Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Azt hittem vannak v.mi bevált konfigok.
Vannak esetleg valami praktikák?Régen olvastam laptopról akkumlátorról egész jó hangot lehet kihozni.
OS-nek win8 vagy Linux?
Az akku nem feltétlen előny, egy jó táp kényelmesebb, és még hangban is jobb lehet.
A hangzás személyes preferencia kérdése, nekem az osx jött be hangra is, a stabil és ingyenes távirányíthatósága miatt is, de az egyszerű teljesen headless használhatóság volt perdöntő.
- szkebe
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 20
Pc alapú audio lejátszás
Intel atom-tól, amd e350-en át egészen core i7-ig, bármi ami x86 alapú cpu-ra épül...
Azt hittem vannak v.mi bevált konfigok.
Vannak esetleg valami praktikák?Régen olvastam laptopról akkumlátorról egész jó hangot lehet kihozni.
OS-nek win8 vagy Linux?
Pc alapú audio lejátszás
PC alapú audio lejátszás alatt milyen konfigurációra gondoltok?
Intel atom-tól, amd e350-en át egészen core i7-ig, bármi ami x86 alapú cpu-ra épül...
- szkebe
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 20
Pc alapú audio lejátszás
PC alapú audio lejátszás alatt milyen konfigurációra gondoltok?
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
http://www.ubuntu.com/phone/ubuntu-for-android
Kíváncsi vagyok, hogy ebből mi sül ki, és gondolnak-e ránk a dokkolók tervezésénél?
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm az ötleteket!
@Rag: Jelenleg a duetet csak streamelésre, használom, a DAC részét nem. Azt olvastam,
Egyébként, nézegettem a neten, itt is, nem létezik olyan "berendezés" amibe belerakva - külső vinyót hozzákötve - arról Flac-ot, mp3-at, esetleg APE-t egy célszoftverrel lejátszik, és továbbítja a jelet USB-n, vagy valamilyen digitális kimeneten egy DAC felé? Ja, és van hozzá valamilyen egyszerű táv (pl. mint a Duet-é), hogy ne kelljen monitort csatlakoztatni hozzá, egérrel vagy touchpaddal szarakodni? (ezt ugy már megoldották az mkv videó fájloknál a lejátszókkal, sőt tovább is léptek, jobb TV vinyóról nyomatja az mkv-t- párhuzamba állítva számomra olyan, mintha egy DAC-hoz lehetne vinyót kötni)
Akkor nem kellne itt célgépek építéséről csevegni, max. arról, hogy lehet javítani a meglevő kütyüt.
Tudom, léteznek Linn DSM lejátszók aranyáron, de még ahhoz is kell laptop vagy NAS szerver, meg a távirányítás hardvere sem fér bele az árba!
van sok olyan megoldás ebay-en amit írsz, de egyiknek a hangja-, másiknak a kezelőfelülete csapnivaló, a harmadiknak mindkettő, a negyedik meg lutri, és drága a vakon bevállaláshoz... Ha kultúráltan kezelhető, és jó hangú lejátszót szeretnél, az nem lesz olcsó, ha pc-ből csinálod meg akkor olcsóbban kijössz, de a szoftveren kell sokat hangolnod, és nem tudod hazavinni-meghallgatni vásárlás előtt h tetszik-e a hangja.
A SB árához sokat kell hozzátenni ahhoz hogy egyértelműen jobb hangot kapj.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Duet-ről szeretnék továbblépni PC alapú lejátszásban. A rendszer xp-s laptop-USB-DAC stb lenne....
Szia!
Szerintem az XP-s laptop az nem túl jó választás zenehallgatás szempontjából, próbálj meg legalább egy Win7-et ráerőltetni.
Meglepően nagy különbség van, ilyen szempontból a két op.rendszer között. A legjobb hangja egyébként a Win8-nak van.
Végigpróbálgattam mindet, nálam most a Win8 zenél, viszont utálom minden "porcikáját", de a hangja kárpótol....
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 389
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Duet-ről szeretnék továbblépni PC alapú lejátszásban. A rendszer xp-s laptop-USB-DAC stb lenne....
