Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 189

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: cisco »

távirányitás egyszerü, egy soros/usb-s infra vevő 2-2500ft, bármit megtanul + szoftverével és girderrel bármit irányit. 
_legolcsobb_ megoldás:
- egyszerü, kicsi, microATX formátumu ház
- mATX alaplap
- AMD processzor (2500+ és felette)
- halk CPU hutő, nem ritka a 19dB-es, ezt zárt ház esetén már NEM hallani.
- márkás táp, 1 db szabályozhato 12cm ventilátorral (persze, ekkor lemondunk az extra alacsony házrol...)
- passziv hutésű VGA
- halk DVD olvasó
- samsung wiyno, szvsz a leghalkabb a maxtor, seagate, wd-k mellett ...

- kicsit extrább, ha low profile VGA kártyát veszünk, megfelelő házzal, ekkor kb. egy VHS magno magasságban végződik a cucc

- zajszint méég tovább (de hova?? ) csökkenthető, ha a hifi mellé, a vitrinbe tesszük

Sztem százas alatt könnyedén megoldható, nézési poziciobol nem lehet meghallani! SZVSZ felesleges punditra, laptopra költeni, nem érik meg az extra árat

A legnehezebb itthon amugy a szép mATX ház megtalálása

Én irányító helyett arra gondoltam (amikor meg akartam a felállás géphez rohanás dolgot), hogy veszek egy infrás vagy vmi vezeték nélüli bill-t + egeret, az egér amúgy nem is fontos de a bill-t simán leteszed magad mellé valahova és pár hotkey megtanulásával simán használható mint távirányító.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

távirányitás egyszerü, egy soros/usb-s infra vevő 2-2500ft, bármit megtanul + szoftverével és girderrel bármit irányit.

_legolcsobb_ megoldás:
- egyszerü, kicsi, microATX formátumu ház
- mATX alaplap
- AMD processzor (2500+ és felette)
- halk CPU hutő, nem ritka a 19dB-es, ezt zárt ház esetén már NEM hallani.
- márkás táp, 1 db szabályozhato 12cm ventilátorral (persze, ekkor lemondunk az extra alacsony házrol...)
- passziv hutésű VGA
- halk DVD olvasó
- samsung wiyno, szvsz a leghalkabb a maxtor, seagate, wd-k mellett ...

- kicsit extrább, ha low profile VGA kártyát veszünk, megfelelő házzal, ekkor kb. egy VHS magno magasságban végződik a cucc

- zajszint méég tovább (de hova?? ) csökkenthető, ha a hifi mellé, a vitrinbe tesszük

Sztem százas alatt könnyedén megoldható, nézési poziciobol nem lehet meghallani! SZVSZ felesleges punditra, laptopra költeni, nem érik meg az extra árat

A legnehezebb itthon amugy a szép mATX ház megtalálása

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: >k< »

A compaq tényleg jól néz ki, csak scalert, és egyéb filtereket a cer nem bírja.
Én ASUS Pundit-R -en gondolkodom, northwood P4-el, hdd helyett pendrive-al, valami halk dvd-romal. Előnye, hogy van rajta dvi kimenet, (többi minipc-n és low profile mon vez-en nem jellemző) Viszonylag jól néz ki, kicsi, kérdés hogy a hűtése mennyire zajos + a távirányítást hogy lehet megoldani.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

Enrico,

Egy átlagos Laptop azonnal megoldja a hang problémáidat. Annál halkabb pc nincs. Plusz kicsi, igényes valami. Van némelyiknek digi hang kimenete is, meg minden ami dvd hez kell. Csak tapasztalataim szerint a dvd meghajtók nagyon ócskák a laptopokban (de hátha nem mindben). Lassúak, megbízhatatlanok, nem tűnnek hosszú életűnek.

Ha a laptop drága, akkor lehet kísérletezni valami kisebb pc-vel, vízhűtéssel, vadászni a halkabb tépegyseget meg procihűtőt, gyakorlatilag hwsw.hu meg hasonló helyeken ezer topic van a "silent pc" témában.

