Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy KSS 213C lézer helyett beépíthető-e KSS 213B.
Köszi.
Szerintem csak fordítva. A 213B helyett megy a 213C, ez a helyettesítője. A 213B-t nem helyettesíti a 213C, legalábbis az alkatrész katalógusok szerint.András.
Zajkeltő eszközök : Arcam Delta 290/Denon AVR-1907, Celestion DITTON3/ Denon DCD-980/Rotel RCD-930AX/LG BP-325/ DUAL CS505-3/SUPEX SM100E mk3/HFM I phono, Infocus IN72.
Cd játszók
Nekem is NAD van, igaz az 524-nél pár egységgel jobb. Az sem szereti az összes írott lemezt, háklis a nevenincs, űrrepülő sebességgel megírt lemezekre. De annyi baj legyen. A hangja káprázatos!
Köszi Neked és persze mindenkinek a segítséget !
Végül is úgy néz ki a NAD 524 jön össze. Remélem holnap meg is érkezik és akkor hétvégén nyüstölöm egy kicsit Üdv Néktek!
Yamaha, NAD, Mission, Hivox
Cd játszók
Sziasztok!
Nekem egy Marantz cd5001-esem van. Milyen ez futóműnek? KSS-213C mechanika van benne, ha jól tudom ez Sony. Jelentene előrelépést egy cdm-es lejátszó? A gyári dac nem érdekes benne, mivel külső dac van hozzá ( Teac D T-1).
Az Arcam FMJ CD36-ban is ez van. Az azért nem rossz gép.
Bár a múltkor nyüstöltünk egy Zero DAC-ot, két határozott és egy határozatlan (én) szavazattal a Philips CD160+Zero DAC volt a jobb akár az Arcamhoz, akár az Arcam+Zero kombóhoz képest.
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Cd játszók
Sziasztok!
Köszi.
Igen.
TV: LG 42LF652V Media Player: PC, MED600X3D, X96 MAX+, Panasonic DMP-BD35 , GRUNDIG GV470+TBC: Panasonic DMR-E85H A/V Erősitő: Yamaha RX-V3900
Speakers : Front: Jamo S708 Center: C60 CEN Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20
Speakers : Front: Jamo S708 Center: C60 CEN Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20
Cd játszók
Sziasztok!
Köszi.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Cd játszók
Én egy kissé elfogult vagyok Philips irányban (ennek tükrében nézd amit ajánlok)
Én meg a régi Arcamok irányában vagyok elfogult igaz, azokban is Philips mechanika van. Két régi Arcamom van (igaz egyik rossz éppen), volt Marantz 63 is, nekem az Arcam jobban tetszik. Néha jó áron lehet kincseket venni.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Cd játszók
Sziasztok!
Nekem egy Marantz cd5001-esem van. Milyen ez futóműnek? KSS-213C mechanika van benne, ha jól tudom ez Sony. Jelentene előrelépést egy cdm-es lejátszó? A gyári dac nem érdekes benne, mivel külső dac van hozzá ( Teac D T-1).
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Cd játszók
Költséghatékony mint írtam, Függ természetesen az ár/érték aránytól de max 30e körül gondolkozom. Most nézegetek egy NAD 524-et. Annyit írt az eladó, hogy nem visz minden írott CD-t, ez elbizonytalanít egy kicsit.
Véleményed örömmel olvasom. Üdv!
Nekem is NAD van, igaz az 524-nél pár egységgel jobb. Az sem szereti az összes írott lemezt, háklis a nevenincs, űrrepülő sebességgel megírt lemezekre. De annyi baj legyen. A hangja káprázatos!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Cd játszók
Én egy kissé elfogult vagyok Philips irányban (ennek tükrében nézd amit ajánlok)
Philips CD 824 (CDM 4/19 mechanika-megbízható és olsón beszerezhető ha a mecha kora miatt aggódnál,bitstream konverterrel-hosszan hallgatható nyugodt hang)
Marantz CD63 KI Sig (bár ez kissé lehet,hogy túúlóg a kereten,de még mindig versenyképes a kategóriájában)
Tudtommal mindkettő gond nélkül eszi az írott lemezeket,ha fontos az a kritérium.
