Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Pc alapú audio lejátszás
pl. milyen külső dac?
Sztem tök mindeggy, kutyából nem lessz szalonna!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Pc alapú audio lejátszás
egy külső dac-kal kivált egy alsó középkategóriás CD játszót,
pl. milyen külső dac?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Pc alapú audio lejátszás
egy külső dac-kal kivált egy alsó középkategóriás CD játszót,
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9088
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Használ valaki Popcorn C-200-as lejátszót. Ki tud váltani egy egyszerűbb CD-DVD lejátszót hangminőségben. Vagy esetleg egy külső DAC-al?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 438
Pc alapú audio lejátszás
kasumi,
a gép ok, akkor más gond van. Esetleg ez az oprendszeres dolog? Nekem sp1-el telepített win7 64 bitem van.
Nekem is!
Azonban ma reggel újra jelentkezett a pattogás. Röviden az eseményekről:
- 3 napi folyamatos - pattogás-mentes - hallgatás után:
- erősítő ki-be kapcsolása éjjel (stand-by): ma reggel pattog
- ha pattog: foobar, winamp, hqplayer is pattog
- minden formátum pattog (CD is - számítógépen lejátszva)
- buffer size: kicsi/nagy: pattog
- latency: OK
- USB-kábel újracsatlakoztatása: pattog
- számítógép újraindítása bekapcsolt erősítővel: pattog
- foobar: wasapi event/push, direct sound is pattog
- erősító ki-be kapcsolása (főkapcsoló): NEM PATTOG
- erősítő újbóli ki-be kapcsolása (stand-by): nem pattog
Tehát nem tudtam az erősítő stand-by módjával reprodukálni a hibát, így a hibaok továbbra is igazolatlan. írjátok laikusságom számlájára a következő gondolatot, de nem lehet valamiféle feltöltődés, amit az áramtalanítás során elveszít az erősítő?
Újratervezés
Pc alapú audio lejátszás
kasumi,
a gép ok, akkor más gond van. Esetleg ez az oprendszeres dolog? Nekem sp1-el telepített win7 64 bitem van.
- kasumi
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
kasumi,
Futtass le egy dpc latency-t ahhoz, hogy leteszteld alkalmas-e a hardvered a real time audio-ra.
Test Interval: 1000 µs
Absolute Maximum: 572 µs (teszt jelleggel egy rootkit keresés indítása 4000-5000 körüli kiugrást okozott, de a lejátszás minőségében ez nem mutatkozott meg).
"This machine should be able to handle real-time streaming of audio and/or video data without drop-outs."
Nem igazán tudom, mire is jó ez a program, de a fentiek alapján azt gondolom, az eredmény nem rossz!
Újratervezés
Pc alapú audio lejátszás
bemásolom ide is, hátha megoldás valakinek:
USB DAC-osoknak: olvastam, ma egy érdekes írást külföldi oldalon, miszerint ha Windows 7-re frissítések útján raktad fel az SP1-et,akkor egy kisebb fajta programozási hibának köszönhetően nem frissülnek normálisan az USB driverek. Az ide vonatkozó Microsoft leírás: http://support.microsoft.com/kb/2529073
Ez csak az előbb leírt verziónál érvényes, a Win7 telepítőbe beépített SP1-re már nem,ott helyesen telepíti a drivereket.
Könnyen leellenőrizhető,hogy valakinek az új verzió van e fent:
Keressük meg a 'C:\Windows\system32\drivers\winusb.sys' fájlt, jobb gomb rajta, majd 'Tulajdonságok', majd a megjelenő ablakon a 'Részletek' fület válasszuk és ott ezt a verziószámot kell majd látni: 6.1.7601.17514
Audiofilek szerint állítólag az,hogy nem frissülnek normálisan a driverek időzítési gondot okoz és ez pattogásokhoz vezet USB zenehallgatás közben. Aztán ki tudja,hogy ez igaz e...
What is an Audiophile?
Pc alapú audio lejátszás
kasumi,
Futtass le egy dpc latency-t ahhoz, hogy leteszteld alkalmas-e a hardvered a real time audio-ra.
