Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
benke? nemvagy?
bocs, csak dolgozok ezerrel.........
Sanyo beállítások:
fine sync: 20
total dots: 1232
horizontal: 200
vertical: 16
Egyébként érdekes módon minden alkalomal más értékek a jók!!!!!
A powerstrip-ben már nem tudom mit állítottam be, majd szedek egy screenshot-ot!!!
Projektor: SANYO PLV-Z1, DVD player: Panasonic S35 (eladó!), hangfalak: B-Tech 5.1 számítógépes cucc (csak sztereóban tudom használni). /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Htpc (Home Theatre PC)
Az ATI-hoz egy kérdés... játszol e? Biztos nem? Ekkor egy 9200SE is elég lehet, azon is van vga+svideo+dvi kimenet, és még a 9550nél is olcsobb. Igaz, 64 bites a memoriainterfész rajta, de az csak játéknál öl . De ha minden áron direcxt9 kártyát akarsz, akkor egy 9550 a te kártyád, akár 64bitesben is.(brutto 16-18e a reális ára ekkor!)
A 960x540-hez eltárolt beállitásokat a Z1eseden te elő tudod hivni ? Mert én nem ... alapbol nekem sem tölti ki a képet a 960x540, igy a projektoron állitgatni kell, amit eltárolok. Ám azt vissza nem tudom tölteni
Pontosan milyen beállitásokkal hajtod a Z1et a powerstripben ?
egy screenshotot esetleg a pstrip vonatkozo beállitásairol ?
a z1 beállitásait is beirod esetleg? kiváncsi lennék ugyan az e, ami nekem.
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Jó hírem van: sikerült kiiktatni a "tearing" nevű idegesítő jelenséget!!!!
Egyikőtök tanácsát megfogadva Powerstrip nevű programmal átállítottam a felbontást 960x540-re (60Hz-en). Ezután a projektor setup-jában kellett kicsit állítgatni, hogy a kép kitöltse a teljes képméretet.
Ezután WinDVD-vel meghajtva TÖKÉLETES lett a kép!!! Nincs szellemkép, se remegés, se mászkáló szellemcsíkok vagy vízszintes törés.....
:kiraly:
Úgyhogy mostmár tutira eladhatom a Panasonic S35-ömet...... 20-ért viszi valaki?
Projektor: SANYO PLV-Z1, DVD player: Panasonic S35 (eladó!), hangfalak: B-Tech 5.1 számítógépes cucc (csak sztereóban tudom használni). /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Htpc (Home Theatre PC)
Kinéztem egy ATI Radeon 9550 (GeCube) típusú videókártyát. Vajon ez jó lesz??
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi szépen!!!
A nótbukban nem hiszem hogy kártyát cserélek, de az asztaliban asszem beújítok egy ATI Radeon-t. Régebben is volt már, azt szerettem, a TV-kimenete csúcs volt!
Mindenesetre kitartó leszek... egyszer csak összejön a törésmentes kép!!! Van vagy 600 filmem DivX-ben, néhányat jó lenne megnézni...
Htpc (Home Theatre PC)
én anno a matroxommal szivtam... a g400al, na ott volt ilyen gond is.. meg még ezer féle
benke: nem is nagyon van több ötletem.. esetleg probálj más lejátszokat, pl. mediaplayerclassic, más kodeket (origi xvid/divx/másik ffdshow) ...
kodekpakk NEM ajánlott!
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Nehogy már ennyi legyen ez a híres HTPC..........
Rogos ut ez a HTPC dolog. Ezert nem ajanlom en is csak olyanoknak akik kello kitartassal rendelkeznek. A vegeredmeny kivalo lehet de eleg osok mindennek passzolni kell. Termeszetesen nem normalis dolog a tearing, valahogy meg kell hogy szuntesd.
En ATI-t hasznalok jo ideje, de korabban volt HTPC-nek egy geforce 4200-as. Ezekkel csak VMR-ben volt tearing, Overlayben tokeletesek voltak.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Htpc (Home Theatre PC)
amuyg ez a tearing nekem olyankor is elojott, ha nem volt eleg ero a gepben, az adott videohoz. regebben ...
Notebook-om: P4 2400 MHz, 512 RAM, GeForce 400 GO 32MB video, 15" TFT, Toshiba DVD-RW. Remélem ez nem gyenge...
Htpc (Home Theatre PC)
még a d3d részen is lehet vsync-et állitani, de nemtom az befolyásolja e majd az eredményt... esetleg probáld ki a vmr7/9et
amugy, milyen felbontással/frissitéssel hajtod a projit? en 60hz en hajtottam enyemet... amuyg ez a tearing nekem olyankor is elojott, ha nem volt eleg ero a gepben, az adott videohoz. regebben ...
