Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: b_t »

Az EP, az Extended Play-t jelent. A maxi, single, single maxi és társai szintén inkább a zenei formátumra utalnak, mint a médiára ami hordozza őket (lehet vinyl, CD de kazetta is). A single általában egyetlen promotált dalt tartalmaz (illetve a fekete lemezek korában ugye ott volt a másik oldal, az lett a B-oldalas dal). A maxin inkább remixek vannak, az EP pedig ezeknél kicsit nagyobb hangvételű dolog, de azért nem album. Megtartja általában a címadó dal tematikáját, de nem biztos, hogy leragad a remix-eknél. Legalábbis az én lemezgyűjteményemen keresztül ez látszik kirajzolódni

Miért az EP és a maxi az nem vinyl?
Nekem az amúgy bakelit marad

http://carbon4copy.blogspot.com/

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: KoZo »

Kellene egy kis segítség. Meg tudná valaki mondani, hogy mennyit érhet manapság egy Primare A30.2 végerősítő? Sokat nem tudtam meg a koráról, de nagyon szép és nem volt belenyúlva.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vtb »

Az MF phono-val nem sokra mész, ha bakelit lemezeket akarsz hallgatni ! Vinyl-hez (LP ) jó lesz !

Miért az EP és a maxi az nem vinyl? Nekem az amúgy bakelit marad

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Köszi mindenkinek aki segített az erősítőválasztásban, elég hamar sikerült módosítani az aláírást
A NAD még kapott egy MF phono-t mert azért a bakelit az bakelit

Az MF phono-val nem sokra mész, ha bakelit lemezeket akarsz hallgatni ! Vinyl-hez (LP ) jó lesz !

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Köszi mindenkinek aki segített az erősítőválasztásban, elég hamar sikerült módosítani az aláírást
A NAD még kapott egy MF phono-t mert azért a bakelit az bakelit

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Yamaha A-700 -at ismeri valaki ? mennyire jo ? mennyit erhet ?

Ez, engem is érdekelne, mert kinéztem magamnak, egy esetleges fejlesztés célpontjaként.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Ez, engem is érdekelne, mert kinéztem magamnak, egy esetleges fejlesztés célpontjaként.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! A Primare erősítőknek milyen a hangkaraktere?( Konkrétan a 30.2 ill. A33.2-es végerősítő! )De úgy általában is jó lehet, ha ezt senki nem ismeri! Köszi!

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ezt még tele kell szórni ellenállásokkal. Meg talán csak mono? :-)

Kinézetre is ász. Már csak nézegetni is megéri megvenni. :D

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Én már ezzel is beérném... Csak azt nem tudom, hogy "to fall in love with"-kategória, vagy ráhord-e egy kicsit a "to die for"-ra is...

http://www.hificolle...rnj2r4mq978ssm6

Ezt még tele kell szórni ellenállásokkal. Meg talán csak mono? :-)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Látom nem tudsz ülni a hátsódon. Úton két poti te meg egy harmadikra vágysz..
Azt válaszd ami belefér. Az Alps pont beleillik, pláne, hogy panelra forrasztott, ha jól emlékszem. A legjobb megoldás monyákmentesen. A többi az szólhat jobban de barkácsolni kell. A múltkor ajánlottam a Hificollective-en egy 600 fontos Seident, veszel hozzá 4x43db tantált az egész potom 350e Ft-ból megáll. Mit szólsz?

Én már ezzel is beérném... Csak azt nem tudom, hogy "to fall in love with"-kategória, vagy ráhord-e egy kicsit a "to die for"-ra is...

http://www.hificollective.co.uk/catalog ... 4mq978ssm6

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Rossz gombot nyomtam, bocsi.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Azt válaszd ami belefér. Az Alps pont beleillik, pláne, hogy panelra forrasztott, ha jól emlékszem. A legjobb megoldás monyákmentesen. A többi az szólhat jobban de barkácsolni kell. A múltkor ajánlottam a Hificollective-en egy 600 fontos Seident, veszel hozzá 4x43db tantált az egész potom 350e Ft-ból megáll. Mit szólsz?