Szia!
Szerintem az XP-s laptop az nem túl jó választás zenehallgatás szempontjából, próbálj meg legalább egy Win7-et ráerőltetni.
Meglepően nagy különbség van, ilyen szempontból a két op.rendszer között. A legjobb hangja egyébként a Win8-nak van.
Végigpróbálgattam mindet, nálam most a Win8 zenél, viszont utálom minden "porcikáját", de a hangja kárpótol....
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm az ötleteket!
@Rag: Jelenleg a duetet csak streamelésre, használom, a DAC részét nem. Azt olvastam, hogy a külső táp talán ebben az esetben is javít kicsit, de az órajel úgy gondolom, ekkor már nem befolyásol, de nem tudom.
@Donan: akkor marad a Foobar.
@Indy: Ha jól látom, ezekkel a programokkar a Foobar androidos mobilról távirányítható. Köszi!
Egyébként, nézegettem a neten, itt is, nem létezik olyan "berendezés" amibe belerakva - külső vinyót hozzákötve - arról Flac-ot, mp3-at, esetleg APE-t egy célszoftverrel lejátszik, és továbbítja a jelet USB-n, vagy valamilyen digitális kimeneten egy DAC felé? Ja, és van hozzá valamilyen egyszerű táv (pl. mint a Duet-é), hogy ne kelljen monitort csatlakoztatni hozzá, egérrel vagy touchpaddal szarakodni? (ezt ugy már megoldották az mkv videó fájloknál a lejátszókkal, sőt tovább is léptek, jobb TV vinyóról nyomatja az mkv-t- párhuzamba állítva számomra olyan, mintha egy DAC-hoz lehetne vinyót kötni)
Akkor nem kellne itt célgépek építéséről csevegni, max. arról, hogy lehet javítani a meglevő kütyüt.
Tudom, léteznek Linn DSM lejátszók aranyáron, de még ahhoz is kell laptop vagy NAS szerver, meg a távirányítás hardvere sem fér bele az árba!
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Duet-ről szeretnék továbblépni PC alapú lejátszásban. A rendszer xp-s laptop-USB-DAC stb lenne.
Kérdésem, milyen lejátszó programot érdemes a gépen futtatni (Foobar, MusicBee, stb.), ami Flac, Ape formátumokat lejátszik? A másik, hogy megoldható-e valamilyen PC-re telepített programmal annak -vagy a lejátszó programnak - a távirányítása mondjuk androidos mobolról? Biztosan volt már róla szó, most nincs kedvem visszaolvasni sok-sok oldalt, ezért kérnék rövid sgítséget. Amennyiben agyoncsépelt a dolog, jöhet privibe is a segítség, de lehet, másokat is érdkel még.
Köszönettel.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Duet-ről szeretnék továbblépni PC alapú lejátszásban. A rendszer xp-s laptop-USB-DAC stb lenne.
Kérdésem, milyen lejátszó programot érdemes a gépen futtatni (Foobar, MusicBee, stb.), ami Flac, Ape formátumokat lejátszik? A másik, hogy megoldható-e valamilyen PC-re telepített programmal annak -vagy a lejátszó programnak - a távirányítása mondjuk androidos mobolról? Biztosan volt már róla szó, most nincs kedvem visszaolvasni sok-sok oldalt, ezért kérnék rövid sgítséget. Amennyiben agyoncsépelt a dolog, jöhet privibe is a segítség, de lehet, másokat is érdkel még.
Köszönettel.
Èn is duetet hasznàlok, előtte laptop volt. Az orajel és tàp sokat dobott rajta. Esetleg próbáld kiRag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pc alapú audio lejátszás
Kérdésem, milyen lejátszó programot érdemes a gépen futtatni (Foobar, MusicBee, stb.)
Win alatt a legjobb hangot a StealthAudioPlayer adja, de iszonyat macerás a használata, ha nem kifejezett audiofülezni akarok, marad a Foobar.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1696
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Köszönettel.
