Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kenus »

A maguk korában nem voltak olyan rosszak ezek a készülékek, nem képviseltek kiemelkedő hangot, de hozták a kategóriájukban elvárható szintet, ahogy a többi japán készülékgyártó ( Akai, Kenwood, Sony, stb. ) is ebben az ársávban. Minden esetre elviselhetetlen, katasztrófális hangot egyik sem produkált. Hangsúlyozom, hogy erről a "ligáról" beszélek és kizárólag a saját véleményemet fogalmazom meg.
Igazából azt lenne jó tudni,hogy az Általad vásárolt darab belenyúlás mentes-e. A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha össze tudnád hasonlítani egy másik ilyen, vagy a gyártó ebből a sorozatából való, akár magasabb típusszámú készülékével. Hangkarakterre ezek eléggé hasonlóak voltak.
Elképzelhető, hogy pont valamiféle "tuning" (belebarmolás) okozza az Általad tapasztalt problémát. Az is lehet, hogy, valami meghibásodott, vagy elálítódott a készülékben. Ennek átvizsgálása persze szintén plusz költséget jelent. Rapsic88 fórumtársunk által említett dolgok szintén fennállhatnak egy ilyen korú készüléknél, bár ezek inkább kontakt problémákat, balansz hibákat, jelszintingadozást és más egyébb kellemetlen zavaró jelenségeket okozhatnak, a hangképbe nem igazán szolnak bele.
Amennyiben nem "piszkált" bele senki és mint írtad, mégsem tetszik, sőt Számodra elviselhetetlen hangot produkál, óvva intenélek, attól, hogy további felesleges péneket szórjál ki az ablakon.

Rapsic88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 83

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rapsic88 »

Üdv,
Első blintre az árnyékoló doboz alatt elhelyezkedő kapcsolókat ki kellene tisztítani, mivel az ezüstözött érintkezők ilyenkor már feketék szoktak lenni az szulfidtól. Sajnos ez jó nagy meló, mivel ki kell bányászni a kapcsolókat a doboz mélyéről és a panelból kiforrasztva és a kapcsolót szétszedve lehet igazán korrekt  munkát végezni. Majd utána vissza az egész...
Az akkori Piók hangja - szerintem - nem a vajsima hangzásukról ismert, de ha minden ok velük, akkor teljesen jól tudnak megszólalni.

llvgfree
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: llvgfree »

Üdv,
Vásároltam egy a címben említett erősítőt,
a hangja nagy de elég zavaros, karcos
nem lehet sokat hallgatni egyszóval elégedetlen vagyok.Öreg darab 90-ben csinálták, én magam laikus vagyok, de nem hiszem hogy anno így szólt...
Mi lehet a probléma?
Lehet javítani/tuningolni, vagy hagyjam a francba?

bigbody235
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bigbody235 »

Köszönöm!

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Ha "erősorrendet" kéne megállapítani:
1. CA
2. CR
3. A
4. AX

Lefelé haladva nő a dinamika, csökken a tér és zeneiség.
Osu no seishin!

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Yamaha AX szériás erősítőkről vélemény?
Az AX-széria, egy meglehetősen népes tábor, a belépőtől, a csúcs kategóriáig.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

bigbody235
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bigbody235 »

Yamaha AX szériás erősítőkről vélemény?

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Csak ötletelek, de láttam már ilyet: az erősítőn belül a jel az egyik pár hangfalcsatlakozóra volt bekötve. Onnan, egy köztes vezeték vitte át a jelet a másik pár csatlakozóhoz.
1. A közvetlen bekötésű valószínűleg jobb.
2. Az eddig nem járatott csatlakozónál az átkötő vezetéknek járódnia kell.

Ha lehet, érdemes belenézni az erősítőbe, milyen a bekötés.

Valóban, az erősítő "B" kimeneteit eddig még nem használtam, és tényleg biwire bekötés. Bocsi.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Csak ötletelek, de láttam már ilyet: az erősítőn belül a jel az egyik pár hangfalcsatlakozóra volt bekötve. Onnan, egy köztes vezeték vitte át a jelet a másik pár csatlakozóhoz.

ez a valasz inkabb biwire esetre vonatkozo.  a kerdes biamp-ot irt, tenyleg biamp volt ? 

egyebkent biwiring eseten sem gondolom helyesnek ezt a kijelentest: "az erősítő osztja meg a teljesítményt nem a hangváltó"

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 439

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Üdv mindenkinek!

Szerintetek lehetséges-e, hogy ha -az egyszerű sztereo bekötés helyett biamp-ra kötöm be a dobozaimat kicsit testetlenebb, vékonyabb a hang, olyan mint ha a dinamikából is veszítene. Szóval lehetséges-e, hogy ha az erősítő osztja meg a teljesítményt nem a hangváltó, kicsit elfogynak az erősítő tartalékai? A műszaki adatok alapján ez hülyeségnek tűnik, de lehet hogy mégis?

Újratervezés

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Üdv mindenkinek!

Szerintetek lehetséges-e, hogy ha -az egyszerű sztereo bekötés helyett biamp-ra kötöm be a dobozaimat kicsit testetlenebb, vékonyabb a hang, olyan mint ha a dinamikából is veszítene. Szóval lehetséges-e, hogy ha az erősítő osztja meg a teljesítményt nem a hangváltó, kicsit elfogynak az erősítő tartalékai? A műszaki adatok alapján ez hülyeségnek tűnik, de lehet hogy mégis?    

