Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7536

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA AURA V2/2 Standard

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Jó zenét!

Kedves barátunk, Both Miklós számára, a kínai utazólemezéhez forgatott koncertfilmünk elérhető darabokban a youtube-on.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Sok ismerős..még a kislányom édesanyja is ott van az egyiken.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Happy Valentine's Day!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Több fórumon felmerült, illetve privát üzenetben is többen kérdeztétek, hogy az Aura Reference V1 tápkábel kizárólag forráshoz, vagy egyéb készülékekhez is kompromisszum mentes megoldásként használható-e…?Teljesítményét tekintve a legtöbb gyártó az Aura Reference-től jóval alacsonyabb (hang)minőségű kábeleit az Ultra High-End kategóriába sorolva, univerzális darabként hirdeti.Én ettől sokkal szigorúbb vagyok a kábelek osztályozásnál, mind pedig az ajánlásoknál.Azt tapasztaltam a legkülönbözőbb rendszerek széles skáláján, hogy forrás készülékekhez, előfokhoz és kisebb teljesítményű végfokok esetén abszolút mércével mérve is kompromisszum mentes megoldásnak számít a kábel az utódmodelljeivel egyetemben.Létezik az Aura Reference V1, V2 és V3 verziókból is HC(High Current) verzió, amely bármilyen elektronikával és referencia minőségű passzív tápelosztók esetén is a maximumot nyújtja.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Peter Gabriel!

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: tothn »

Hozzám került Valhalla AgPt 110 AES/EBU XLR kábele. Teljesen más dimenzióba helyezte a rendszerem megszólalását mind felbontásban mind zeneiségben. Egymás után 4x hallgattam meg Snétberger Nomádját mert nem tudtam betelni vele.  Le a kalappal!
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

A Budafoki Dohnányi Kamarazenekarral kiegészült Balázs Elemér Group
tegnapi klipforgatásáról származnak az alábbi fotók...

Sok ismerős..még a kislányom édesanyja is ott van az egyiken.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Vinnie Colaiuta

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Jó zenét!

A Budafoki Dohnányi Kamarazenekarral kiegészült Balázs Elemér Grouptegnapi klipforgatásáról származnak az alábbi fotók...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

‪‎PhilCollins‬

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Jó Zenét!

Nagy János Experiment
Bartók–Pikéthy Zeneműv.Szakközépisk.és Zeneisk.AMI - Vác

2016.02.17 19:00

"Az együttest Nagy János Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, jazz-zongorista hívta életre. Az elmúlt évben nagy sikerrel léptek fel trióban Dominique Di Piazzával a székesfehérvári Alba Regia Jazzfesztiválon. Ott határozták el a továbbra is játszanak együtt.Dominique Di Piazza, a világ egyik legelismertebb és legjobb basszusgitárosa1979-ben kezdett el basszusgitáron játszani. Abban az időben Jaco Pastorius stílusa volt a világ basszistái között a meghatározó, Di Piazza azonban hamar új utakra tért át, megalkotta saját stílusát, játéktechnikáját. A négyhúros basszusgitárra egy ötödik, magas húrt tett, saját pengetéstechnikát fejlesztett ki, mely egyedülálló virtuozitást tesz lehetővé számára.Az együttes ütőhangszerese Párizsból érkezik. Xavier Desandre Navarre egyéni játéka sokfelé hallható. olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Gil Evans, Youn Sun Nah, Michel Portal, Laurent Garnier, Randy Brecker, David Sanborn, Charlie Haden, Tania Maria. Filmzenéit, munkáit lehet hallani többek közt Luc Besson – Leon a profi, vagy Menno Meyjes – Manolete című filmjében.
Az alkalmi kvartett negyedik tagja az immár nemzetközi hírnévnek örvendő Borlai Gergő, akivel a zenekarvezető már 24(!) éve játszik együtt, ebből 2001-óta a European Mantra együttesben.A még mindig csak 36 éves Borlai Gergő csodagyerekként indult, háromévesen kezdett dobolni, tizenkét évesen már a Grencsó Kollektíva tagja volt. Később készített három szólólemezt, 250 másikon pedig közreműködött. A külföldi sztárok közül a színpadon társa volt többek között Gary Willisl, Scott Kinsey, Scott Henderson, Matthew Garrison, Tim Lefebvre, Steve Tavaglione, Walt Fowler, Bob Mintzer, Hiram Bullock, L. Shankar, Vernon Reid, Iain Ballamy, Al Di Meola, Terry Bozzio és Hadrien Feraud. Jelenleg Barcelonában él és tanít, a világ legrangosabb ütősfesztiváljainak fellépője, vezető hangszermárkák képviselője.Nagy János nemcsak jazz-zongoristaként, hanem zenekarvezetőként és zeneszerzőként is egyaránt jelentős szerepet tölt be a hazai jazz életben. Saját trióját (Hard Line Trió, majd Nagy János Trió) 1994-ben alapította. A trióval 2001-ben a Mediawave Fesztiválon együtt játszottak a világhírű David Murray szaxofonossal. A Gramofon Magazin kritikusai a koncertet az Év Jazz eseményének szavazták. 2002 májusában Dewey Redman volt az együttes partnere. 2004-ben Pálhegyi Máté fuvolaművésszel megalapította a Free Style Chamber Orchestrát. Számos hazai és külföldi fesztivál fellépője, s olyan muzsikusokkal játszott együtt, mint Al Di Meola, Alex Acuna, Bernard Maseli, David Murray, Dave Samuels, Dewey Redman, Krzysztof Scieranski, Garry Willis, Paco Sery, Shankar Lal, Tony Lakatos, Vinx.
Egyedi, különleges hangzású együttes áll a közönség elé, elsősorban Nagy János szerzeményeit megszólaltatva, melyről így írt Russell Ferrante, Gramy -díjas zongorista, zeneszerző: „Nagy János hangokból szőtt pompás kárpitot gyengéd líraisággal, filmszerű struktúrával, gyönyörű és váratlan harmóniákkal megtöltve.
Nagy János – zongoraBorlai Gergő – dobDominique Di Piazza – basszusgitárXavier Desandre – ütőhangszerek
A rendezvény támogatója a Nemzeti Kultúrális Alap"