Én Foobart használok androidos FoobarCon Pro-al, a laptopomra pedig a FoobarCon szerver van telepítve. Pöpec.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Köszönettel.
Pc alapú audio lejátszás
Az egész egyben számít, minden apró részletével egyetemben.Pontosan. (de van h rgy adott szempontból kritikus egy alkatrész, mint pl RF/EMi árnyékolás szempontból a ház)
A ram-ra visszatérve az időzítés, és a feszültség számít, de azok teljesen a ram típusán és az alaplapon múlnak, így ezekre nincs fix recept, kísérletezni kell.
Pc alapú audio lejátszás
a tap ami szamit es nem a haz.
Az egész egyben számít, minden apró részletével egyetemben.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ezekszerint neked a felesèged hűti legyezővel a HTPCdet?
sosem lesz felesegem!a szarokat amiket beleraktok a htpcbe azok nem melegszenek.az igazi jo cuccok forranak,izzanak,es a hangjuk olyan !!!!
- gyurmaember
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
a tap ami szamit es nem a haz.
Ezekszerint neked a felesèged hűti legyezővel a HTPCdet?
- gyurmaember
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
nekem még olyan H3.S jött aminek nem lukas az eleje lehet h ebből is tudnak még ilyen előlappal is szállítani
Mire odajutok, hogy befejeződnek a függőben lèvő hifi projektjeim addigra lehet, hogy feleennyièrt is lesznek passzív hàzak. ;-)
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
nekem még olyan H3.S jött aminek nem lukas az eleje lehet h ebből is tudnak még ilyen előlappal is szállítani
nem rakhatom be a Kingston predator ram ot egy alacsony zart hazba.nem is ferne el.de a hetvegere talan azt is pontosan meg tudom mondani hogy erdemes e ilyet venni,vagy csak kidobott penz lenne.menyus ha van tipped ram beallitas teren akkor legyszi oszd meg.koszi!!!
Pc alapú audio lejátszás
Nèzd meg az 5ös szèriából az ívelt elejűt, mindenfèle lyuk nèlkül az előlapon! Az mèg szebb!
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Nèzd meg az 5ös szèriából az ívelt elejűt, mindenfèle lyuk nèlkül az előlapon! Az mèg szebb!
ezt most mire erted? a hazra? engem total hidegen hagy hogy nez ki!megfone a memoria ha egy zart hazba raknam be!gyakorlatilag minden tonkremenne,ezert nem reszesitem elonyben a pici zart hazakat.de persze ha a konfig olyan akkor szep zart massziv haz neki!!!!
- gyurmaember
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
begugliztam ma a hd plex h3 at kidobott par szep kepet es meglattam benne egy asrock alaplapot Ma azonban szamuztem a pico psut(nem volt hajlando egyutt mukodni velem),a regebbi gigabytet nyustoltem a psu tapommal (3,3 es 5 volt)es egy kapcsolos tappal parhuzamosan.Holnap bekotom a 12 voltot is,de par oraja nem birom kikapcsolni a zenet.Teny hogy a hatasfok eleg rossz,kellenek a hutobordak.de a hang az tenyleg nem egy pico hangja!
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Szia!
Főleg a méret miatt - be akartam férni a HD-Plex H3.S házba, ami csak ITX-et fogad, de az ITX lapok általában kevesebbet is fogyasztanak, és kevesebb stabilizátor is van rajtuk a cpu és a ram körül, ami hangban nem hátrány...
A köv. PC projektes célom ugyanezt a hangot (v jobbat) még kompaktabbra és olcsóbbra kihozni, azaz ebbe, vagy egy ettől nem nagyobb de olcsóbb passzív kasztniba összehozni a gépet és a futóművet tápostul-mindenestül (már ha hangra is beválik az Intel NUC).
begugliztam ma a hd plex h3 at kidobott par szep kepet es meglattam benne egy asrock alaplapot Ma azonban szamuztem a pico psut(nem volt hajlando egyutt mukodni velem),a regebbi gigabytet nyustoltem a psu tapommal (3,3 es 5 volt)es egy kapcsolos tappal parhuzamosan.Holnap bekotom a 12 voltot is,de par oraja nem birom kikapcsolni a zenet.Teny hogy a hatasfok eleg rossz,kellenek a hutobordak.de a hang az tenyleg nem egy pico hangja!
