Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Canton Karat 40 mellé melyik erolkodot javasolnatok vagy melyik lenne jo vetel?
NAD 3225PE (19k)
Fisher BA-6000 (22k)
Marantz PM 7000 (30k) (talan alkudhato)
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1662
Sztereó erősitők
Akkor ez lehet a kivétel, ami erősíti a szabályt. De még mindig azt mondom, hogy meg kellene hallgatni, hogy egyáltalán tetszik-e neki, csak úgy szabad megvenni bármit is.
Szerk.: Meg aztán Attila, Te hozzászoktál a jóhoz, a nagy hangfalhoz, stb., így nem csoda, hogy az S20-at kevesled 18 nm-en. Mások meg kis Royd hangfalakon is örömmel hallgatnak zenét nagy szobában is. Ezért is nehéz tanácsot adni teljesen ismeretlenül, pusztán négyzetméterek és membránfelületek ismeretében...
Persze, egyértelmű, hogy meghallgatás nélkül semmit... Én csak nem akartam, hogy teljesen lebeszéljétek az S40-ről, holott ráadásul árban is ugyanannyi, én speciel inkább azt választanám. ('97 körül S30-at hallgattam 1-2 évig)
(Amúgy köszi a kedves dícséretért, látom tetszik a strong deformity lemez )
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1662
Sztereó erősitők
nemvolt költöi természetesen probalom alaposan koruljarni a temat jonak tunik nekem ia a Karat 40 jo megoldasnak tunik csak alapbol megjelensre nagyon tetszik az allo hangfal es jobban ereznem magam ha 2 olyan olelne kozre mint 2 allvanyos, masreszt karat+állvány 60k, én pedig találtam hivoxos S40 et ugyanennyiért.. és még ha nem is használom ki 12m2-őn veszteni nem vesztek vele semmit legalabbis egy másik forumon ezt mondták hogy az s40 jolehet egy ekkora szobába is
Egy fórumtársunknak S50 van egy nagyon pici dolgozószobába (max 10m2), elég furcsán néz ki, viszont egyáltalán nem döng, sőt, tök jól szól egy Soner elő-végfokkal, pc-ről.
Nekem a hálóban (18m2) S20-as monitorok vannak, sub nélkül borzasztó hiányos, szerintem 12-őn is kevés lenne, a Canton dettó.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Sztereó erősitők
Marantz PM7000 -ről tud valaki valamit? jó gép? milyen áron éri meg megvenni? NAD 3225PE vagy inkább ez?
Sztereó erősitők
Mi csak annyit tudunk látatlanban jósolni, hogy bár az áráért nagyon jó hangfalnak tartjuk az AR S40-est, de szerintünk nagy a szobádba. [...] Mások szerint jó lehet a szobádba a hangfal, többünk szerint meg nem. Ezt eldönteni csak próbával lehet, különben kénytlen leszel valaki véleménye után vakon dönteni, aztán meg haragszol majd a tanácsadóra, ha valamiért elgédetlen leszel. Szerintem nincs rosszabb, mint egy túlméretezett, döngő hangfal.
Én azért azt gondolom, hogy a zene természetes dinamikájának a megszólaltatásához membránfelület kell. Így egy nagy dög hangfal a kicsi szobában is jobban tud szólni egy kicsinél. Ha lakberendezési szempontok miatt nem kell a sarokba tolni a hangfalakat, akkor nagyon is érdemes lehet valami nagyobb állódobozzal kisérletezni egy kisebb szobában is.
