Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tul »

A fekete probléma meg a foltosság valószínűleg a Led háttérvilágítás miatt van,ezt nevezik felhősödésnek.Talán be lehet pontosan kalibrálni a tv-t,akkor esetleg csökkenhet a jelenség,nem tudom.
Én ennyi pénzért (kb.300 ezer Ft) inkább egy jobb plazmát vennék (pl.Pana 50GT30).egész egyszerűen jobb tv,igaz talán kevesebb szolgáltatása van (médialejátszó stb.).46"-60" között már a plazmáknak általánosságban jobb a képük és ár-értékben is meggondolandók.Persze ez csak az én véleményem.

Igazad lehet, s bár lehet, hogy közhelyes (és talán már meg sem áll a lábán ez a kijelentés), de a plazma az én fejemben a horribilis fogyasztással egyenértékű. Ki fogsz nevetni, de vittem magammal a fogyasztásmérőt, hogy valódi képet kapjak arról, mi is vár majd rám. Ha 3D-t néztem, amihez fel kell tolni a háttérvilágítást maximumra, akkor átlag 121W-ot vett fel, egyszer volt egy 134W-os csúcs. Ha simán valami igénytelenebb műsort néztél, még tűrhető fényerővel, akkor végig 80W alatt volt a fogyasztás, de ha igazán levettél mindent (ami már tényleg csak sötét szobában lehet kompromisszumos alternatíva), akkor 50W alatt maradhatsz. Az meg azért nem rossz.

A felhősödés meg akár így, akár úgy.. borzalmas, egyre jobban zavar. Olyan, mint a Suzuki Splash-em váltója. Annyira egyértelmű a gond, hogy egyszerűen meg sem fordulna a fejemben, hogy ilyet képesek sorozatgyártásba tenni 2011-ben.

300eFt-om nem volt sajnos, akkor én is számításba vettem volna a modernebb plazmákat. 200.000-be került a TV 4 szemüveggel.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Üdv mindenkinek!
Egy hete vettem egy Samsung UE40D6500-as LCD TV-t, gondoltam megosztom veletek az eddigi tapasztalataim

A kép nagyon rendben van, ami ma már szerintem nem kunszt. Viszont kifejezetten tetszik, hogy TV adásról is nagyon élvezhető. Egyáltalán nem jellemző rá az előző LCD-m egyik hibája sem. Az mpeg zajszűrés, a zavarszűrés, a motion plus szűrők, az élsimítás, stb., minden használható, bántó mellékhatások nélkül. Megfelelő jelforrás esetén ezek szükségtelenek, de hangsúlyozom, TV adásnál engem lenyűgözött a hatásosságuk.

Ami viszont negatívum, hogy feketéje gyakorlatilag nincs. Volt előtte egy 4 éves, szintén Samsung LCD-m, azon nagyságrendekkel sötétebb szürke volt a fekete háttér Ez hatalmas csalódás volt. Már-már kezdtem vele megbékélni gondolatban, mikor észrevettem: hatalmas világos felhők tarkítják a feketének mondott hátteret. Tényleg durva. Mondhatnám méltatlan! Aki nem hiszi, nézze meg saját maga, akár a boltban, tuti látni fogja.

Mindezek ellenére marad, mert nagyon jól használható készülék. A SmartHub nem nyűgözött le, de a hálózati funkciók összességében igen. Tulajdonképp ahogy beüzemeltem, csatlakozott is a WLAN-hoz és már nézhettem is a videókat a család bármelyik számítógépéről - egyetlen vezeték nélkül. Avi-kat nagyszerű így nézni, de egy fullHD-s, 25gigás anyaghoz már lassú a WLAN közepes jelerősség mellet, így végülis felhoztam a routert és összekötöttem kábellel. Így már minden szuper, bármilyen film akadásmentesen megy.

