. Én Komolyabb Pioneer-re szavazok az említettek közül...
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok!
...
Ha valaki találkozott a felsoroltak közül valamelyikkel,és megosztaná tapasztalatát,azt megköszönném.
Jók a dobozaid, és azt kell mondanom hogy árban is hozzá passzoló vasat érdemelnének!A kis Pio, Denon, stb. nem nagyon tud majd mit tenni velük...
Nagyobb Nad, Pioneer, Yamaha jó lehet, az említett zenékhez a Denon nem biztos hogy a legjobb.
Lehet hogy Rotel jó lenne de vannak kétségeim a párossal kapcsolatban.
Elő/végfok páros (ennyiből nem úszod meg) is megfontolandó!
A Marantz vonal szerintem a metal-hoz túl finomkodó, de én kipróbálnám egy H/K 680-as vassal!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- kalmanlorant
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Erősítő vásárlás,csere előtt állok,és nem nagyon jutok dűlőre.
Elsősorban a Marantz vonalon gondolkozom,de Pioneer erősítőket is nézegettem már.Marantzból a pm62,63as tipusokat,esetleg a 5xeket néztem elérhető közelségben,Pioneerből a676 ,ami nagyon szimpatikus,kicsit dragabban a717,illetve a kisebb 503,401.
Nad 300,320,370?
Régebbi nagy Denon vasak?
Rotel?
Elsősorban rock,metal zenét hallgatok,sok zenekarban erős szimfonikus betétekkel,így nem baj ha kicsit részletezőbb a hangja.Panelben lakom,így az alacsony hangerőnél is szükség lenne némi dinamikára.A hangfal adott,quadral aurum 6,ebből nem vagyok hajlandó engedni,mert imádom,csak sajnos a kis denonomnak már kicsit nagy falat.A phonologue e szériás hangfalaimat jobban szereti.
Más márka is szóba jöhet,nyitott vagyok a véleményekre,a lényeg ,hogy valamennyire hasonlitson a denon részletező hangjára,vagy értelem szerűen verje meg.
Teljesítményben 80-100 watt környéke 8 ohmon,és legyen azért tartalék benne,némi damping factorral.hát kb ennyi.H/K,Yamaha,Onkyo nem nagyon érdekel.És persze válóoknyi pénzt sem szeretnék kidobni,tehát ilyen 50 környéke,vagy nagyon jó lehetőség esetén kicsit több.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1725
Sztereó erősitők
Ha sokpontegyes rendszert (HM rendszert) nem tervezel kiépíteni akkor mindenképpen érdemes egy rendes sztereó erősítőt vásárolnod!
Ugye a monitorod nem fog falat bontani azzal sem (ugye a fizikai korlátok), de biztosan jobban fog szólni, és lehet hogy még dinamikája is több lesz (furcsa hogy nem dinamikus, pedig a dobozkád elég jó), de ne feledd hogy elméletben ezt egy mozi szett hátterének tervezték!
Esetleg az akusztikával is lehet variálni...
Ha van ismerős akkor kérj kölcsön erősítőt, szerintem egy kisebb Rotel, H/K, vagy közepes Onkyo, Pioneer, Yamaha jó lehetne...
köszi a választ. Nem kell sokpontegy, az van külön a nappaliban A dinamikát csak kis hangerőn hiányoltam és egyértelműen az erősítőből hiányzik, de a leírt trükkel teljesen jó.
Inkább tényleg arra lennék kíváncsi, hogy nem házimozi vas szebben szól-e. Megpróbálok kölcsönkérni, ez jó ötlet
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok! szeretnék tanácsot kérni. Van egy egyszerű másodlagos sztereo rendszerem, jelenleg így néz ki: PC analóg kimenet (Asus xonar) - Denon AVR-1905 - Klipsch RB-81
Azon gondolkodom az erősítő lehetne-e jobb nem túl nagy ráfordítással, mondjuk 50-60e körül. Egy sztereo erősítővel esetleg egy nagyobb AVR-rel?
A Klipsch névlegesen 150Watt 8ohmon, a 1905 elvileg 8 ohmon 2x80Wattot tud. Nézegetem a használt sztereó kínálatot, de nem tudom mennyire lenne gond, hogy a sztereó erősítők jellemzően 80 watt alatt vannak? A használat erősen a két véglet: szürke munkanapokon halk háttérzene, ide kéne a minőség - illetve néha házibuli, oda meg kéne a kraft és, hogy ne melegedjen túl fél nap bömböltetéstől. Ez a kis denon avr egyébként elég jól kezeli mind a két helyzetet, annyi furfang kell hozzá, hogy mivel kis hangerőn semmi dinamikája, ezért kvázi végerősítő logikával megy, direct mód és nagy hangerő (-10db), a szabályzás/hangszín meg a pc-n, a xonar 108db-s SNR-je miatt ez szépen megy is. De hát az ember mindig többet akar, hátha lehet még jobb:) köszi, ha valaki ad tippet.
