Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Korábban említett Pio 600 wattos táppal bír...
és az említett pio a 600 as tápja ellenére ventivel van gyárilag hűtve, tehát ott is van veszteség bőven..... na akkor most képzeljük el 280 as táppal egy erölködőt 5 csatornára.... lesujtó, de leginkább az, hogy átverik a tisztelt vevőt!!!!!
A Pio pontosan a 600W-os trafója miatt van ventillátorral hűtve!
sajti
Ventillátorral van hűtve?
Hát az azért elég gagyi dolog, én utoljára az öreg Technics erősítőmnél találkoztam ezzel a megoldással...
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Sztereó erősitők
és az említett pio a 600 as tápja ellenére ventivel van gyárilag hűtve, tehát ott is van veszteség bőven..... na akkor most képzeljük el 280 as táppal egy erölködőt 5 csatornára.... lesujtó, de leginkább az, hogy átverik a tisztelt vevőt!!!!!
A Pio pontosan a 600W-os trafója miatt van ventillátorral hűtve!
sajti
Sztereó erősitők
Ez nem úgy működik, ahogy leírtad. Egy 200W-os erősítő kb. kétszer annyit fűt, mint egy 100W-os. A Pio a 600W-os táppal tehát sokkal több meleget termel, mint a Denon a 250W-ossal.
Ha pedig a 6x100W-os végfokodba egy 250W-os trafót teszel, akkor két dolog fog előfordulni:
1, Nem jön ki belőle 6X100W, mert a hangerő növelésével szépen csökken a trafóból kijövő feszültség,és ezért a végfokok nem tudnak elég kimenő teljesítményt szolgáltatni
2, Ha sokáig erőlteted, akkor egyszerűen leég a trafó Ezért nem érdemes alulméretezett táppal megcsinált házimozi végfokkal diszkózni
sajti
Sztereó erősitők
Flashman!
Ha megnézed az aláírásomat, láthatod, hogy minden nap talákozom a Yamaha erősítővel Megéri az árát, de ne várjunk el tőle többet, mint amit ennyi vasból ki lehet hozni (Racpowernek: 2x8200uF/71V kondi van benne). Sztereóban kicsit kétoldalasan szól, és a kicsit fedett a hangja. Ugyanakkor szerintem nem olyan nyers, és agresszív, mint ahogy azt sokan állítják.
Az összes csatorna egyszerre hajtása szinte sosem fordul elő, sem a filmekben, sem pedig normálisan kevert koncert DVD-nél sem.
sajti
Sztereó erősitők
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
Sztereó erősitők
akkor ezek szerint elég gagyi a 2105-ös?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sztereó erősitők
Na édesapám nekem 640-esem van és egyszer szívesen megmutatnám mit tud az az ötször 39 Watt! Csak arra ügyelj nehogy leszakadjon rólad a gatya már félhangarőnél! :smile19:
(...)
Megbolondulok!!
Ez mit jelentaz, hogy fél hangerő????????? Ill. mondhatnám azt is, hogy nem jelent semit. Vagy mihez képest.
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
Amúgy a legnagyobb baj az, hogy sokan azt sem tudják, hogy mennyi mondjuk 2x10W egy normál 4x4m-es szobában, ami bőven elég zenehallgatáshoz.
Hát, azért ez egy elég sommás kijelentés volt, egy kicsit talán túl általános.
"Bőven" semmiképpen sem elég, legfeljebb "elég lehet".
Elég lehet abban az esetben, ha van egy 91-92 dB, vagy magasabb érzékenyégű dobozod, kellemes, erősítő barát impedancia görbével és felépítéssel, és mondjuk az esetek többségében finom jazz-t, könnyed akusztikus felvételeket, lágy pop zenét hallgatsz, közepes ill. alacsony hangerőn.
De ha te mondjuk egy Dynaudio tulaj vagy ( sztatikusokról meg nem is beszélek ), és mondjuk egy orgona koncertet, a Carmina Burana-t, vagy egyéb nagy zenekari művet akarsz hallgatni, akkor megsütheted a 10 wattodat, de nyugodtan mondhatom, még a tripláját is!
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Sztereó erősitők
"Akkor még arról nem is beszéltünk hogy AB erősítő (hatásfok max 80-85%) vagy darlington tranyó max 95%"Egy B osztályú erősítő hatásfoka, ha semmiféle veszteség sem keletlezik (ideális alkatrészek) 78,5%. Ennél jobbat semmilyen módon sem tudsz elérni ezzel a beállítással.