Üdv:tonee
Csatlakozom az előttem szólóhoz, annyi kiegészítéssel, hogy ha nincs KI, vagy neked drága, akkor nyugodtan ne fizess 30E-rel többet érte, és vedd a sima változatot, 63 vagy 67 is jó.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6337
Cd játszók
Költséghatékony mint írtam, Függ természetesen az ár/érték aránytól de max 30e körül gondolkozom. Most nézegetek egy NAD 524-et. Annyit írt az eladó, hogy nem visz minden írott CD-t, ez elbizonytalanít egy kicsit.
Philips CD 824 (CDM 4/19 mechanika-megbízható és olsón beszerezhető ha a mecha kora miatt aggódnál,bitstream konverterrel-hosszan hallgatható nyugodt hang)
Marantz CD63 KI Sig (bár ez kissé lehet,hogy túúlóg a kereten,de még mindig versenyképes a kategóriájában)
Tudtommal mindkettő gond nélkül eszi az írott lemezeket,ha fontos az a kritérium.
Üdv:tonee
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Cd játszók
Mekkora a keret?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6337
Cd játszók
Sziasztok!
Szeretném tisztelettel véleményeteket kérni, hogy NAD 3020i erősítő + Mission 761 monitorok mellé milyen CD játékost ajánlanátok, költséghatékony megközelítéssel. Jazz, soft-rock, klasszikusok és néha elektronikus zene lenne a porondon. Esetleg összekötő kábelt is ajánlhattok
Köszi!
Mekkora a keret?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Cd játszók
Sziasztok!
Szeretném tisztelettel véleményeteket kérni, hogy NAD 3020i erősítő + Mission 761 monitorok mellé milyen CD játékost ajánlanátok, költséghatékony megközelítéssel. Jazz, soft-rock, klasszikusok és néha elektronikus zene lenne a porondon. Esetleg összekötő kábelt is ajánlhattok
Köszi!
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Cd játszók
Szervusztok!
Egy kis segítséget kérnék, ha lehet, akkor csak egy-két szavas választ!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e tapasztal a NAD M5 és a DENON DCD-S10 CD lejátszókkal? Itt a fórumon találtam az eladó lejátszók között. Az említett Denon mennyi idős lehet, meg szabad-e venni, bírja-e a napi strapát, nem túl idős? Az esetleges javítási költségei milyen nagyságrendű lehet? A Nad pedig teljesen fiatal.
Pusztán technikai, megépítettség és hallgathatósági szempontok alapján melyik készüléket választanád és miért?
Válaszokat előre is köszönöm szépen: Jenő
Cd játszók
Milyen szempontból? Szerintem az egyik elég koszos.
Eladni akarod és hozzávetőleges árat szeretnél tudni? A hangját meg tudod ítélni ha bekötöd.
- Johhnymoto
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Cd játszók
Sziasztok, új vagyok az oldalon és a Hi-Fi világában. Véleményt, véleményeket szeretnék kérni az alábbi lejátszóimról:
Marantz CD-56 és Philips CD210
johhnymoto@freemail.hu
Cd játszók
A fej ráfókuszál nem ez a gond , sok drága és jó CD-ben DVD mechanika van , a többi alkatrésszel van inkább a probléma , meg a panel tervezésével . Pontosabban annak hiányával .