Powerstrippel ajánlanám a 960x540et Nemtom geforcen lehet e, nekem ATIval ment!
A D3D részen ki tudnám kapcsolni a V-Sync-et, alapból ugyanis be van kapcsolva. OpenGL-nél hiába kapcsoltam be, semmi változás.
VMR7/9-nél mindig előjön a "tearing", mindenki azt javasolja, hogy használjak sima Overlay-t.... De nekem ott is előjön...
800x600@60Hz-en hajtottam a projektort. Majd kipróbálom az általad javasolt felbontást!
Htpc (Home Theatre PC)
Benke!
Azért nézegesd át szerintem ezt a topicot is!
Van egy kis földhurok szaga a dolognak...
A notebook akksiról megy, nincs rákötve a táp... Más kábel nem megy se ki, se be... Szóval földhurok kilőve.
Htpc (Home Theatre PC)
Csak lehet valahogy "tearing" nélkül is DVD-t nézni számítógépről, VGA kábelen át... Különben semmi értelme sincs az egész HTPC dolognak.
Én már kezdek belehülyülni ebbe az egészbe... Próbálgatok mindenfélét, de az a rohadék csík még mindig megjelenik, és ereszkedik lefele a képen. Nem állandóan, de percenként legalább 2x.
Ha pedig S-Video kábellel megyek a projektorra, akkor átlósan szellem-csíkok mozognak végig a képen. Szóval az is szar.
még a d3d részen is lehet vsync-et állitani, de nemtom az befolyásolja e majd az eredményt... esetleg probáld ki a vmr7/9et
amugy, milyen felbontással/frissitéssel hajtod a projit? en 60hz en hajtottam enyemet... amuyg ez a tearing nekem olyankor is elojott, ha nem volt eleg ero a gepben, az adott videohoz. regebben ...
Powerstrippel ajánlanám a 960x540et Nemtom geforcen lehet e, nekem ATIval ment!
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Csak lehet valahogy "tearing" nélkül is DVD-t nézni számítógépről, VGA kábelen át... Különben semmi értelme sincs az egész HTPC dolognak.
Én már kezdek belehülyülni ebbe az egészbe... Próbálgatok mindenfélét, de az a rohadék csík még mindig megjelenik, és ereszkedik lefele a képen. Nem állandóan, de percenként legalább 2x.
Ha pedig S-Video kábellel megyek a projektorra, akkor átlósan szellem-csíkok mozognak végig a képen. Szóval az is szar.
Benke!
Azért nézegesd át szerintem ezt a topicot is!
Van egy kis földhurok szaga a dolognak...
Projektor: Optoma UHL55; Receiver: Yamaha RX-V396RDS; Front: Yamaha NS-45e; Center&Rear: Yamaha NS-P60; Sub: Yamaha YST-SW300
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
A Vsyncet ha bekapcsolod akkor megszunhet.Ezt a VGA kartya drivereben lehet, vagy kulso programmal. Pl powerstrip.
Próbáltam... a V-Sync-et csak valami OpenGL beállításoknál lehetne bekapcsolni, de ott alapból már be van kapcsolva. Egyéb helyen is lehet még állítani?
Htpc (Home Theatre PC)
A Vsyncet ha bekapcsolod akkor megszunhet.
Ezt a VGA kartya drivereben lehet, vagy kulso programmal. Pl powerstrip.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Htpc (Home Theatre PC)
Ezt találtam az interneten. Sajnos megoldást nem kínáltak...
When playing high image contrast, fast-action DVD movies, a very thin horizontal break can occur in the image. [...] The break can also appear to travel vertically over time because of timing differences between video frame rates and projector refresh cycles. The artifact only occurs when playing movies from a Computer DVD player through the VGA port.
Ezek szerint valami időzítésbeli különbség a törés oka... Egy fórumon valaki írta, hogy a "Vertical sync = On" beállítással kiküszöbölte a hibát. Ezt még nem próbáltam ki...
Htpc (Home Theatre PC)
Nem VMR9 vagy 7, hanem sima Overlay van beállítva. Egyébként mindhárom esetben jön a csík...
Bár a gép amiről használom, nem igazán HTPC: egy jó kis notebook...
Videókártya: GeForce 420 GO 32MB
Proci: Intel P4 2400 MHz
512 RAM, DVD-RW, stb.
Majd kipróbálom az asztali gépről is (GeForce FX 5200, 128 MB).
Egyébként a videókártyán miket tudok beállítani annak érdekében, hogy ez a fentről lefelé haladó képtörés megszűnjön????