Aki szereti a valóban High-End minőségű Jazz zenét az feltétlen jöjjön!
A koncertet rögzítjük így duplán jó lenne...

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 155

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Egész lemez !!!

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 155

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Sziasztok

Stanley Clark alábbi DVD lemeze Night School kötelező "olvasmánya" minden basszernak és minden zenét szeretőnek. Fantasztikus benne BELA FLACK

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Yonderboy
Isten Hozott! :)
Értékelés: 19

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Yonderboy »

Full AYON rendszer. Az erősítő Spark Delta, forrás NW-T... A többi készülékek típusára nem emlékszem de ha Tamás erre jár biztos megmondja...

Az RX ribbon mellett a rendszer része az Aura Reference V2 összekötő és Reference V2 hálózati, valamint I2S és BNC digitális kábelek.

http://www.ayonaudio.com/

https://www.youtube.com/watch?v=8h99Dl2PTN0

Ákos emlékezete nem hibázott, így van, ahogy mondja. Kiegészítésül: a Spark és az NW-T között egy Sigma DAC, a hálózati lejátszóba az UltimateAV által életre hívott UTP-LAN kábel küldi az adatot egy NAS-ról, van még 2 Tellurium Black hálózati kábel, minden szűrő nélküli spanyol elosztó. Az RX végén Apertura Edena hangfalak.
   Nem volt egyszerű hetem, és ha már mélyen vagyok, gondoltam lemegyek az aljára és meghallgattam a Mezzanine-t a Massive Attack-tól. Nem szép zene, nem túl jó felvétel, nem audiofil, úgy gondolom nem fekszik tipikusan ennek a rendszernek, mégis úgy szólt, olyan hatást váltott ki, mintha a zenén kívül egy kis THC-t is lesugárzott volna a rendszer, hogy egy képzavarral éljek. Szinte füst lett a szobában. Na ezt nevezem én interpretációnak. Ha már Trip-Hop, akkor utána egy kis Portishead következett. Ez is fájt, ha kellett, szinte tépte, marcangolta az ember húsát, vagy éppen éterien szólt az ének, megsimogatta az ember lelkét.
   Nekem erről szól a zenehallgatás, hogy megérezzem, megértsem, mit akar közölni az előadó, ha már kiteszi a szívét a színpadra.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Sade Adu!

Azért sem a Smooth Operator-t linkelem!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Köszönjük a beszámolót!
Ha publikus az érdekelne, hogy milyen rendszerbe lett illesztve a kábel?

Full AYON rendszer. Az erősítő Spark Delta, forrás NW-T... A többi készülékek típusára nem emlékszem de ha Tamás erre jár biztos megmondja...

Az RX ribbon mellett a rendszer része az Aura Reference V2 összekötő és Reference V2 hálózati, valamint I2S és BNC digitális kábelek.

http://www.ayonaudio.com/

https://www.youtube.com/watch?v=8h99Dl2PTN0

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: mgus »

Legutóbb a hifishow-n ahogy beléptem a nordost szobába nekem legalábbis egyértelmű volt a kábelek állnak a hifi evolúció csúcsán. Mint passzív eszköz az gondolná az ember csak egy darab drót.
Végül is ha belegondol az ember ezek kötik össze a hifi komponenseket,ezek adják a működtető feszültséget a készülék számára az egyik legfontosabb dolog az igényes zenehallgatásban.
Régebben én se hittem benne de mára azt kell mondjam hogy minőségi kábelek nélkül be se kapcsolnám.Nem a nordostot akarom favorizálni még mielőtt félreérteni valaki.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: hosszu »

...A teljességhez hozzá tartozik, hogy a kb. 10 éve épített rendszerem utolsó eleme ez a kábel, és valószínű, hogy most hallottam igazán, mit is tudnak, amik mellette vannak...
Izgalmas és "élethű"  beszámoló!

