Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Az itthoni listaár engem is meglepett. Hogy a tizedéből, de ha még csak az ötödéből is legyárt valaki egy hasonló kvalitású/kidolgozottságú készüléket, azt kétlem. Ha mégis, arra már van is egy vevő.
A DAC-ját még nem hallottam, kinti tesztekben nagyon magasztalják
Ment pü, és előre is köszi a lehetőségért 
Az ár amit írtam az költség, amire egy 3as szorzó simán rájöhet kis szériánál. Ha nem kell iylen szintű kasztni, és előlapi egérmozi, akkor bőven 100alatt megáll.

Geode-s lapokat nem láttam a consumer gyártók kínálatában, megkérdem a regionális AMD-t h tudunk-e ilyen lapot hozni vmelyik ipari / automotiv felhasználásra gyártó partnerüktől, ha igen akkor már csak egy önkéntes linux-szakira lenne szükség ahhoz h szerényebb kivitelben jó hangot hozzunk ki relatív-aprópénzből. ( SB utód ?)

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 614

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Töki »

Nagyon felpörgött a téma!
@Töki: igen, arról az oldalról idéztem. Kicsit sokallom az árát, és egyetértek lamMenyussal, hogy az ár tizedéből egyedileg is ki lehet hozni, nem szériában! Abban is biztos vagyok, hogy ez is a saját DAc-cal szólhat legjobban (abban az árkategóriában), valami rendszer szinergia mégiscsak létezhet.
@lamMenyus: kíváncsi lennék az összehasonlítás konklúziójára, amennyiben létrejön a dolog.

Az itthoni listaár engem is meglepett. Hogy a tizedéből, de ha még csak az ötödéből is legyárt valaki egy hasonló kvalitású/kidolgozottságú készüléket, azt kétlem. Ha mégis, arra már van is egy vevő. 
A DAC-ját még nem hallottam, kinti tesztekben nagyon magasztalják
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Imre07 »

Nagyon felpörgött a téma!
@Töki: igen, arról az oldalról idéztem. Kicsit sokallom az árát, és egyetértek lamMenyussal, hogy az ár tizedéből egyedileg is ki lehet hozni, nem szériában! Abban is biztos vagyok, hogy ez is a saját DAc-cal szólhat legjobban (abban az árkategóriában), valami rendszer szinergia mégiscsak létezhet.
@lamMenyus: kíváncsi lennék az összehasonlítás konklúziójára, amennyiben létrejön a dolog.

Töki
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nem tudom nem tudja-e a GPL-t megkerülni a bryston azzal ha vmelyik linux disztibúciónak jogdíjat fizet,
de kétlem h azt kockáztatnák h tényleg bárki bíróságra citálhassa őket, ahol köteleznék őket a teljes forráskód kiadására.

Ezekben az alaplap a legolcsóbb távolkeleti nagyszériás X86 kompatibilis megoldás,
az esi julia pedig fényévekre van lemaradva bármilyen xmos alapú futóműtől,
nem véletlen hogy ami tesztet láttam ott az USB kimenetet hallották (sokkal) jobbnak;
így ezt a vasat a magyar árának kevesebb mint a tizedéből ki lehet hozni kijelzőstül, tápostul, kasztnistul - mindenestül.

Ha vkit érdekel mit tud a BDP-2 többféle pc (osx, w7,w8) forrás ellenében azonos rendszerben, akkor szívesen látom,
mert én még nem hallottam a BDP-2 -t, de érdekel h mit hoztak ki linuxból egy ilyen filléres, alacsony órajelen működő vasból.

Engem érdekel, hozzunk össze egy találkozót!
Küld el a számod pm-ben - egyeztessünk.
MZX PRE-NR1

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

BTW, Bryston commits a violation of GPL license in their product as they dont mention that they use Linux. It is also a requirement that Bryston is supposed to include proper licenses/source code, for both MPD and Linux tools that they used. But Bryston does not. So it looks like Bryston is the developer of all this software used inside the BDP-2. All they developed is a small number of scripts, which just glue some software parts together. And they just used the stuff even without giving the credit to actual developers.Very disgraceful."

