Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Azért nem érted mert nincs

Megmondom őszintén, hogy nem értem az összefüggést, nem ismerem ennyire ennek a területnek a technikai hátterét. Kifejtenéd, hogy mi a hasonlóság?

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: marci81 »

Fapaci:
"Ugyanakkor nincs ingyen ebéd, képes voltam a Server hangját is lerombolni mindenféle szolgáltatások bekapcsolásával, tehát ott sem mindegy, mi fut a háttérben."

Ezek mely szolgáltatások voltak? Van kifejezetten kerülendő szolgáltatás?

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a pc tap az olyan mint a cd futomu tap!!sokan lecserelik a szarnak velt dac jukat,pedig az nem is annyira rossz!!!!

Megmondom őszintén, hogy nem értem az összefüggést, nem ismerem ennyire ennek a területnek a technikai hátterét. Kifejtenéd, hogy mi a hasonlóság?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A PC tápja az miben befolyásolhatja a hangminőséget? Hiszen itt digitális jelek továbbítása zajlik az áramkörök szintjén, szemben egy HIFI erősítővel, ami pl. kap egy analóg jelet, és azt továbberősíti azt A/D konverzió nélkül, nem?a pc tap az olyan mint a cd futomu tap!!sokan lecserelik a szarnak velt dac jukat,pedig az nem is annyira rossz!!!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A tera dak olyan profin megcsinalja a tapot,hogy ebbe a temaba nem szivesen bofogok bele,inkabb csak ajanlom,mivel az ara verhetetlen!!!!!

A PC tápja az miben befolyásolhatja a hangminőséget? Hiszen itt digitális jelek továbbítása zajlik az áramkörök szintjén, szemben egy HIFI erősítővel, ami pl. kap egy analóg jelet, és azt továbberősíti azt A/D konverzió nélkül, nem?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A tera dak olyan profin megcsinalja a tapot,hogy ebbe a temaba nem szivesen bofogok bele,inkabb csak ajanlom,mivel az ara verhetetlen!!!!!

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 310
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Norbonca »

Én abból a feltevésbők indulok ki, hogy eleve nincs tökéletes audió eszköz. Legfeljebb közelíteni lehet hozzá, a kérdés, hogy ki milyen szinten áll meg.

Ebben nem mindig csak a cel a fontos, a celhoz vezeto ut is szorakoztato lehet ... es azt elegge elrontja egy celhardver
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ha lenne tokeletes celhardver, akkor sokan ehenhaltak volna mar a hifigyartok kozul. A linn, lumin, naim uniti, stb cuccok kivalo termekek, de kozelrol sem nyujtanak teljes megoldast (artol fuggetlenul). Bar olyan egyszeru lenne, hogy elkoltok 3M forintot es megvan a hibatlan zene otthonra.

Én abból a feltevésbők indulok ki, hogy eleve nincs tökéletes audió eszköz. Legfeljebb közelíteni lehet hozzá, a kérdés, hogy ki milyen szinten áll meg.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

mármint az eredeti pico psu 2000Ft,ami itthon, és a net összes oldalán inkább 10e? teradak illetve hifiss.com oldalon erdemes korulnezni.ha nincs meg minden akkor keressetek engem,szivesen segitek,de elfoglalt vagyok,nem ebbol elek.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

1db 12v dc atx a kepen,es 4 db linear psu,de szerintem ez tul sok,eleg lehet 2db.Nover kondikbol hasznalok 80000uf de ez lehet felesleges.
bago penz,a tap 3500ft,a psu 2000ft per db

mármint az eredeti pico psu 2000Ft,ami itthon, és a net összes oldalán inkább 10e?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Kösz! Kicsit bővebben leírnád, esetleg linkekkel?linkek privatban,illetve sok darabos megrendeles eseten.trafot 12 14 volt 100-200w max.trafo nehez ezert erdemesebb othonrol rendelni!!a tobbit tudom szallitani .
semmit nem keresek rajta,nekem ez csak hobbi!!!

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Egyetértek veled, a célhardver a legjobb, de 1,6 millió forint-ot nem adnék érte, az biztos.