Jól ülök, de köszi, hogy aggódsz!

Így van, az ALPS pont cuppan a nyákra, ezért nem eléggé unortodox. Tudod, nem vagyok műszaki ember, inkább olyan álmodóóóóóóóóó, mert manapság "álmodgatok, mert álmodni élvezet"... sad.gif sad.gif

Az ALPSról sok összehasonlítást olvastam már korábban is, és -egyáltalán nem szeretnék ÚJABB hitvitát-, akik tesztelték, azok sivítósnak, "treble-ishnek" :-))) hallották. Persze, nem mindenesetben egyértelmű, hogy milyen rendszerben.

Köszi, hogy válaszoltál!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Szerintem beszélj Laci bácsival, ő kialakított egy hangerő léptető elektronikát a potméter helyett.
Valami olyasmire emlékszem, hogy azért kellett a poti helyett ez a megoldás, mert sokkal jobb így a hangja.
Nekem a secondba ilyet rakott.

Köszi, igen, a stepped-attenuator, vagy ellenálláslétra, asszem, ez a neve mugyurul. Sosek Opel szakkolléga is erre utal, a jó kis tantálovics ellenállásokkal, és télleg, mindössze 350 rongyból megáll. Elgondolkodtató, csak azt tudnám hol kell megfogni a cuccot, hogy gyorsan, egybekörbe rá tudjam forrasztani a 4x43 db ellenállást. Ez lesz itten ezzel a második gond...

Köszi, egyelőre "sima" poti lesz érdekes, az attenuatort sajnálnám a mostani vasba.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Barátaim, audiofil Hölgyek és Urak!

Sztereo erősítőmet utolérte a tervezett amortizáció, Alps Blue hangerőpotija bő 10 év megbízható szolgálat után cserére szorul. Mint ahogy a jómúltkorában a banánaljzat-cserénél is segítségeteket kértem, most is Hozzátok fordulok: kinek milyen hangerőpotival van felszerelve gyári vagy DIY erősítője, illetve saját tapasztalatok alapján ki mit ajánl.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Sztereo erősítőmet utolérte a tervezett amortizáció, Alps Blue hangerőpotija bő 10 év megbízható szolgálat után cserére szorul. Mint ahogy a jómúltkorában a banánaljzat-cserénél is segítségeteket kértem, most is Hozzátok fordulok: kinek milyen hangerőpotival van felszerelve gyári vagy DIY erősítője, illetve saját tapasztalatok alapján ki mit ajánl.

Szerintem beszélj Laci bácsival, ő kialakított egy hangerő léptető elektronikát a potméter helyett.Valami olyasmire emlékszem, hogy azért kellett a poti helyett ez a megoldás, mert sokkal jobb így a hangja.
Nekem a secondba ilyet rakott.

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Acus »

Szvsz. az Alps Blue "több mint tökéletes".

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Markoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 87

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Markoo »

Jelen!
Mire vagy kíváncsi?

Szia, üzentem privátban.
AVM ; 3D Lab ; Usher Audio ; Ayon

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok, van valakinek Usher R.1.5 végfoka ? Személyes vélemény; tapasztalat érdekelne vele.

Üdv

Jelen!
Mire vagy kíváncsi?

Markoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 87

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Markoo »

Sziasztok, van valakinek Usher R.1.5 végfoka ? Személyes vélemény; tapasztalat érdekelne vele.

Üdv
AVM ; 3D Lab ; Usher Audio ; Ayon

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Viszont a maiak tucat termékek, egy szál IC-vel.
Már az "i" és "e" széria is a 3020-ból egy "butított" verzió volt.

Nem azt írtam, hogy jók, hanem azt, hogy nem kerülnek sokba.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1474

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: akvapark »

A NAD mellett döntöttél? Mert egy NAD phono azért nem kerül olyan sokba.

Viszont a maiak tucat termékek, egy szál IC-vel.
Már az "i" és "e" széria is a 3020-ból egy "butított" verzió volt.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sok sikert!

Köszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”