Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

HTP
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 74

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: HTP »

Mekkora a keret?

Költséghatékony mint írtam, Függ természetesen az ár/érték aránytól de max 30e körül gondolkozom. Most nézegetek egy NAD 524-et. Annyit írt az eladó, hogy nem visz minden írott CD-t, ez elbizonytalanít egy kicsit.

Véleményed örömmel olvasom. Üdv!

Yamaha, NAD, Mission, Hivox

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6324

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sziasztok!

Szeretném tisztelettel véleményeteket kérni, hogy NAD 3020i erősítő + Mission 761 monitorok mellé milyen CD játékost ajánlanátok, költséghatékony megközelítéssel. Jazz, soft-rock, klasszikusok és néha elektronikus zene lenne a porondon. Esetleg összekötő kábelt is ajánlhattok

Köszi!

Mekkora a keret?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

HTP
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 74

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: HTP »

Sziasztok!

Szeretném tisztelettel véleményeteket kérni, hogy NAD 3020i erősítő + Mission 761 monitorok mellé milyen CD játékost ajánlanátok, költséghatékony megközelítéssel. Jazz, soft-rock, klasszikusok és néha elektronikus zene lenne a porondon. Esetleg összekötő kábelt is ajánlhattok

Köszi!
Yamaha, NAD, Mission, Hivox

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Szervusztok!

Egy kis segítséget kérnék, ha lehet, akkor csak egy-két szavas választ!

Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e tapasztal a NAD M5 és a DENON DCD-S10 CD lejátszókkal? Itt a fórumon találtam az eladó lejátszók között. Az említett Denon mennyi idős lehet, meg szabad-e venni, bírja-e a napi strapát, nem túl idős? Az esetleges javítási költségei milyen nagyságrendű lehet? A Nad pedig teljesen fiatal.
Pusztán technikai, megépítettség és hallgathatósági szempontok alapján melyik készüléket választanád és miért?

Válaszokat előre is köszönöm szépen: Jenő

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 56

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Ilyen "későn" lenne Hollandiában a lomtalanítás...?
Üdv: nebulo

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Milyen szempontból? Szerintem az egyik elég koszos.

Eladni akarod és hozzávetőleges árat szeretnél tudni? A hangját meg tudod ítélni ha bekötöd.

Johhnymoto
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Johhnymoto »

Sziasztok, új vagyok az oldalon és a Hi-Fi világában. Véleményt, véleményeket szeretnék kérni az alábbi lejátszóimról:

Marantz CD-56 és Philips CD210

johhnymoto@freemail.hu

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: opel123 »

A fej ráfókuszál nem ez a gond , sok drága és jó CD-ben DVD mechanika van , a többi alkatrésszel van inkább a probléma , meg a panel tervezésével . Pontosabban annak hiányával .

Pontosan. Láttam egy méregdrága olasz CD játszót belülről a szervízben. Amellett hogy gyárilag el volt kötözgetve és ez átment a végteszten, mert "csak" szar hangja volt de működött, a szimpla DVD futómű méteres kábele harmónikába össze volt hajtogatva. Persze, ezt adta hozzá a gyártó és annyi fáradságot sem vettek, hogy lecseréljék ezt a szalagkábel kígyót jobbra és megfelelő hosszúságúra. Persze a hangja ehhez hűen mjúzikcenteres volt...de kívülről gyönyörű zongoralakk :-)

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Akkor a jelolvasó lézer elvileg mindegy,mit olvas cd lemezt,vagy dvd lemezt?
A cd játszót mi különbözteti meg konkrétan a dvd játszótól egy chip?

Fizikailag, sok különbség nincs. A két lemez lejátszásához, különböző hullámhosszú lézert használnak, ha jól tudom. A DVD-lejátszónak, mindkét fajta lemezt tudni kell lejátszani, a CD-lejátszónak, csak CD-t. A DVD lejátszó ezen kívül, el van látva olyan digitális és analóg áramkörökkel is, amelyek a videó adatok feldolgozásához és megjelenítéséhez szükségesek. Ezen kívül, a DVD-lemezeken található, többféle audió formátum is igényel plusz áramköröket.