Gyakorlatilag töredék áron építhetsz egy jó tápot + megfelelő konfiguráció szükséges. Persze ez gyakorlatilag a szokásos DIY vs. gyártó által kínált több millió forintos rendszer kérdés...

Ha lenne tokeletes celhardver, akkor sokan ehenhaltak volna mar a hifigyartok kozul. A linn, lumin, naim uniti, stb cuccok kivalo termekek, de kozelrol sem nyujtanak teljes megoldast (artol fuggetlenul). Bar olyan egyszeru lenne, hogy elkoltok 3M forintot es megvan a hibatlan zene otthonra.
Sonos Multroom System

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11176
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

1db 12v dc atx a kepen,es 4 db linear psu,de szerintem ez tul sok,eleg lehet 2db.Nover kondikbol hasznalok 80000uf de ez lehet felesleges.
bago penz,a psu 3500ft,a psu 2000ft per db

Kösz! Kicsit bővebben leírnád, esetleg linkekkel?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Próbállak követni egy ideje, de nem egyszerű. Leírnád, hogy miből áll most a PC-d tápellátása?1db 12v dc atx a kepen,es 4 db linear psu,de szerintem ez tul sok,eleg lehet 2db.Nover kondikbol hasznalok 80000uf de ez lehet felesleges.
bago penz,a tap 3500ft,a psu 2000ft per db

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Karacsonykor voltam otthol,es meghallgattam egy nem mindennapi rendszert.Nem pc alapu volt.Feladta a lecket rendesen!Napokig tortem a fejem,de vegul megleltem nemi problema forrasat.Lecsereltem a pico z3 psut,(jobbat talaltam)beiktattam par linearis aramkort.Sokkal jobb lett!Szeles ter,szellos hang,de a sotet hatter az nem volt az igazi.Vegso lepeskent kinomban atkabeleztem az egesz pc belet ,gagyi rezrol ezustozott rezre ami vastagabb,de draganak nem neveznem.24 pines atx atx kabelt majd 2oraig forrasztottam,vagdostam.Az eredmeny azonnal hallhato volt!friss forrasztasnal is.Jott a "deep background"Amit oly regota vartam!szoval marad a pc!!!!!!
Próbállak követni egy ideje, de nem egyszerű. Leírnád, hogy miből áll most a PC-d tápellátása?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Talan par het mulva lesz egy lumin kolcsonbe,es akkor sokkal tobb mindent tudok mondani.A pc Jo,de tap nelkul sajnos a lumin kozelebe sem fer.Sokat dolgoztam a gepen hogy jol szoljon.tul sokat!!!Azonban a tap adott,a tobbi upgradelheto!!Ne cserelgessetek dac okat amig nem hallottatok az igazi hangjat!!!

Egyetértek veled, a célhardver a legjobb, de 1,6 millió forint-ot nem adnék érte, az biztos.

Gyakorlatilag töredék áron építhetsz egy jó tápot + megfelelő konfiguráció szükséges. Persze ez gyakorlatilag a szokásos DIY vs. gyártó által kínált több millió forintos rendszer kérdés...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Összefoglalva a fő különbséget szerintem a hardver kezelésének módja adja. A Windows/DirectSound esetében lényegesen több rétegen keresztül lehet elérni/kezelni a hardvert, míg Windows alatt az ASIO keretrendszer + ASIO driver, és Linux/ALSA alatt pedig a JACK keretrendszerrel + Linux kernel driverrel lehetséges kevesebb rétegen keresztül elérni/kezelni a hardvert, ami az alacsonyabb késleltetést, és a jobb hangminőséget eredményezi.

Tehát ez az enkódolva/tömörítve tárolt hanganyag dekódolása és valós időben történő digitális/analóg konverziója a hangkártyán belül, ami a kijövő jel minőségét befolyásolja.

Érdekes lenne kimérni a különbséget: Windows (DirectSound vagy ASIO) vs. Linux (ALSA vagy JACK)...

