Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7489

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Jó zenét!

Elkészült a Balázs Elemér Group 15 klip.

Időközben a Front koncertfilm is elkészült.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Kodály Zoltán gondolatai:
"Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza."
1967. 03. 06. - 49 éve hunyt el Kodály Zoltán, Kossuth-díjas zeneszerző, népzenekutató.

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Én ezzel a videóval szeretném köszönteni a mestert. A zenészek között harapni lehet a feszültséget, és az indulatot. Látszik, hogy teljesen rossz szájízzel játszanak!

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

ValhallA világa

Snétberger koncertlemez jelenik meg az ECM-nél!

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Jó zenét!

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

ValhallA világa

Ha nem gond, megosztanék itt egy nagyon jó interjút Both Miklóssal:

http://fesztival.mandiner.hu/cikk/20160 ... garzasarol

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 155

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Nálam új értelmet nyert a " Kérdezze meg a kezelő orvosát vagy  /és/ a patikusát " kezdetű mondat. A válasz a következő,megérkezett és használatba vettem az alább látható ValhallA AgPt-RX Ultimate hangszóró kábelt. Mint korábban írtam, nagyon komoly kételyeim voltak az "diy " kábel kérdésben. Legyőzve a zsigeri ellenállást és / vagy / a próba szinte sokkolt  elkezdtem keresni az elgurult gyógyszeremet...és azonnal kértem a végleges verziót.  
Két napja hallgatom és még  nem tudok betelni az élményekkel. Bármit próbáltam nem csillapodott a csodálat a hallott hangélmény komplex jellege miatt.
Az élményt tetéztem hogy elérkezettnek véltem a pillanatot hogy elővegyem az ünnepi pillanatokra tartogatott kedvencemet a   Brunello di Montalcinot  ebben minden benne van ami a fent említett  kábelre jellemző !

http://alkoholista.blog.hu/2005/10/31/b ... montalcino

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

Kis zenei ajánló:

Remélem nem haragszol érte Ákos!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA AgPt-RX Ultimate

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

Szép estét Mindenkinek!

Csatlakozván az előttem szólóhoz, én is beszámolnék ValhallA AgPt-RX hangszóró kábeléről. Pár hete ismerkedem vele, elvileg még bőven bejáratós, olyan 6 x 3-4 órát hallgattam eddig, így úgy gondoltam veszem a bátorságot, hogy néhány szóval méltassam.
Hát Ákos ezen produktuma mellett sem lehet szó nélkül elmenni... Megpróbálom röviden leírni a produkciót, ami nem egyszerű, mivel tényleg rendkívül komplex minden értelemben...

- Élképesztő felbontással rendelkezik a teljes hallható frekvencia tartományban, a felvételekben feltűnnek soha nem hallott apró részletek
- Rendkívül gyors, ha éppen olvasok valamit zenehallgatás közben, néha megijedek, hogy mi történt, olyan váratlan dinamika átmenetek tapasztalhatók vele
- Holografikus térleképzés, igazi nagyszínpad
- Nem színez, torzít, egyszerűen csak sérülés nélkül "átengedi" a jelet
- Mély átvitele lenyűgözően gyors, feszes és nem sáv határolt, lemegy a pincéig

És ami a legfontosabb, a fenti dolgokat úgy műveli, hogy mellette végtelenül zenei, folyékony a megszólalás. Semmi kifáradás vagy unalom nem tapasztalható, teljesen leköti a figyelmet és csak ámul az ember, hogy ilyen is van, tényleg köszönöm az ÉLMÉNYT.

@ Nálam egy Acoustic Zen Hologram II-őt váltott de a 440 eHUF-os listaárával azért már az sem nevezhető belépő szintnek.

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 155

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Sziasztok !

Rövid beszámolóm tárgya a ValhallA AgPt-RX hangszóró kábel...

Régóta követem a ValhallA kábelek történéseit de mint Ákosnak is írtam, volt egy jelentős kétkedés a fórumon történő "hozsannázás" okán.

