Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

ghoszty
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ghoszty »

Majd kiderül, hogy a kérdés költői volt-e....
nemvolt költöi természetesen probalom alaposan koruljarni a temat jonak tunik nekem ia a Karat 40 jo megoldasnak tunik csak alapbol megjelensre nagyon tetszik az allo hangfal es jobban ereznem magam ha 2 olyan olelne kozre mint 2 allvanyos, masreszt karat+állvány 60k, én pedig találtam hivoxos S40 et ugyanennyiért.. és még ha nem is használom ki 12m2-őn veszteni nem vesztek vele semmit legalabbis egy másik forumon ezt mondták hogy az s40 jolehet egy ekkora szobába is

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

köszönöm a jótanácsot ezesetben kiegésziteném a kérdésemet :
12m² -es szobába szeretnék sztereo rendszert összedobni pc hez, fokent elektronikus zenet hallgatnek rajta de ez változo az eddigi tanacsok alapjan a kovetkezo tunik a legjobb megoldasnak szamomra

NAD 3225PE (20k)

Acoustic Research Status S40 hivox tuningos (60k)

az érdekelne szerintetek megfelelo parositas lenne e?
valamint hogy mi lenne a legolcsobb megoldas a gep es az erosito koze h ne veszitsek sokat hangkártya dac?  talaltam egy HK dvd 31 -et (10k) amiről aztmondták hogy tökéletes dac nak...
esetleg találtam még egy ilyen DAC ot: 
Musiland Monitor 1 Usb ("kissé megtuningoltam így már fantasztikusan szól (Elna Silmic II kondik, OP275 csere LM4562-re)")

Lehet azt a DVD 31-et DAC-nak használni? Ezt úgy, hogy kiírod előtte CD-re, vagy mint egy hangkártya?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6541

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Jó választás a Canton, azzal szerintem nem volna mély hiánya, és szerintem a NAD is passzolna hozzá. Meg aztán ezért az árért nem is nagyon van más komoly alternatíva.
Pontosan erre jutottam én is, ahogyan körbenézegettem a mostani felhozatalt az aprókban itt-ott, ezért is mertem javallani.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Azt nem tudom megmondani, hogy a NAD erősítő milyen lehet egy AR hangfallal, ennek utána kell olvasni, hogy mások használnak-e ilyen összeállítást, vagy neked kell valahol meghallgatni őket együtt. Azt viszont látatlanban is vélelmezem, hogy az AR S40 sok lesz a 12 nm-re, bőven elég volna oda egy S20-as monitor is.  12 nm-re ne akarj álló dobozt betenni szerintem.
Ugyanezt javasoltam én is privátban (már futottunk egy-két kört a dolog körül ghosztyval), én méretileg maximum az itt a fórumon is hirdetett Canton Karat40-ig mennék el, ezt a dobozt javallottam is neki.Azért gondolkodik állóban mert szereti ha van elég mély.Szóba jött még részemről egy NADC326BEE is két monitorral és később pedig egy sub amit opcionálisan tud használni, ha a monitorokat kevésnek érzi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

ghoszty

Sztereó erősitők

Párszor már le lett írva, de újfent előjön a mit mihez kérdés, így újra nekiveselkedem ennek a pár sornak.

Amikor valaki rendszert épít első és legfontosabb a saját elvárásokkal tisztába jönni. Ha már tudjuk mit szeretnénk elérni, akkor kezdjünk el érdeklődni, hogy ezt mivel érhetjük el. Ezért fontosak azok az információk a segítséget nyújtók számára, hogy mekkora szobában, milyen zenéket hallgatva szeretne az érdeklődő rendszert építeni.  

Ezek,valamint az anyagi keret ismeretében jöhetnek a megfelelő ajánlások. Vegyük figyelembe, hogy adott méretű szobába, és a preferált zenei stílusokhoz milyen hangfal illik, álló, nagy,vagy csak kisebb monitor doboz. Ha erre megvan a válasz, akkor egy ilyen hangfalhoz kell megfelelő erősítőt találni, mert egy működő rendszer alapjait a hangfal és a szoba, valamint a hangfal és az erősítő helyes illesztése adja. Ha ezek közül valami nem stimmel, akkor hiába minden fáradozás. Ha ezek össze lettek lőve, akkor nagy baj már nem lehet a rendszerben. Forráskészülékből mindig az anyagilag elérhető legjobbat választanám, mert ami információ a legelején elveszik, az már sehol nem fog visszajönni. Kábelek terén pedig meg kell találni egy ideális arányt a rendszerhez, ezekkel a végén lehet kicsit finomhangolni.

