Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mechanikus órák

Vendég

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Louis Vuitton-nak van még egy érdekes forgó naptára az egyik Tambour modellben ....

A naptár is forog, lévén, hogy az abszolút hagyományos naptártárcsás megoldást alkalmazták (ami jelenleg éppen nyolcadikát mutat), de az átfordulásokat nem a naptár rész produkálja. Az átforduló részeken az órákat lehet leolvasni digitális megoldással, és 24 órás beosztással, még a perceket és a második időzóna idejét hagyományos analóg módon mutatja egy-egy mutató segítségével.

.

alfaati

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: alfaati »

A Louis Vuitton-nak van még egy érdekes forgó naptára az egyik Tambour modellben

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Hiper jó!

Harry Winston Opus 12 Emmanuel Bouchet-tol

Amikor a nagy és kis mutatót pengék váltjak fel melyek mozognak, helyet cserélnek!

A videó is igen látványos, hát még az óra

Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

alfaati

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Harry Winston Opus 12 Emmanuel Bouchet-tol

Amikor a nagy és kis mutatót pengék váltjak fel melyek mozognak, helyet cserélnek!

A videó is igen látványos, hát még az óra

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 67hCdF0_z4

Vendég

Mechanikus Órák

Vitorlázáskor én egy 15 éves Festinát használok a festés lekopott a lünettáról, de semmi baja, a szerkezet kvarc. A DS-1 Aut. nem biztos, hogy szeretné a körülményeket. Egy Jünghans vagy Nomos van még a tervben.
A gyártók zöme tokozó kb. 500 eFt-ig vagy még tovább is....

Sajnos azok, maximum némileg módosított verket használnak. De Ha már legalább egy Valjoux van benne akkor nagy dúzzogva jó lesz:DD
Ez a tokozó-saját verk dolog is maximum a műértő közönség egy -igen kis- részének számít persze. Minőségben nem mérvadó annyira.
Persze az is érdekes hogy simán belepaszírozzák 150-200 ezres órákba az eldobható G10-es belsőket.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Vitorlázáskor én egy 15 éves Festinát használok a festés lekopott a lünettáról, de semmi baja, a szerkezet kvarc. A DS-1 Aut. nem biztos, hogy szeretné a körülményeket. Egy Jünghans vagy Nomos van még a tervben.
A gyártók zöme tokozó kb. 500 eFt-ig vagy még tovább is....

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

"ehhez" egy "h" lemaradt

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Egyetlen csalódásom a 500.000 Ft.- alatti óráknál, hogy a lünetta és hátlap gravírozásaiból a festés könnyen kikopik (1-2 év) víz illetve izzadság hatására és természetesen a tok is bírhatná kicsit jobban a karcosodást, de az még elfogadható az árnak egész megfelelő, csak kicsit vicces volt a Casio-m amit vitorlázni használok meg 5 éves és jobb állapotban van a felfestés mint a Tissot hátlapján. Érdekelne akinek van tapsztalata 1-2 milliós órákkal, melyek használatra terveződtek (búváróra, repülős stb.) hogyan viszonyulnak ehez?

A zafír üveg meg pont az ellentettje, eddig számomra jól vizsgázott sehol egy karc, pedig voltak kérdéses esetek és a jelek szerint a mechanika sem sérült az ütések hatására, így azért nem vagyok elkeseredve és persze minden előnyével és hátrányával szeretem.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Bár a milliós értékűeknél pl. hamarabb kapok 1-2millio forint között Tissot Gold-ot mint Certina-t, mert itt megint hozzá kellene dobnom 500k-t minimum. Na de mind1, úgyis azt veszem majd amire lesz pénzem és tetszik és beleszeretek

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Egy tokozó brand a két cég, megsúgom neked. Kb. mint a Saturn és az MM, annyi a közös bennük. Tehát minden. Az hogy itthon nem kapni Tissot-ból milliós órát, az nem jelenti azt hogy nincs ám. Ki van ám ez találva.

Persze meg a szerkezet is ua. ezért sem értem miért kéne többet fizetnem egy Certina-ért ha az adott típus tudását hozza egy Tissot és olcsóbb is.
Jó mindkét cégnek vannak drága órái, de az általános csoportmodellekről beszéltem, nyilván nem a legfelső árkategóriákról.