Esetleg szóbajöhet valami márkásabb pc, amiben profi halk hűtés van. Van például itt mellettem egy Dell Optiplex GX 270 tipusú asztali gép, vadi új, ennek például olyan halk mindene hogy gyakorlatilag nincs hangja! Elég spéci kis hűtése van belül úgy néztem, csak 1 a baj, hogy újonnan egy ilyen gép is egy laptop ára.
De egy haveromnál láttam egy Compaq kis minitorony gépet, tán valami Deskpro széria, 1ghz celeronnal, bagóért szerezte, nagyon pici (tényleg), és annak se volt semmi hangja. Tehát érdemes megnézni ezeket a márkás gépeket is.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Végigolvastam ezt a topicot, de egy valamiről senki nem szólt, ami nekem az egyik legnagyobb szívfájdalmam a PC-s lejátszással kapcsolatban: a zajszint.

Az csak egy dolog, hogy a tápegység ventillátora zajos, de ott van még a processzor és a videokártya zaja is ráadásul a vinyó sem egy halk jószág.
A végeredmény csak akkor elfogadható, ha olyan hangerővel megy a dolog, hogy a szomszédban a macska kiugrik az ablakon.

Tehát a kérdés: Ti hogyan oldjátok meg a zajcsökkentést ? Milyen PC az, aminek már elviselhető a zajszintje?

Aztán a másik dolog, talán ezzel kellett volna kezdenem, mert ez az ami miatt végülis itt kötöttem ki. Akarok venni/építeni egy univerzális lejátszót, amit ráadásul hálózatba is köthetek, vinyóval rendelkezik és DVD, DivX meg minden geyéb ismert formátumot lejátszik. Olcsósága alapján először az XBox-ban gonodlkoztam, de jobban körüljárva a témát arra a megállapításra jutottam, hogy nem játszik le minden írt DVD-t és CD-t. A többi 4 megoldás sem tökéletes a dvdrhelp.com szerint.
Ezért töröm a fejem egy univerzális PC építésén, de a kényelmes és könnyű kezelhetőség (feleség, gyerek számára is) nem teljesül erre a megoldásra. Létezik egyáltalán ilyen?

Benke
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Benke »

benke? nemvagy?
bocs, csak dolgozok ezerrel.........

Sanyo beállítások:

fine sync: 20
total dots: 1232
horizontal: 200
vertical: 16

Egyébként érdekes módon minden alkalomal más értékek a jók!!!!!

A powerstrip-ben már nem tudom mit állítottam be, majd szedek egy screenshot-ot!!!
Projektor: SANYO PLV-Z1, DVD player: Panasonic S35 (eladó!), hangfalak: B-Tech 5.1 számítógépes cucc (csak sztereóban tudom használni). /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

benke? nemvagy?

Jó volt itt.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Az ATI-hoz egy kérdés... játszol e? Biztos nem? Ekkor egy 9200SE is elég lehet, azon is van vga+svideo+dvi kimenet, és még a 9550nél is olcsobb. Igaz, 64 bites a memoriainterfész rajta, de az csak játéknál öl . De ha minden áron direcxt9 kártyát akarsz, akkor egy 9550 a te kártyád, akár 64bitesben is.(brutto 16-18e a reális ára ekkor!)

A 960x540-hez eltárolt beállitásokat a Z1eseden te elő tudod hivni ? Mert én nem ... alapbol nekem sem tölti ki a képet a 960x540, igy a projektoron állitgatni kell, amit eltárolok. Ám azt vissza nem tudom tölteni

Pontosan milyen beállitásokkal hajtod a Z1et a powerstripben ?

egy screenshotot esetleg a pstrip vonatkozo beállitásairol ?

a z1 beállitásait is beirod esetleg? kiváncsi lennék ugyan az e, ami nekem.

Jó volt itt.

Benke

Htpc (Home Theatre PC)

Jó hírem van: sikerült kiiktatni a "tearing" nevű idegesítő jelenséget!!!!

Egyikőtök tanácsát megfogadva Powerstrip nevű programmal átállítottam a felbontást 960x540-re (60Hz-en). Ezután a projektor setup-jában kellett kicsit állítgatni, hogy a kép kitöltse a teljes képméretet.

Ezután WinDVD-vel meghajtva TÖKÉLETES lett a kép!!! Nincs szellemkép, se remegés, se mászkáló szellemcsíkok vagy vízszintes törés.....

