Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Hát elég széles a paletta a középkategóriában már. És ajánlani nem is fogok, max a tapasztalatomat tudom leirni. Jó kábel az ezüst kábel. Sajnos nem olcsó. NEM ezüstözött. De mondjuk AQ, Crystal, Coincident, HT, Kimber. A nagy nevek általában inkább csak izlésfüggőek egy szint felett. Alatta meg sajnos keresgélni kell a más véleménye maximum irányadó lehet, de szentírás soha.

Köszi!
És belső kábelezésre első körben mit tegyek?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Esetleg tudsz segíteni néhány példával?

Hát elég széles a paletta a középkategóriában már. És ajánlani nem is fogok, max a tapasztalatomat tudom leirni. Jó kábel az ezüst kábel. Sajnos nem olcsó. NEM ezüstözött. De mondjuk AQ, Crystal, Coincident, HT, Kimber. A nagy nevek általában inkább csak izlésfüggőek egy szint felett. Alatta meg sajnos keresgélni kell a más véleménye maximum irányadó lehet, de szentírás soha.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Elég jól hangzik. A Soner erősítőkhöz általában a HT kábeleket használják, nem Habia, meg Gotham szint, árban sem.

Néztem a HT kábeleket még a táp oldalon talán esélyes de a hangfalkábelek már nem az én pénztárcámnak valók egyenlőre!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Oda normálisabb kábelt, némileg feljebb keresgélve.

Esetleg tudsz segíteni néhány példával?

Vendég

Kábelezzünk

Gazda???
uhhh...na ez nekem is sok ha az ami. léptem skacok jó kábelezést.

Gazda :tutiok:

Vendég

Kábelezzünk

Nálam most épül egy pár hangfal ScanSpeak 18W/8535-00 kick-el és Morel MDT33-as magassal! Soner Audio integrált erősítővel lesz hajtva egy Musical Fidelity M1 Dac-al PC-ről!

Oda normálisabb kábelt, némileg feljebb keresgélve.

Vendég

Kábelezzünk

Előbb kérdezd meg a "gazdát"...

(gondolom a Habiáról még az AA-val alakult ki a véleményed)

Miért, te már nem szoktad megkérdezni???

( egyébként csak ezzel visított, pedig járt nálam néhány kábel )

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A Habiára gondolt fzs1. Jó kábel a Habia, de tényleg rendszerfüggő. (mondjuk mi nem?) Olyan rendszerbe ajánlanám, amit fel kell rázni, ahol kellenek a jó sávszélek, a dinamika. Visítós, magasba húzó elektronikákkal nem jó.

Nálam most épül egy pár hangfal ScanSpeak 18W/8535-00 kick-el és Morel MDT33-as magassal! Soner Audio integrált erősítővel lesz hajtva egy Musical Fidelity M1 Dac-al PC-ről!

Vendég

Kábelezzünk

A Habiára gondolt fzs1. Jó kábel a Habia, de tényleg rendszerfüggő. (mondjuk mi nem?) Olyan rendszerbe ajánlanám, amit fel kell rázni, ahol kellenek a jó sávszélek, a dinamika. Visítós, magasba húzó elektronikákkal nem jó.

Rohanok rendszert cserélni ( és utána beruházok egy H szettre)

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Én igen rendszerfüggőnek hallottam. Van egy ( csöves) rendszer, ahol nem mondtam volna meg, hogy ez van bekötve, de nálam visított, mint a vettmalac.

A Gotham?

Vendég

Kábelezzünk

Habia. Sokkal sokkal többet ér és kb. uaz. ez egy a sok közül.

Én igen rendszerfüggőnek hallottam. Van egy ( csöves) rendszer, ahol nem mondtam volna meg, hogy ez van bekötve, de nálam visított, mint a vettmalac.

Vendég

Kábelezzünk

Ha már ennyire sz@r! Alternatívát tudsz mondani nem horror áron?

Habia. Sokkal sokkal többet ér és kb. uaz. ez egy a sok közül.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Gotham egy szőlőkötöző kábel szvsz. Amire kitalálták arra jó, de normálisabb hifibe belekötni vétek. Nem véletlen annyi amennyi. Már bocs:)
"Meghallgattam" kb. mindet de mind egy raklap f@s.

Ha már ennyire sz@r! Alternatívát tudsz mondani nem horror áron?