Vendég

Mechanikus Órák

Köszönöm.
Hát itthon is pl. a Certina nagyobb tiszteletnek örvend, ezt tükrözik az árkülönbségek is a két márka között néhány hasonló modellnél általában a Tissot olcsóbb, pedig a minőség ezt nem indokolja szerintem. Az viszont igaz, hogy a Certina többet van jelen a médiában és nagyon ismert sportágakban képviselteti magát, teszi ezt nyilván a Tissot is, de mégis ha végigpörgetem melyikkel hol találkoztam, a Certina ugrik be több alkalommal.

Egy tokozó brand a két cég, megsúgom neked. Kb. mint a Saturn és az MM, annyi a közös bennük. Tehát minden. Az hogy itthon nem kapni Tissot-ból milliós órát, az nem jelenti azt hogy nincs ám. Ki van ám ez találva.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Akkor a kép a Citizenhez nem áll össze, úgyhogy belinkelem inkább:
http://www.google.hu/imgres?q=Citizen+0 ... ,s:0,i:105

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

No a képet nem sikerült beraknom, még próbálkozom vele.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Ma barátnőm egy Citizen órával állított haza a turkálóból
A baj csak az, hogy a konkrét órát nem találom a neten a típusszám alapján csak fekete számlappal. Tehát a képen látható óra van a kezemben annyi különbséggel, hogy nem fekete, hanem fehér a számlap és a mp mutatók nem sárgák.
Szeretnék infót róla, hogy mikor volt forgalomban illetve most mennyit érnek ezek kb. az óra állapota egy átlagosan használt 4-5 éves ketyegőével megegyező.
Típusszám a képhez:0510-H22951K (az enyémen nem ez van nyílván, azon két ehhez hasonló számsort találtam: 0510-891085 , N0510-D05169 , az első esetében az első nyolcas lehet 9-es is akár)

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Igencsak meglepődtem mennyivel lett drágább a Certina DS-1 Aut.-om 1 év alatt

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Szép.
Érdekes, hogy a Tissot-nak mint márkának mennyivel nagyobb a presztízse a skandináv országokban, mint Európa többi részén.

.

Köszönöm.
Hát itthon is pl. a Certina nagyobb tiszteletnek örvend, ezt tükrözik az árkülönbségek is a két márka között néhány hasonló modellnél általában a Tissot olcsóbb, pedig a minőség ezt nem indokolja szerintem. Az viszont igaz, hogy a Certina többet van jelen a médiában és nagyon ismert sportágakban képviselteti magát, teszi ezt nyilván a Tissot is, de mégis ha végigpörgetem melyikkel hol találkoztam, a Certina ugrik be több alkalommal.

Vendég

Mechanikus Órák

......... Én jelenleg egy ilyennel éleg együtt immár 2 éve nagy megelégedéssel.

Szép.
Érdekes, hogy a Tissot-nak mint márkának mennyivel nagyobb a presztízse a skandináv országokban, mint Európa többi részén.

.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

"örülök" "élek" természetesen, nem kicsit gépelek félre

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Hát eddig miért nem vettem észre ezt a király topicot, mert tuti dilis vagyok. Nagyon örükök és üdvözlök minden órakedvelőt, tanúlságos dolgokat olvastam mire ide értem az első oldalhoz bár nem kevés lemaradásom volt, ki is folyt a szemem a gép előtt, de bőven megérte. Én jelenleg egy ilyennel éleg együtt immár 2 éve nagy megelégedéssel.

Vendég

Mechanikus Órák

Tényleg nem egyszerű, de azért segít a Photoshop is eltüntetni a tükröződéseket.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: earforce »

Szép!
Node milyen nehéz lehet órákat (meg üvegeket) így fotózni!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vendég

Mechanikus Órák

.

Vacheron Constantin Malte Tourbillon

Ma már az igényesség csúcsának számít, ami egykor teljesen természetes volt, hogy egy tonneau tokba nem kerek, hanem a tok formájának megfelelő formájú szerkezetet tesznek.

.

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

Szép lett. Hol végezték a plasztikázást?

Köszönöm!

Egy volt iskolatársam, Hantos László. Lelkiismeretesen, szépen dolgozik!

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Igc »

Szép lett. Hol végezték a plasztikázást?
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

Az enyém már restaurálva:

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”