Htpc (Home Theatre PC)
Na, akkor ide is beírom a kérdést:
Hogyan tudom megszüntetni azt a zavaró "effektet", hogy ha számítógépről hajtom a projektort, néha elindul egy vízszintes csík fentről lefelé, ami megtöri a képet...
VGA kábellel csatlakozok a gépről a projektorra. A kép egyébként gyönyörű, sokkal szebb mint Composite videó kábellel...
Udv a HTPC-k problemas vilagaban
A csik amit latsz, az a tearing nevu jelenseg. A kep valtas nem a kep feluleten kivul tortenik, ezert latni egy torest a kepen. A megoldas sokfele lehet, attol fuggoen hogy milyen VGA kartyat milyen beallitasokkal hasznalsz stb....
Szerintem nalad az lehet hogy VMR7 vagy VMR9-ben megy a lejatszas Rakd at a megjelenitest video overlay-be. Zplayerben ezeket lehet allitgatni....
A Composite kabelhez kepest persze hogy 1000x szebb a kep. Foleg az s35 nem egy vilagbajnok kepu player. TV-re jo de projektorhoz keves.
Htpc (Home Theatre PC)
DVD feliratot tologatni hmmm..... nekem meg semmilyen szoftverrel nem sikerult.
Pedig jo sokat kutattam utana
Htpc (Home Theatre PC)
system
Htpc (Home Theatre PC)
Sőt, tudok butábbat is kérdezni:
Hol találok valami definíciót ezekről a fogalmakról?
- interlaced / deinterlaced
- PAL progresszív, komponens, stb.
Most éppen a ZoomPlayer v4.03 Pro-val szenvedek... Rengeteg beállítás, fogalmam sincs mit kéne belőni rajta. Végülis ezzel lehet a DVD feliratot fel-le tologatni, vagy nem??? Hogyan érhetek el vele gyönyörű, törésmentes képet?
Most telepítem az FFDShow-t (ace mega codec pack-ban van), de azt se tudom, hogy hol és hogyan kéne beállítani...
Htpc (Home Theatre PC)
Na, akkor ide is beírom a kérdést:
Hogyan tudom megszüntetni azt a zavaró "effektet", hogy ha számítógépről hajtom a projektort, néha elindul egy vízszintes csík fentről lefelé, ami megtöri a képet...
VGA kábellel csatlakozok a gépről a projektorra. A kép egyébként gyönyörű, sokkal szebb mint Composite videó kábellel...
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Egy kis technikai segitseget szeretnek kerni a guruktol
Remelem sikerul erthetoen fogalmaznom... (es nem sok hulyeseget irok)
Most szeretnek egy TX-36PL35P tipusu tv-t venni. A termek specifikaciojaban
szerepel a komponens bemenet (PAL progressziv jelet kepes fogadni).
A tv szamitogephez lenne kotve filmnezes celjabol
A videokartya egy matrox g550 lenne. (Dualhead-es).
A kerdeseim:
a neten talatam egy ilyen kabelt -> itt
Hol tudnek ilyen kabelt venni mo.-n? Egyaltalan megfelelo a kabel?
A Pc alapbol Pal progressziv jelet ad ki, vagy kell valami progi (PowerStrip) hozza?
Egyaltalan lehetseges az osszekotes a komponens bementeten keresztul?
Segitseget elore is koszonom.
Udv.
a jel progressziv, de powerstrip kell, hogy 50hz legyen ...
a TVd leirasat nezd meg, hogy (ahogyan a kabelinfonal is irjak) a szinkront a zoldon tudja e fogadni - gondolom igen :vazeg:
a kerdes, matroxon be lehet e allitani, amit a TV elvar. ATIn ugytudom igen.
Jó volt itt.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Egy kis technikai segitseget szeretnek kerni a guruktol
Remelem sikerul erthetoen fogalmaznom... (es nem sok hulyeseget irok)
Most szeretnek egy TX-36PL35P tipusu tv-t venni. A termek specifikaciojaban
szerepel a komponens bemenet (PAL progressziv jelet kepes fogadni).
A tv szamitogephez lenne kotve filmnezes celjabol
A videokartya egy matrox g550 lenne. (Dualhead-es).
A kerdeseim:
a neten talatam egy ilyen kabelt -> itt
Hol tudnek ilyen kabelt venni mo.-n? Egyaltalan megfelelo a kabel?
A Pc alapbol Pal progressziv jelet ad ki, vagy kell valami progi (PowerStrip) hozza?
Egyaltalan lehetseges az osszekotes a komponens bementeten keresztul?
Segitseget elore is koszonom.
Udv.