Szerencsés helyzetben van az a fórumtárs, aki egyszerre keres erősítőt és hangfalat, mert megfelelő körültekintéssel jó eredményt érhet el. Ha azonban e-kettő közül már valamelyik adott, akkor célszerű kicsit utána olvasni, akár külföldi fórumokon is, hogy azzal a márkával melyik más márkák készülékeit használják előszeretettel. Ezután el kell menni valakihez meghallgatni egy ilyen, vagy hasonló rendszert, hogy tisztába jöjjünk vele, ezt kerestük-e egyáltalán. Mert ha nem, akkor lehet, hogy érdemesebb megválni a már meglévő készüléktől is, és előről kezdeni a rendszerépítést.

Tehát egy szónak is száz a vége, aki pontos választ szeretne a kérdéseire, az tegyen fel pontos kérdéseket.

Ajánlom még korábbi soraim,ami a milyen hangsugárzót válasszunk első hozzászólásának lett beillesztve:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... t/page-934

köszönöm a jótanácsot ezesetben kiegésziteném a kérdésemet :
12m² -es szobába szeretnék sztereo rendszert összedobni pc hez, fokent elektronikus zenet hallgatnek rajta de ez változo az eddigi tanacsok alapjan a kovetkezo tunik a legjobb megoldasnak szamomra

NAD 3225PE (20k)

Acoustic Research Status S40 hivox tuningos (60k)

az érdekelne szerintetek megfelelo parositas lenne e?
valamint hogy mi lenne a legolcsobb megoldas a gep es az erosito koze h ne veszitsek sokat hangkártya dac?  talaltam egy HK dvd 31 -et (10k) amiről aztmondták hogy tökéletes dac nak...
esetleg találtam még egy ilyen DAC ot: 
Musiland Monitor 1 Usb ("kissé megtuningoltam így már fantasztikusan szól (Elna Silmic II kondik, OP275 csere LM4562-re)")

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Ha egy erősítőt túlhajtasz előbb utóbb megadja magát. Lamalas egy-két napja a diy topikban leírta a magyarázatát, ha kíváncsi vagy rá miért történnek ilyen dolgok, ott elolvashatod. Ha nagyobb hangerőre vágysz, az adott erősítővel, akkor szerezz egy érzékenyebb, könnyen hajtható hangsugárzót.

OroszKrisz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: OroszKrisz »

Sziasztok!

Ismét egy kérdéssel fordulnék a tapasztaltabb forumtársakhoz. Nemrégiben vettem egy Tangent exeo amp kis stereo erősítőt, ami szép is jó is. Viszont már félek neki rensesen hangot adni, mert azelőtt a Denonom AVR-em többször is elszállt ilyen túlterhelés miatt, pedig annak plusz 18 volt a vége és minusz 10 körül adta meg magát mindig.

Ezt a tangentet plusz 5-ig lehet tekerni, viszont van egy két szám, amit akár 0-ig eltekerve is bírnék hallgatni. Mondjuk ez már a max lenne, mert tényleg hangos és csak akkor kéne, ha mutogatni akarom. Nekem a kellemes -10környéke.

Na most kell attól féljek, hogy közelítve a teljes hangerőhöz meg fogja magát adni, ill. meddig szabad (ajánlott) úgy hallgatni? Mert akkor mért lehetne odáig tekerni..?

Köszi! Krisz

TV: Samsung LE40C530 Erősítő: Rotel RA 03 DVD: Denon 3910 Cd player: JVC XL-MV55 Front: Clarus Rhea pro Surround: JBL E60 Center: Wharfedale Diamond 9 CS Sub: Clarus Rhea sub
Kábelek: Monster cable RCA, Bandridge RCA-jack, Van Damme 268 542 000 Black Series Tour Grade, Monster cable sub RCA.