"Hidd el 6x40-et nem tud a 440-es yamaha"
Nem mértem meg. De valamelyik házimozis újság tesztjében megmérték. Egészen pontosan 39W-ot mértek, az összes csatornát hajtva.
sajti
SAJTI!
Nos én is láttam egy tesztet!
Yamaha rxv 640 volt.
5x39W tudott ami korrekt és ha jól emlékszem, ennek a tápja 360W körüli.
Egy hagfrekis trafó hatásfoka EI mag esetén 78%
Toroidnál van max 85-88%
Kapcsolóüzemű tápnál van 95%.
Az eldisszipált teljesítményekről amit korábban írtam már meg sem említem.
Vagy szerintetek a tranyó HŰT és nem FŰT!!!???
Volt egy srác a Kandó fősulin.
Nagyon értelmes volt.
Azt mondta neki azért jött ki negatív ellenállás érték, mert az ellenállás nem fűt hanem hűt.
Még ha termisztorra mondta volna.:smile15:
Meg is bukott még az első félévben.
De ha te elhiszed, hogy a yamaha rxv 440-ed tud 6x40-et 270W tápból akkor élj úgy:)
A Te yamahád valószínű nem Fűt hanem Hűt:)
Ezzel nem kigúnyolni akartalak, csak már nevetséges....
Néhány apróságot tisztázzunk:
Hálózati trafóról beszélünk, nem hangfrekis trafóról. Márpedig ennek a hatásfoka jóval magasabb. A tárgyi trafó 78%-os hatásfoknál 60W-ot fűtene el. Ezzel pedig gyakorlatilag elégne. És ezzel nem a tudásodat akarom kétségbevonni...
Előkerestem a tesztet. 5 csatornát mértek egszerre, csatornánként 39W kimenő teljesítményt. Ez pedig 195W összteljesítmény. Felvett teljesítményként ez még mindig több, mint 270W, de nem írták oda a mérés időtartamát. Márpedig, néhány percre 20-25%-al túl lehet terhelni egy trafót különösebb károsodás nélkül.
sajti
Amit írtál az is igaz, én írtam szarul, én úgy értettem hogy sima táp de amit erősítőkben használnak és nem mondjuk akkkumulátor töltésére...
Na édesapám nekem 640-esem van és egyszer szívesen megmutatnám mit tud az az ötször 39 Watt! Csak arra ügyelj nehogy leszakadjon rólad a gatya már félhangarőnél! :smile19: Egyébként,ha valaki hallott már mozierősítőt az észrevehette,hogy a maximált teljesítmény soha nem az ősszes csatornán egyszerre jelentkezik,hanem rendszerint a különálló csatornák egyikén lökésszerüen jelenik meg.A Yamaha híresen jó dinamizmusával méltán képviseli a mozierősítők legmagasabb előadói szinvonalát! Ez a nagyfoku dinamika teszi lehetővé,az akciófilmek mellet bármilyen stílusú film,a valódi mozihoz leginkább közelítő hangzásban való otthoni megtekintését! Nem feltétlenül követel meg egy túlméretezett tápot mivel a terhelés a remek térleképzés miatt csak az egyes hangfalakban külőn jelentős,ott viszont felmehet akár 135 W-ig is ami egy 40W-os hangfal esetében(a te számításaidat figyelembe véve),igen látványos,de nem tul szívderítő eredményt hozna! A gyártók szerintem ezt vették figyelembe amikor a kimenőteljesítmény adatait adták meg.(láttad már az Armageddont? ) Abban igazad van,hogy folyamatos pl:1 KHz-es jellel terhelve az összes csatornát egyszerre valószínüleg nem tudna többet 200-250W-nál,viszont szerintem ez több mint nonszensz,arról nem is beszélve,hogy valszeg ebben a kategóriában a többi sem tud többet .
Szerintem sajti valahogy nem az igazán megfelelő felállásban találkozhatott valaha a Yamaha hangjával és ezért nem tetszik neki.Valami nagyon nem lehetett rendbe azzal a cuccal és most ezért próbálja ennyire lehúzni. :kiraly: Pedig,ha tudná,hogy most cseréltem a játékost egy olyanra mint az övé,és micsoda zenei élményem volt amikor meghallgattam életem első saját SACD-jét otthon!Merhát szeressük azt a sokcsatornás zenét,nemigaz? Megaztán aki azt mondta,hogy a Yamahával nem lehet zenélni,hát az se tudta,hogy mit beszél!
FlashMan!
Ha egy erősítő 40W ra épes az nem azt jelenti hogy ugyebár 40W os hangfalat vásárolunk hozzá.