Pontosan. Láttam egy méregdrága olasz CD játszót belülről a szervízben. Amellett hogy gyárilag el volt kötözgetve és ez átment a végteszten, mert "csak" szar hangja volt de működött, a szimpla DVD futómű méteres kábele harmónikába össze volt hajtogatva. Persze, ezt adta hozzá a gyártó és annyi fáradságot sem vettek, hogy lecseréljék ezt a szalagkábel kígyót jobbra és megfelelő hosszúságúra. Persze a hangja ehhez hűen mjúzikcenteres volt...de kívülről gyönyörű zongoralakk :-)
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
Cd játszók
Akkor a jelolvasó lézer elvileg mindegy,mit olvas cd lemezt,vagy dvd lemezt?
A cd játszót mi különbözteti meg konkrétan a dvd játszótól egy chip?
Fizikailag, sok különbség nincs. A két lemez lejátszásához, különböző hullámhosszú lézert használnak, ha jól tudom. A DVD-lejátszónak, mindkét fajta lemezt tudni kell lejátszani, a CD-lejátszónak, csak CD-t. A DVD lejátszó ezen kívül, el van látva olyan digitális és analóg áramkörökkel is, amelyek a videó adatok feldolgozásához és megjelenítéséhez szükségesek. Ezen kívül, a DVD-lemezeken található, többféle audió formátum is igényel plusz áramköröket.
Jól látható tehát, hogy egy DVD-lejátszó sokkal több mindent tud. Ennek ellenére, egy belépő kategóriás DVD-lejátszó, körülbelül negyed annyiba kerül, mint egy hasonló kategóriájú CD-lejátszó. Ez, részben annak köszönhető, hogy a DVD-lejátszók szerényebb minőségűek, illetve annak is, hogy a CD-lejátszókat, sokkal kisebb szériában gyártják, ami emeli az árat.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Cd játszók
Akkor a jelolvasó lézer elvileg mindegy,mit olvas cd lemezt,vagy dvd lemezt?
A cd játszót mi különbözteti meg konkrétan a dvd játszótól egy chip?
- szabo_pitty
- V.I.P.
Cd játszók
Különösen, az olcsóbb DVD-lejátszóknál, belekalkulálják, hogy házimozi-erősítőre kötöd digitális úton és akkor nincs jelentősége a DAC-nak és az analóg fokozatnak, vagy, a TV-d hangszóróin keresztül hallgatod és akkor szintén ez a helyzet. Ennek megfelelő minőségűek az olcsó DVD-lejátszók DAC-jai, analóg fokozatai.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Cd játszók
az olvasófej és a lemez8cd és dvd) rétegi felépítésére is gondoltam esetleg.
A fej ráfókuszál nem ez a gond , sok drága és jó CD-ben DVD mechanika van , a többi alkatrésszel van inkább a probléma , meg a panel tervezésével . Pontosabban annak hiányával .
Cd játszók
Nem igazítanak azon semmit , ócska alkatrészekből van mind összerakva , mozira megfelel . A két dolog ( CD-DVD lejátszás ) házasítása még nem sikerült senkinek !
az olvasófej és a lemez8cd és dvd) rétegi felépítésére is gondoltam esetleg.
Cd játszók
A CD-lejátszóban található DAC minősége is sokkal jobb. Illetve, a DVD-lejátszók hangzásvilága, inkább mozizáshoz van igazítva, ez különösen az alsóbb ársávban szembe(fülbe)tűnő.
Nem igazítanak azon semmit , ócska alkatrészekből van mind összerakva , mozira megfelel . A két dolog ( CD-DVD lejátszás ) házasítása még nem sikerült senkinek !
- szabo_pitty
- V.I.P.
Cd játszók
A CD biztosan jobban fog szólni , ha azonos árkategóriájúak , de valószínüleg még ha nem, akkor is . Az ok elég prózai . A CD-ben nincs egy szatyorra való felesleges alkatrész .
A CD-lejátszóban található DAC minősége is sokkal jobb. Illetve, a DVD-lejátszók hangzásvilága, inkább mozizáshoz van igazítva, ez különösen az alsóbb ársávban szembe(fülbe)tűnő.