Nem tudom nem tudja-e a GPL-t megkerülni a bryston azzal ha vmelyik linux disztibúciónak jogdíjat fizet,
de kétlem h azt kockáztatnák h tényleg bárki bíróságra citálhassa őket, ahol köteleznék őket a teljes forráskód kiadására.

Ezekben az alaplap a legolcsóbb távolkeleti nagyszériás X86 kompatibilis megoldás,
az esi julia pedig fényévekre van lemaradva bármilyen xmos alapú futóműtől,
nem véletlen hogy ami tesztet láttam ott az USB kimenetet hallották (sokkal) jobbnak;
így ezt a vasat a magyar árának kevesebb mint a tizedéből ki lehet hozni kijelzőstül, tápostul, kasztnistul - mindenestül.

Ha vkit érdekel mit tud a BDP-2 többféle pc (osx, w7,w8) forrás ellenében azonos rendszerben, akkor szívesen látom,
mert én még nem hallottam a BDP-2 -t, de érdekel h mit hoztak ki linuxból egy ilyen filléres, alacsony órajelen működő vasból.

Töki
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

http://www.digitalpro.hu/index.php?page=tartalom&id=13 itt kellene rákérdezni. Nem lesz olcsó (3000USD láttam valahol), és hát kell hozzá egy DAC amivel kiszaladja magát, és egy erősítő. Azt hiszem egy egydobozos megoldás Linn, Naim "olcsóbban" (7 számjegy HUF-ban ) kijön. Persze lehet variálni olcsóbb komponensekkel, de az eredmény kétséges. Én a Squeezebox Duetemet hallgattam Naim DAC-al, bárhogy variáltam volt egy "kis" hiányérzet...
Abból lehet alkudozni
A DAC-om korábban megvolt. Kipróbáltam sok forrást hozzá - ekkor döbbentem rá, mennyire nem mindegy, honnan is jönnek a bitecskék. Egy ideig Dune HD Max-ról játszottam le zenéket DAC-al, de fátyolos, satnya hangja volt. Tettek bele (Soner audio) egy brutál tápot meg AES/EBU kimenetet - ég és föld lett a különbség. A Bryston meg ahhoz képest az. 
MZX PRE-NR1

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Hol érdemes nézelődni utána? Mennyi az annyi? (googlet tudom használni de gondolom konkrétabb választ tudtok rá)
http://www.digitalpro.hu/index.php?page=tartalom&id=13 itt kellene rákérdezni. Nem lesz olcsó (3000USD láttam valahol), és hát kell hozzá egy DAC amivel kiszaladja magát, és egy erősítő. Azt hiszem egy egydobozos megoldás Linn, Naim "olcsóbban" (7 számjegy HUF-ban ) kijön. Persze lehet variálni olcsóbb komponensekkel, de az eredmény kétséges. Én a Squeezebox Duetemet hallgattam Naim DAC-al, bárhogy variáltam volt egy "kis" hiányérzet...
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Ez a Bryston BDP elég jól szól, bár én sem hallottam konkrétan egy megfelelően beállított pc mellett........Hátránya, hogy elég drága. ;-)Meghallgatni viszont érdemes, jó cucc!

Hol érdemes nézelődni utána? Mennyi az annyi? (googlet tudom használni de gondolom konkrétabb választ tudtok rá)

bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 311

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bazzs »

Sajnálom, pedig a feltételeidnek pont megfelel. Ebből idéztél: http://www.hpsoundings.com/2013/06/revi ... -bdabdp-2/ ?
Jó ötlet, köszi! 
Ha mégis érdekelne, megtudod nálam hallgatni/vagy összevetni egyéb cuccal. Én is kíváncsi lennék, milyen PC-s megoldás tudna jobban szólni.

T

Ez a Bryston BDP elég jól szól, bár én sem hallottam konkrétan egy megfelelően beállított pc mellett...

Szerintem nagy előnye a saját 'hifis táp' (nem pc-s) és a szoftver előrekonfiguráltsága folyamatos támogatással (tudom, ezt sokan hátrányként értékelik a pc-hez képest, de szerintem aki a zenét keresi, annak ez előny). Hátránya, hogy elég drága. ;-)
Meghallgatni viszont érdemes, jó cucc!
Finesse !