A 3D nekem nem fontos, de ha már van négy szemüveg hozzá ajándékba, letöltök néhány filmet. Ezek a szemcsik már folyamatos kapcsolatban vannak a TV-vel, így állítólag jobb minőség visszaadására képesek - ezt én nem tudom megítélni, nincs ilyen irányú tapasztalatom mással. Mindenesetre animációs filmeknél nagyszerű

A fekete probléma meg a foltosság valószínűleg a Led háttérvilágítás miatt van,ezt nevezik felhősödésnek.Talán be lehet pontosan kalibrálni a tv-t,akkor esetleg csökkenhet a jelenség,nem tudom.
Én ennyi pénzért (kb.300 ezer Ft) inkább egy jobb plazmát vennék (pl.Pana 50GT30).egész egyszerűen jobb tv,igaz talán kevesebb szolgáltatása van (médialejátszó stb.).46"-60" között már a plazmáknak általánosságban jobb a képük és ár-értékben is meggondolandók.Persze ez csak az én véleményem.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tul »

Üdv mindenkinek!
Egy hete vettem egy Samsung UE40D6500-as LCD TV-t, gondoltam megosztom veletek az eddigi tapasztalataim

A kép nagyon rendben van, ami ma már szerintem nem kunszt. Viszont kifejezetten tetszik, hogy TV adásról is nagyon élvezhető. Egyáltalán nem jellemző rá az előző LCD-m egyik hibája sem. Az mpeg zajszűrés, a zavarszűrés, a motion plus szűrők, az élsimítás, stb., minden használható, bántó mellékhatások nélkül. Megfelelő jelforrás esetén ezek szükségtelenek, de hangsúlyozom, TV adásnál engem lenyűgözött a hatásosságuk.

Ami viszont negatívum, hogy feketéje gyakorlatilag nincs. Volt előtte egy 4 éves, szintén Samsung LCD-m, azon nagyságrendekkel sötétebb szürke volt a fekete háttér Ez hatalmas csalódás volt. Már-már kezdtem vele megbékélni gondolatban, mikor észrevettem: hatalmas világos felhők tarkítják a feketének mondott hátteret. Tényleg durva. Mondhatnám méltatlan! Aki nem hiszi, nézze meg saját maga, akár a boltban, tuti látni fogja.

Mindezek ellenére marad, mert nagyon jól használható készülék. A SmartHub nem nyűgözött le, de a hálózati funkciók összességében igen. Tulajdonképp ahogy beüzemeltem, csatlakozott is a WLAN-hoz és már nézhettem is a videókat a család bármelyik számítógépéről - egyetlen vezeték nélkül. Avi-kat nagyszerű így nézni, de egy fullHD-s, 25gigás anyaghoz már lassú a WLAN közepes jelerősség mellet, így végülis felhoztam a routert és összekötöttem kábellel. Így már minden szuper, bármilyen film akadásmentesen megy.

A 3D nekem nem fontos, de ha már van négy szemüveg hozzá ajándékba, letöltök néhány filmet. Ezek a szemcsik már folyamatos kapcsolatban vannak a TV-vel, így állítólag jobb minőség visszaadására képesek - ezt én nem tudom megítélni, nincs ilyen irányú tapasztalatom mással. Mindenesetre animációs filmeknél nagyszerű

airnorbee
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: airnorbee »

Sziasztok!
Van egy Philips 37pfl7605H/12-s tv-m.Összekötöttem a laptoppal hálókábelen és nem ismeri fel az mkv és mov fájlokat,minden mást igen.Ugyanez van ha külső hdd-re kötöm.Pedig elvileg ismerni kellene neki.

Válaszokat köszönöm.

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: midian »

Szia!

Én ezt megnézném a helyedben, hogy élőben mit mutat. Egyik ismerősömnek ilyen van, szerintem ebben a kategóriában szép képe van.

http://www.tv-planet.eu/spd/450364/Sams ... ull_HD_192

Köszi
Első ránézésre nagyon szép stb csak még nem tudom megnézni a képét.
Max hétvégén majd Pesten .
üdv G
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: podobag »

Szia!

Én ezt megnézném a helyedben, hogy élőben mit mutat. Egyik ismerősömnek ilyen van, szerintem ebben a kategóriában szép képe van.

http://www.tv-planet.eu/spd/450364/Sams ... ull_HD_192
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: midian »

Sziasztok
Tv vásárlás előtt állok ,led es lcd ket néztem a keret lb 140 lenne max. 40" méret kellene. Samsungot vagy LG t szeretnék.
Az a bajom hogy teljesen összezavartak a neten ilyen olyan vélemények .
Tudnátok segíteni ?
üdv G
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

krtom

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: krtom »

Egyik sem, de ha választani kell, akkor a samu. A passzívszemüveges felbontáscsökkenéssel jár ami elég gagyi, persze nem kell töltőgetni.

A Samsung D6 sorozat is felbontás csökkentett, pedig nem passzív!