Vendég

Kábelezzünk

Gotham egy szőlőkötöző kábel szvsz. Amire kitalálták arra jó, de normálisabb hifibe belekötni vétek. Nem véletlen annyi amennyi. Már bocs:)
"Meghallgattam" kb. mindet de mind egy raklap f@s.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

spk 2x2,5 ha jól emlékszem

Nekem is az van most! Sőt a készülő hangfalam belső kábelezését is ezzel tervezem!
Az autómban lévő Dynaudio rendszerben nagyon bevált Gotham GAC4/1-ből készített rca-k mellett!

Vendég

Kábelezzünk

Melyik Gotham-et?

spk 2x2,5 ha jól emlékszem

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ennyiért tényleg ajándék. Lehet a gyereknél le kellene cserélni rá a Gotham-et

Melyik Gotham-et?

Vendég

Kábelezzünk

Most is van eladó Ixos, ha volna felesleges pénzem, bepolcolnám magamnak, hátha kellhet egyszer... http://www.avx.hu/fo...3-hangfalkabel/

Ennyiért tényleg ajándék. Lehet a gyereknél le kellene cserélni rá a Gotham-et

Vendég

Kábelezzünk

Ez a szomorú benne, ezért nem veszik komolyan, mert lényegesen alul van árazva. Pedig jó hangú kábelek ezek, és sokan beleesnek abba a hibába, hogy megvesznek valamit drágábban, mert az biztos jobb, aztán jön a kellemetlen meglepetés. Jó példa erre házom belül a borzasztó hangú D352-es VdH.

VdH viszonylatban(!) valóban semleges. Ha alulárazott, akkor az említett Ixosra nincs jobb kifejezés, mint hogy anno nevetségesen olcsón mérte a belépő szintet lazán túlteljesítő hangszórókábelét. Csakhát filléres, pévécés - hány hifista hinné el, hogy jó lehet? És ha már Kimber, akkor a 4TC, 8TC hangszórókábeleket se felejtsük el. Rendszerfüggőek, de ennek van előnyös oldala is: használtan viszonylag olcsón beszerezhetőek.

Vendég

Kábelezzünk

Nem rossz kábel az a VdH Skyline
Ha egyszer majd tesztelitek az Ixos régebbi 603-as típusát, egyből helyére kerül, mit ért VdH papa belépő szinten. Az efféle alulárazott dolgokat persze soha senki nem vette komolyan - a gyártó gyorsan le is cserélte egyedibb kinézetű, valamivel hifisebb hangú változatra.

Vendég

Kábelezzünk

Arnold (Excalibur) hangfalkábele nálam jó szolgálatot tesz a Dalikkal, érdemes a próbára. AQ Indigo-nál jobb volt. De én is az IC-t cserélném először a helyedben.

Nálam is tett, sőt gac 3 volt az első ic-m

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Nagyon köszönöm a gyors válaszotokat, igazán kedves vagytok!

Arnold (Excalibur) hangfalkábele nálam jó szolgálatot tesz a Dalikkal, érdemes a próbára. AQ Indigo-nál jobb volt. De én is az IC-t cserélném először a helyedben.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: paragon85 »

Nagyon köszönöm a gyors válaszotokat, igazán kedves vagytok!

Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel

Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400

Vendég

Kábelezzünk

Kedves fórumozók!

Jelenleg a Dali C6-osok és a NAD c325 között ...

Az eddigi tapasztalataim alapján én is az AQ-et ajánlanám, bár mivel az általad használt hs kábelt nem ismerem, hallgasd össze őket. Próbálj kifogni egy régebbi AQ-et pl Slate, Indigo, v Type 4, ezeket 20e alatt megkapod. Az ic-t is érdemes lenne cserélned...
( senkit nem akarok megsérteni, de ebben az árkategóriában szvsz diy-t , e felett meg jó gyári kábelek vannak )

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani olcsó, de jó minőségű IC kábelt?
Igazán két típus között hezitálok; AudioQuest Alpha Snake 1,5m 5900.-Ft, és a Profigold PROA4202 2m 5450.-Ft.
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb választani?
Esetleg hasonló áron; 6.000.-Ft körül tudnátok ajánlani más, a fenti kettőnél jobb hangminőséget ígérő alternatívát 1,5-2 méter hosszúsában?
Jelenleg Klotz IC-t használok, ami nem rossz, de bizonyos esetekben brummogóssá válik, és ilyenkor veszít a magas tartomány fényéből, részletességéből.
Az erősítőm egy NAD T47, a források változók.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”