Sztereó erősitők
Nézd, csak találgathatunk, de a biztos egy személyes meghallgatás volna, ráadásul az is úgy, hogy elvinnéd magadhoz a hangfalat, és a saját szobádban tudnád meghallgatni, hogy tetszik-e. Mi csak annyit tudunk látatlanban jósolni, hogy bár az áráért nagyon jó hangfalnak tartjuk az AR S40-est, de szerintünk nagy a szobádba. Ne azt nézd, hogy ugyanannyiba kerülne, mint egy kisebb doboz az állvánnyal, mert ha csak a méreteket nézzük, egy jobb traktor is kerül annyiba, mint egy sportkocsi, de nem ez számít. Mindig a szobához kell méretezni a hangfalat. Mások szerint jó lehet a szobádba a hangfal, többünk szerint meg nem. Ezt eldönteni csak próbával lehet, különben kénytlen leszel valaki véleménye után vakon dönteni, aztán meg haragszol majd a tanácsadóra, ha valamiért elgédetlen leszel. Szerintem nincs rosszabb, mint egy túlméretezett, döngő hangfal.
köszönöm és megfogadom a jótanácsot
Sztereó erősitők
Majd kiderül, hogy a kérdés költői volt-e....
nemvolt költöi természetesen probalom alaposan koruljarni a temat jonak tunik nekem ia a Karat 40 jo megoldasnak tunik csak alapbol megjelensre nagyon tetszik az allo hangfal es jobban ereznem magam ha 2 olyan olelne kozre mint 2 allvanyos, masreszt karat+állvány 60k, én pedig találtam hivoxos S40 et ugyanennyiért.. és még ha nem is használom ki 12m2-őn veszteni nem vesztek vele semmit legalabbis egy másik forumon ezt mondták hogy az s40 jolehet egy ekkora szobába is
Sztereó erősitők
köszönöm a jótanácsot ezesetben kiegésziteném a kérdésemet :
12m² -es szobába szeretnék sztereo rendszert összedobni pc hez, fokent elektronikus zenet hallgatnek rajta de ez változo az eddigi tanacsok alapjan a kovetkezo tunik a legjobb megoldasnak szamomra
NAD 3225PE (20k)
+
Acoustic Research Status S40 hivox tuningos (60k)
az érdekelne szerintetek megfelelo parositas lenne e?
valamint hogy mi lenne a legolcsobb megoldas a gep es az erosito koze h ne veszitsek sokat hangkártya dac? talaltam egy HK dvd 31 -et (10k) amiről aztmondták hogy tökéletes dac nak...
esetleg találtam még egy ilyen DAC ot:
Musiland Monitor 1 Usb ("kissé megtuningoltam így már fantasztikusan szól (Elna Silmic II kondik, OP275 csere LM4562-re)")
Lehet azt a DVD 31-et DAC-nak használni? Ezt úgy, hogy kiírod előtte CD-re, vagy mint egy hangkártya?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6547
Sztereó erősitők
Jó választás a Canton, azzal szerintem nem volna mély hiánya, és szerintem a NAD is passzolna hozzá. Meg aztán ezért az árért nem is nagyon van más komoly alternatíva.
Pontosan erre jutottam én is, ahogyan körbenézegettem a mostani felhozatalt az aprókban itt-ott, ezért is mertem javallani.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Azt nem tudom megmondani, hogy a NAD erősítő milyen lehet egy AR hangfallal, ennek utána kell olvasni, hogy mások használnak-e ilyen összeállítást, vagy neked kell valahol meghallgatni őket együtt. Azt viszont látatlanban is vélelmezem, hogy az AR S40 sok lesz a 12 nm-re, bőven elég volna oda egy S20-as monitor is. 12 nm-re ne akarj álló dobozt betenni szerintem.
Ugyanezt javasoltam én is privátban (már futottunk egy-két kört a dolog körül ghosztyval), én méretileg maximum az itt a fórumon is hirdetett Canton Karat40-ig mennék el, ezt a dobozt javallottam is neki.Azért gondolkodik állóban mert szereti ha van elég mély.Szóba jött még részemről egy NADC326BEE is két monitorral és később pedig egy sub amit opcionálisan tud használni, ha a monitorokat kevésnek érzi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Sztereó erősitők
Párszor már le lett írva, de újfent előjön a mit mihez kérdés, így újra nekiveselkedem ennek a pár sornak.