Ja igen, mit nevezel fél hangerőnek?
Mert ugyebár -99db-től megy 0 db-ig és nem -50dB-re gondoltál.
És az is biztos nem mindegy, hogy 1 khz a vizsgáló jel vagy van benne 20Hz-től-20kHz-ig, mert igazán a mély szipkázza a teljesítményt de ezt mindenki tudja.
És ne csak moziban nézzük, mert ott az egyes csatornák terhelése váltakozik, nézzük zenénél all channel szteró módban és sub nélkül egy kis dumciri-dumcirit.
A lényeg hogy én 5x40W elhiszek 20-20kHz-es tartományban többet nem, mert teljesítményhet táp és kondi kell mert a végfokok ugyebár fűtenek is, de ez már korábban tárgyaltam, nem mennék bele.
Amúgy a legnagyobb baj az, hogy sokan azt sem tudják, hogy mennyi mondjuk 2x10W egy normál 4x4m-es szobában, ami bőven elég zenehallgatáshoz.
Ezzel én be is fejezném a táp és teljesítmény fejtegetését ,mert már tényleg értelmetlen.
Sztereó erősitők
hátuljára 250 W van csak flírva...érdekes...
Az elég karcsúnak tűnik...
Igen nem sok!
A használatijában is 280W van megadva, a 13,3 kg súly mellé.
A 1804 ben van 260W, de a 2105 ben biztos nagyobb a pufferkondi is.
Sztereó erősitők
jaja, csak 230 ezer volt:(
150 is k*rva sok....
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
Abban igazad van,hogy folyamatos pl:1 KHz-es jellel terhelve az összes csatornát egyszerre valószínüleg nem tudna többet 200-250W-nál,viszont szerintem ez több mint nonszensz,arról nem is beszélve,hogy valszeg ebben a kategóriában a többi sem tud többet .
Sztereó erősitők
4x5m-es szobába elég ez:) csak jó hangfal kellene
bőven elég és az a lényeg hogy te meg legyél vele elégedve más véleménye meg akkor nem számít, nem neki kell hallgatnia
Sztereó erősitők
Flashman, jó lenne ha nem idéznéd vissza az egész topicot, köszi!
4x5m-es szobába elég ez:) csak jó hangfal kellene
Sztereó erősitők
Flashman, jó lenne ha nem idéznéd vissza az egész topicot, köszi!
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Sztereó erősitők
"Akkor még arról nem is beszéltünk hogy AB erősítő (hatásfok max 80-85%) vagy darlington tranyó max 95%"Egy B osztályú erősítő hatásfoka, ha semmiféle veszteség sem keletlezik (ideális alkatrészek) 78,5%. Ennél jobbat semmilyen módon sem tudsz elérni ezzel a beállítással.
"Hidd el 6x40-et nem tud a 440-es yamaha"
Nem mértem meg. De valamelyik házimozis újság tesztjében megmérték. Egészen pontosan 39W-ot mértek, az összes csatornát hajtva.
sajti
SAJTI!
Nos én is láttam egy tesztet!
Yamaha rxv 640 volt.
5x39W tudott ami korrekt és ha jól emlékszem, ennek a tápja 360W körüli.
Egy hagfrekis trafó hatásfoka EI mag esetén 78%
Toroidnál van max 85-88%
Kapcsolóüzemű tápnál van 95%.
Az eldisszipált teljesítményekről amit korábban írtam már meg sem említem.
Vagy szerintetek a tranyó HŰT és nem FŰT!!!???
Volt egy srác a Kandó fősulin.
Nagyon értelmes volt.
Azt mondta neki azért jött ki negatív ellenállás érték, mert az ellenállás nem fűt hanem hűt.
Még ha termisztorra mondta volna.:smile15:
Meg is bukott még az első félévben.
De ha te elhiszed, hogy a yamaha rxv 440-ed tud 6x40-et 270W tápból akkor élj úgy:)
A Te yamahád valószínű nem Fűt hanem Hűt:)
Ezzel nem kigúnyolni akartalak, csak már nevetséges....
Néhány apróságot tisztázzunk:
Hálózati trafóról beszélünk, nem hangfrekis trafóról. Márpedig ennek a hatásfoka jóval magasabb. A tárgyi trafó 78%-os hatásfoknál 60W-ot fűtene el. Ezzel pedig gyakorlatilag elégne. És ezzel nem a tudásodat akarom kétségbevonni...