Mit szeretnél mérni? Garantáltan bithelyes mindkét módszer, mégis másként szólnak. Egyik sem elviselhetetlen, a köztük lévő különbség pedig szubjektív terület. Én nem hallottam minden szempontból egyértelműen jobbnak a Linuxot ugyanabban a hardveres környezetben és rendszerben, pedig heteket szántam rá.

Windows alatt a DirectSound a legrosszabb megoldás zenehallgatáshoz. ASIO és WASAPI között a hardver és a hozzá írt meghajtó szoftver dönt. Pl. nálam most Windows Server alatt a TEAC DAC jobban szereti az ASIO meghajtást.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Sajnos a lumin nem jatszik le filmeket.Talan par het mulva lesz egy lumin kolcsonbe,es akkor sokkal tobb mindent tudok mondani.A pc Jo,de tap nelkul sajnos a lumin kozelebe sem fer.Sokat dolgoztam a gepen hogy jol szoljon.tul sokat!!!Azonban a tap adott,a tobbi upgradelheto!!Ne cserelgessetek dac okat amig nem hallottatok az igazi hangjat!!!

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Sok nagy baromsagnak tuno fejlesztest irnak mindenhol,nem csak en,de ha megcsinalod kb a 80 szazalekat akkor mar nem leszel ketelkedo,es nem keresed a hibat a szoftverekben.Le se tojod melyik op rendszered van!!!!
A legkonnyebb ut a lumin!!!!A pc lejatszas ennel sokkal bonyolultabb!!!

Sajnos a lumin nem jatszik le filmeket.
Sonos Multroom System

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Abban en sem nagyon!!!Jelenleg a teac usb dvd drive szol az egyik legjobban,pedig 2500ft volt!!!elotte cd t nem birtam hallgatni dvd drive on keresztul,annyira szar volt.most fordult a kocka,rippet nem birok hallgatni,mert a dvd drive annyira szellos,szuper hangot ad jriver win 8.1,fidelizer,psu .....alatt!!!a regi rip ek szerintem kuka lesz.A Hd tracks is nagyon jo,nem annyira szellos,de tobb reszlettel van megaldva!!!
Nekem csak ripek vannak. (Illetve cd lemezek vannak dogivel, de lejatszo egyaltalan nincs, a cel kifejezetten az, hogy nasrol szoljon.)
En is ugy voltam eddig, hogy a hdtrackek nagyon jol szoltak, de a sima cdripek inkabb csak atlagosan megszolaltak. Nalam a hangfalkabel csereje hozta el most azt, hogy barmilyen "egyszeru" cdrip is baromi jol szol. Sokkal tobbet hozott a rendszeren, mint amire szamitottam. Kivancsi lennek az eredmenyre, ha egyszer osszehasonlithatnek egy mar optimalizalt szamitogepet az enyemmel.
Sonos Multroom System

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Sok nagy baromsagnak tuno fejlesztest irnak mindenhol,nem csak en,de ha megcsinalod kb a 80 szazalekat akkor mar nem leszel ketelkedo,es nem keresed a hibat a szoftverekben.Le se tojod melyik op rendszered van!!!!

A legkonnyebb ut a lumin!!!!A pc lejatszas ennel sokkal bonyolultabb!!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

oooooo, azt hiszem szerencsenek mondhatom magam, hogy soha nem hallanam meg a kulonbseget ha valaki atforrasztgatna a gepemben a dolgokat (persze hacsak nem cseszi el nagyon)

En pl abban sem hallok kulonbseget, hogy directsound vagy wasabi szol.
Abban en sem nagyon!!!Jelenleg a teac usb dvd drive szol az egyik legjobban,pedig 2500ft volt!!!elotte cd t nem birtam hallgatni dvd drive on keresztul,annyira szar volt.most fordult a kocka,rippet nem birok hallgatni,mert a dvd drive annyira szellos,szuper hangot ad jriver win 8.1,fidelizer,psu .....alatt!!!a regi rip ek szerintem kuka lesz.A Hd tracks is nagyon jo,nem annyira szellos,de tobb reszlettel van megaldva!!!