Yonderboy fórumtárs igen plasztikus beszámolója után erőt vettem magamon és kértem egy próba lehetőséget . Néhány levélváltás és telefon beszélgetés megvilágította azt a müszaki és legalább olyan fontos szellemiséget ami Ákos tevékenységét jellemzi. Ákos röviden felvázolta a címben szereplő kábel gyártási folyamatát, azonnal világos volt hogy ő nem egy szimpla összeszerelő hanem agy valódi gyártó. A hét elején meg érkezett a AgPt-Rx kábel azzal a lehetőséggel hogy AgPt-RX Ultimate verzióra lehet fejleszteni.

Nem akarok ismétlésekbe és nagy szavakba bonyolódni de a fent említett Yonderboy mindent le irt amit én is csak ismételni tudnék...

A lényeg...sok sok éve hobbim a zene és a hozzá kapcsolódó "müszaki tárgyak" magyarul a vasak de viszonylag ritkán /7- 10 évente / cserélek. Növelte a várakozást hogy bár korábban birtokoltam de most nem a saját NORDOST Valhalla kábel volt a viszonyítási pont. Megtörtént a csere és jött a MEGLEPETÉS így nagybetűvel.

Első pillanatban éreztem hogy valóban fantasztikus produktum a mi hallok. Nem kellet sok próbálkozás ahhoz a megállapításhoz hogy ez a kábel jobb !

Minden vonatkozásban kiegyenlítettebb jobb hangzást produkált az Ákos kábele .Gondolom sokan tudják a Nordost Valhalla kábel család a mai napig a világban még ma is az utód modellek ellenére viszonyítási pont...nos ennél vitán felül jobb kábelt gyártani,alkotni elképesztő siker !

A halott produkció után nem volt kérdés az Ultimate verzióra történő fejlesztés megrendelése...

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 551

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Nyugodjék békében!

http://progressivemusicplanet.com/2016/ ... way-at-40/

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA AURA V2/2 Standard

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Jó zenét!

Kedves barátunk, Both Miklós számára, a kínai utazólemezéhez forgatott koncertfilmünk elérhető darabokban a youtube-on.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Sok ismerős..még a kislányom édesanyja is ott van az egyiken.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Happy Valentine's Day!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Több fórumon felmerült, illetve privát üzenetben is többen kérdeztétek, hogy az Aura Reference V1 tápkábel kizárólag forráshoz, vagy egyéb készülékekhez is kompromisszum mentes megoldásként használható-e…?Teljesítményét tekintve a legtöbb gyártó az Aura Reference-től jóval alacsonyabb (hang)minőségű kábeleit az Ultra High-End kategóriába sorolva, univerzális darabként hirdeti.Én ettől sokkal szigorúbb vagyok a kábelek osztályozásnál, mind pedig az ajánlásoknál.Azt tapasztaltam a legkülönbözőbb rendszerek széles skáláján, hogy forrás készülékekhez, előfokhoz és kisebb teljesítményű végfokok esetén abszolút mércével mérve is kompromisszum mentes megoldásnak számít a kábel az utódmodelljeivel egyetemben.Létezik az Aura Reference V1, V2 és V3 verziókból is HC(High Current) verzió, amely bármilyen elektronikával és referencia minőségű passzív tápelosztók esetén is a maximumot nyújtja.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Peter Gabriel!

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: tothn »

Hozzám került Valhalla AgPt 110 AES/EBU XLR kábele. Teljesen más dimenzióba helyezte a rendszerem megszólalását mind felbontásban mind zeneiségben. Egymás után 4x hallgattam meg Snétberger Nomádját mert nem tudtam betelni vele.  Le a kalappal!
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

A Budafoki Dohnányi Kamarazenekarral kiegészült Balázs Elemér Group
tegnapi klipforgatásáról származnak az alábbi fotók...

Sok ismerős..még a kislányom édesanyja is ott van az egyiken.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Vinnie Colaiuta

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”