Töki
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

@Töki: köszi, de nem ez lesz az én megoldásom. Ötletként, idézet egy hozzászóéásből az emlegetett készülékkel kapcsolatosan:
"BDP-2 is nothing more than a PC with Juli@ sound card on top. Operating system – Linux. Software player – MPD (google it!) . Latest firmware versions are the same for both BDP-1 and BDP-2. And i dont mean the tiny file that is on the web. No. I mean http://dl.dropboxusercontent.com/u/8619 ... system.new
This is the actual filesystem of this player, minus kernel and bootloader. And it is the same for both players. Feel free to download it and open the file with 7zip utility (other archivers might be able to open it as well). You ll see all the standard linux OS folders and binaries plus some Perl scripts that Bryston put there for convenience.
BTW, Bryston commits a violation of GPL license in their product as they dont mention that they use Linux. It is also a requirement that Bryston is supposed to include proper licenses/source code, for both MPD and Linux tools that they used. But Bryston does not. So it looks like Bryston is the developer of all this software used inside the BDP-2. All they developed is a small number of scripts, which just glue some software parts together. And they just used the stuff even without giving the credit to actual developers.Very disgraceful."

Sajnálom, pedig a feltételeidnek pont megfelel. Ebből idéztél: http://www.hpsoundings.com/2013/06/revi ... -bdabdp-2/ ?
Jó ötlet, köszi! 
Ha mégis érdekelne, megtudod nálam hallgatni/vagy összevetni egyéb cuccal. Én is kíváncsi lennék, milyen PC-s megoldás tudna jobban szólni.

T
MZX PRE-NR1

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

@Töki: köszi, de nem ez lesz az én megoldásom. Ötletként, idézet egy hozzászóéásből az emlegetett készülékkel kapcsolatosan:
"BDP-2 is nothing more than a PC with Juli@ sound card on top. Operating system – Linux. Software player – MPD (google it!) . Latest firmware versions are the same for both BDP-1 and BDP-2. And i dont mean the tiny file that is on the web. No. I mean http://dl.dropboxusercontent.com/u/8619 ... system.new
This is the actual filesystem of this player, minus kernel and bootloader. And it is the same for both players. Feel free to download it and open the file with 7zip utility (other archivers might be able to open it as well). You ll see all the standard linux OS folders and binaries plus some Perl scripts that Bryston put there for convenience.

Töki
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm az ötleteket!
@Rag: Jelenleg a duetet csak streamelésre, használom, a DAC részét nem. Azt olvastam, hogy a külső táp talán ebben az esetben is javít kicsit, de az órajel úgy gondolom, ekkor már nem befolyásol, de nem tudom.
@Donan: akkor marad a Foobar.
@Indy: Ha jól látom, ezekkel a programokkar a Foobar androidos mobilról távirányítható. Köszi!

Egyébként, nézegettem a neten, itt is, nem létezik olyan "berendezés" amibe belerakva - külső vinyót hozzákötve - arról Flac-ot, mp3-at, esetleg APE-t egy célszoftverrel lejátszik, és továbbítja a jelet USB-n, vagy valamilyen digitális kimeneten egy DAC felé? Ja, és van hozzá valamilyen egyszerű táv (pl. mint a Duet-é), hogy ne kelljen monitort csatlakoztatni hozzá, egérrel vagy touchpaddal szarakodni?  (ezt ugy már megoldották az mkv videó fájloknál a lejátszókkal, sőt tovább is léptek, jobb TV vinyóról nyomatja az mkv-t- párhuzamba állítva számomra olyan, mintha egy DAC-hoz lehetne vinyót kötni)
Akkor nem kellne itt célgépek építéséről csevegni, max. arról, hogy lehet javítani a meglevő kütyüt.
Tudom, léteznek Linn DSM lejátszók aranyáron, de még ahhoz is kell laptop vagy NAS szerver, meg a távirányítás hardvere sem fér bele az árba! 

