Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
mivel nem tudom hogy a denon 1803 as mekkora teljesítményeket ad le, lehet hogy elég egy bazi nagy doboz, és benne sok borda, de bizonyos teljesítményeknél nem megoldható. főleg ha a bordák helyét egy böszme trafó foglalja, hogy valóban legyen is leadható teljesítmény, ami az így csökkentett bordafelületen jobb hűtést igényel. mondjuk létezik még az örületes túlméretezés a melegedés elkerülésére, de az meg nem a normál pénztárcáknak van megalkotva.....
Szvsz úgy 230-250 watt között adhat le, ha minden csatorna megy. Ehhez tényleg eléegek a hőtőbordák. Az erősítő elég nagy méretű, szvsz annyira nem zsúfolt.
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
sajti
Ventillátorral van hűtve?
Hát az azért elég gagyi dolog, én utoljára az öreg Technics erősítőmnél találkoztam ezzel a megoldással...
pedig eléggé divatos a ventilátor hűtés.... mert a zárt erősítő tömb levegő öblítése így oldható meg a legjobban
Pl. az én Denonomban nincs ventilátor, viszont tekintélyes méretű hűtőborda és rácsozat van.
Mindenképpen ez a profibb megoldás.
mivel nem tudom hogy a denon 1803 as mekkora teljesítményeket ad le, lehet hogy elég egy bazi nagy doboz, és benne sok borda, de bizonyos teljesítményeknél nem megoldható. főleg ha a bordák helyét egy böszme trafó foglalja, hogy valóban legyen is leadható teljesítmény, ami az így csökkentett bordafelületen jobb hűtést igényel. mondjuk létezik még az örületes túlméretezés a melegedés elkerülésére, de az meg nem a normál pénztárcáknak van megalkotva.....
Én úgy gondolom, hogy legfőképp az AV erősítők baromi zsúfolt belső felépítése teszi szükségessé a ventillátor használatát, egyszerűen nem képesek megfelelően elvezetni a keletkező hőt. A Primare A30.1-es integrált erősítő tápja 600 wattos, akárcsak a korábban említett Pioneer-é, viszont a készülékház jóval kisebb, és nem keretezik brutális hűtő bordák. Ventillátorra ennek ellenére nincs szükség.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Sztereó erősitők
Nekem is a Technicsben van venti, és nagyon szépen üzemel, föleg, ha mozizás közben jelentős a hangerő, és elkezdenek az alkatrészek rásegíteni a központi fűtésre, akkor beindul, aztán ha már jó a hőfok, akkor szépen leáll. Amúgy, ha halkan csendben megy, akkor sose indul be.
a pio is csak "vészüzemben" indítja el a ventit. de ennek a fontossága, bár sokak szerint elhanyagolható, nem kicsi... ugyan is az alkatrészek igen is hőfok függőek. adott esetben 40-50 fok külömbség a hangon is érezhető!!! ( még ha ezt tagadják is az alkatrész gyártók)
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
Sztereó erősitők
sajti
Hát az azért elég gagyi dolog, én utoljára az öreg Technics erősítőmnél találkoztam ezzel a megoldással...
pedig eléggé divatos a ventilátor hűtés.... mert a zárt erősítő tömb levegő öblítése így oldható meg a legjobban
Pl. az én Denonomban nincs ventilátor, viszont tekintélyes méretű hűtőborda és rácsozat van.
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
Sztereó erősitők
A Rotelben se sok van
Viszont régebben a 797-es Onkyoban volt...
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
sajti
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Sztereó erősitők
Nekem is a Technicsben van venti, és nagyon szépen üzemel, föleg, ha mozizás közben jelentős a hangerő, és elkezdenek az alkatrészek rásegíteni a központi fűtésre, akkor beindul, aztán ha már jó a hőfok, akkor szépen leáll. Amúgy, ha halkan csendben megy, akkor sose indul be.
Sztereó erősitők
sajti
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
sajti
Nem olyan rossz megoldás a ventillátoros hűtés. Persze csak ha jól van megcsinálva, és tényleg csak akkor kapcsol be, amikor szükség van rá! Sztereó erősítőnél nemign használják, dehát itt minimum 3szor annyi a disszipáció...
sajti
igen.. és nem biztos hogy a trafó miatt, hanem mert ugye a teljesítmény eszközök (végfokok) fűtenek. és ebből van több ( 5-6) egy házimozi erölködőben.
Biztos igazatok van, én sztereó erősítőkből indultam ki.
Sztereó erősitők
sajti
Nem olyan rossz megoldás a ventillátoros hűtés. Persze csak ha jól van megcsinálva, és tényleg csak akkor kapcsol be, amikor szükség van rá! Sztereó erősítőnél nemign használják, dehát itt minimum 3szor annyi a disszipáció...
sajti
igen.. és nem biztos hogy a trafó miatt, hanem mert ugye a teljesítmény eszközök (végfokok) fűtenek. és ebből van több ( 5-6) egy házimozi erölködőben.
Sztereó erősitők
sajti
Sztereó erősitők
na mégis kicsit pattog pc-ről a denon
tegnap pedig direkt megnéztem, s nem....
fontos, hogy leföldeljem az erölködöt?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sztereó erősitők
A teljesítményről még, én is csináltam már egy erősítőt elő és végfok egyben, igaz mono volt.
Autós subot hajtottam vele.
A végfok teljesítménye 40W volt a tápja toroid 80W os és (+/- 18V os )2x10.000.-uF-os pufferkondi volt rajta.
Hűtése számítőgép hűtőborda és számítógép tápventillátor ami külön 4W -os tápról ment. Kellet is mivel az AB osztályú tranyóból felépített végfok rendesen fűtött. Szépen szólt és mondhatom hogy a mostani subom hangnyomásban alig tud többet az előzőtől pedig ez 150W os táppal rendelkezik és szintén 2x10.000.- uF-os kondikkal.