:kiraly:

Úgyhogy mostmár tutira eladhatom a Panasonic S35-ömet...... 20-ért viszi valaki?
Projektor: SANYO PLV-Z1, DVD player: Panasonic S35 (eladó!), hangfalak: B-Tech 5.1 számítógépes cucc (csak sztereóban tudom használni). /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Benke

Htpc (Home Theatre PC)

Kinéztem egy ATI Radeon 9550 (GeCube) típusú videókártyát. Vajon ez jó lesz??

Benke

Htpc (Home Theatre PC)

Köszi szépen!!!

A nótbukban nem hiszem hogy kártyát cserélek, de az asztaliban asszem beújítok egy ATI Radeon-t. Régebben is volt már, azt szerettem, a TV-kimenete csúcs volt!

Mindenesetre kitartó leszek... egyszer csak összejön a törésmentes kép!!! Van vagy 600 filmem DivX-ben, néhányat jó lenne megnézni...

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

én anno a matroxommal szivtam... a g400al, na ott volt ilyen gond is.. meg még ezer féle

benke: nem is nagyon van több ötletem.. esetleg probálj más lejátszokat, pl. mediaplayerclassic, más kodeket (origi xvid/divx/másik ffdshow) ...

kodekpakk NEM ajánlott!

Jó volt itt.

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: balagee »

Nehogy már ennyi legyen ez a híres HTPC..........
Rogos ut ez a HTPC dolog. Ezert nem ajanlom en is csak olyanoknak akik kello kitartassal rendelkeznek. A vegeredmeny kivalo lehet de eleg osok mindennek passzolni kell. Termeszetesen nem normalis dolog a tearing, valahogy meg kell hogy szuntesd.

En ATI-t hasznalok jo ideje, de korabban volt HTPC-nek egy geforce 4200-as. Ezekkel csak VMR-ben volt tearing, Overlayben tokeletesek voltak.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

Benke

Htpc (Home Theatre PC)

amuyg ez a tearing nekem olyankor is elojott, ha nem volt eleg ero a gepben, az adott videohoz. regebben ...
Notebook-om: P4 2400 MHz, 512 RAM, GeForce 400 GO 32MB video, 15" TFT, Toshiba DVD-RW. Remélem ez nem gyenge...

Benke

Htpc (Home Theatre PC)

még a d3d részen is lehet vsync-et állitani, de nemtom az befolyásolja e majd az eredményt... esetleg probáld ki a vmr7/9et  
amugy, milyen felbontással/frissitéssel hajtod a projit? en 60hz en hajtottam enyemet... amuyg ez a tearing nekem olyankor is elojott, ha nem volt eleg ero a gepben, az adott videohoz. regebben ...

Powerstrippel ajánlanám a 960x540et Nemtom geforcen lehet e, nekem ATIval ment!

A D3D részen ki tudnám kapcsolni a V-Sync-et, alapból ugyanis be van kapcsolva. OpenGL-nél hiába kapcsoltam be, semmi változás.

VMR7/9-nél mindig előjön a "tearing", mindenki azt javasolja, hogy használjak sima Overlay-t.... De nekem ott is előjön...

800x600@60Hz-en hajtottam a projektort. Majd kipróbálom az általad javasolt felbontást!

Benke

Htpc (Home Theatre PC)

Benke! 
Azért nézegesd át szerintem ezt a topicot is!
Van egy kis földhurok szaga a dolognak...

A notebook akksiról megy, nincs rákötve a táp... Más kábel nem megy se ki, se be... Szóval földhurok kilőve.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Csak lehet valahogy "tearing" nélkül is DVD-t nézni számítógépről, VGA kábelen át... Különben semmi értelme sincs az egész HTPC dolognak. 
Én már kezdek belehülyülni ebbe az egészbe... Próbálgatok mindenfélét, de az a rohadék csík még mindig megjelenik, és ereszkedik lefele a képen. Nem állandóan, de percenként legalább 2x.

Ha pedig S-Video kábellel megyek a projektorra, akkor átlósan szellem-csíkok mozognak végig a képen. Szóval az is szar.

még a d3d részen is lehet vsync-et állitani, de nemtom az befolyásolja e majd az eredményt... esetleg probáld ki a vmr7/9et

amugy, milyen felbontással/frissitéssel hajtod a projit? en 60hz en hajtottam enyemet... amuyg ez a tearing nekem olyankor is elojott, ha nem volt eleg ero a gepben, az adott videohoz. regebben ...