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nekem volt 66 SE KI-m. Nálam több óra melegedes kellett neki mire kimutatta a foga fehérjét. Emiatt kényelmetlen volt a használata. De amúgy sem szerettem. Persze kérdés mi a cél. Mennyit költenek erősítőre?

A 66 SE KI-t, csak azért írtam, mert az jutott eszembe, elsőnek és anno, jókat lehetett olvasni, róla. Egy régebbi, középkategóriás modell, érdekes lehet. A kérdés az, hogy egyáltalán érdemes-e, márkát váltani?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nekem volt 66 SE KI-m. Nálam több óra melegedes kellett neki mire kimutatta a foga fehérjét. Emiatt kényelmetlen volt a használata. De amúgy sem szerettem. Persze kérdés mi a cél. Mennyit költenek erősítőre?Optimális esetben nem kell több óra míg bemelegedik, sőt!Na és, ízlések és pofonok...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Nekem volt 66 SE KI-m. Nálam több óra melegedes kellett neki mire kimutatta a foga fehérjét. Emiatt kényelmetlen volt a használata. De amúgy sem szerettem. Persze kérdés mi a cél. Mennyit költenek erősítőre?

Nincs kinézve konkrét példány, csak kíváncsi vagyok, hogy milyen irányú lenne a hangkép változása, ha a Yamahát, Marantzra cserélném.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szerintem egy kicsit melegebb hangot kapnál, talán több finomsággal (részlettel)...
A Marantz amúgy is egy kerekebb hang, több zenével.
Van lehetőség fülelésre?

Nincs kinézve konkrét példány, csak kíváncsi vagyok, hogy milyen irányú lenne a hangkép változása, ha a Yamahát, Marantzra cserélném.

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

Értem!
Nem ismerem ezen készülékeket, de gondolom a belépő szintet képviselik.
Meghallgatásra van lehetőséged?
Ismeretségi körödben tudsz hallgatózni?

Igen ezek belépő szintűek. Sajnos nincs lehetőségem, és a közeljövőben Bp-re sem fogok menni, jelenleg pedig a világvégén vagyok...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Ezek voltak a legolcsóbbak,amit úgy gondoltam,hogy talán jók lehetnek ...Eredetileg hálózatos volt a terv, de azok már jóval drágábbak.
45e-ért van mindkettő újban, kb ennyi lenne  a keret
Értem!Nem ismerem ezen készülékeket, de gondolom a belépő szintet képviselik.
Meghallgatásra van lehetőséged?
Ismeretségi körödben tudsz hallgatózni?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Miért pont ezeket nézted?
Mennyi a keret?
Érdemes az apókat figyelgetni!

Ezek voltak a legolcsóbbak,amit úgy gondoltam,hogy talán jók lehetnek ...Eredetileg hálózatos volt a terv, de azok már jóval drágábbak.
45e-ért van mindkettő újban, kb ennyi lenne  a keret

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Melyiket javasolnátok inkább? 

Yamaha r-S201 vagy Pio Sx 20.(Árban ugyanannyi)  Egyelőre úgy néz ki, JBL studio 220-hoz szeretnék szülőknek valami egyszerű megoldást.
(Általában rádiót hallgatnak)
Azt néztem , hogy a pio teljesítményfelvétel 210W, a Yamaha 140W

Miért pont ezeket nézted?
Mennyi a keret?
Érdemes az apókat figyelgetni!

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Melyiket javasolnátok inkább? 

Yamaha r-S201 vagy Pio Sx 20.(Árban ugyanannyi)  Egyelőre úgy néz ki, JBL studio 220-hoz szeretnék szülőknek valami egyszerű megoldást.
(Általában rádiót hallgatnak)
Azt néztem , hogy a pio teljesítményfelvétel 210W, a Yamaha 140W

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1397

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szigony »

Még egyiket se, csak eljátszottam a gondolattal. Mondjuk, egy PM66 Se KI?
Nekem pont egy ilyen van a 2.rendszeremben egy kis JPW.Szerintem nagyon rendben van ez a  kis erősítő.A Harbeth SHL5+t  is korrektül  meg tudta szólaltatni.Én nem tapasztaltam semmiféle mélyhiányt amikor az SHL5+ hajtotta.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6313

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Szerintem egy kicsit melegebb hangot kapnál, talán több finomsággal (részlettel)...
A Marantz amúgy is egy kerekebb hang, több zenével.
Van lehetőség fülelésre?

Ez igaz, és szép színpadot képes mutatni, viszont mélyben kissé gyengus a vas (nekem legalább is) - csak emiatt adtam el anno.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Még egyiket se, csak eljátszottam a gondolattal. Mondjuk, egy PM66 Se KI?Szerintem egy kicsit melegebb hangot kapnál, talán több finomsággal (részlettel)...A Marantz amúgy is egy kerekebb hang, több zenével.
Van lehetőség fülelésre?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

működne ugyanarról a távirányítóról Úgy értem, hangban.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Attól függ, melyik Marantzot nézted ki.Még egyiket se, csak eljátszottam a gondolattal. Mondjuk, egy PM66 Se KI?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”