Jól látható tehát, hogy egy DVD-lejátszó sokkal több mindent tud. Ennek ellenére, egy belépő kategóriás DVD-lejátszó, körülbelül negyed annyiba kerül, mint egy hasonló kategóriájú CD-lejátszó. Ez, részben annak köszönhető, hogy a DVD-lejátszók szerényebb minőségűek, illetve annak is, hogy a CD-lejátszókat, sokkal kisebb szériában gyártják, ami emeli az árat.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akkor a jelolvasó lézer elvileg mindegy,mit olvas cd lemezt,vagy dvd lemezt?
A cd játszót mi különbözteti meg konkrétan a dvd játszótól egy chip?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Különösen, az olcsóbb DVD-lejátszóknál, belekalkulálják, hogy házimozi-erősítőre kötöd digitális úton és akkor nincs jelentősége a DAC-nak és az analóg fokozatnak, vagy, a TV-d hangszóróin keresztül hallgatod és akkor szintén ez a helyzet. Ennek megfelelő minőségűek az olcsó DVD-lejátszók DAC-jai, analóg fokozatai.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: muvimi »

az olvasófej és a lemez8cd és dvd) rétegi felépítésére is gondoltam esetleg.

A fej ráfókuszál nem ez a gond , sok drága és jó CD-ben DVD mechanika van , a többi alkatrésszel van inkább a probléma , meg a panel tervezésével . Pontosabban annak hiányával .

Vendég

Cd játszók

Nem igazítanak azon semmit , ócska alkatrészekből van mind összerakva , mozira megfelel . A két dolog ( CD-DVD lejátszás ) házasítása még nem sikerült senkinek !

az olvasófej és a lemez8cd és dvd) rétegi felépítésére is gondoltam esetleg.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

A CD-lejátszóban található DAC minősége is sokkal jobb. Illetve, a DVD-lejátszók hangzásvilága, inkább mozizáshoz van igazítva, ez különösen az alsóbb ársávban szembe(fülbe)tűnő.

Nem igazítanak azon semmit , ócska alkatrészekből van mind összerakva , mozira megfelel . A két dolog ( CD-DVD lejátszás ) házasítása még nem sikerült senkinek !

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

A CD biztosan jobban fog szólni , ha azonos árkategóriájúak , de valószínüleg még ha nem, akkor is . Az ok elég prózai . A CD-ben nincs egy szatyorra való felesleges alkatrész .

A CD-lejátszóban található DAC minősége is sokkal jobb. Illetve, a DVD-lejátszók hangzásvilága, inkább mozizáshoz van igazítva, ez különösen az alsóbb ársávban szembe(fülbe)tűnő.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Cd lemez lejátszáskor,melyik lejátszó ad jobb alapból jobb hangot,a dvd vagy a cd lejátszó és miért?

A CD biztosan jobban fog szólni , ha azonos árkategóriájúak , de valószínüleg még ha nem, akkor is . Az ok elég prózai . A CD-ben nincs egy szatyorra való felesleges alkatrész .

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

sziasztok van nekem egy philips cd610 twin dac cd-m és azt szeretném tudni hogy mi a véleményetek eröl a darabrol?

A 600-as sorozat alap lejátszója volt , egy DVD-nél biztosan jobban szól .

Vendég

Cd játszók

Cd lemez lejátszáskor,melyik lejátszó ad jobb alapból jobb hangot,a dvd vagy a cd lejátszó és miért?

jozsi222
Értékelés: -1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: jozsi222 »

sziasztok van nekem egy philips cd610 twin dac cd-m és azt szeretném tudni hogy mi a véleményetek eröl a darabrol?

SW7309
Értékelés: 2

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: SW7309 »

Sziasztok!

Csak a szokásos kérdés így szombat este...

Van egy sony cdp-312 -es lejátszóm. Az alaplapi hangkártyához képest drámai a javulás. Egy 20k körüli usb-s dac mekkora javulást eredményezne?

Üdv

Vendég

Cd játszók

Ebben az esetben ha helyedben USB-s DAC-t vennék, nem CD lejátszót.