Pc alapú audio lejátszás
kasumi,
Nekem ugyanilyen erősítőm van és win7 64 bitet használok. 5 m-es olcsó hama usb kábel megy az erősítőhöz. Driver szintén ugyanaz, a NAD dedikált asio-s drivere. Én nem tiltottam le semmit, nem állítottam a win-ben semmilyen felbontáson (az asio miatt úgysincs hatása). Pattogás egyszer sem jelentkezett nagyfelbontású zenén sem. Mostanában sacd ripeket hallgatok, nagyon jól szólnak.Foobar-ral hallgatok zenét a gépem pedig egy asztali core i5 2500k 8GB ram.
Foobar-ban a buffer lenght 50 ms.
- kasumi
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Amikor eppen recsegos hangulatban van, akkor telepitsdd fel a drivert 1 masik gepre (pl masik notebook, vagy kolcson notebook, kolcson szgep, vagy barmi mas), es akkor legalabb azt kitudnank zarni, hogy szoftveres, vagy hardveres a problema.
Úgy néz ki, erre február elején lesz lehetőségem. Akkor lesz nálam egy még "szűz" laptop. Akkor tudok kísérletezgetni és kizárni bizonyos tényezőket.
Újratervezés
- kasumi
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Körbenéztél a neten, hasonló DAC tulajdonosok körében, a jelenség után kutatva? Lehet hogy a NAD driver és a Win7 64 bit együtt a ludas.
Néztem már, eddig nem sok sikerrel... Egy dolog vígasztal: most nincs recsegés és igyekszem ezeket a kondíciókat fenntartani!
Egyébként ha a driver lenne és a win7, akkor mi az a faktor, ami egyszer be-, ill. kikapcsolja a recsegést?! Hisz' pont a driver és a win, ami változatlan!
Újratervezés
Pc alapú audio lejátszás
Amikor eppen recsegos hangulatban van, akkor telepitsdd fel a drivert 1 masik gepre (pl masik notebook, vagy kolcson notebook, kolcson szgep, vagy barmi mas), es akkor legalabb azt kitudnank zarni, hogy szoftveres, vagy hardveres a problema.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
Igen, ha recseg, akkor mindkettő alatt recseg.
Körbenéztél a neten, hasonló DAC tulajdonosok körében, a jelenség után kutatva? Lehet hogy a NAD driver és a Win7 64 bit együtt a ludas.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- kasumi
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Winamp és Foobar alatt is recseg?
Igen, ha recseg, akkor mindkettő alatt recseg.
Újratervezés
- Indy
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Összehallgattam! Nem találtam eltérést.
Emellett: tegnap egész nap recsegés nem volt. Este a számítógépet nem, csak az erősítőt kapcsoltam ki. Ma reggel: recsegés újra! Ugye a PC részen nem változott elvileg semmi, az erősítő ki-be kapcsolása pedig nekem nem ad magyarázatot a dologra... De lehet, hogy Nektek igen?!
Winamp és Foobar alatt is recseg?
- kasumi
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Úgy, hogy feldobsz egy Foobart és összehallgatod!
Összehallgattam! Nem találtam eltérést. Emellett a Win összes illesztőprogramját eltávolítottam úgy, hogy csak a NAD gyári drivere maradjon. Így - gondolom - muszáj a Win-nek is azt használnia. (Zárójelben jegyzem meg, hogy eltávolítás után, a Win újraindítást követően valahogy visszarakta az illesztőfájlokat??!! :-O )
Emellett: tegnap egész nap recsegés nem volt. Este a számítógépet nem, csak az erősítőt kapcsoltam ki. Ma reggel: recsegés újra! Ugye a PC részen nem változott elvileg semmi, az erősítő ki-be kapcsolása pedig nekem nem ad magyarázatot a dologra... De lehet, hogy Nektek igen?!
Újratervezés
Pc alapú audio lejátszás
Ertettem, hogy mire mondtad.
Erre csak annyit akartam mondani, hogy ha a szoftverben elvileg nincs kulonbseg (mert minegyik ugyanazt a filet jatsza le), a hardver azon elemei, amik a zeneminosegeert feleloesek ugyanazok, akkor miert rosszabb az egyik lejatszo, mint a masik ha SPDIF-en csatolom a kulso DAC-hoz?
Azt mondtak 1 masik topicban azert mert az 20eFt-os cucc, annyiert ne varjam, hogy jo legyen, mert nem is lehet jo annyiert.
Tehat akkor ha tudom, hogy nekem 1mFt-os cuccom van, akkor az tuti, hogy jobban szol, mint akinek csak 600eFt-os cucca van?
hát hifiben is igaz, minél drágább, annál jobb, persze ez sem minden esetben igaz, de általánosságban így van..
sajna ez sem a szegények sportja
- Indy
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Miért, szerinted abban nincs ugyanúgy átalakító?
