Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: audioline »

Ezek szerint az egyértelműen jobb, mint egy Rotel?
Azért javasoltam a saját rendszerben való próbát, hogy el tudd dönteni.
Arra, hogy jobb v rosszabb, hallatlanban nem lehet megbízható választ adni.
A Rotel jó alternatíva, de ha a "koma" felajánlaná a MF-t meghallgatásra, már csak a tapasztalat szerzés okán is érdemes élni a lehetőséggel.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Ez csak ideiglenes megoldas hogy zenet tudjak addig is halgatni.
Okés ,de minek az a 2db banándugó ha a többin nincs,vagy valami okosságról lemaradtam!?:-)

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1259

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: violin »

Na azé'.....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 937

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Tiszta gáz,egy ilyen hangsugárzót megalázni egy olyan tyúkbéllel.....   ....
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: csoma »

Ha az általam hirdetett Rega Brio 1-re gondolsz abban van fonó, mint a leírásban is szerepel sztem elég jó hangú is, én ennek hatására kezdtem el LP-zni és Jóval több LP-t vettem az utóbbi időben, mint cd-t!
Az általad említett MF-et nem hallottam még, de a közelmúltban kíváncsiságból elhoztam egy MF A220-at. Nálam "gyászindulót" csinált minden zenéből, gyorsan vissza is adtam  ( egyébként utána meghirdették 100e-ért és egy nap alatt elkelt   ).

Igen, arra gondoltam, de végül is már megbeszéltük ott nálad:)

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 728

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Nem.
De szerintem ha jó és aránylag olcsó(bb) megoldást akarsz akkor tényleg gondolkodj el a Rega erősítőn. Ha valóban kis büdzséből gazdálkodsz, akkor hosszú távú megoldás lehet.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1259

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: violin »

Tiszta gáz,egy ilyen hangsugárzót megalázni egy olyan tyúkbéllel.....   ....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Sztereó erősitők

Ez nekem nagyon homályos.  Az erősítőből ment az erősítőbe? Olvasd csak mit írtál? Kiemeltem vastagon.   Egy darad banánt vettél?  Ha nem alakul ki a zárt áramkör, akkor nem is szólhat.

Az erősítőbe korábban hogyan volt bekötve?  Átdugtad a banánhüvelyen keresztbe és rászorítottad a  csatlakozót?.........Fényképezd le a bekötéseket.  A-B csatlakozók átkapcsolás?  Semmi ötletem, mert nem látom, hogy mit hogyan kötöttél.  Könnyen csinálhatsz rövidzárat is ami leégetheti az erősítőt, ha nincs benne védelem.  

Eloszor az erosito lathato a kepen es aztan a hangfal bekotes.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Amit itt ajánlottatok, a Rega nekem is felkeltette az érdeklődésemet, nagyon szép darab, csak sajna nincsen rajta phono, márpedig nem sok bakelitem van remek zenékkel, Kocsis Zoltán, Fischer Annie, Bach, Gesualdo és Monteverdi, Beethoven és Liszt stb, amiket nem szeretnék kidobni. A Denon annyira nem tetszett.

Ha az általam hirdetett Rega Brio 1-re gondolsz abban van fonó, mint a leírásban is szerepel sztem elég jó hangú is, én ennek hatására kezdtem el LP-zni és Jóval több LP-t vettem az utóbbi időben, mint cd-t!
Az általad említett MF-et nem hallottam még, de a közelmúltban kíváncsiságból elhoztam egy MF A220-at. Nálam "gyászindulót" csinált minden zenéből, gyorsan vissza is adtam  ( egyébként utána meghirdették 100e-ért és egy nap alatt elkelt   ).

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 443

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Köszi a választ! Valóban itt a ritmikával és a feszességgel nincs gond! Sajnos mivel ezen még gyári lengőkábel van ezért nem tudom kipróbálni milyen lenne mondjuk a Harmonic AC-10-el viszont vasárnapig meg kell mondanom, hogy kell-e vagy sem!
A dobozokat nem tudom közelebb tolni a falhoz mert nyitott könyvespolc van mögöttük!   Most kb. 60-70cm-re lehetnek a faltól!

Íme egy kép a végfokról: 

Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ha ismerősé, akkor talán nem gond a saját rendszerben való megfülelés! Utána már Te is fogod tudni, mi tévő légy.  

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Hello a proba ugy tortent hogy vettem egy darab banandugot es azt racsavaroztam az erositobe belekotott kabelre es azt beledugtam az erositobe es onnet nem jott ki hang de ugyanezt a banandugot ha racsavaroztam a hangfalba belekotott kabelre es azt beledugtam a hangfalba akkor oda befele ment hang.
Ez nekem nagyon homályos.  Az erősítőből ment az erősítőbe? Olvasd csak mit írtál? Kiemeltem vastagon.   Egy darad banánt vettél?  Ha nem alakul ki a zárt áramkör, akkor nem is szólhat.