Bár ne felejtsük el az autós subom érzékenysége 96dB volt szóval már alacsony hangerőn is szépen muzsikált ráadásul 30cm alu tányér, szintén dupla reflex alig mozgott a membrán még 30-40W között is, mivel szinuszosan max 200W-al lehetett volna terhelni.
Lemértem egyszer a valós terhelt dinamikai csúcsteljesítményét.
Áram:2,8A
Feszültség:15V
Tehát a teljesítmény így volt 42W, de hogy mondjam 15nm-ben elég is volt.
És ki be kapcsolni sem kellet mert az erőlködő AC outletjén volt, az meg ugyebár kapcsolt és max 100W bír.
Hozzáteszem a mostani szubom is azon van rajta eddig még vitte.
Van még gari az erősítőre.
Amúgy a bizti bírja mert 3,5A van benne, ami összesen több mint az erősítő tápja meg az ac outlet.
Amúgy is azt mondják 100W vagy 1A 230V hálózatinál meg 1A nem eszik a sub.
Sztereó erősitők
a 2105 alsó középkategória ?
Szerintem igen. Bár inkább finomitok: a középkategória alsó szegmensére. Szvsz a középkategória felső szegmensébe tarozik a 2805 és a 3805, majd a felső kategóriába az "A" sorozatjelű erősitő.
Sztereó erősitők
a 2105 alsó középkategória ?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sztereó erősitők
A Denon kb. ekkor tápot rak az alsó középkategóriás erősítőibe. Én tudom, hogy nem sok, de szvsz elég. Az én 1803-asomban asszem 260 Wattos táp van. Mozizáskor tudnám még feljebb tekerni a hangerőt, de az már nagyon hangos lenne. Ergo még így is, ilyen "kis" táppal is vannak tartalékai.
Sztereó erősitők
Korábban említett Pio 600 wattos táppal bír...
és az említett pio a 600 as tápja ellenére ventivel van gyárilag hűtve, tehát ott is van veszteség bőven..... na akkor most képzeljük el 280 as táppal egy erölködőt 5 csatornára.... lesujtó, de leginkább az, hogy átverik a tisztelt vevőt!!!!!
A Pio pontosan a 600W-os trafója miatt van ventillátorral hűtve!
sajti
sajti
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
és az említett pio a 600 as tápja ellenére ventivel van gyárilag hűtve, tehát ott is van veszteség bőven..... na akkor most képzeljük el 280 as táppal egy erölködőt 5 csatornára.... lesujtó, de leginkább az, hogy átverik a tisztelt vevőt!!!!!
sajti
Sztereó erősitők
sajti
Sztereó erősitők
Ez nem úgy működik, ahogy leírtad. Egy 200W-os erősítő kb. kétszer annyit fűt, mint egy 100W-os. A Pio a 600W-os táppal tehát sokkal több meleget termel, mint a Denon a 250W-ossal.
Ha pedig a 6x100W-os végfokodba egy 250W-os trafót teszel, akkor két dolog fog előfordulni:
1, Nem jön ki belőle 6X100W, mert a hangerő növelésével szépen csökken a trafóból kijövő feszültség,és ezért a végfokok nem tudnak elég kimenő teljesítményt szolgáltatni
2, Ha sokáig erőlteted, akkor egyszerűen leég a trafó Ezért nem érdemes alulméretezett táppal megcsinált házimozi végfokkal diszkózni
sajti
Sztereó erősitők
Flashman!
Ha megnézed az aláírásomat, láthatod, hogy minden nap talákozom a Yamaha erősítővel Megéri az árát, de ne várjunk el tőle többet, mint amit ennyi vasból ki lehet hozni (Racpowernek: 2x8200uF/71V kondi van benne). Sztereóban kicsit kétoldalasan szól, és a kicsit fedett a hangja. Ugyanakkor szerintem nem olyan nyers, és agresszív, mint ahogy azt sokan állítják.
Az összes csatorna egyszerre hajtása szinte sosem fordul elő, sem a filmekben, sem pedig normálisan kevert koncert DVD-nél sem.
sajti
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
akkor ezek szerint elég gagyi a 2105-ös?
Sztereó erősitők
Na édesapám nekem 640-esem van és egyszer szívesen megmutatnám mit tud az az ötször 39 Watt! Csak arra ügyelj nehogy leszakadjon rólad a gatya már félhangarőnél! :smile19:
(...)
Megbolondulok!!
Ez mit jelentaz, hogy fél hangerő????????? Ill. mondhatnám azt is, hogy nem jelent semit. Vagy mihez képest.
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
Amúgy a legnagyobb baj az, hogy sokan azt sem tudják, hogy mennyi mondjuk 2x10W egy normál 4x4m-es szobában, ami bőven elég zenehallgatáshoz.
Hát, azért ez egy elég sommás kijelentés volt, egy kicsit talán túl általános.
"Bőven" semmiképpen sem elég, legfeljebb "elég lehet".
Elég lehet abban az esetben, ha van egy 91-92 dB, vagy magasabb érzékenyégű dobozod, kellemes, erősítő barát impedancia görbével és felépítéssel, és mondjuk az esetek többségében finom jazz-t, könnyed akusztikus felvételeket, lágy pop zenét hallgatsz, közepes ill. alacsony hangerőn.
De ha te mondjuk egy Dynaudio tulaj vagy ( sztatikusokról meg nem is beszélek ), és mondjuk egy orgona koncertet, a Carmina Burana-t, vagy egyéb nagy zenekari művet akarsz hallgatni, akkor megsütheted a 10 wattodat, de nyugodtan mondhatom, még a tripláját is!