Létezik ilyen "berendezés" pl.: Bryston BDP-2. Igaz belülre SSD-t érdemes rakni, mert a dobozfedél teljesen zárt. Egyébként letudsz vele játszani NAS-ról, pendrive-ról/külső vinyóról, esata bemenete is van - egy ideig dokkolóval azt használtam. Nincs benne DAC, így adott az ízlésednek megfelelő illesztése anélkül, hogy egy benne lévőt akaratlanul megfizess. Opciós táv van hozzá, de okostelóról érdemes vezérelni, ja és a netrádiókat is viszi. Az Ayon-nak van még DAC nélküli streamere, aminek különlegessége a csöves digit kimenete.
MZX PRE-NR1

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Azt hittem vannak v.mi bevált konfigok.
Vannak esetleg valami praktikák?Régen olvastam laptopról akkumlátorról egész jó hangot lehet kihozni.
OS-nek win8 vagy Linux? 

Ez az egész számítógépes lejátszás -minőségi szinten- még gyerekcipőben jár.
Win 8-nak jobb hangja van, mint Win 7-nek, amihez képest XP jelentősen lejjebb.
Nálam aksis vagy hálózatos lejátszás közt semmi különbség sincs.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Vannak esetleg valami praktikák?Régen olvastam laptopról akkumlátorról egész jó hangot lehet kihozni.
OS-nek win8 vagy Linux?

Az akku nem feltétlen előny, egy jó táp kényelmesebb, és még hangban is jobb lehet.

A hangzás személyes preferencia kérdése, nekem az osx jött be hangra is, a stabil és ingyenes távirányíthatósága miatt is, de az egyszerű teljesen headless használhatóság volt perdöntő.

szkebe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 18

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szkebe »

Intel atom-tól, amd e350-en át egészen core i7-ig, bármi ami x86 alapú cpu-ra épül...
OS-nek win8 vagy Linux? 
DX260 - forzaHybrid - IE900

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

PC alapú audio lejátszás alatt milyen konfigurációra gondoltok?
Intel atom-tól, amd e350-en át egészen core i7-ig, bármi ami x86 alapú cpu-ra épül...

szkebe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 18

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szkebe »

PC alapú audio lejátszás alatt milyen konfigurációra gondoltok?
DX260 - forzaHybrid - IE900

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

http://www.ubuntu.com/phone/ubuntu-for-android

Kíváncsi vagyok, hogy ebből mi sül ki, és gondolnak-e ránk a dokkolók tervezésénél?

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm az ötleteket!
@Rag: Jelenleg a duetet csak streamelésre, használom, a DAC részét nem. Azt olvastam,
Egyébként, nézegettem a neten, itt is, nem létezik olyan "berendezés" amibe belerakva - külső vinyót hozzákötve - arról Flac-ot, mp3-at, esetleg APE-t egy célszoftverrel lejátszik, és továbbítja a jelet USB-n, vagy valamilyen digitális kimeneten egy DAC felé? Ja, és van hozzá valamilyen egyszerű táv (pl. mint a Duet-é), hogy ne kelljen monitort csatlakoztatni hozzá, egérrel vagy touchpaddal szarakodni? (ezt ugy már megoldották az mkv videó fájloknál a lejátszókkal, sőt tovább is léptek, jobb TV vinyóról nyomatja az mkv-t- párhuzamba állítva számomra olyan, mintha egy DAC-hoz lehetne vinyót kötni)
Akkor nem kellne itt célgépek építéséről csevegni, max. arról, hogy lehet javítani a meglevő kütyüt.
Tudom, léteznek Linn DSM lejátszók aranyáron, de még ahhoz is kell laptop vagy NAS szerver, meg a távirányítás hardvere sem fér bele az árba!

van sok olyan megoldás ebay-en amit írsz, de egyiknek a hangja-, másiknak a kezelőfelülete csapnivaló, a harmadiknak mindkettő, a negyedik meg lutri, és drága a vakon bevállaláshoz... Ha kultúráltan kezelhető, és jó hangú lejátszót szeretnél, az nem lesz olcsó, ha pc-ből csinálod meg akkor olcsóbban kijössz, de a szoftveren kell sokat hangolnod, és nem tudod hazavinni-meghallgatni vásárlás előtt h tetszik-e a hangja.

