Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Nagyon köszönöm a gyors válaszotokat, igazán kedves vagytok!

Arnold (Excalibur) hangfalkábele nálam jó szolgálatot tesz a Dalikkal, érdemes a próbára. AQ Indigo-nál jobb volt. De én is az IC-t cserélném először a helyedben.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: paragon85 »

Nagyon köszönöm a gyors válaszotokat, igazán kedves vagytok!

Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel

Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedves fórumozók!

Jelenleg a Dali C6-osok és a NAD c325 között ...

Az eddigi tapasztalataim alapján én is az AQ-et ajánlanám, bár mivel az általad használt hs kábelt nem ismerem, hallgasd össze őket. Próbálj kifogni egy régebbi AQ-et pl Slate, Indigo, v Type 4, ezeket 20e alatt megkapod. Az ic-t is érdemes lenne cserélned...
( senkit nem akarok megsérteni, de ebben az árkategóriában szvsz diy-t , e felett meg jó gyári kábelek vannak )

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani olcsó, de jó minőségű IC kábelt?
Igazán két típus között hezitálok; AudioQuest Alpha Snake 1,5m 5900.-Ft, és a Profigold PROA4202 2m 5450.-Ft.
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb választani?
Esetleg hasonló áron; 6.000.-Ft körül tudnátok ajánlani más, a fenti kettőnél jobb hangminőséget ígérő alternatívát 1,5-2 méter hosszúsában?
Jelenleg Klotz IC-t használok, ami nem rossz, de bizonyos esetekben brummogóssá válik, és ilyenkor veszít a magas tartomány fényéből, részletességéből.
Az erősítőm egy NAD T47, a források változók.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Gondolom digit hang koax aljzat lenne

Igen, így van.

Jelenleg a Dali C6-osok és a NAD c325 között egy Van Den Hul Sky-Line Hybrid hangfalábel használok, de szívesen kísérleteznék mással.

Én először az ic kábeledet dobnám ki, ha az van ami az aláírásodban szerepel. Hangfalkábellel pedig inkább úgy kísérletezz, hogy kérsz próbára de nem veszed meg egyből. Azért az a Van Den Hul sem a legalja, hogy egy hasonló kategóriásért próba nélkül "kihajítsd". Ha még nem tetted esetleg tápkábelekkel is kísérletezhetsz.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Vendég

Kábelezzünk

Az Audioquest kábelekről én is jókat olvastam. 2x2m bőven elég.

Ok. A Kácsa Audiónál esetleg tudnál venni ennyiért még újat is.

http://www.kacsa-aud...87/type_4.p.194

Ha még olyan 24ezer Ft körüli összeget szánnál rá, akkor Furutech alap kábelt is kaphatsz újan ennyiért 2x2m-t, de 32ezerért már nem belépő modelt és újan ugyan ilyen hosszban.
Szerintem érdemes lenne körülnézned az apróhírdetési részben és felrakni 1 hírdetést, hogy hangfal kábelt keresel.

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Egyik barátom az Audioquest kábelekről van pozitív véleménnyel, hogy jó ár/érték arányúak.
Szerintem hasznos infó lenne leírnod, hogy milyen méretű kábelekre lenne szükséged, hátha valakinek lenne a fórumon.

Az Audioquest kábelekről én is jókat olvastam. 2x2m bőven elég.

Stereo:

Vetítés

Vendég

Kábelezzünk

Kedves fórumozók!

Jelenleg a Dali C6-osok és a NAD c325 között egy Van Den Hul Sky-Line Hybrid hangfalábel használok, de szívesen kísérleteznék mással. Ha jól sejtem, akkor ez egy erősen belépő kábel. Szívesen vennék jó áron a fórumról használt kábel, jó ár/érték arányban. Csak abszolúlt nem vagyok otthon kábel/márka téren.. Jó lenne ha a mély és közép hangok szépen hozná illetve a térmegjelenítés.

Nem akarok rá sokat költeni, max 10-15k használtan. Merre tudok feljebb lépni?

Nagyon köszönöm a segítséget!

Egyik barátom az Audioquest kábelekről van pozitív véleménnyel, hogy jó ár/érték arányúak.
Szerintem hasznos infó lenne leírnod, hogy milyen méretű kábelekre lenne szükséged, hátha valakinek lenne a fórumon.

gyml
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gyml »

Sziasztok!