Amikor valaki rendszert épít első és legfontosabb a saját elvárásokkal tisztába jönni. Ha már tudjuk mit szeretnénk elérni, akkor kezdjünk el érdeklődni, hogy ezt mivel érhetjük el. Ezért fontosak azok az információk a segítséget nyújtók számára, hogy mekkora szobában, milyen zenéket hallgatva szeretne az érdeklődő rendszert építeni.
Ezek,valamint az anyagi keret ismeretében jöhetnek a megfelelő ajánlások. Vegyük figyelembe, hogy adott méretű szobába, és a preferált zenei stílusokhoz milyen hangfal illik, álló, nagy,vagy csak kisebb monitor doboz. Ha erre megvan a válasz, akkor egy ilyen hangfalhoz kell megfelelő erősítőt találni, mert egy működő rendszer alapjait a hangfal és a szoba, valamint a hangfal és az erősítő helyes illesztése adja. Ha ezek közül valami nem stimmel, akkor hiába minden fáradozás. Ha ezek össze lettek lőve, akkor nagy baj már nem lehet a rendszerben. Forráskészülékből mindig az anyagilag elérhető legjobbat választanám, mert ami információ a legelején elveszik, az már sehol nem fog visszajönni. Kábelek terén pedig meg kell találni egy ideális arányt a rendszerhez, ezekkel a végén lehet kicsit finomhangolni.
Szerencsés helyzetben van az a fórumtárs, aki egyszerre keres erősítőt és hangfalat, mert megfelelő körültekintéssel jó eredményt érhet el. Ha azonban e-kettő közül már valamelyik adott, akkor célszerű kicsit utána olvasni, akár külföldi fórumokon is, hogy azzal a márkával melyik más márkák készülékeit használják előszeretettel. Ezután el kell menni valakihez meghallgatni egy ilyen, vagy hasonló rendszert, hogy tisztába jöjjünk vele, ezt kerestük-e egyáltalán. Mert ha nem, akkor lehet, hogy érdemesebb megválni a már meglévő készüléktől is, és előről kezdeni a rendszerépítést.
Tehát egy szónak is száz a vége, aki pontos választ szeretne a kérdéseire, az tegyen fel pontos kérdéseket.
Ajánlom még korábbi soraim,ami a milyen hangsugárzót válasszunk első hozzászólásának lett beillesztve:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... t/page-934
köszönöm a jótanácsot ezesetben kiegésziteném a kérdésemet :
12m² -es szobába szeretnék sztereo rendszert összedobni pc hez, fokent elektronikus zenet hallgatnek rajta de ez változo az eddigi tanacsok alapjan a kovetkezo tunik a legjobb megoldasnak szamomra
NAD 3225PE (20k)
+
Acoustic Research Status S40 hivox tuningos (60k)
az érdekelne szerintetek megfelelo parositas lenne e?
valamint hogy mi lenne a legolcsobb megoldas a gep es az erosito koze h ne veszitsek sokat hangkártya dac? talaltam egy HK dvd 31 -et (10k) amiről aztmondták hogy tökéletes dac nak...
esetleg találtam még egy ilyen DAC ot:
Musiland Monitor 1 Usb ("kissé megtuningoltam így már fantasztikusan szól (Elna Silmic II kondik, OP275 csere LM4562-re)")
Sztereó erősitők
Ha egy erősítőt túlhajtasz előbb utóbb megadja magát. Lamalas egy-két napja a diy topikban leírta a magyarázatát, ha kíváncsi vagy rá miért történnek ilyen dolgok, ott elolvashatod. Ha nagyobb hangerőre vágysz, az adott erősítővel, akkor szerezz egy érzékenyebb, könnyen hajtható hangsugárzót.
- OroszKrisz
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ismét egy kérdéssel fordulnék a tapasztaltabb forumtársakhoz. Nemrégiben vettem egy Tangent exeo amp kis stereo erősítőt, ami szép is jó is. Viszont már félek neki rensesen hangot adni, mert azelőtt a Denonom AVR-em többször is elszállt ilyen túlterhelés miatt, pedig annak plusz 18 volt a vége és minusz 10 körül adta meg magát mindig.
