Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mechanikus órák

Vendég

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Vendég »

......Ezeket a forgó kockákat a Régat modellbe is belerakták de itt más funkciót lát el.

Itt legalább van értelme a digitális számlálásnak, illetve, visszaszámlálásnak, és érdekességet jelent ez az átforduló forma.
Az előzőeknél pedig az átforduló kockák, pengék leginkább a "vakulj, paraszt" tipikus esete, lévén, hogy -óraipari szempontból- a legkevésbé sem számít technikai bravúrnak egy ilyen megoldás, ami a mellett, hogy értelmetlen, még a leolvasást is nehezíti.

.

alfaati

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Koszonom a Wikipédiát én is megtaláltam! Nekem sajnos a digitális szó hallatán nem ez a definíció ugrik be, és nekem mint az órakhoz nem értoknek felrevezetheto lehet.

Egyébként a forduló kis kockák tényleg az idot mutatják! Én régebben láttam ezt az órát és már nem emlékeztem pontosan mit mutat a forgó szerkezet. Csak gyorsan rákerestem újból, hogy berakjam ide mivel részben kapcsolódik - illetve mostmár mint kiderult nem csak részben - a pár poszttal lejebbi Harry Winstonhoz. Naptárra emlékeztem de valójában óra napszaknak megfeleloen. Koszonom a javítást. Mindíg tanul az ember.

Ezeket a forgó kockákat a Régat modellbe is belerakták de itt más funkciót lát el.

http://www.youtube.com/watch?v=oRft9f2Pmqw

Vendég

Mechanikus Órák

Digitális?

Bizony.
"Digitális: valamely változó jelenségnek, vagy fizikai mennyiségnek diszkrét (nem folytonos), megszámlálhatóan felaprózott, s így számokkal meghatározható, felírható értékeinek halmaza. ...... A szó a latin digit, digitus szavakból ered. A szavak jelentés ujj (számolás az ujjakkal), mert akkoriban az ujjakat lehetett használni diszkrét (nem folytonos) számolás céljára."

Jelen esetben: Az átforduló részek csak az egész órákat jelzik, azaz, csak azt lehet róla leolvasni, hogy kilenc óra, vagy hogy 21 óra, de maga az átforduló rész nem mutatja, hogy kilenc óra elmúlt, azt meg végképp nem, hogy mennyivel. Ellentétben az analóg megoldásoknál, amiknél a mutató, számtárcsa, stb folyamatosan mozog, ezért pl. ha a kismutatóra nézünk, hogy-maradjunk a legegyszerűbb megoldásnál, akkor láthatjuk pl. azt is, amikor a kismutató a kilences és a tízes között félúton van, azaz mutatja, hogy fél tíz van.

De mondok egy még érdekesebbet, az analóg kijelzésű, léptetőmotoros quartz óráknál pl. a másodperc számlálásának kijelzése általában digitális módon működik, mivel a másodpercmutató másodpercenként ugrik egyet, azaz, az egységnek tekintett másodpercet diszkrét módon (nem folytonosan) számlálja. (Ellentétben a perc mutatóval, illetve, a kis mutatóval, amik a saját, hozzájuk tartozó időegységet analóg módon számlálják.)

.

alfaati

Mechanikus Órák

digitális megoldással 

.

Digitális?

Vendég

Mechanikus Órák

A Louis Vuitton-nak van még egy érdekes forgó naptára az egyik Tambour modellben ....

A naptár is forog, lévén, hogy az abszolút hagyományos naptártárcsás megoldást alkalmazták (ami jelenleg éppen nyolcadikát mutat), de az átfordulásokat nem a naptár rész produkálja. Az átforduló részeken az órákat lehet leolvasni digitális megoldással, és 24 órás beosztással, még a perceket és a második időzóna idejét hagyományos analóg módon mutatja egy-egy mutató segítségével.

.

alfaati

Mechanikus Órák

A Louis Vuitton-nak van még egy érdekes forgó naptára az egyik Tambour modellben

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Hiper jó!

Harry Winston Opus 12 Emmanuel Bouchet-tol

Amikor a nagy és kis mutatót pengék váltjak fel melyek mozognak, helyet cserélnek!

A videó is igen látványos, hát még az óra

Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

alfaati

Mechanikus Órák

Harry Winston Opus 12 Emmanuel Bouchet-tol

Amikor a nagy és kis mutatót pengék váltjak fel melyek mozognak, helyet cserélnek!

A videó is igen látványos, hát még az óra

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 67hCdF0_z4

Vendég

Mechanikus Órák

Vitorlázáskor én egy 15 éves Festinát használok a festés lekopott a lünettáról, de semmi baja, a szerkezet kvarc. A DS-1 Aut. nem biztos, hogy szeretné a körülményeket. Egy Jünghans vagy Nomos van még a tervben.
A gyártók zöme tokozó kb. 500 eFt-ig vagy még tovább is....

Sajnos azok, maximum némileg módosított verket használnak. De Ha már legalább egy Valjoux van benne akkor nagy dúzzogva jó lesz:DD
Ez a tokozó-saját verk dolog is maximum a műértő közönség egy -igen kis- részének számít persze. Minőségben nem mérvadó annyira.
Persze az is érdekes hogy simán belepaszírozzák 150-200 ezres órákba az eldobható G10-es belsőket.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Vitorlázáskor én egy 15 éves Festinát használok a festés lekopott a lünettáról, de semmi baja, a szerkezet kvarc. A DS-1 Aut. nem biztos, hogy szeretné a körülményeket. Egy Jünghans vagy Nomos van még a tervben.
A gyártók zöme tokozó kb. 500 eFt-ig vagy még tovább is....