A Denon alapvetően HM erősítő, sosem fog úgy zenélni mint egy sztereó!
Egyébként nem rossz a kis Denonod, a legtöbb szempontból jobb mint a mai vasak.
Mivel a Klipsch "nagyon érzékeny" (96-97dB), így kis teljesítményű vas is megtekeri!
A rá írt adatok sok esetben "parasztvakításra" jók, pl a Denon 80w-ja és a H/K 40 w-ja kb ugyanannyi!
Ha sokpontegyes rendszert (HM rendszert) nem tervezel kiépíteni akkor mindenképpen érdemes egy rendes sztereó erősítőt vásárolnod!
Ugye a monitorod nem fog falat bontani azzal sem (ugye a fizikai korlátok), de biztosan jobban fog szólni, és lehet hogy még dinamikája is több lesz (furcsa hogy nem dinamikus, pedig a dobozkád elég jó), de ne feledd hogy elméletben ezt egy mozi szett hátterének tervezték!
Esetleg az akusztikával is lehet variálni...
Ha van ismerős akkor kérj kölcsön erősítőt, szerintem egy kisebb Rotel, H/K, vagy közepes Onkyo, Pioneer, Yamaha jó lehetne...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Nekem is volt egy XonarDs-em, én nagyon nem szerettem a hangját....A helyedben lehet, hogy ott kezdeném!Az erősítőm 8ohm 38watt ezek sokszor csak számok nem jelölik a minőséget, lazán meghajt 90wattos hangfalat.
A gond nem is az, hogy megszólal-e a hang a hangsugárzóban, hanem az erősítőteljesítmény és a hangsugárzó terhelhetőség összhangja.
Ha kis teljesítményű az erősítőd, és odavágsz neki, (megcsutkázod) hiába nagy terhelhetőségű a hangsugárzód elfüstöltetheti a tekercset.
Ugyanis a ha határon dolgozik, megjelennek a kimenő jelben egyen-komponensek, amiket nagyon nem díjaznak a hangszórók lengőtekercsei, és már dörzsölhetik is a kezüket a tekercselők, ill. a kereskedők.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Sztereó erősitők
Nekem is volt egy XonarDs-em, én nagyon nem szerettem a hangját....A helyedben lehet, hogy ott kezdeném!Az erősítőm 8ohm 38watt ezek sokszor csak számok nem jelölik a minőséget, lazán meghajt 90wattos hangfalat.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1725
Sztereó erősitők
Sziasztok! szeretnék tanácsot kérni. Van egy egyszerű másodlagos sztereo rendszerem, jelenleg így néz ki: PC analóg kimenet (Asus xonar) - Denon AVR-1905 - Klipsch RB-81
Azon gondolkodom az erősítő lehetne-e jobb nem túl nagy ráfordítással, mondjuk 50-60e körül. Egy sztereo erősítővel esetleg egy nagyobb AVR-rel?
A Klipsch névlegesen 150Watt 8ohmon, a 1905 elvileg 8 ohmon 2x80Wattot tud. Nézegetem a használt sztereó kínálatot, de nem tudom mennyire lenne gond, hogy a sztereó erősítők jellemzően 80 watt alatt vannak? A használat erősen a két véglet: szürke munkanapokon halk háttérzene, ide kéne a minőség - illetve néha házibuli, oda meg kéne a kraft és, hogy ne melegedjen túl fél nap bömböltetéstől. Ez a kis denon avr egyébként elég jól kezeli mind a két helyzetet, annyi furfang kell hozzá, hogy mivel kis hangerőn semmi dinamikája, ezért kvázi végerősítő logikával megy, direct mód és nagy hangerő (-10db), a szabályzás/hangszín meg a pc-n, a xonar 108db-s SNR-je miatt ez szépen megy is. De hát az ember mindig többet akar, hátha lehet még jobb:) köszi, ha valaki ad tippet.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Sztereó erősitők
Örülök is a fejemnek!
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Sztereó erősitők
A '70-es évek második felének erősítőivel - szinte márkától függetlenül - nehéz mellényúlni!
Osu no seishin!
Sztereó erősitők
Köszönöm, idő közben szert tettem egy 1977-es Toshiba Sc-Sy-330 elő-végfokra illetve a rádiójára potom pénzért!
Nekem ez a hang jobban tetszik mint a Pioneeré, ugyhogy nem tartom meg.
Sztereó erősitők
Vettem egy Focal szettet, és azon gondolkozom, hogy vegyek –e hozzá külön egy sztereó és egy kisebb mozi erősítőt, vagy egy felsőbb kategóriás mozit, ami esetleg zenére is jó ?
Ha a 2 külön erősítő felé mennék, akkor a Focal c8-hoz milyen erősítőben lenne érdemes gondolkoznom?
Sztereó erősitők
Ez egy kifejezetten jó hangú erősítő. Nem nagybetűs audiofil készülék, ám ha műszakilag nem hibás, akkor a világ végéig el lehet vele zenélgetni.
