Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
Leírom mire jutottam tegnap, és ma hátha valakinek segít. Felraktam a KS-t a foobarhoz, lejjebb vettem a felbontását a monitornak, lehet, hogy túl sok neki a 2 kijelző + a lossless. A pattogás nem akarom elkiabálni megszűnt, de az is lehet, hogy csak olyan kedve van, hogy nem pattog. Valószínű kérek kölcsön egy jobb laptopot jövő hétvégére. És megírom a fejleményeket ha érdekel valakit.
Pc alapú audio lejátszás
Csatlakozom az előttem szólóhoz, a médialejátszók általában nem prezentálják jó minőségben a zenei anyagot.
Saját próbám a popi A-110 -> ZeroDac vs. Auzentech Prelude PCI hangkari -> ZeroDac volt.
A repertoár: Madonna, Anima Sound System, Eagles, Groove Armada, Enya
Egy gyors A-B teszttel, 1-2 órás próbálgatással örömmel kapcsoltam vissza az eredeti konfigot (hangkari a DAC-kal), mert nem volt egy szinten a kettő.
DE: többcsatornás produkcióban (DTS koncert"lemez") meglepően jól teljesített az A-110.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Pc alapú audio lejátszás
Sztem tök mindeggy, kutyából nem lessz szalonna!
Egyetértek, én a Dunet és a Popcorn C300-at hallottam, összehasonlítva htpc+hiface-vel. A hiface fényévekkel megelőzte!
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
Nekem is ugyanez a problémám vistával, ma pl bekapcsoltam, és alig pattog, van amikor pedig élvezhetetlen annyira pattog.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9001
Pc alapú audio lejátszás
A másik ok, hogy a gyerkőcök kezdik kedvelni a rajzfilmeket. De még egy eszközt nem akarok beállítani. Gondoltam átnyergelek egy HDD, néha CD lejátszóra, no meg mostanában egyre többet LP-zek. Ha minőség, akkor nincs kétség. De azért FLAC-et játsza már le élvezhető szinten!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Pc alapú audio lejátszás
Hál' istennek,nem voltak túl nagy elvárásaim....két okból szántam rá magam...:a Linn nem eszi az írott lemezt....viszont kaptam vagy 100GB-nyi zenét....igaz,a többség gyalázatos MP3-ban van.De a FLAC is elég gyatra.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Pc alapú audio lejátszás
Olvass teszteket Egreat 6s témában, állítolag nagyon jó, és ócsó
Olvastam egy párat. Mindegyiket gyalázzák a hangreprodukció szempontjából. Csak gondoltam kiváltom egy ilyennel a CD lejátszót, meg a DVD-t is... Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz dió lesz...
Pc alapú audio lejátszás
Milyen Linned van? Van belül az alappanelen 14 pólusú teszt aljzat?
Üdv
Classik Movie.....fogalmam sincs.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Pc alapú audio lejátszás
Na mondjuk a Popcorn-t nem hallottam..... ...de ami nekem van,az még a Linn D/A-jával is gyalázatos.
Igaz,a Linn-hez mint CD-játszó ill. a Pro-Ject-hez képest....
Biztosan itt is nagy különbségek vannak....
Milyen Linned van? Van belül az alappanelen 14 pólusú teszt aljzat?
Üdv
Pc alapú audio lejátszás
A DAC-on még nem gondolkodtam, (esetleg egy HRT) egyenlőre a PH C-200 on töröm a fejem. De minél többet olvasok, annál inkább úgy érzem egy OPPO lenne a megoldás...
Olvass teszteket Egreat 6s témában, állítolag nagyon jó, és ócsó
- Vinkler
- Adminisztrátor
Pc alapú audio lejátszás
A DAC-on még nem gondolkodtam, (esetleg egy HRT) egyenlőre a PH C-200 on töröm a fejem. De minél többet olvasok, annál inkább úgy érzem egy OPPO lenne a megoldás...
Pc alapú audio lejátszás
Na mondjuk a Popcorn-t nem hallottam..... ...de ami nekem van,az még a Linn D/A-jával is gyalázatos.
Igaz,a Linn-hez mint CD-játszó ill. a Pro-Ject-hez képest....
Biztosan itt is nagy különbségek vannak....
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Pc alapú audio lejátszás
pl. milyen külső dac?
Sztem tök mindeggy, kutyából nem lessz szalonna!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Pc alapú audio lejátszás
egy külső dac-kal kivált egy alsó középkategóriás CD játszót,
pl. milyen külső dac?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Pc alapú audio lejátszás
egy külső dac-kal kivált egy alsó középkategóriás CD játszót,
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
- Vinkler
- Adminisztrátor
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Használ valaki Popcorn C-200-as lejátszót. Ki tud váltani egy egyszerűbb CD-DVD lejátszót hangminőségben. Vagy esetleg egy külső DAC-al?
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 436
Pc alapú audio lejátszás
kasumi,
a gép ok, akkor más gond van. Esetleg ez az oprendszeres dolog? Nekem sp1-el telepített win7 64 bitem van.
Nekem is!