Pc alapú audio lejátszás
Szia Menyus!
Miért pont az itx platformot válsztottad? A méreten kívül van egyéb buktatója a mATX használatának?
Szia!
Főleg a méret miatt - be akartam férni a HD-Plex H3.S házba, ami csak ITX-et fogad, de az ITX lapok általában kevesebbet is fogyasztanak, és kevesebb stabilizátor is van rajtuk a cpu és a ram körül, ami hangban nem hátrány...
A köv. PC projektes célom ugyanezt a hangot (v jobbat) még kompaktabbra és olcsóbbra kihozni, azaz ebbe, vagy egy ettől nem nagyobb de olcsóbb passzív kasztniba összehozni a gépet és a futóművet tápostul-mindenestül (már ha hangra is beválik az Intel NUC).
- gyurmaember
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
Fapaci fórumárs nemrég már feldobta h érdemes lenne -a hobbistákat támogatandó- összeraknunk egy a pc-t kiveséző cikket a témában - csak erre eddig még nem találtam időt, dióhéjban megpróbálom itt leírni a tapasztalataimat már mindenféle túlzó lelkesedéstől, elfogultságtól, és érdekeltségtől mentesen.
A picopsu egy érzékeny jószág közepes védelemmel, a kimentére csak kisebb CLC szűrőt érdemes tenni, nagy pufferrel nem fog menni.
Elé hiába pakoltok akármennyi puffert, azzal csak a bejövő ripple-t tudjátok egy szintig csökkenteni, de ezt igazán csak a picopsu "wide input" változata fogja meghálálni alacsony fesz-ről hajtva, 18V -ról már bőven van headroom a stabijainak.
Kész gépnél érdemes közelebbről megnézni / tesztelni az sotm szűrő megoldásait, bár ezek is az emberek egy részének bejönnek egy másiknak pedig nem, hiszem emögött is ott van az a probléma, h nincs olyan szűrő ami "kiveszi" a zajt a rendszerből, mindegyik csak annak jellegét változtatja meg, ezzel más problémákat ébresztve a megoldott helyére.
Az egyetlen tiszta megoldás az ha olyan tápot épít az ember ahol nem hatnak egymásra az egyes ágak terhelésének változásai, ez viszont tényleg nem hoz annyit mint amennyibe kerül, mert amit rákötünk -az alaplap- az tele van vacak filléres stabilizátorokkalal, eltérő frekvencián dolgozó PLL órajelgenrátorokkal, és nagyfrekvenciás, néha már a belső szorzók miatt mikrohullámú frekvenciatartományban dolgozó integrált áramkörökkel. Elég megnézni hogy mi van az egész közepén; a CPU, amin belül további stabilzátorok dolgoznak...
Ennek adhatunk akármilyen tiszta tápot ha a kimentéről jön ki a "zene", ezért egyszerűbb és jobb megoldás az ha minden más eszköztől a lehető legjobban elválasztjuk a PC-t.
Ennek eszköze lehet egy a táp elé kötött leválasztó trafó, ami egy 1:1 pri/sec csatolás-arányú transzformátor ami lényegében galvanikusan elválasztja a primer oldalán levő áramforrást (konnektor) a szekundertől (rákötött fogyasztó). A galvanikus leválasztás kisebbik haszna az h nem tud bejutni(annyi) zaj, a nagyobbik az h nem jut vissza sem (annyi) zaj ami egyébként jutna, és bekerülne a DAC-ba, előfokba, erősítőkbe.
Ezek a trafók általában életvédelmi célra készülnek (pl orvosi műszerekbe), Audio célra azok a jók közülök ahol nincs kapacitív csatolás a pri/sec oldal között, azaz vagy külön csévetesten van a primer és szekunder tekercs (EI trafók), vagy toroidnál árnyékoló fólia kerül közéjük.