Előkerestem a tesztet. 5 csatornát mértek egszerre, csatornánként 39W kimenő teljesítményt. Ez pedig 195W összteljesítmény. Felvett teljesítményként ez még mindig több, mint 270W, de nem írták oda a mérés időtartamát. Márpedig, néhány percre 20-25%-al túl lehet terhelni egy trafót különösebb károsodás nélkül.
sajti
Amit írtál az is igaz, én írtam szarul, én úgy értettem hogy sima táp de amit erősítőkben használnak és nem mondjuk akkkumulátor töltésére...
Na édesapám nekem 640-esem van és egyszer szívesen megmutatnám mit tud az az ötször 39 Watt! Csak arra ügyelj nehogy leszakadjon rólad a gatya már félhangarőnél! :smile19: Egyébként,ha valaki hallott már mozierősítőt az észrevehette,hogy a maximált teljesítmény soha nem az ősszes csatornán egyszerre jelentkezik,hanem rendszerint a különálló csatornák egyikén lökésszerüen jelenik meg.A Yamaha híresen jó dinamizmusával méltán képviseli a mozierősítők legmagasabb előadói szinvonalát! Ez a nagyfoku dinamika teszi lehetővé,az akciófilmek mellet bármilyen stílusú film,a valódi mozihoz leginkább közelítő hangzásban való otthoni megtekintését! Nem feltétlenül követel meg egy túlméretezett tápot mivel a terhelés a remek térleképzés miatt csak az egyes hangfalakban külőn jelentős,ott viszont felmehet akár 135 W-ig is ami egy 40W-os hangfal esetében(a te számításaidat figyelembe véve),igen látványos,de nem tul szívderítő eredményt hozna! A gyártók szerintem ezt vették figyelembe amikor a kimenőteljesítmény adatait adták meg.(láttad már az Armageddont? ) Abban igazad van,hogy folyamatos pl:1 KHz-es jellel terhelve az összes csatornát egyszerre valószínüleg nem tudna többet 200-250W-nál,viszont szerintem ez több mint nonszensz,arról nem is beszélve,hogy valszeg ebben a kategóriában a többi sem tud többet .
Szerintem sajti valahogy nem az igazán megfelelő felállásban találkozhatott valaha a Yamaha hangjával és ezért nem tetszik neki.Valami nagyon nem lehetett rendbe azzal a cuccal és most ezért próbálja ennyire lehúzni. :kiraly: Pedig,ha tudná,hogy most cseréltem a játékost egy olyanra mint az övé,és micsoda zenei élményem volt amikor meghallgattam életem első saját SACD-jét otthon!Merhát szeressük azt a sokcsatornás zenét,nemigaz? Megaztán aki azt mondta,hogy a Yamahával nem lehet zenélni,hát az se tudta,hogy mit beszél!
Erősítő: Yamaha RX-V640RDS, DVD: Pioneer DV- 656Ad, VHS: Panasonic NV-HD642, TV: 82cm16:9 Philips 32PW 6517, Hangfalak: Wharfedale 8.3 front,8c center,8.1 háttér,WH-2 hátsó center, PC-10 sub, Hangfalak bikábelezve Neotech KS-1034 M és KS-2125 M vezetékekkel. CD játékos tervben!
Sztereó erősitők
pedig 6x90W elvileg a teljesítménye...s amúgymeg dögnehéz, 14 kg
az én yamahám is 13 KG és 270-es tápja van és mégsem tudja a 6x95-öt, de ezt egy másik topicban (vagy itt?) már kitárgyaltuk. Ez helyiség függő is, nekem bőven elég. Csak meglepő hogy ezen a téren is egyre lejjebb mennek.
Sztereó erősitők
pedig 6x90W elvileg a teljesítménye...
s amúgymeg dögnehéz, 14 kg
Sztereó erősitők
valóban.
azt veszem észre a denonoknál (lehet, hogy másnál is igy van) hogy nagyon visszaléptek a minőség rovására.
- Nincs visszaút
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
na megvan a 2105
és milyen?
hi!
elég komoly:)
még nincs hozzá magyar nyelvű leírás sajna, csak angol.
Ha pc van rákötve nem pattog, s nem hallatszódnak át a bemenetek (nem, mint a régi onkyo 454-esemen).
még nem tutam hangosan használni, mert este kötöttem be
többet kihozott a jamo 180 studio-bol, mint a régi onkyo
Sztereó erősitők
na megvan a 2105
és milyen?
Sztereó erősitők
na megvan a 2105
Sztereó erősitők
help, mert most megyek elcseszni a fizetésem+a diákhitelt
Sztereó erősitők
pio vxs-3 tápja 600W
220-at megér?
s miért nem 1 kategória a denon 2805-tel?