Azonban ma reggel újra jelentkezett a pattogás. Röviden az eseményekről:
- 3 napi folyamatos - pattogás-mentes - hallgatás után:
- erősítő ki-be kapcsolása éjjel (stand-by): ma reggel pattog
- ha pattog: foobar, winamp, hqplayer is pattog
- minden formátum pattog (CD is - számítógépen lejátszva)
- buffer size: kicsi/nagy: pattog
- latency: OK
- USB-kábel újracsatlakoztatása: pattog
- számítógép újraindítása bekapcsolt erősítővel: pattog
- foobar: wasapi event/push, direct sound is pattog
- erősító ki-be kapcsolása (főkapcsoló): NEM PATTOG
- erősítő újbóli ki-be kapcsolása (stand-by): nem pattog
Tehát nem tudtam az erősítő stand-by módjával reprodukálni a hibát, így a hibaok továbbra is igazolatlan. írjátok laikusságom számlájára a következő gondolatot, de nem lehet valamiféle feltöltődés, amit az áramtalanítás során elveszít az erősítő?
Újratervezés
Pc alapú audio lejátszás
kasumi,
a gép ok, akkor más gond van. Esetleg ez az oprendszeres dolog? Nekem sp1-el telepített win7 64 bitem van.
- kasumi
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
kasumi,
Futtass le egy dpc latency-t ahhoz, hogy leteszteld alkalmas-e a hardvered a real time audio-ra.
Test Interval: 1000 µs
Absolute Maximum: 572 µs (teszt jelleggel egy rootkit keresés indítása 4000-5000 körüli kiugrást okozott, de a lejátszás minőségében ez nem mutatkozott meg).
"This machine should be able to handle real-time streaming of audio and/or video data without drop-outs."
Nem igazán tudom, mire is jó ez a program, de a fentiek alapján azt gondolom, az eredmény nem rossz!
Újratervezés
Pc alapú audio lejátszás
bemásolom ide is, hátha megoldás valakinek:
USB DAC-osoknak: olvastam, ma egy érdekes írást külföldi oldalon, miszerint ha Windows 7-re frissítések útján raktad fel az SP1-et,akkor egy kisebb fajta programozási hibának köszönhetően nem frissülnek normálisan az USB driverek. Az ide vonatkozó Microsoft leírás: http://support.microsoft.com/kb/2529073
Ez csak az előbb leírt verziónál érvényes, a Win7 telepítőbe beépített SP1-re már nem,ott helyesen telepíti a drivereket.
Könnyen leellenőrizhető,hogy valakinek az új verzió van e fent:
Keressük meg a 'C:\Windows\system32\drivers\winusb.sys' fájlt, jobb gomb rajta, majd 'Tulajdonságok', majd a megjelenő ablakon a 'Részletek' fület válasszuk és ott ezt a verziószámot kell majd látni: 6.1.7601.17514
Audiofilek szerint állítólag az,hogy nem frissülnek normálisan a driverek időzítési gondot okoz és ez pattogásokhoz vezet USB zenehallgatás közben. Aztán ki tudja,hogy ez igaz e...
What is an Audiophile?
Pc alapú audio lejátszás
kasumi,
Futtass le egy dpc latency-t ahhoz, hogy leteszteld alkalmas-e a hardvered a real time audio-ra.
Pc alapú audio lejátszás
kasumi,
Nekem ugyanilyen erősítőm van és win7 64 bitet használok. 5 m-es olcsó hama usb kábel megy az erősítőhöz. Driver szintén ugyanaz, a NAD dedikált asio-s drivere. Én nem tiltottam le semmit, nem állítottam a win-ben semmilyen felbontáson (az asio miatt úgysincs hatása). Pattogás egyszer sem jelentkezett nagyfelbontású zenén sem. Mostanában sacd ripeket hallgatok, nagyon jól szólnak.Foobar-ral hallgatok zenét a gépem pedig egy asztali core i5 2500k 8GB ram.
Foobar-ban a buffer lenght 50 ms.
- kasumi
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Amikor eppen recsegos hangulatban van, akkor telepitsdd fel a drivert 1 masik gepre (pl masik notebook, vagy kolcson notebook, kolcson szgep, vagy barmi mas), es akkor legalabb azt kitudnank zarni, hogy szoftveres, vagy hardveres a problema.
Úgy néz ki, erre február elején lesz lehetőségem. Akkor lesz nálam egy még "szűz" laptop. Akkor tudok kísérletezgetni és kizárni bizonyos tényezőket.
Újratervezés
- kasumi
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Körbenéztél a neten, hasonló DAC tulajdonosok körében, a jelenség után kutatva? Lehet hogy a NAD driver és a Win7 64 bit együtt a ludas.
Néztem már, eddig nem sok sikerrel... Egy dolog vígasztal: most nincs recsegés és igyekszem ezeket a kondíciókat fenntartani!
Egyébként ha a driver lenne és a win7, akkor mi az a faktor, ami egyszer be-, ill. kikapcsolja a recsegést?! Hisz' pont a driver és a win, ami változatlan!
Újratervezés
Pc alapú audio lejátszás
Amikor eppen recsegos hangulatban van, akkor telepitsdd fel a drivert 1 masik gepre (pl masik notebook, vagy kolcson notebook, kolcson szgep, vagy barmi mas), es akkor legalabb azt kitudnank zarni, hogy szoftveres, vagy hardveres a problema.