Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1396

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szigony »

Üdv mindenkinek!

A véleményeteket szeretném kérni erősítő ügyben, beruháztam egy pár KEF iQ30-asra és ezeket szeretném meghajtani. Próbáltam használható infót keresni erről több topicban de a témáról sajnos még nem találtam semmit. Eddig Denon pma 360-asat ajánlottak hozzá. Kicsit szűk a büdzsé (albérletben lakom) de szeretném a dobozokból a lehető legjobbat kihozni. Kb 20 m2 a szoba, és jazz, soul, funk bakeliteket hallgatok szívesen.

Előre is köszönöm a segítségeteket

Szia!

Nekem KEF Q5 SE volt Cambridge Audio 640A és CA 640C párossal. Jó volt,nyugis hang,de semmi extra.Aztán kíváncsiságból az angol ebay-en vettem egy Pioneer A400-ast ami egészen más dimenzióba helyezte a KEF-ket.
Szóval ha teheted akkor tegyél egy próbát a Pio A400-al.Ebben van MM/MC is.Tehát a TT-t követlen tudod csatlakoztatni az erősítőhöz.Nem kell külön phono sem.

http://ear.hu/?p=426

bölény
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bölény »

Üdv mindenkinek!

A véleményeteket szeretném kérni erősítő ügyben, beruháztam egy pár KEF iQ30-asra és ezeket szeretném meghajtani. Próbáltam használható infót keresni erről több topicban de a témáról sajnos még nem találtam semmit. Eddig Denon pma 360-asat ajánlottak hozzá. Kicsit szűk a büdzsé (albérletben lakom) de szeretném a dobozokból a lehető legjobbat kihozni. Kb 20 m2 a szoba, és jazz, soul, funk bakeliteket hallgatok szívesen.

Előre is köszönöm a segítségeteket

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sziasztok!
Ismeri valaki ezt?
C.E.C. Amp 31 Pentango (High Curent Power Amplifier)tipusú monoblokk végfok.
Van egy(2) elég jó áron eladó. Sajnos én a márkát sem nagyon ismerem. Köszi

Őt kérdezd:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -termekek/

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!
Ismeri valaki ezt?

Micro Seiki , így már ismerősebb ?

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Sziasztok!
Ismeri valaki ezt?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Igazából nem akarok most párosítani semmit, csak ebben a témában nem láttam tisztán. A hozzászólásoknak köszönhetően most már világos minden.

Igazából ez csak egy szolgáltatás az erősítőn.
Sok értelme nincs,ha nem akarod másik végfokkal kipróbálni.

bibababa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bibababa »

Erre is nehéz lenne válaszolni.Ehhez tudni kellene,hogy mit akar mivel párosítani.

Igazából nem akarok most párosítani semmit, csak ebben a témában nem láttam tisztán. A hozzászólásoknak köszönhetően most már világos minden.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szerintem arra gondol, hogy az olyan integrált erősítőkben ami bontható,az előfok vagy a végfok kiváltása másik elő vagy végfokkal hozza-e a nagyobb változást.

Erre is nehéz lenne válaszolni.Ehhez tudni kellene,hogy mit akar mivel párosítani.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nincs rá általános recept. Mondjuk bontható integráltat logikusabbnak tűnik előfokként másik végfokkal használni, mintsem venni hozzá egy külön előfokot.

egyetértek

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: KMT »

Köszönöm.
Még egy kérdés. Az erősítő hangminőségét melyik befolyásolja jobban ?

Nincs rá általános recept. Mondjuk bontható integráltat logikusabbnak tűnik előfokként másik végfokkal használni, mintsem venni hozzá egy külön előfokot.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Megint nem értem

Szerintem arra gondol, hogy az olyan integrált erősítőkben ami bontható,az előfok vagy a végfok kiváltása másik elő vagy végfokkal hozza-e a nagyobb változást.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Az erősítő hangminőségét melyik befolyásolja jobban ?

Megint nem értem

bibababa
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Pontosan az volt a cél.

Köszönöm.
Még egy kérdés. Az erősítő hangminőségét melyik befolyásolja jobban ?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Igazából ez a kérdésem , hogy mi értelme van, hogy bontható.
Köthetek rá egy másik elő vagy végfokot így .

Pontosan az volt a cél.

bibababa
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ezt most nem értem.Miért akarod kiszedni?Ha ezt teszed,akkor nem fog szólni a végfok.Ezzel van összekötve az előfok-végfok.

Igazából ez a kérdésem , hogy mi értelme van, hogy bontható.
Köthetek rá egy másik elő vagy végfokot így .

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Az olyan integrált erősítőkben , ahol bontható az elő és végfok, ott ha kiveszem azt az összekötő valamit, kell valamit pluszban kábelezni ? Amúgy van valami jelentősége ?

A válaszokat előre is köszönöm.

Ezt most nem értem.Miért akarod kiszedni?Ha ezt teszed,akkor nem fog szólni a végfok.Ezzel van összekötve az előfok-végfok.

bibababa
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Az olyan integrált erősítőkben , ahol bontható az elő és végfok, ott ha kiveszem azt az összekötő valamit, kell valamit pluszban kábelezni ? Amúgy van valami jelentősége ?

A válaszokat előre is köszönöm.