Az erősítőbe korábban hogyan volt bekötve?  Átdugtad a banánhüvelyen keresztbe és rászorítottad a  csatlakozót?.........Fényképezd le a bekötéseket.  A-B csatlakozók átkapcsolás?  Semmi ötletem, mert nem látom, hogy mit hogyan kötöttél.  Könnyen csinálhatsz rövidzárat is ami leégetheti az erősítőt, ha nincs benne védelem.  

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szóval ezekre jutottam, arra, hogy régi, használt készüléket veszek a HK helyére, már csak két lehetőségem van:
1 Rotel 840BX vagy 920, 950 AX, illetve egy 
2 Musical Fidelity B1 MKII készülék, amelyet egy ismerősöm ajánlott fel, nem is hirdeti sehol. A Musical Fidelityi jóval drágább lenne, olyan 38 körül kapnám meg én. 
Mit gondoltok?

Ha ismerősé, akkor talán nem gond a saját rendszerben való megfülelés! Utána már Te is fogod tudni, mi tévő légy.  

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Kedves Mindenki!

Köszönöm a válaszokat, nagyon tanulságosak voltak, leírom én is mire jutottam. Közben persze beszélgettem egy műszerész haverommal, és egy másikkal, aki villamosmérnök, valamit ért az erősítőkhöz.
Az új Denont lényegében mindenki dobta, a CA-t már inkább javasolta pl. egy kereskedő, merthogy toroid trafó van benne, és jobb a hangzása, mint a Denoné. Ami a lényeg, az olcsó Denonokat lényegében senki sem javasolta... TI sem itt a fórumon. Ez azért sokatmondó.

Amiben sokan megegyeztek az az a vélemény, hogy egy 20 év előtti jó minőségű erősítő akár jobb is lehet, mint egy mai belépő kategóriás... persze a fizika törvényeit nem lehet megcáfolni, egy 20 éves kondenzátor azért 20 éves, és ha nincs is kiszáradva, a hangja talán nem olyan friss, mint egy új gyártású készülék esetében.

A Denont a kereskedő két okból javasolta: jól néz ki, és nagy a presztízse. Ettől független ő sem javasolta...

A régi Roteleket mindenki szerette és javasolta, igaz ez nyilván nem high-end kategória, ezzel tisztában kell lenni. Otthoni zenehallgatásra teljesen jó a vélemények szerint. Lényegében itt is mindenki ezen a véleményen volt. Nyilván a rendszer maga sokatmondó, de ezen most lépjünk túl.

Mivel én nem vagyok hifista, sem pénzem, sem szakértelmem nincs hozzá ezt be kell vallanom töredelmesen, én egy egyszerű hobbi zenerajongó vagyok, nem több, és nem is kevesebb. Sosem fogok tudni Pointe erősítőt venni, hacsak nem nyerek a lottón. Erre viszonylag kevés az esély...

Amit itt ajánlottatok, a Rega nekem is felkeltette az érdeklődésemet, nagyon szép darab, csak sajna nincsen rajta phono, márpedig nem sok bakelitem van remek zenékkel, Kocsis Zoltán, Fischer Annie, Bach, Gesualdo és Monteverdi, Beethoven és Liszt stb, amiket nem szeretnék kidobni. A Denon annyira nem tetszett.

Szóval ezekre jutottam, arra, hogy régi, használt készüléket veszek a HK helyére, már csak két lehetőségem van:
1 Rotel 840BX vagy 920, 950 AX, illetve egy 
2 Musical Fidelity B1 MKII készülék, amelyet egy ismerősöm ajánlott fel, nem is hirdeti sehol. A Musical Fidelityi jóval drágább lenne, olyan 38 körül kapnám meg én. 
Mit gondoltok?

Knez
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Knez »

Hello a proba ugy tortent hogy vettem egy darab banandugot es azt racsavaroztam az erositobe belekotott kabelre es azt beledugtam az erositobe es onnet nem jott ki hang de ugyanezt a banandugot ha racsavaroztam a hangfalba belekotott kabelre es azt beledugtam a hangfalba akkor oda befele ment hang.