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

"ehhez" egy "h" lemaradt

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Egyetlen csalódásom a 500.000 Ft.- alatti óráknál, hogy a lünetta és hátlap gravírozásaiból a festés könnyen kikopik (1-2 év) víz illetve izzadság hatására és természetesen a tok is bírhatná kicsit jobban a karcosodást, de az még elfogadható az árnak egész megfelelő, csak kicsit vicces volt a Casio-m amit vitorlázni használok meg 5 éves és jobb állapotban van a felfestés mint a Tissot hátlapján. Érdekelne akinek van tapsztalata 1-2 milliós órákkal, melyek használatra terveződtek (búváróra, repülős stb.) hogyan viszonyulnak ehez?

A zafír üveg meg pont az ellentettje, eddig számomra jól vizsgázott sehol egy karc, pedig voltak kérdéses esetek és a jelek szerint a mechanika sem sérült az ütések hatására, így azért nem vagyok elkeseredve és persze minden előnyével és hátrányával szeretem.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Bár a milliós értékűeknél pl. hamarabb kapok 1-2millio forint között Tissot Gold-ot mint Certina-t, mert itt megint hozzá kellene dobnom 500k-t minimum. Na de mind1, úgyis azt veszem majd amire lesz pénzem és tetszik és beleszeretek

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Egy tokozó brand a két cég, megsúgom neked. Kb. mint a Saturn és az MM, annyi a közös bennük. Tehát minden. Az hogy itthon nem kapni Tissot-ból milliós órát, az nem jelenti azt hogy nincs ám. Ki van ám ez találva.

Persze meg a szerkezet is ua. ezért sem értem miért kéne többet fizetnem egy Certina-ért ha az adott típus tudását hozza egy Tissot és olcsóbb is.
Jó mindkét cégnek vannak drága órái, de az általános csoportmodellekről beszéltem, nyilván nem a legfelső árkategóriákról.

Vendég

Mechanikus Órák

Köszönöm.
Hát itthon is pl. a Certina nagyobb tiszteletnek örvend, ezt tükrözik az árkülönbségek is a két márka között néhány hasonló modellnél általában a Tissot olcsóbb, pedig a minőség ezt nem indokolja szerintem. Az viszont igaz, hogy a Certina többet van jelen a médiában és nagyon ismert sportágakban képviselteti magát, teszi ezt nyilván a Tissot is, de mégis ha végigpörgetem melyikkel hol találkoztam, a Certina ugrik be több alkalommal.

Egy tokozó brand a két cég, megsúgom neked. Kb. mint a Saturn és az MM, annyi a közös bennük. Tehát minden. Az hogy itthon nem kapni Tissot-ból milliós órát, az nem jelenti azt hogy nincs ám. Ki van ám ez találva.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Akkor a kép a Citizenhez nem áll össze, úgyhogy belinkelem inkább:
http://www.google.hu/imgres?q=Citizen+0 ... ,s:0,i:105

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

No a képet nem sikerült beraknom, még próbálkozom vele.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Ma barátnőm egy Citizen órával állított haza a turkálóból
A baj csak az, hogy a konkrét órát nem találom a neten a típusszám alapján csak fekete számlappal. Tehát a képen látható óra van a kezemben annyi különbséggel, hogy nem fekete, hanem fehér a számlap és a mp mutatók nem sárgák.
Szeretnék infót róla, hogy mikor volt forgalomban illetve most mennyit érnek ezek kb. az óra állapota egy átlagosan használt 4-5 éves ketyegőével megegyező.
Típusszám a képhez:0510-H22951K (az enyémen nem ez van nyílván, azon két ehhez hasonló számsort találtam: 0510-891085 , N0510-D05169 , az első esetében az első nyolcas lehet 9-es is akár)

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Igencsak meglepődtem mennyivel lett drágább a Certina DS-1 Aut.-om 1 év alatt

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Szép.
Érdekes, hogy a Tissot-nak mint márkának mennyivel nagyobb a presztízse a skandináv országokban, mint Európa többi részén.

.

Köszönöm.
Hát itthon is pl. a Certina nagyobb tiszteletnek örvend, ezt tükrözik az árkülönbségek is a két márka között néhány hasonló modellnél általában a Tissot olcsóbb, pedig a minőség ezt nem indokolja szerintem. Az viszont igaz, hogy a Certina többet van jelen a médiában és nagyon ismert sportágakban képviselteti magát, teszi ezt nyilván a Tissot is, de mégis ha végigpörgetem melyikkel hol találkoztam, a Certina ugrik be több alkalommal.

Vendég

Mechanikus Órák

......... Én jelenleg egy ilyennel éleg együtt immár 2 éve nagy megelégedéssel.

Szép.
Érdekes, hogy a Tissot-nak mint márkának mennyivel nagyobb a presztízse a skandináv országokban, mint Európa többi részén.

.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

"örülök" "élek" természetesen, nem kicsit gépelek félre

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Hát eddig miért nem vettem észre ezt a király topicot, mert tuti dilis vagyok. Nagyon örükök és üdvözlök minden órakedvelőt, tanúlságos dolgokat olvastam mire ide értem az első oldalhoz bár nem kevés lemaradásom volt, ki is folyt a szemem a gép előtt, de bőven megérte. Én jelenleg egy ilyennel éleg együtt immár 2 éve nagy megelégedéssel.

Vendég

Mechanikus Órák

Tényleg nem egyszerű, de azért segít a Photoshop is eltüntetni a tükröződéseket.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: earforce »

Szép!
Node milyen nehéz lehet órákat (meg üvegeket) így fotózni!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”