Azért akad jó pár CD is, sőt, van ami csak CD-n van meg. Most nálam vendégeskedik egy Denon 1420, igen csak tetszetős a hangja, és maga a felépítmény is.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Kimaradt: zenéim 90%-a laptopon van, java lossless album formájában. Érdemesebb lenne esetleg egy USB-s DAC-ra beruházni, vagy még mindig jobb CD-re kiírni a lemezeket?

Ebben az esetben ha helyedben USB-s DAC-t vennék, nem CD lejátszót.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vendég

Cd játszók

Ezt nem tudom, mert nem ismerem az erősítődet, és azt sem tudom, milyen hangfal dukál mellé, a térről, amiben hallgatod, pedig fogalmam sincs, nem beszélve a kábelekről, stb.
De: érdemes elgondolkodni ebben a kategóriában is egy viszonylag "komolyabb" gépen, és a digitális kimeneten, az esetleges továbblépés miatt. Szerintem a Philipsekből ezért kell a 820-as, de ha már vaterázol (a felsorolt készülékekből gondolom), akkor érdemes fontolóra venni a Marantzokat, CD 4000-es, meg 52 MK II van ebben az árban, esetleg NAD 501-est, szintén ebben a magasságban (nem tudom, van-e digit-kijárata), illetve van egy Philips Cd 824-es (talán kettő is), amiből a Micromega egy korábbi lejátszója készült kis moddal. Én a helyedben egy ilyet vennék, vagy a Marantz CD 4000-est, ha már a külső is számít.

Köszönöm a részletes választ!
Elolvastam egy angol tesztet a Marantz CD-52 MK II SE-ről, igen meggyőző volt. Körbenéztem kicsit, lehet ez, vagy egy Philips 824-es lesz a befutó.
Rendszerem eddigi meglévő elemei egy Yamaha AX-550 erősítő (hétvégén lesz csak kipróbálva), és egy Infinity Reference 30-as hangfalpár (nem túl részletes, de beleszerettem a hangjába). Kábelek még beszerzés alatt.

Vendég

Cd játszók

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Nagyon kezdő vagyok a témában, elsősorban egy olcsó, de hallgatható rendszert szeretnék összerakni. Egyetem mellett még nincs rá nagyobb keret, ellenben nem egy kompakt hifit szeretnék egy műszaki áruház polcáról.

Megfontolom még a dolgot, a Yamaha a rendszer egysége miatt vonz nagyon, valamint gyári állapotú darab. Mint kezdő, hallanék komoly különbséget a 820-as Philips esetén? Komolyabban nem nyúlnék bele a szerkezetbe, nem is értek hozzá.

Üdv:
Balázs

Ezt nem tudom, mert nem ismerem az erősítődet, és azt sem tudom, milyen hangfal dukál mellé, a térről, amiben hallgatod, pedig fogalmam sincs, nem beszélve a kábelekről, stb.
De: érdemes elgondolkodni ebben a kategóriában is egy viszonylag "komolyabb" gépen, és a digitális kimeneten, az esetleges továbblépés miatt. Szerintem a Philipsekből ezért kell a 820-as, de ha már vaterázol (a felsorolt készülékekből gondolom), akkor érdemes fontolóra venni a Marantzokat, CD 4000-es, meg 52 MK II van ebben az árban, esetleg NAD 501-est, szintén ebben a magasságban (nem tudom, van-e digit-kijárata), illetve van egy Philips Cd 824-es (talán kettő is), amiből a Micromega egy korábbi lejátszója készült kis moddal. Én a helyedben egy ilyet vennék, vagy a Marantz CD 4000-est, ha már a külső is számít.

Vendég

Cd játszók

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Nagyon kezdő vagyok a témában, elsősorban egy olcsó, de hallgatható rendszert szeretnék összerakni. Egyetem mellett még nincs rá nagyobb keret, ellenben nem egy kompakt hifit szeretnék egy műszaki áruház polcáról.

Megfontolom még a dolgot, a Yamaha a rendszer egysége miatt vonz nagyon, valamint gyári állapotú darab. Mint kezdő, hallanék komoly különbséget a 820-as Philips esetén? Komolyabban nem nyúlnék bele a szerkezetbe, nem is értek hozzá.

Üdv:
Balázs

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”