Ha már összevissza dugdosol, arra azért vigyázzál, hogy ne gyulladjon fel a lakás :-)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Sztereó erősitők

Pontosan mit hova kötöttél a két próbánál?
Üdv,
NL

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Hi az lehetseges hogy a Sony TA-F220-as erositoben nem mukodne a banandugos hangfalkabel? Vettem egy egyszeru banandugot es rakotottem a hangfalkabelre es nem jott ki hang az erositobol de ha a hangfalban probaltam a banandugot akkor ott szolt a hang.
Pontosan mit hova kötöttél a két próbánál?
Üdv,
NL

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Sztereó erősitők

Hi az lehetseges hogy a Sony TA-F220-as erositoben nem mukodne a banandugos hangfalkabel? Vettem egy egyszeru banandugot es rakotottem a hangfalkabelre es nem jott ki hang az erositobol de ha a hangfalban probaltam a banandugot akkor ott szolt a hang.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Lehet valamennyit kozmetikázni egy 'vastag hangú' kábellel, de a készülék alapvető karaktere csak kevéssé fog változni. E mellett az ilyen kábelekkel nem árt az óvatosság, mivel sok esetben kicsit lustábbak, "mackósabbak", ezért a ritmika, dinamika ill. a feszesség rovására nyúlhatnak bele a hangzásba. 
Javíthat a vékonyságon, ha megpróbálod a hangsugárzókat - ésszerű mértékben - kicsit közelebb tolni a falhoz.

Köszi a választ! Valóban itt a ritmikával és a feszességgel nincs gond! Sajnos mivel ezen még gyári lengőkábel van ezért nem tudom kipróbálni milyen lenne mondjuk a Harmonic AC-10-el viszont vasárnapig meg kell mondanom, hogy kell-e vagy sem!
A dobozokat nem tudom közelebb tolni a falhoz mert nyitott könyvespolc van mögöttük!   Most kb. 60-70cm-re lehetnek a faltól!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Urak!
Éppen fejlesztésben vagyok és sok erősítő kipróbálása után ma került hozzám egy Onkyo M588F végfok kipróbálásra! Nagyon tettszik a hangkaraktere és erőben sincs hiány végre csak kissé mélyhiányosnak hallom/halljuk! Egy épített csöves előfokkal és egy Ethosz előfokkal is próbáltuk!

A kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám kiküszöbölni ezt a hiányosságot? Egy tápkábel aljzat beépítése és hozzá passzoló kábel keresése esetleg mivel nem mai darabról van szó valamelyik elfáradt alkatrész cseréje lehet a megoldás? 

Lehet valamennyit kozmetikázni egy 'vastag hangú' kábellel, de a készülék alapvető karaktere csak kevéssé fog változni. E mellett az ilyen kábelekkel nem árt az óvatosság, mivel sok esetben kicsit lustábbak, "mackósabbak", ezért a ritmika, dinamika ill. a feszesség rovására nyúlhatnak bele a hangzásba. 
Javíthat a vékonyságon, ha megpróbálod a hangsugárzókat - ésszerű mértékben - kicsit közelebb tolni a falhoz.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Urak!
Éppen fejlesztésben vagyok és sok erősítő kipróbálása után ma került hozzám egy Onkyo M588F végfok kipróbálásra! Nagyon tettszik a hangkaraktere és erőben sincs hiány végre csak kissé mélyhiányosnak hallom/halljuk! Egy épített csöves előfokkal és egy Ethosz előfokkal is próbáltuk!

A kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám kiküszöbölni ezt a hiányosságot? Egy tápkábel aljzat beépítése és hozzá passzoló kábel keresése esetleg mivel nem mai darabról van szó valamelyik elfáradt alkatrész cseréje lehet a megoldás? 

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok,

Szerintetek érdemes lecserélni a NAD 3020-asomat egy Cambridge A-500-asra csak! a távirányíthatóság miatt?
Csak a hangminőség / jelleg a szempont, meg hogy kell a táv.
(Egy Dacmagic menne még elé egyébként)

köszi, üdv

Vitathatatlanul más karakter a 2 készülék!
Kérdés hogy a rendszerbe melyik a jobban illő?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Csoma!

Az általad említett "Új" Denon-t felejtsd el!
Viszont Revox által említett (a barátjáé) Denon PMA 320-ast igenis fontold meg!
Az általad említett láncba én nem illeszteném a CA.-t (egyszerűen más karakter és nem lenne meg a szinergia) holott adott árért (mostani piaci ára) szerintem jó erősítő!
Nos és akkor a Rotel-ek...
Hallottam pár régebbit  sőt rövid ideig éltem is együtt eggyel (840BX)... és szerintem jó és hosszan hallgatható készülékek (semmiből sem túl sok és nem túl kevés)!
Igaz hogy mint minden... ez is rendszerfüggő!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Roteleknek kicsit vékony hangja van, sok részlettel, de kevés méllyel.
Rendszer és modell függő. 

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Csoma: itt a fórumon hirdetnek egy Rega Brio-t, vagy van egy még jobb vétel, valamivel több pénzért, egy Naim Nap250 Avondale erősítő, talán nyolcvanezer forint, én ezt venném meg.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”