A SB árához sokat kell hozzátenni ahhoz hogy egyértelműen jobb hangot kapj.

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 381

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Duet-ről szeretnék továbblépni PC alapú lejátszásban. A rendszer xp-s laptop-USB-DAC stb lenne....
Szia!
Szerintem az XP-s laptop az nem túl jó választás zenehallgatás szempontjából, próbálj meg legalább egy Win7-et ráerőltetni.
Meglepően nagy különbség van, ilyen szempontból a két op.rendszer között. A legjobb hangja egyébként a Win8-nak van.
Végigpróbálgattam mindet, nálam most a Win8 zenél, viszont utálom minden "porcikáját", de a hangja kárpótol....
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm az ötleteket!
@Rag: Jelenleg a duetet csak streamelésre, használom, a DAC részét nem. Azt olvastam, hogy a külső táp talán ebben az esetben is javít kicsit, de az órajel úgy gondolom, ekkor már nem befolyásol, de nem tudom.
@Donan: akkor marad a Foobar.
@Indy: Ha jól látom, ezekkel a programokkar a Foobar androidos mobilról távirányítható. Köszi!

Egyébként, nézegettem a neten, itt is, nem létezik olyan "berendezés" amibe belerakva - külső vinyót hozzákötve - arról Flac-ot, mp3-at, esetleg APE-t egy célszoftverrel lejátszik, és továbbítja a jelet USB-n, vagy valamilyen digitális kimeneten egy DAC felé? Ja, és van hozzá valamilyen egyszerű táv (pl. mint a Duet-é), hogy ne kelljen monitort csatlakoztatni hozzá, egérrel vagy touchpaddal szarakodni?  (ezt ugy már megoldották az mkv videó fájloknál a lejátszókkal, sőt tovább is léptek, jobb TV vinyóról nyomatja az mkv-t- párhuzamba állítva számomra olyan, mintha egy DAC-hoz lehetne vinyót kötni)

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Duet-ről szeretnék továbblépni PC alapú lejátszásban. A rendszer xp-s laptop-USB-DAC stb lenne.
Kérdésem, milyen lejátszó programot érdemes a gépen futtatni (Foobar, MusicBee, stb.), ami Flac, Ape formátumokat lejátszik? A másik, hogy megoldható-e valamilyen PC-re telepített programmal annak -vagy a lejátszó programnak - a távirányítása mondjuk androidos mobolról? Biztosan volt már róla szó, most nincs kedvem visszaolvasni sok-sok oldalt, ezért kérnék rövid sgítséget. Amennyiben agyoncsépelt a dolog, jöhet privibe is a segítség, de lehet, másokat is érdkel még.
Köszönettel.

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Duet-ről szeretnék továbblépni PC alapú lejátszásban. A rendszer xp-s laptop-USB-DAC stb lenne.
Kérdésem, milyen lejátszó programot érdemes a gépen futtatni (Foobar, MusicBee, stb.), ami Flac, Ape formátumokat lejátszik? A másik, hogy megoldható-e valamilyen PC-re telepített programmal annak -vagy a lejátszó programnak - a távirányítása mondjuk androidos mobolról? Biztosan volt már róla szó, most nincs kedvem visszaolvasni sok-sok oldalt, ezért kérnék rövid sgítséget. Amennyiben agyoncsépelt a dolog, jöhet privibe is a segítség, de lehet, másokat is érdkel még.
Köszönettel.
Èn is duetet hasznàlok, előtte laptop volt. Az orajel és tàp sokat dobott rajta. Esetleg próbáld kiRag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Kérdésem, milyen lejátszó programot érdemes a gépen futtatni (Foobar, MusicBee, stb.)

Win alatt a legjobb hangot a StealthAudioPlayer adja, de iszonyat macerás a használata, ha nem kifejezett audiofülezni akarok, marad a Foobar.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Sziasztok!
Köszönettel.

Én Foobart használok androidos FoobarCon Pro-al, a laptopomra pedig a FoobarCon szerver van telepítve. Pöpec.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Imre07
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!
Köszönettel.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”