Tisztán, dinamikusan, nagyon jó mélyekkel és igazán zenei módon szólal meg. Ami ezekből az akkori japó erősítőkből hiányzik, az a bizonyos nagy lélek, a zenébe igazán belevonó képesség. De hogy akár még mai mércével mérve is ne szólna igencsak kedvelhetően, az hamis állítás lenne. A kontaktos jelátviteli út - itt még alacsony jelszintekről beszélünk - torzíthat a hangon és a tapasztalataim szerint a forrás választó kapcsoló, hangerő szabályzó potik, direkt kapcsolók...stb. alapos megtisztítása után javul az erősítők hangképe. Nyilván, ha valamilyen konkrét torzítás is hallható, akár csak az egyik oldalon, akár mindkét csatornában, akkor jobb nem használni az erősítőt, mert elpukkanhat a végfok és lehet benne pár manapság már nem biztos, hogy könnyedén beszerezhető félvezető.
Át kell egy jó műszerésszel nézetni a főpanel forrasztásait, mivel ha még nem nyúltak bele, akkor szinte biztos, hogy a végfokban és a nyugalmi áram szervóban a melegedő(értsd forró) félvezetők és wattos ellenállások mára már szépen elkezdték kiforrasztani magukat ami akár a készülék gyors halálát is okozhatja. A magam részéről ezeket a régi erősítőket - és bizony sok jóval fiatalabbat is - addig be sem szoktam kapcsolni, amíg nagyító alatt az összes forrasztást át nem néztem, egyúttal a kritikus pontokon át nem forrasztottam. Ugyanis nincs sok kedvem marékszámra rendelgetni beléjük a 2SCxxxx-eket és persze szakmányban cserélgetni az elégett ellenállásokat.
Sztereó erősitők
Nem vettem készpénznek, de a tulaj akitől vásároltam azt állitotta, hogy nem nyúltak hozzá.
Sztereó erősitők
A maguk korában nem voltak olyan rosszak ezek a készülékek, nem képviseltek kiemelkedő hangot, de hozták a kategóriájukban elvárható szintet, ahogy a többi japán készülékgyártó ( Akai, Kenwood, Sony, stb. ) is ebben az ársávban. Minden esetre elviselhetetlen, katasztrófális hangot egyik sem produkált. Hangsúlyozom, hogy erről a "ligáról" beszélek és kizárólag a saját véleményemet fogalmazom meg.
Igazából azt lenne jó tudni,hogy az Általad vásárolt darab belenyúlás mentes-e. A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha össze tudnád hasonlítani egy másik ilyen, vagy a gyártó ebből a sorozatából való, akár magasabb típusszámú készülékével. Hangkarakterre ezek eléggé hasonlóak voltak.
Elképzelhető, hogy pont valamiféle "tuning" (belebarmolás) okozza az Általad tapasztalt problémát. Az is lehet, hogy, valami meghibásodott, vagy elálítódott a készülékben. Ennek átvizsgálása persze szintén plusz költséget jelent. Rapsic88 fórumtársunk által említett dolgok szintén fennállhatnak egy ilyen korú készüléknél, bár ezek inkább kontakt problémákat, balansz hibákat, jelszintingadozást és más egyébb kellemetlen zavaró jelenségeket okozhatnak, a hangképbe nem igazán szolnak bele.
Amennyiben nem "piszkált" bele senki és mint írtad, mégsem tetszik, sőt Számodra elviselhetetlen hangot produkál, óvva intenélek, attól, hogy további felesleges péneket szórjál ki az ablakon.
Sztereó erősitők
Üdv,
Első blintre az árnyékoló doboz alatt elhelyezkedő kapcsolókat ki kellene tisztítani, mivel az ezüstözött érintkezők ilyenkor már feketék szoktak lenni az szulfidtól. Sajnos ez jó nagy meló, mivel ki kell bányászni a kapcsolókat a doboz mélyéről és a panelból kiforrasztva és a kapcsolót szétszedve lehet igazán korrekt munkát végezni. Majd utána vissza az egész...
Az akkori Piók hangja - szerintem - nem a vajsima hangzásukról ismert, de ha minden ok velük, akkor teljesen jól tudnak megszólalni.
Sztereó erősitők
Üdv,
Vásároltam egy a címben említett erősítőt,
a hangja nagy de elég zavaros, karcos
nem lehet sokat hallgatni egyszóval elégedetlen vagyok.Öreg darab 90-ben csinálták, én magam laikus vagyok, de nem hiszem hogy anno így szólt...
Mi lehet a probléma?
Lehet javítani/tuningolni, vagy hagyjam a francba?
- bigbody235
- Újonc fórumos
Sztereó erősitők
Köszönöm!
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Sztereó erősitők
Ha "erősorrendet" kéne megállapítani:
1. CA
2. CR
3. A
4. AX
Lefelé haladva nő a dinamika, csökken a tér és zeneiség.
Osu no seishin!