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: judas545 »

Egy segítséget, tanácsot szeretnék kapni tőletek. Hitachi erősítőmben a relé folyamatosan lekapcsol és vissza. Már a relé lábait átforrasztottam, de nem segített rajta. Mit lehetne még megpróbálni szerintetek? És még annyi a hiba jelenség, hogy elől a tuner skálázónál a világítás is vibrál a folyamatos kapcsolástól.

finu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 58

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: finu »

Sziasztok!
Tanácsot (véleményt)szeretnék kérni, hogy egy TDL T-LINE3-mas hangfalhoz milyen erősítő panaszolna Most egy Onkyo A-8630-sal hallgatom,tetszik a hangja de hátha többet ki tudnák hozni belőle.Zenébe mindenevő vagyok,árkategória 80eFt-ig,válaszolta észrevételeket előre is köszönöm.

Üdv!

Erősítő:ヴィンセントsv-500, Hangfal:チャリオ星座イルカ, Média:S.M.S.L DP5, Hangfal kábelek: Power-R Live, Összekötő: ワイヤーワード Equinox 8 XLR,RCA. Entreq Vibbeater ジャンボマウス.

Borzong
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Borzong »

Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata az alábbi modellel kapcsolatban? Onkyo Integra a 8850
Válaszokat előre is köszönöm!

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Remek hírek!

Olvastam, mérlegelek... a fedlapot már leszedtem... eszközeim nincsnek... marad a szArvíz. Majd.
Köszönöm a választ!
Üdv!

Hol laksz?
mint mondom én már javítottam ilyet HK-n ha esetleg közel vagy ránézhetek...

MMateV
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: MMateV »

Remek hírek!

Olvastam, mérlegelek... a fedlapot már leszedtem... eszközeim nincsnek... marad a szArvíz. Majd.
Köszönöm a választ!
Üdv!

Amennyiben az egyik oldal időnként szól, időnként nem szól, akkor az kontakthiba.
A legnehezebben megtaláláható hibának tartottuk, és utáltuk.
A kontakthibás cuccnak szoktunk adni egy pofont, attól a kontaktus megjavul egy időre.
Macerás megtalálni, melyik alkatrész a kontakthibás, ami azt okozza, hogy nem szól az oldal. Lehet a hangszórócsatlakozónál egy forrasztás is az oka, lehet a rövidzárvédelem, de lehet a bemeneti oldalon is egy kilazult alkatrész szerintem. Csipesszel érdemes megrángatni a gyanús alkatrészeket, vagy ha sikerül a nem szól állapotot szétszedve előidézni, akkor méregetni kell.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 759

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Sziasztok!

Kérdéssel fordulok hozzátok:
Ez erősítő olykor csak a baloldali hangfalat szólaltatja meg... még nem térképeztem fel, hogy milyen körülmények között/hatására történik mindez. Esetleg valakinek valami ötlete?

HK6500, javított.
4 ohm-os hangfalakat hajtok vele (de ippeghogycsak lábujjhegyen)

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!

Amennyiben az egyik oldal időnként szól, időnként nem szól, akkor az kontakthiba.
A legnehezebben megtaláláható hibának tartottuk, és utáltuk.
A kontakthibás cuccnak szoktunk adni egy pofont, attól a kontaktus megjavul egy időre.
Macerás megtalálni, melyik alkatrész a kontakthibás, ami azt okozza, hogy nem szól az oldal. Lehet a hangszórócsatlakozónál egy forrasztás is az oka, lehet a rövidzárvédelem, de lehet a bemeneti oldalon is egy kilazult alkatrész szerintem. Csipesszel érdemes megrángatni a gyanús alkatrészeket, vagy ha sikerül a nem szól állapotot szétszedve előidézni, akkor méregetni kell.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Néhány érzelmi és logikai érv.
Mikor vagy tízen valahány éve talákoztam az Almássy Audióval, mind a termék palettától, mind a marketingtől, mind az árusítás módjától elborzadtam; az volt a következtetésem: Így nem!

A Dunaudio Evergreen konstruktőre, gyártója ma is köztünk van itt a Fórumon, tudtommal az A30-ból viszonylag sok példány készült, népszerű is volt, lehet kiforrott típusnak nevezni.
Valamint ha gond van vele, nyilván tud gondoskodni róla a hajdani gyártó.
Szóval egyértelmű én mit választanék, ha...

Halika!
Köszönöm a segítő szándékot, de időközben már döntöttem és megvettem az Evergreen-t!!!
Remélem jól döntöttem. Ha minden igaz kedden jut el hozzám, aztán majd meglátjuk...

finu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 58

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: finu »

Sziasztok!
Tanácsot (véleményt)szeretnék kérni, hogy egy TDL T-LINE3-mas hangfalhoz milyen erősítő panaszolna Most egy Onkyo A-8630-sal hallgatom,tetszik a hangja de hátha többet ki tudnák hozni belőle.Zenébe mindenevő vagyok,árkategória 80eFt-ig,válaszolta észrevételeket előre is köszönöm.

Üdv!
Erősítő:ヴィンセントsv-500, Hangfal:チャリオ星座イルカ, Média:S.M.S.L DP5, Hangfal kábelek: Power-R Live, Összekötő: ワイヤーワード Equinox 8 XLR,RCA. Entreq Vibbeater ジャンボマウス.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”