Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Narumon »

" Legfontosabb opció a távirányító "
"A lustaság az ördög vánkosa."
Amúgy nem k&rvára mindegy? valamelyik foci vb előtt lehetett olyan tévét kapni, aminem a távirányitóján volt sörnyitó. Szerintem az is fontos opció lehetne a hifiben, a hangzás másodlagos (legjobb esetben)

No azért nálam nem ennyire egyszerű a kérdés, lévén porckorong sérvem van, és nem mindig tudok az erősítőhöz ugrálni. Főleg, hogy nálunk a zenehallgatás nem feltétlenül szeánsz és fülelés és a különböző zenéknek és forrásoknak bizony megvan az a rossz szokása, hogy totálisan más hangerőn szólnak. Ami az egyik esetben egy kellemes hangerő az a másik esetben éppen túl halk vagy túl hangos, és mivel uram bocsá' még finnyás is vagyok és kapcsolgatni is szoktam így nem jó móka akár pár percenként felállni, odabattyogni, visszaslattyogni. Főleg amikor mondjuk beteg derékkal fekszel.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5300

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sziasztok!

Egy gyors kérdés; melyik régebbi integrált erősítőt ajánlanátok egyszerűbb zene hallgatásra. Régebbi alatt azt értem, hogy 92 utáni. Valamelyik Marantz, Denon? Esetleg más? Ötletek? Legfontosabb opció a távirányító és a viszonylag normális hang, ha van rajta normális phono az csak grátisz.

" Legfontosabb opció a távirányító "
"A lustaság az ördög vánkosa."
Amúgy nem k&rvára mindegy? valamelyik foci vb előtt lehetett olyan tévét kapni, aminem a távirányitóján volt sörnyitó. Szerintem az is fontos opció lehetne a hifiben, a hangzás másodlagos (legjobb esetben)

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 637

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Az ajánlatom a Rotel 930 AX. Phonoja is elég jó és nem csak egyszerűbb zene hallgatásra való. Dinamikus,dús analógos jellegű kellemes hangzású. Távkapcsolóval viszont nem rendelkezik. Az Expresszen hirdetnek egyet 30 eFt-ért.
Üdv,H.L.

CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Sziasztok!

Egy gyors kérdés; melyik régebbi integrált erősítőt ajánlanátok egyszerűbb zene hallgatásra. Régebbi alatt azt értem, hogy 92 utáni. Valamelyik Marantz, Denon? Esetleg más? Ötletek? Legfontosabb opció a távirányító és a viszonylag normális hang, ha van rajta normális phono az csak grátisz.

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 637

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Szia Lowther!
Az erősítőkkel nincs baj.Az egyutas hangszórókra jellemző a középhang kiemelés, ezért célszerű azt visszafogni különböző szűrő taggal. Nálam a Lowther-hez az L1 3.000 mH R1 22 ohm 5 watt, Cz 6.800uF és az Rz1 10 ohm 5 watt értékek váltak be. Az ellenállások értékeinek a változtatásával tudod a mély hang arányait állítani. Továbbá célszerű a dobozokat gumitalpra állítani, valamint a hangszóró mögé is gumit v. gumiszerű anyagot rakni. A dobozban a hangszóró mögötti teret lazán szálas gyapjúval béleld ki,hogy tovább szűrje,vágja az éles közép magasakat.
Küldök kapcsolásokat amivel talán sikerül megzaboláznod a túlzott közép kiemelést.

Üdv,H.L.

CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

Lowther
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Lowther »

Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni mert már teljesen tanácstalan vagyok. Egy Fostex FE 206 ES-R hangszóróval szerelt gyári rajz alapján készített tölcsérhez keresek csöves erősítőt. Eddig próbáltam egy régi cambridge-t (tranyós) de nem volt mélyhang és a közép üvöltött. Próbáltam egy csövest 300B-vel amiben volt visszacsatolás, félvezetős táp volt benne, stb. Ez is ezt csinálta. Javasolták a tölcsérbe egy szívókör beépítését (párhuzamos RLC + soros RC). Ezzel szépen szólt. aztán elővettem a saját készítésű PP csövesemet (ECC81 EL84 EZ80), és azzal szívókör nélkül is szépen szólt de a 300B hez képest nagyon beszűkűlt minden, összemosódtak a hangok.

Én gondoltam még (csak még nem készült el) GU50 SE re (nincs benne VCS, össz 1 csatoló kondi, egy oldalról lemezelt kimenő osztott primerrel, csöves táp, egy csatornába 2 fojtó, a GU triódának kötve, a megyhajtó cső 6H8C), és ugyanez a kapcsolás csak 300B-vel.