Powerstrippel ajánlanám a 960x540et Nemtom geforcen lehet e, nekem ATIval ment!

Jó volt itt.

bili

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: bili »

Csak lehet valahogy "tearing" nélkül is DVD-t nézni számítógépről, VGA kábelen át... Különben semmi értelme sincs az egész HTPC dolognak. 
Én már kezdek belehülyülni ebbe az egészbe... Próbálgatok mindenfélét, de az a rohadék csík még mindig megjelenik, és ereszkedik lefele a képen. Nem állandóan, de percenként legalább 2x.

Ha pedig S-Video kábellel megyek a projektorra, akkor átlósan szellem-csíkok mozognak végig a képen. Szóval az is szar.

Benke!

Azért nézegesd át szerintem ezt a topicot is!
Van egy kis földhurok szaga a dolognak...
Projektor: Optoma UHL55; Receiver: Yamaha RX-V396RDS; Front: Yamaha NS-45e; Center&Rear: Yamaha NS-P60; Sub: Yamaha YST-SW300

Benke

Htpc (Home Theatre PC)

Benke

Htpc (Home Theatre PC)

A Vsyncet ha bekapcsolod akkor megszunhet.Ezt a VGA kartya drivereben lehet, vagy kulso programmal. Pl powerstrip.

Próbáltam... a V-Sync-et csak valami OpenGL beállításoknál lehetne bekapcsolni, de ott alapból már be van kapcsolva. Egyéb helyen is lehet még állítani?

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

A Vsyncet ha bekapcsolod akkor megszunhet.
Ezt a VGA kartya drivereben lehet, vagy kulso programmal. Pl powerstrip.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

Benke

Htpc (Home Theatre PC)

Ezt találtam az interneten. Sajnos megoldást nem kínáltak...

When playing high image contrast, fast-action DVD movies, a very thin horizontal break can occur in the image. [...] The break can also appear to travel vertically over time because of timing differences between video frame rates and projector refresh cycles. The artifact only occurs when playing movies from a Computer DVD player through the VGA port.

Ezek szerint valami időzítésbeli különbség a törés oka... Egy fórumon valaki írta, hogy a "Vertical sync = On" beállítással kiküszöbölte a hibát. Ezt még nem próbáltam ki...

Benke

Htpc (Home Theatre PC)

Nem VMR9 vagy 7, hanem sima Overlay van beállítva. Egyébként mindhárom esetben jön a csík...

Bár a gép amiről használom, nem igazán HTPC: egy jó kis notebook...

Videókártya: GeForce 420 GO 32MB
Proci: Intel P4 2400 MHz
512 RAM, DVD-RW, stb.

Majd kipróbálom az asztali gépről is (GeForce FX 5200, 128 MB).

Egyébként a videókártyán miket tudok beállítani annak érdekében, hogy ez a fentről lefelé haladó képtörés megszűnjön????

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Na, akkor ide is beírom a kérdést: 

Hogyan tudom megszüntetni azt a zavaró "effektet", hogy ha számítógépről hajtom a projektort, néha elindul egy vízszintes csík fentről lefelé, ami megtöri a képet...

VGA kábellel csatlakozok a gépről a projektorra. A kép egyébként gyönyörű, sokkal szebb mint Composite videó kábellel...

Udv a HTPC-k problemas vilagaban

A csik amit latsz, az a tearing nevu jelenseg. A kep valtas nem a kep feluleten kivul tortenik, ezert latni egy torest a kepen. A megoldas sokfele lehet, attol fuggoen hogy milyen VGA kartyat milyen beallitasokkal hasznalsz stb....

Szerintem nalad az lehet hogy VMR7 vagy VMR9-ben megy a lejatszas Rakd at a megjelenitest video overlay-be. Zplayerben ezeket lehet allitgatni....

A Composite kabelhez kepest persze hogy 1000x szebb a kep. Foleg az s35 nem egy vilagbajnok kepu player. TV-re jo de projektorhoz keves.

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

DVD feliratot tologatni hmmm..... nekem meg semmilyen szoftverrel nem sikerult.
Pedig jo sokat kutattam utana

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”