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

sajnos a pc belso kabelezeseben en sem hittem,vegso elkeseredesemben tettem mindezt,de ugy hallom mi
nden varakozasomat felulmult!!!

oooooo, azt hiszem szerencsenek mondhatom magam, hogy soha nem hallanam meg a kulonbseget ha valaki atforrasztgatna a gepemben a dolgokat (persze hacsak nem cseszi el nagyon)
En pl abban sem hallok kulonbseget, hogy directsound vagy wasabi szol.
Sonos Multroom System

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A Wikipedia-ról idézem:

1, Windows, DirectSound:

A DirectSound, DirectMusic and other APIs such as MME are emulated as WASAPI Session instances. DirectSound runs in emulation mode on the Microsoft software mixer. The emulator does not have hardware abstraction, so there is no hardware DirectSound acceleration, meaning hardware and software relying on DirectSound acceleration may have degraded performance. It's likely a supposed performance hit might not be noticeable, depending on the application and actual system hardware.

2, Windows, ASIO:

ASIO bypasses the normal audio path from a user application through layers of intermediary Windows operating system software so that an application connects directly to the sound card hardware. Each layer that is bypassed means a reduction in latency (the delay between an application sending audio information and it being reproduced by the sound card, or input signals from the sound card being available to the application). In this way ASIO offers a relatively simple way of accessing multiple audio inputs and outputs independently. Its main strength lies in its method of bypassing the inherently high latency and poor-quality mixing and sample rate conversion of Windows NT 5.x audio mixing kernels (KMixer)[citation needed], allowing direct, high speed communication with audio hardware. Unlike KMixer, an unmixed ASIO output is "bit identical" or "bit perfect"; that is, the bits sent to or received from the audio interface are identical to those of the original source, thus potentially providing higher audio fidelity. In addition, ASIO supports 24-bit samples, unlike Windows NT 5.x MME and DirectSound which truncate 24-bit samples to the upper 16 bits, whereas Windows NT 6.x mixer provides 32-bit floating point output. Higher bit-depth samples offer the potential for a higher signal-to-noise ratio.

3, Linux, ALSA:

Advanced Linux Sound Architecture (ALSA) is a software framework and part of the Linux kernel that provides an application programming interface (API) for sound card device drivers. Some of the goals of the ALSA project at its inception were automatic configuration of sound-card hardware and graceful handling of multiple sound devices in a system, goals which it has largely met. ALSA is released under the GNU General Public License (GPL) and the GNU Lesser General Public License (LGPL).%5B4%5D Some frameworks such as JACK use ALSA to allow performing low-latency professional-grade audio editing and mixing.

Összefoglalva a fő különbséget szerintem a hardver kezelésének módja adja. A Windows/DirectSound esetében lényegesen több rétegen keresztül lehet elérni/kezelni a hardvert, míg Windows alatt az ASIO keretrendszer + ASIO driver, és Linux/ALSA alatt pedig a JACK keretrendszerrel + Linux kernel driverrel lehetséges kevesebb rétegen keresztül elérni/kezelni a hardvert, ami az alacsonyabb késleltetést, és a jobb hangminőséget eredményezi.

Tehát ez az enkódolva/tömörítve tárolt hanganyag dekódolása és valós időben történő digitális/analóg konverziója a hangkártyán belül, ami a kijövő jel minőségét befolyásolja.

Érdekes lenne kimérni a különbséget: Windows (DirectSound vagy ASIO) vs. Linux (ALSA vagy JACK)...
legyen linear psu az alaplaphoz,utana kezdhetunk foglalkozni a tobbivel.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Karacsonykor voltam otthol,es meghallgattam egy nem mindennapi rendszert.Nem pc alapu volt.Feladta a lecket rendesen!Napokig tortem a fejem,de vegul megleltem nemi problema forrasat.Lecsereltem a pico z3 psut,(jobbat talaltam)beiktattam par linearis aramkort.Sokkal jobb lett!Szeles ter,szellos hang,de a sotet hatter az nem volt az igazi.Vegso lepeskent kinomban atkabeleztem az egesz pc belet ,gagyi rezrol ezustozott rezre ami vastagabb,de draganak nem neveznem.24 pines atx atx kabelt majd 2oraig forrasztottam,vagdostam.Az eredmeny azonnal hallhato volt!friss forrasztasnal is.Jott a "deep background"Amit oly regota vartam!szoval marad a pc!!!!!!