Az lenne a kérésem ha valakinek van valami ötlete, hogy ehhez a tölcsérhez(pontosabban a hangszóróhoz) milyen kapcsolás lenne jó az kérem jelezze. A jó tanácsokat szívesen veszem. :-)

A hangszóró és a tölcsér rajzának linkje: http://www.einklang-audio.com/treiber/f ... 206esr.pdf

Mert nem engedte a pdf file-t csatolni.

A válaszokat várom és előre is köszönöm.

Üdv: Á.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Értem, azt hittem hogy az csak kintre ment. Nem mintha a lényegen változtatna, én úgy gondolom ár értékben és hangzásban is Best Buy , nem nagyon látok "A" osztályban hasonló árú és hangú alternatívát. Leszámítva a J88D-A-t de annak a hangját nem ismerem.

Kb egyforma a két erősítő.

Markoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 87

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Markoo »

Lehetett rendelni kétféle előlappal.
Mielőtt rendeltem,megkérdeztem az ittenieket,hogy melyik legyen.

Értem, azt hittem hogy az csak kintre ment. Nem mintha a lényegen változtatna, én úgy gondolom ár értékben és hangzásban is Best Buy , nem nagyon látok "A" osztályban hasonló árú és hangú alternatívát. Leszámítva a J88D-A-t de annak a hangját nem ismerem.
AVM ; 3D Lab ; Usher Audio ; Ayon

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Egyébként csak a Hedo néven futónak van az a plusz alulap az elején ?

Lehetett rendelni kétféle előlappal.
Mielőtt rendeltem,megkérdeztem az ittenieket,hogy melyik legyen.

Markoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Egyébként csak a Hedo néven futónak van az a plusz alulap az elején ?

Markoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

A dán ár nagyon horror,de ha ennyiért is eladják,akkor annyira rossz nem lehet.

Nem is rossz !

De ezt Te is jól tudod gondolom .

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok itt egy rövid cikk a sokak által kedvelt Jungson Hedo végfokáról pár jó képpel belülről.

http://www.troelsgravesen.dk/Duro.htm

A dán ár nagyon horror,de ha ennyiért is eladják,akkor annyira rossz nem lehet.

Markoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok itt egy rövid cikk a sokak által kedvelt Jungson Hedo végfokáról pár jó képpel belülről.

http://www.troelsgravesen.dk/Duro.htm

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

A fali aljzattal lesz a probléma, a telefonom fém burkolati elemei is bizseregnek, mikor töltöm.

Ez viszont, már egy egészen más történet. Feltételezem, hogy mobil telefonról van szó. A töltő, egy speciális, úgynevezett védő-elválasztó transzformátor, ami azt jelenti, hogy a szekunder kör, galvanikusan el van választva a primer körtől, tehát, ha bizsereg, azt nem a hálózatból jövő feszültség miatt teszi. Azon kívül, a töltő nem 1. hanem 2. érintésvédelmi osztályba tartozik, kevésbé szakszerűen mondva, kettős szigetelésű. Ebből következik, hogy nem szükséges, sőt, egyenesen tilos földelni! Egyébként, nem is lehet, legalábbis, roncsolás nélkül.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

seiko
Értékelés: 10

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: seiko »

Nem ismerem az említett készülékeket, de, ha 1. érintésvédelmi osztályba tartozik valamelyik, tehát védőérintkezős, (földelt) és a konnektor, vagy a hosszabbító nem földelt, akkor előfordulhat, hogy van némi feszültség a készülék házán. Tapasztaltam ilyet, egy Pioneer CT-506-os magnódeck esetében. Kicseréltük a hosszabbítót földeltre és a jelenség megszűnt.

Tanulság ebből az, hogy amennyiben a csatlakozandó dugvilla rendelkezik védőérintkezővel úgy minden esetben csakis védőföldeléssel ellátott szerelvényekhez szabad csatlakoztatni !!!

Érintésvédelem I. szabály !

bmakszim
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bmakszim »

A fali aljzattal lesz a probléma, a telefonom fém burkolati elemei is bizseregnek, mikor töltöm.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nem ismerem az említett készülékeket, de, ha 1. érintésvédelmi osztályba tartozik valamelyik, tehát védőérintkezős, (földelt) és a konnektor, vagy a hosszabbító nem földelt, akkor előfordulhat, hogy van némi feszültség a készülék házán. Tapasztaltam ilyet, egy Pioneer CT-506-os magnódeck esetében. Kicseréltük a hosszabbítót földeltre és a jelenség megszűnt.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Ha ráz, akkor nincs kérdés. Mindkét cucc szakszerű javításra szorul. Be se kapcsold és áramtalanítsd.