Edy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Edy »

köszönöm!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Valószínűleg igen...
Most látom csak:Isten éltessen!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

igen tudom csak épp az a hirdetés volt kéznél egyébként ugyanaz

ahogy már tonee73 kollega irta is csak erosito + dobozra lenne szuksegem

B@sszus, legközelebb ne tedd már be ennyi helyre ugyanazt a témát, mert már nem tudom hol válaszoltam és hol nem...
Ha valaki tud és szeretne segíteni neked akkor úgy is megteszi, ha egy topikban van.

ghoszty

Sztereó erősitők

Itt olcsóbb : http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... C3%A9gfok/
igen tudom csak épp az a hirdetés volt kéznél egyébként ugyanaz

Red75 hirdet egy Nad erősítő-cd párost 35 000 Ft-ért, az jó alap lenne.
ahogy már tonee73 kollega irta is csak erosito + dobozra lenne szuksegem

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Másik topikban írta, hogy csak erősítő+doboz a cél, az egyetlen jelforrás pedig pc.Egyébként az a NAD kombó annyi pénzért tényleg jó vétel.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

üdv!!
a véleményeteket szeretném kérni
~80k ból probálok összerakni valami stereo settet és ezt az erölködőt néztem ki http://aprod.hu/hirdetes/fisher-ba-6000 ... 1xTt7.html

tud valaki rólla valamit?

esetleg ha tudtok ajánlani egyéb erősitőt és/vagy álló hangfalpárokat hálás lennék 

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3038

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

üdv!!
~80k ból probálok összerakni valami stereo settet és ezt az erölködőt néztem ki http://aprod.hu/hirdetes/fisher-ba-6000 ... 1xTt7.html

esetleg ha tudtok ajánlani egyéb erősitőt és/vagy álló hangfalpárokat hálás lennék 

Itt olcsóbb : http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... C3%A9gfok/
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

donignatio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: donignatio »

Szerintem donignatio a TDA1541A  Philips dac IC-re gondol, nem pedig a TDA1514A-es erősítő IC-re.
Nálatok a pont, így igaz, én a dac IC-re gondoltam.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl

ghoszty

Sztereó erősitők

üdv!!

vaspapucsok
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vaspapucsok »

vaspapucsok - szerintem si igen

Glider az árához képest oda, nekem jónak tűnik...   
 na...vagyis szerintem k..va jól szól - ha már "alámerültünk"

donignatio - ne tartsd vissza, javíts ki, ha tévedtem a számokkal:)

Az igent az A500 erősitőre értsem hogy jó választás.

Edy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Valószínűleg igen...

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Szerintem donignatio a TDA1541A  Philips dac IC-re gondol, nem pedig a TDA1514A-es erősítő IC-re.

Edy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

vaspapucsok - szerintem si igen

Glider az árához képest oda, nekem jónak tűnik...   
 na...vagyis szerintem k..va jól szól - ha már "alámerültünk"

donignatio - ne tartsd vissza, javíts ki, ha tévedtem a számokkal:)

donignatio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: donignatio »

Azbiza, az keményen odabasz...

Ráadásul a számokkal is baj van....
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl

Glider
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Glider »

Philips TDA1514A végfokok vannak benne.

Azbiza, az keményen odabasz...
A jó Hi-Fi...az varázslat.

vaspapucsok
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vaspapucsok »

Akkor a Cambridge audio A 500 ebben, az ársávban jó választás lenne. Mivel távos is .

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Mióta Davidka betette a képeket a saját képesbe, piszkálja a csőröm ez az Opera Consonance Hybrid 150 vas.
Ha van valakinek bármilyen tapasztalata vele kérem ossza meg velem akár privátban, akár itt.Köszi.

Senki?

Edy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

CA A1(version 2) - én egy ilyet vettem 10 euro-ért egy bolhás piacon:) Nincs semmi benne, csak levegő. Sokkal gyengébb mint az A500-as, mégis nagyon jól szól,
nem gondoltam volna... Denon PMA700AE-t váltotta, ami most ott hányódik az egyik sarokba:)
A kérdés csak az, hogy mit halgatok,
 Philips-et vagy Cambridge Audio-t:)
Philips TDA1514A végfokok vannak benne.

A1(version 2)
http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... o%20A1.htm

A500
http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... 20A500.htm

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”