A szkeptikusok(?) ilyenkor szokták azt mondani, hülyeség amit írsz, becsapod magadat, becsap a hallásod, mert a kábel csak egy darab drót, ami összeköti A és B pontokat. Amit leírtál, valójában nem hallhatod, csak a kábel árát próbálod elfogadtatni magaddal.

...aztán vannak (vagyunk) azok, akik azt vallják, a (készülékekhez, ízléshez illeszkedő) kábelezés ugyanolyan fontos része egy audio (házimozi) rendszernek, mint az aktív készülékek - üdv a klubban.

(Azon azért el kellene gondolkodnod, a gyerekek soha sem hazudnak, így talán mégis nekik van igazuk és a növény énekel...)
longkft.hu/audioblog/

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: earforce »

Köszönjük a beszámolót!
Ha publikus az érdekelne, hogy milyen rendszerbe lett illesztve a kábel?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Yonderboy
Értékelés: 19

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Yonderboy »

ValhallA AgPt-RX

A kábel érdekessége, hogy elcsatolással ellátott, illetve az AgPt-RX státuszból Ultimate AgPt verzióra fejleszthető a ribbon vezetők megduplázásával.

Sziasztok, Boldog új évet Mindenkinek!

Nekem jól indult az év mindenképpen. Karácsony óta van nálam Ákos legújabb fejlesztésű hangfalkábele, melyért külön köszönet Neki, hogy megcsinálta az ünnepekre.
Inkább alkotásnak nevezném a folyamatot a végeredményt tekintve.
       Csak szuperlatívuszokban lehet jellemezni a hangzásbeli javulást, amit okozott. Minden paraméterét nézve döbbenetes a változás. Sokat vártam a kábeltől, de ezt azért nem reméltem.
Vártam a véleményalkotással de már 10 napja hallgatom vele a rendszert, és nem akarom elhinni amit hallok. A legnagyobb változásokat emelem csak ki, mert a teljes élményhez nincsenek meg az eszközeim: a zene felbontása, részletessége elképesztő, a tér pontossága mértani, - pl. amit eddig az élő felvételen hallottam, hogy valahol hátul köhintett egyet valaki és örültem, hogy van mélysége is a színpadnak, ott most megmondom, hogy a 6. sor, középtől 3 széken ül az illető. A zene teljesen levált a hangfalról, a gyerekek azt hiszik, hogy a növény énekel, ami a két hangfal között van. Többször kapta fel mindenki a fejét a szobában miközben hallgattam a zenét, hogy ki szólt, annyira élethű lett a hangzás. A magas és a mély hangok is új dimenzióba kerültek. A basszusnak olyan felbontása és gyorsasága lett, melyet még nem hallottam. A dinamika, egy dob beütése, egy trombita, vagy szaxofon befújása érződik az ember arcán, testén. A családom egy tagja sem állhatta meg szó nélkül "hogy szól már, hű a mindenit" kijelentések nap mint nap. Mintha eddig egy vastag függöny mögül hallgattam volna a zenét, vagy ahhoz tudnám hasonlítani az élményt, mint amikor a repülőn eldugul az ember füle és már megszokta, hogy így hall, majd nyel egyet és rácsodálkozik, hogy eddig milyen tompa, távoli volt minden. Ahogy írok nem tudok tárgyilagos maradni, ez van.
     A teljességhez hozzá tartozik, hogy a kb. 10 éve épített rendszerem utolsó eleme ez a kábel, és valószínű, hogy most hallottam igazán, mit is tudnak, amik mellette vannak. A neves márkák megnevezése nélkül teszem, de kénytelen vagyok leírni, egyszerűen felháborítónak tartom, hogy akár 2-3000 euro-s kategóriában is mit adnak el nekünk kábelek gyanánt. A fent részletezettek alapján számomra bebizonyosodott, hogy ilyen összegért készülékeink hangjának csak töredékét halljuk, pedig ez nem kevés pénz egy kábelért, legalábbis szerintem. Lehet, hogy mondjuk 10000 fölött már történne valami csoda? Kétlem. Korábbi tapasztalataim nem ezt mutatják. Eddigi kábel cserélések során ment a fülelés, emlékek, érzések felidézése hogy is szól a másik kábel, vita, hogy ezt hallom jobbnak, azt rosszabbnak, csere oda vissza... Most ilyen nincs. A változás kristálytisztán érzékelhető, mint a hang, melyet most már hallok.
     Még egyszer köszönet Ákos, és le a kalappal, hogy egy hazánk fia ilyet tud alkotni, szerencsések vagyunk nagyon.

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”