bmakszim
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Kipróbáltam a fülest más eszközön is, illetve a dacot és az erősítőt is másik fülessel, egyértelműen a fejhallgató ment tönkre. Egyébként meg lehet, hogy a fali aljzattal is gond van a szobámban, mert ha végig húzom az ujjam a dacon, ill. az erősítőn akkor ráz. Az erősítőmet pedig mindenképpen megnézetem majd valami szakemberrel. Veszek új fejest, ha már így alakult és nem akarom, hogy az is tönkre menjen. A régit, meg ha kicserélik, jó lesz pótnak, bár ha zárlatos lett, akkor elképzelhető, hogy ki se cserélik gondolom. Egyébként úgy lett mono, hogy csak középről szól minden, ill. tapasztaltam egy érdekes jelenséget, ha rádugom az ASUS U1 hangkártyámra és azon mondjuk lehalkítom a jobb oldalt teljesen, akkor is szól a füles mindkét hangszórója, pedig csak a balnak kéne, és ugyanez van fordítva is.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: opel123 »

A fülest kipróbáltad mondjuk egy kazettás magnó füles kimenetén? Ott is csinálta?

A fülest különben frankón meg lehet ölni egyenfeszültséggel a kimeneten. Ezért vigyázott nagyon a barátom amikor a kimenőtrafó nélküli erősítőt csinálta a Sennheiseremhez. Nagyon méregette az egyenáramú komponenseket a kimeneten, mielőtt átadta volna.
Az, hogy mono lett az azt jelenti, hogy középről szól vagy csak az egyik csatorna?
Mindegy is. Az erősítőt vidd el szakemberhez aki ki tudja mérni, hogy van-e vele gond. Meg a DAC-ot is, mert azzal is lehet gond.

A DAC-omnál előfordult télen, hogy a száraz levegő miatt a CD-m fém házát megérintve csattogott a delej. Ezután a zene halkabb lett és a sztereo tér összeesett, talán úgy, mint nálad. Kikapcs- bekapcs után rendbejött. 2x 3x csinálta azóta meg párásabb a levegő. :-)

bmakszim
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Sziasztok!
Nem tudom, hogy a legmegfelelőbb helyre írok-e, de hátha valaki ért hozzá.
Van egy fejhallgatóm, amit sztereó erősítőre, azt pedig dac-ra kötve használok. A minap a fejhallgatóm hangja egyik pillanatról a másikra, normál használat közben megváltozott. Halkabb lett, visszhangzik és mono lett. Kérdésem az lenne, hogy ezek a tünetek jelenthetik-e azt, hogy zárlatos lett, ill. utalhatnak-e arra, hogy az erősítőm hibás? Hangfalak is voltak rákötve, de abban a pillanatban értelemszerűen nem mentek és azóta is működnek, viszont félek, hogy az erősítő megölheti azokat is. Egyébként egy NAD C315-ről és egy Sennheiser HD205-ről lenne szó, a fülest azóta visszaküldtem, mert még garis.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

sziasztok.lenne egy kérdésem/tapasztalatokra lenne szügségem.mivel egy kis pénzhez jutottam gondoltam felújitom picit a rendszerem.van egy marantz pm66 s.e.-öm.vele bowers dm601-est hajtok.nagyon szeretem a bowers hangzását ezért cseréltem le egy pár 603 s3-asra.a 66os már nekik gyenge ezért csere következne ha tudnék dönteni.kinéztem 3 erősitöt amire váltanám.pm7000,pm7200 és pm7200 ki lennének a befutók.szeretném tudni ti melyiket ajálnátok pro és kontra.meghallgattam őket,utánna olvastam neten de véleményekre is kiváncsi vagyok.köszönöm előre is

Ha a Malackák karaktere tetszik akkor maradj a vonalnál!
Ki tudja mi a különbség az említett készülékek között és hogy nálad is lenne-e különbség!?
Annyival jobb az újabb technológia?
Én valszeg meg fülelném Rotel vassal is és a 66SE-vel is!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

makrinov
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: makrinov »

korrekció az előzőkhöz...bowers 604 s3-ra lett cserélve

makrinov
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: makrinov »

sziasztok.lenne egy kérdésem/tapasztalatokra lenne szügségem.mivel egy kis pénzhez jutottam gondoltam felújitom picit a rendszerem.van egy marantz pm66 s.e.-öm.vele bowers dm601-est hajtok.nagyon szeretem a bowers hangzását ezért cseréltem le egy pár 603 s3-asra.a 66os már nekik gyenge ezért csere következne ha tudnék dönteni.kinéztem 3 erősitöt amire váltanám.pm7000,pm7200 és pm7200 ki lennének a befutók.szeretném tudni ti melyiket ajálnátok pro és kontra.meghallgattam őket,utánna olvastam neten de véleményekre is kiváncsi vagyok.köszönöm előre is

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Gyönyörű darab.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”