Kezdőként kérdeznék néhányat, remélem nem haragszotok. Van egy HK 3490-es erősítőm és egy HD950-es cd-játszóm Heco Victa 501-es hangfalakkal. Most egy somogyis RCA kábel van a cd és az erősítő között. Olvasgattam kicsit a fórumon és több helyen is olvastam, hogy a kábeleknek is nagy jelentősége lehet. Tudnátok nekem ajánlani olyan márkát, típust, ami a cuccaim értékszintjéhez megfelelő lenne és jelentősen jobb a somogyis cuccoknál? Hangfalkábelként olvastam, hogy CAT7-es hálókábelt is lehet használni elég jó eredménnyel. Érdemes ezzel bajlódni, vagy inkább a normál hangfalkábel használata ajánlott? A Media Marktban láttam Inakustik kábeleket. Ezek már jónak számítanak ár/érték arányban?

Egyelőre ennyit szeretnék. Előre is köszönöm a segítségeteket!

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Kedves fórumozók!

Jelenleg a Dali C6-osok és a NAD c325 között egy Van Den Hul Sky-Line Hybrid hangfalábel használok, de szívesen kísérleteznék mással. Ha jól sejtem, akkor ez egy erősen belépő kábel. Szívesen vennék jó áron a fórumról használt kábel, jó ár/érték arányban. Csak abszolúlt nem vagyok otthon kábel/márka téren.. Jó lenne ha a mély és közép hangok szépen hozná illetve a térmegjelenítés.

Nem akarok rá sokat költeni, max 10-15k használtan. Merre tudok feljebb lépni?

Nagyon köszönöm a segítséget!

Stereo:

Vetítés

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lacy »

Kábel guruk közül van esetleg valaki aki vállalná ilyen alaplapi koax kivezetés elkészítését minőségi aljzattal, kábellel?
Egy föld + egy jel kábel kell, ennyi. ~20cm
Egyébként biztos lenne rá kereslet más részéről is.

Bár lehet nem a legjobb helyre írtam a kérdést.... de talán elfér.

Gondolom digit hang koax aljzat lenne

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Kábel guruk közül van esetleg valaki aki vállalná ilyen alaplapi koax kivezetés elkészítését minőségi aljzattal, kábellel?
Egy föld + egy jel kábel kell, ennyi. ~20cm
Egyébként biztos lenne rá kereslet más részéről is.

Bár lehet nem a legjobb helyre írtam a kérdést.... de talán elfér.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Vendég

Kábelezzünk

Tápelosztó belső kábelezéséhez kérnék tanácsot kábel terén. Nem akarok túlzásokba esni, ezért jó ár/érték arányú kábelt szeretnék. Mit tudnátok ajálani?
Hangfalak beszerzés alatt állnak. Valószínűleg Dynaudio vagy Genelec 8040 lesz, tehát aktív stúdió hangfal.
Az elosztó épülő félben van. 8db Mennekes 11011 aljzat és 1db IEC aljzata lesz (még nem tudom milyen, lehet Furutech Ródiumozott), igen vastag alu házba kerülnek be a csatlakozók és a kábel is.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Valaki esetleg tudna nekem segíteni?
Szeretnék egy relatíve olcsó, de jó minőségű, transzparens, izgalmas, nyílt, és élvezetes kábelt vásárolni.
Viszonylag szűkös anyagi lehetőségeim ellenére szeretném a lehető legjobb kábelt, ezért az alábbi 3 termék közül lenne az egyik a befutó, de melyik?
Acoustic Research ES-31 1,8m 5290.-Ft
AudioQuest Alpha Snake 1,5m 5900.-Ft
Profigold PROA5202 2m 5450.-Ft
Ti, melyiket ajánlanátok, és miért?
Esetleg ezeknél jobb kábelt lehetne találni a piacon 6.000.-Ft környékén, min. 1,5m, de inkább 2m hosszúságban?

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Na, gyorsan utánanéztem ennek a P direct dolognak a sztereo erősítőn.

A pre out, ahogy írtam arra való, hogy készüléked előerősítőjét összeköthesd egy szubládával vagy egy végfokkal. A P. Direct vagy Power Amp Direct pedig a készülékedet fogja végfokká alakítani, vagyis külső előerősítőt lehet az erősítőd végfokára kapcsolni. Ekkor a hangerő, hangszín és a balansz nem állítható mert az csak a rácsatlakoztatott előerősítőről lehetséges. Ha minden igaz akkor a Power Amp Direct funkció az előlapról kapcsolható.

Bocs a kavarért én a Source directre gondoltam délután, ami néhány készüléken Pure directként szerepel. Egyébként ha minden igaz van Source direct kapcsoló is a készülékeden.

Végigondolva az egészet, talán a legjobb az lenne, ha mozizáskor a HM front bal/jobb preout menne sztereo P. Directbe, ami elkerüli így a plusz szereo előfokot és a HM hangerőszabályozása hatással lesz a sok hangfalra meg a sztereo végfokára kötött hangfalakra is és egyszerre fut az összes. Ha meg zenét hallgatsz az előlapon kikapcsolod a P.Direct funkciót és kész is van. Asszem az lesz a nyerő.