De van. Remélhetőleg a gyártó jól össze is lőtte a többi komponenssel.
Pc alapú audio lejátszás
őszintén szólva én a szoftveres player-re gondoltam, foobar és társai
két különböző készülék esetén természetes, hogy van eltérés, két erősítő is másként fogja megszólaltatni ugyanazt a jelet, még az sem kell, hogy más árfekvésű legyen.
Ertettem, hogy mire mondtad.
Erre csak annyit akartam mondani, hogy ha a szoftverben elvileg nincs kulonbseg (mert minegyik ugyanazt a filet jatsza le), a hardver azon elemei, amik a zeneminosegeert feleloesek ugyanazok, akkor miert rosszabb az egyik lejatszo, mint a masik ha SPDIF-en csatolom a kulso DAC-hoz?
Azt mondtak 1 masik topicban azert mert az 20eFt-os cucc, annyiert ne varjam, hogy jo legyen, mert nem is lehet jo annyiert.
Tehat akkor ha tudom, hogy nekem 1mFt-os cuccom van, akkor az tuti, hogy jobban szol, mint akinek csak 600eFt-os cucca van?
Pc alapú audio lejátszás
Azt en sem vagom, hogy pl ha megvennek 1 tok olcso media playert (pl WD Live), es annak a SPDIF portjara kotnem a DAC-omat, akkor az miert lesz rosszabb minosegu, mint 1 Logitech Squeezebox, aminek az SPDIF kimenetere kotnem a DAC-omat. Allitolag sokkal rosszabb lesz. De mer???????
őszintén szólva én a szoftveres player-re gondoltam, foobar és társai
két különböző készülék esetén természetes, hogy van eltérés, két erősítő is másként fogja megszólaltatni ugyanazt a jelet, még az sem kell, hogy más árfekvésű legyen.
Pc alapú audio lejátszás
persze, mindenki az adott környezetből próbálja a legjobbat kihozni.
különben ez a lejátszósdi is érdekes, elvileg két bitpontos lejátszónak (persze mindenféle dsp, effekt stb. kikapcsolva) azonos hangot kéne produkálni, de ez még sincs így... ami azért elgondolkodtató.
Azt en sem vagom, hogy pl ha megvennek 1 tok olcso media playert (pl WD Live), es annak a SPDIF portjara kotnem a DAC-omat, akkor az miert lesz rosszabb minosegu, mint 1 Logitech Squeezebox, aminek az SPDIF kimenetere kotnem a DAC-omat. Allitolag sokkal rosszabb lesz. De mer???????
Pc alapú audio lejátszás
Én direkt "utaztam" USB-s DAC-ra és nincs azzal semmi gond. Mert ugye minek legyen egy átalakító a jelútban...
gond van azzal (is) elég, de végül is az a lényeg, hogy te elégedett legyél
Pc alapú audio lejátszás
En a napokban oldottam meg a recseges problemamat kb fel ev utan.
A cikkben olvastam, hogy a recseges akkor jon elo, amikor a Latency, vagy a buffer rosszul van beallitva, es kisebbre van veve, mint amit a hagkartya bir.
Nalam ez volt a hiba.
Tudtam, hogy nalam van valami szoftveres hiba, mert barmelyik masik szamitogepen megneztem nem produkalta a hibat, igy hardveres nem lehettt a problema.
En igy jartam, mostmar kiraly.
igen, ezektől simán lehet pattogás, bár ahogy olvastam, a kolléga nem igen piszkálta ezen értékeket és alapbeállítások esetén nem igen szokott ez előfordulni.
Pc alapú audio lejátszás
Nem csodat varok, hanem azt szeretnem, hogy az adott hardver elemekbol a legjobb minoseget kihozni.
Mivel a szoftver ebben az esetben ingyen van, igy nyilvan semmibe nem kerulne, hogy masik lejatszot rakjak fel, ha ezzel javul a minoseg.
persze, mindenki az adott környezetből próbálja a legjobbat kihozni.
különben ez a lejátszósdi is érdekes, elvileg két bitpontos lejátszónak (persze mindenféle dsp, effekt stb. kikapcsolva) azonos hangot kéne produkálni, de ez még sincs így... ami azért elgondolkodtató.