Nekem az a hosszabb távú tapasztalatom, hogy a Linux használja ki optimálisabban ugyanazt a hardware-t. Linux alatt ugyanazon a gépen mindig több funkciót tudtam egyszerre futtatni problémák nélkül mint Windows-ok alatt. Bele értve olyan alap dolgokat hogy ha már megy valami a háttérben, de még messze nincs 100% közelében se a CPU terhelés, akkor mondjuk egy USB használat folyamatosan, akadások nélkül működjön. Ebben a Linux mindig jobb volt a Windows-oknál. Valószínű a feladat ütemezése és a memória használata is más, ezért.
Linux alatt ugyanúgy lehet optimalizálni a szolgáltatások futását, a futó processzek ütemezését. A rendszer felépítésével pedig azt csinálsz amit akarsz. A grafikus felület se feltétlenül kell ha meg lehet oldani valamit anélkül is. Itt már rengeteg szolgáltatás, folyamat futását meg lehet spórolni. Amúgy mondjuk egy Xubuntu Linux grafikus rendszer betöltésével együtt is alapból kb. 100-130MB-ot eszik meg a memóriából, míg egy Windows 7 hasonló állapotában betöltve 600-700MB-ot.
De szerintem is az operációs rendszer aktuális működése, beállításai nagyon sokat jelenthetnek, meg a lejátszó programok működése és azok beállításai is.
Nagy kérdés még az idő. Mennyit szeretne és tud ezek konfigurálásával, állítgatásával, megtanulásával az ember foglalkozni. Nem biztos hogy mindenkinek olyan sok ideje és érdeklődése van erre. Egy mindig útkereső hifistának pedig mondhatni végtelen játszótér. Ahol a Linux még szabadabban nyújthatja a végtelen lehetőségeket a konfigurálásra.

A Wikipedia-ról idézem:

1, Windows, DirectSound:

A DirectSound, DirectMusic and other APIs such as MME are emulated as WASAPI Session instances. DirectSound runs in emulation mode on the Microsoft software mixer. The emulator does not have hardware abstraction, so there is no hardware DirectSound acceleration, meaning hardware and software relying on DirectSound acceleration may have degraded performance. It's likely a supposed performance hit might not be noticeable, depending on the application and actual system hardware.

2, Windows, ASIO:

ASIO bypasses the normal audio path from a user application through layers of intermediary Windows operating system software so that an application connects directly to the sound card hardware. Each layer that is bypassed means a reduction in latency (the delay between an application sending audio information and it being reproduced by the sound card, or input signals from the sound card being available to the application). In this way ASIO offers a relatively simple way of accessing multiple audio inputs and outputs independently. Its main strength lies in its method of bypassing the inherently high latency and poor-quality mixing and sample rate conversion of Windows NT 5.x audio mixing kernels (KMixer)[citation needed], allowing direct, high speed communication with audio hardware. Unlike KMixer, an unmixed ASIO output is "bit identical" or "bit perfect"; that is, the bits sent to or received from the audio interface are identical to those of the original source, thus potentially providing higher audio fidelity. In addition, ASIO supports 24-bit samples, unlike Windows NT 5.x MME and DirectSound which truncate 24-bit samples to the upper 16 bits, whereas Windows NT 6.x mixer provides 32-bit floating point output. Higher bit-depth samples offer the potential for a higher signal-to-noise ratio.

3, Linux, ALSA:

Advanced Linux Sound Architecture (ALSA) is a software framework and part of the Linux kernel that provides an application programming interface (API) for sound card device drivers. Some of the goals of the ALSA project at its inception were automatic configuration of sound-card hardware and graceful handling of multiple sound devices in a system, goals which it has largely met. ALSA is released under the GNU General Public License (GPL) and the GNU Lesser General Public License (LGPL).[4] Some frameworks such as JACK use ALSA to allow performing low-latency professional-grade audio editing and mixing.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”