Ezt a tangentet plusz 5-ig lehet tekerni, viszont van egy két szám, amit akár 0-ig eltekerve is bírnék hallgatni. Mondjuk ez már a max lenne, mert tényleg hangos és csak akkor kéne, ha mutogatni akarom. Nekem a kellemes -10környéke.
Na most kell attól féljek, hogy közelítve a teljes hangerőhöz meg fogja magát adni, ill. meddig szabad (ajánlott) úgy hallgatni? Mert akkor mért lehetne odáig tekerni..?
Köszi! Krisz
TV: Samsung LE40C530 Erősítő: Rotel RA 03 DVD: Denon 3910 Cd player: JVC XL-MV55 Front: Clarus Rhea pro Surround: JBL E60 Center: Wharfedale Diamond 9 CS Sub: Clarus Rhea sub
Kábelek: Monster cable RCA, Bandridge RCA-jack, Van Damme 268 542 000 Black Series Tour Grade, Monster cable sub RCA.
Sztereó erősitők
köszönöm!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Valószínűleg igen...
Most látom csak:Isten éltessen!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
igen tudom csak épp az a hirdetés volt kéznél egyébként ugyanaz
ahogy már tonee73 kollega irta is csak erosito + dobozra lenne szuksegem
B@sszus, legközelebb ne tedd már be ennyi helyre ugyanazt a témát, mert már nem tudom hol válaszoltam és hol nem...
Ha valaki tud és szeretne segíteni neked akkor úgy is megteszi, ha egy topikban van.
Sztereó erősitők
Itt olcsóbb : http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... C3%A9gfok/
igen tudom csak épp az a hirdetés volt kéznél egyébként ugyanaz
Red75 hirdet egy Nad erősítő-cd párost 35 000 Ft-ért, az jó alap lenne.
ahogy már tonee73 kollega irta is csak erosito + dobozra lenne szuksegem
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Másik topikban írta, hogy csak erősítő+doboz a cél, az egyetlen jelforrás pedig pc.Egyébként az a NAD kombó annyi pénzért tényleg jó vétel.
Sztereó erősitők
üdv!!
a véleményeteket szeretném kérni
~80k ból probálok összerakni valami stereo settet és ezt az erölködőt néztem ki http://aprod.hu/hirdetes/fisher-ba-6000 ... 1xTt7.html
tud valaki rólla valamit?
esetleg ha tudtok ajánlani egyéb erősitőt és/vagy álló hangfalpárokat hálás lennék
üdv!!
~80k ból probálok összerakni valami stereo settet és ezt az erölködőt néztem ki http://aprod.hu/hirdetes/fisher-ba-6000 ... 1xTt7.html
esetleg ha tudtok ajánlani egyéb erősitőt és/vagy álló hangfalpárokat hálás lennék
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3055
Sztereó erősitők
üdv!!
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- donignatio
- Nincs visszaút

- Értékelés: 99
Sztereó erősitők
Szerintem donignatio a TDA1541A Philips dac IC-re gondol, nem pedig a TDA1514A-es erősítő IC-re.
Nálatok a pont, így igaz, én a dac IC-re gondoltam.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
Sztereó erősitők
üdv!!
- vaspapucsok
- V.I.P.

- Értékelés: 7
Sztereó erősitők
vaspapucsok - szerintem si igen
Glider az árához képest oda, nekem jónak tűnik...
na...vagyis szerintem k..va jól szól - ha már "alámerültünk"
donignatio - ne tartsd vissza, javíts ki, ha tévedtem a számokkal:)
Az igent az A500 erősitőre értsem hogy jó választás.
Sztereó erősitők
Valószínűleg igen...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Szerintem donignatio a TDA1541A Philips dac IC-re gondol, nem pedig a TDA1514A-es erősítő IC-re.