Olvasgasd a használatit, mert ez a készülék sok mindenre képes és érdemes végigböngészni a lehetőségeket.
Üdv,
NL

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

2. a PMA-n látható P(ure) direct OUT megy az AVR-ba *Opel123 írta, hogy ez elvileg kikapcsol minden olyat, ami ronthat a hangon. Gondolom, így nem megy át dupla erősítésen, de lehet, hogy ez hülyeség.

Én zavarodtam össze. Én azt gondoltam, hogy a P direct az egy gomb. Ezek szerint nem, tehát amit írtam erről az stornó.
Üdv,
NL

btomi1980
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: btomi1980 »

Jujj

a HM erősítő pre out frontok kivezetése menne a sztereó erősítő egyik bemenetére. és így a sztereó erősítő tolná a fronthangfalaknak a jelet.
De ahogy írtam is így egyszer a jel átmegy a HM erősítő elején aztán belemegy a sztereó előfokába onnan meg a végfokba így a kisjelű fokozatból 2 is lesz a jelútban és még egy (kétes) minőségű IC kábel is

Összeállt a kép!
Nos! Kipróbálom mindkettőt... a többit majd priviben, de lehet, hogy csak a hónap második felében kerítünk rá időt, mert egy kicsit sűrű a progi.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kezdek most már egy kicsit összezavarodni...

1. hangfalak mennek a PMA MainR-be és MainL-be
2. a PMA-n látható P(ure) direct OUT megy az AVR-ba *Opel123 írta, hogy ez elvileg kikapcsol minden olyat, ami ronthat a hangon. Gondolom, így nem megy át dupla erősítésen, de lehet, hogy ez hülyeség.
2/a. PMA-n látható Pre Out megy az AVR-ba.
3. Az AVR-ban hova kötnétek egyébként? Melyik "lyukba" pontosan?

Jobban átgondolva minden az AVR-ra van kötve TV HDMI-n keresztül, Wii RCA-n keresztül és onnan menne a jel a "mozis" hangfalakba, illetve a Frontokba a PMA-an keresztül.

NOS?

Jujj

a HM erősítő pre out frontok kivezetése menne a sztereó erősítő egyik bemenetére. és így a sztereó erősítő tolná a fronthangfalaknak a jelet.
De ahogy írtam is így egyszer a jel átmegy a HM erősítő elején aztán belemegy a sztereó előfokába onnan meg a végfokba így a kisjelű fokozatból 2 is lesz a jelútban és még egy (kétes) minőségű IC kábel is

btomi1980
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Nem akarok magam ellen beszélni, de valóban a pre-out az -legalábbis a képen látható erősítő esetében - egy 7.1 kimenet. ami 7.1 végfok felé adhat ki jelet, ami így elvileg hangerőszabályzott is.
Tehát ha csak a frontok jelét kötöd a sztereo erősítő egyik vonalszintű bemenetére, akkor akár működhet is. Már amennyiben hangerőszabályzott a preout.
Igazából ez nem oly rossz megoldás, de én nem használnám, sokkal több a veszteség a jelben mint egy hangfalkábel esetén, kezdve hogy az IC kábel minősége sem mindegy és abból sem egy kínai dvd-hez adott vacak kellene, másrészt már van egy előerősített kimenetről jövő jel, ami bemegy egy másik erősítő előerősítőjébe, ami szintén erősíti a végfok számára, így két előerősítésen is át megy a jel (hacsak nincs direkt végfok bemenet a sztereon, de akkor meg állandóan ott kell dugogatni az áthidalót ha nem a mozi szólna rajta.)
De ki érdemes próbálni, ezt is meg a HFK-t is (ahogy azt PÜ-ben megírtam )

Kezdek most már egy kicsit összezavarodni...

1. hangfalak mennek a PMA MainR-be és MainL-be
2/a. PMA-n látható Pre Out megy az AVR-ba.
3. Az AVR-ban hova kötnétek egyébként? Melyik "lyukba" pontosan?

Jobban átgondolva minden az AVR-ra van kötve TV HDMI-n keresztül, Wii RCA-n keresztül és onnan menne a jel a "mozis" hangfalakba, illetve a Frontokba a PMA-an keresztül.

NOS?

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nem karom elhinni, hogy csak ez a megoldás létezik! Most komolyan ennyi! Lacy-t felkeresem!