Egy olcsó készre szerelt megoldás erre a Jungson Magic No1. 6os elosztója:
amiben épp egy ilyen EI trafó van, ezt használom egy ideje, és maradni is fog addig amíg elkészíttetem a saját leválasztó trafómat, aminek a kiindulási alapja ez a cikk: http://www.audiocircle.com/index.php?topic=18441.0
Nagyon fontos, h erősáramú áramkör építését az életveszély miatt erősen ajánlott szakemberre bízni !
A jungson mellett vannak hazai szakiknak is elismert leválasztó-trafós megoldásai, ha jól emlékszem akkor ezek közül a Vibavoice-nak lehet néha egy-egy toroidos 5-600VA -es megoldását látni az aprón.
Ha a hálózattól már elválasztottuk a PC-t akkor jöhet a másik vége, a digitális kijárat, ami viszont egy újabb kompromisszum lesz, mert a toslink nem az igazi, azon kívül pedig egyszerűen csak az SPDIF kijáratot lehet izolálni egy - na mivel? - egy leválasztó trafóval, ami jobb futóművekben (pl hiface evo) már alapból benne van, de az USB még itt is áthozza a földelésen és a tápon a zajt, célszerű ezt leválasztani ha az eszköznek nincs rá szüksége, ha mégis lenne vagy kölső tápot igényel akkor építeni kell neki, amire én Paul Hynes nevű -szerintem zseniális- Audiocircle -ön tevékenykedő DIY-er megoldásait használom az EVO-n belül és kívül is (a srác azóta annyira felkapott lett hogy hónapokat kell rá várni, de érdemes, nagyon bejött ami ez EVO-ból lett amikor belepakoltam ill elékötöttem Paul moduláris megoldásait).
Az SPDIF korlátait itt el kell fogadni, pl még aszikron USB módban is nagy jittert fogunk kapni, amivel a dac-nak kell tudnia megbírkózni,
ebben nekem eddig az ESS sabre 9018 chip-re épölő DAC-okkal vannak a legjobb (jitter-t mérő eszköz híjján csak hallott-, és nem mért-) tapasztalataim.
Ha eddig is eljutottunk akkor jöhet maga a PC; a hardver, a BIOS, és a futtatott szoftverek finomhangolása:
A picopsu mellett én találtam egy a jungson leválasztóval kombinálva meglepőn jó hangú kapcsüzemű passzív hűtésű tápot:
http://www.hd-plex.com/80w-fanless-inte ... upply.html
Én a fenti kombót használom egy ideje, a gépet ebbe a kasztniba raktam össze:
http://www.hd-plex.com/hdplex-h3.s-fanl ... -case.html
A hdd-k és ventillátorok kiiktatásával nemcsak a pc zaját lehet nullára redukálni, de szobai alapzaj is csökken, és hangban is sokat hoz.
Alaplapot úgy választottam hogy fusson rajta az osx, így egy gigabyte z77 itx lapnál kötöttem ki egy i7-3770 processzorral, és 2x4GB rammal.
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4337#ov
OSX-et lehet legálisan vásárolni ha van egy MAC az ismerettségi körben, 20USD, v 20EUR, lényeg h aprópénz, telepíteni csak apple-re lehet, de nem csak itt vannak diy-erek, itt van egy részletes how-to az adott laphoz: http://www.tonymacx86.com/golden-builds ... ld-db.html
A hang amit ez a vas akár egy mezítlábas itunes -szal headless módban azaz egyszál telefonnal táviányítva ki tud adni, az bőven megér minden egyes a rendszerre fordított forintot, innen érdemes elindulni mindenkinek a saját maga útján arra amilyen hangot keres, megtalálhatja azt bitperfect pluginnel, audirvana, amarra, vagy más lejátszókkal.
Ha meg van az irány, akkor lehet még belső szűrőkkel és ram időzítésekkel fűszerezni a kapott hangot,
évekig el lehet ezzel szórakozni és persze közben rengeteg zenét hallgatni.
m
Szia Menyus!
Miért pont az itx platformot válsztottad? A méreten kívül van egyéb buktatója a mATX használatának?