Nem akarok magam ellen beszélni, de valóban a pre-out az -legalábbis a képen látható erősítő esetében - egy 7.1 kimenet. ami 7.1 végfok felé adhat ki jelet, ami így elvileg hangerőszabályzott is.
Tehát ha csak a frontok jelét kötöd a sztereo erősítő egyik vonalszintű bemenetére, akkor akár működhet is. Már amennyiben hangerőszabályzott a preout.
Igazából ez nem oly rossz megoldás, de én nem használnám, sokkal több a veszteség a jelben mint egy hangfalkábel esetén, kezdve hogy az IC kábel minősége sem mindegy és abból sem egy kínai dvd-hez adott vacak kellene, másrészt már van egy előerősített kimenetről jövő jel, ami bemegy egy másik erősítő előerősítőjébe, ami szintén erősíti a végfok számára, így két előerősítésen is át megy a jel (hacsak nincs direkt végfok bemenet a sztereon, de akkor meg állandóan ott kell dugogatni az áthidalót ha nem a mozi szólna rajta.)
De ki érdemes próbálni, ezt is meg a HFK-t is (ahogy azt PÜ-ben megírtam )

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Sziasztok!

Az Audio Reserach belépő szintű, Entertainment kábelei milyen minőségűek?
http://www.fonixtuni...6830&from=stock
Érdemes vele foglalkozni?
Jelenleg egy Klotz IC kábelt használok (http://elimex.hu/ter...abel_?catid=633), de szeretném lecsereélni egy picit transzparensebb, de nem túl drága kábelre.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Nem karom elhinni, hogy csak ez a megoldás létezik! Most komolyan ennyi! Lacy-t felkeresem!

Még olvasgasd a házimozi erősítő és a sztereo kezelési utasítását, hogy milyen opciók vannak, milyen jel jön ki a pre-outon, mit kever oda a HM. Lehetnek még érdekes opciók...hátha.

btomi1980
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Páran már kérdezték előtted. Van hangfalkapcsoló, ami pont ezt szolgálja. Lacy fórumtársnál érdeklődj privátban, ő csinálja. A frontokat a hangfalkapcsolóba kötöd, a HKF-tól hangszórókábel a HM és a sztereó erősítőhöz külön-külön. A többi hangfal csak a HM erősítőbe van bekötve. A HF kapcsolón mindig azt választod ki amelyiket majd bekapcsolod.
A Pre-out az aktív szubra vagy végerősítőre köthető, a Pure direct meg az a funkció ami az erősítőn lekapcsol minden olyan áramkört ami fölösleges és ront a hangon. Ilyenek a hangszínszabályozás és esetleg a kijelzőnek egy jelentős része.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Sziasztok!

Lenne egy-két kérdésem!

Van egy házimozi erősítőm és egy sztereó erősítőm. A két frontot szeretném a sztereóerősítőbe kötni (TV, MP3), viszont a filmeket 5.1-ben szeretném hallgatni a házimozierősítőmön, de úgy hogy frontok sztereó erősítőben maradjanak, de az 5.1-et szolgálják ki az AVR-on keresztül. Ha jól tudom erre van a PRE out!

Kérlek segítsetek. Mit honnan-hová kell összekötni, milyen kábellel stb. (Addig tudom én is, hogy a PMA-ba dugom a frontokat)!

Mi a külömbség a PRE Out és a P. Direct között?

Köszönöm,
Tomasso!

Páran már kérdezték előtted. Van hangfalkapcsoló, ami pont ezt szolgálja. Lacy fórumtársnál érdeklődj privátban, ő csinálja. A frontokat a hangfalkapcsolóba kötöd, a HKF-tól hangszórókábel a HM és a sztereó erősítőhöz külön-külön. A többi hangfal csak a HM erősítőbe van bekötve. A HF kapcsolón mindig azt választod ki amelyiket majd bekapcsolod.
A Pre-out az aktív szubra vagy végerősítőre köthető, a Pure direct meg az a funkció ami az erősítőn lekapcsol minden olyan áramkört ami fölösleges és ront a hangon. Ilyenek a hangszínszabályozás és esetleg a kijelzőnek egy jelentős része.

btomi1980
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Sziasztok!

Lenne egy-két kérdésem!

Van egy házimozi erősítőm és egy sztereó erősítőm. A két frontot szeretném a sztereóerősítőbe kötni (TV, MP3), viszont a filmeket 5.1-ben szeretném hallgatni a házimozierősítőmön, de úgy hogy frontok sztereó erősítőben maradjanak, de az 5.1-et szolgálják ki az AVR-on keresztül. Ha jól tudom erre van a PRE out!

Kérlek segítsetek. Mit honnan-hová kell összekötni, milyen kábellel stb. (Addig tudom én is, hogy a PMA-ba dugom a frontokat)!

Mi a külömbség a PRE Out és a P. Direct között?

Köszönöm,
Tomasso!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”