SzalaiPisti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: SzalaiPisti »

Sziasztok!

Ha elmondhatom a véleményemet akkor egyetértek azzal aki a D sorozat 3d-s javulását említette.Én egy 55 d 8000-est választottam megjelenítőnek a házimozimhoz,de határozott előrelépés tapasztalható az idei modelleknél.Tavaly 55 c 7700-at ás 63 c 7000-et néztem,de véleményem szerint mindkettő alul maradna egy versenyen....

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: stromfeusz »

Egyik sem, de ha választani kell, akkor a samu. A passzívszemüveges felbontáscsökkenéssel jár ami elég gagyi, persze nem kell töltőgetni.

De aktív szemüveges akkor plazma, ha plazma akkor meg Panasonic a jobb. UI: A Passziv szemüveges rendszer az LCD-vel "szellemképes" gyors mozgásoknál, mivel a képfrissítése sokkal lassabb mint a Plazmának.

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Strajfa »

Miért számít negatívumnak, ha tölteni kell az aktív szemüveget? Pl. a Sony aktív szemüvegét 30 perc alatt 'fúllra' lehet tölteni és az 30 órára elég. Még ha két órát számolok egy filmre az is 15 film. 5-perc alatt is annyi energiát felvesz,hogy bőven elég egy mozira...

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Nekem is lenne egy kérdésem...
Az aktív szemüveges (Samsung), vagy a passzív szemüveges (LG) 3D TV a jobb???

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Nos D széria 3D-je nem rossz. 2D>3D az egy kaki.

Ha bármelyik lcd-m így felhősödött volna, már rég eladtam volna az összeset. A pixel hibát valójában subpixel hibának látom, mivel csak a zöld nem volt aktív ami akár meg is javulhat. A foltosodás viszont nem.

Tomkat

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tomkat »

Nos D széria 3D-je nem rossz. 2D>3D az egy kaki.

40d6510 felhősödés tapasztalható még mindig, visszavittem mert pixel hibás volt, a másik felhősödik, de legalább úgy hogy fekete csíkba már nem zavar bele a led fénye

https://picasaweb.google.com/1085570564 ... 1Oktober19

Frakter
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Frakter »

Eddig én is nagy samsungos vagyok/voltam
de ez a 3d nem jött be. Nekem érzékeny a szemem a vibrálásra és világosban igenis zavaró nekem. Sötétben tényleg nem érezhető.
Minden szériához volt szerencsém samu tv-ből kb 5évre visszamenőleg.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: keccsa »

A "D" sorozatú Samu 3D tévék sokkalta kevésbé vibrálnak, mint a tavalyiak ("C"-sorozat)! Tulajdonképpen alig vehető észre...
Mindenki magának hülye...

Frakter
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Frakter »

Szia!

Neked kell eldöntened, hogy melyik tetszik jobban.
Nekem eddig Samsung tv-im voltak, de most én is ezen dilemmázok. Nagyon zavar a samsung 3D vibrálása. Na jó, tök sötétben nem csinálja, de "nehogymár" világosban ne nézhessek 3d filmet.
A samsung ugye aktív 3d és sok egyéb márka is. Ami asszem azt jelenti egyszerűen, hogy a jobb és bal szemed előtt gyorsan váltogatják a képet (ebből fakad a vibrálás)
Az LG-nél ezt úgy oldották meg hogy a függőlegesen egyik sor a jobb szemedre van polarizálva a másik sor, pedig a balra. ennek az a hátránya, hogy valójában az egyik szemeddel a nem neki szánt sort feketének látod. Kicsit becsapós így a full hd is. az 1080 sor így mindig csak a 540. Tehát 1920*540 a pillanatnyi felbontás... De nekem mégsem olyan zavaró mintha vibrálna.
Ja, és nem mellékes, hogy nem kell elemet cserélgetni, vagy töltögetni a szemcsit.

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Sziasztok!

Tud valaki Kecskeméten vagy környékén valakit aki LCD TV-t meg tud javítani?
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nehéz így szubjektív választ adni,de azért az elgondolkodtató,hogy a csúcsmodellek mind aktív szemüvegesek...

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 370

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Segítségre lenne szükségem. Véleményetek szerint melyik lenne jobb vétel? Samsung UE40D5500 vagy UE40D6000? Láttam mind két tv képét, csak érdekelne hozzáértők véleménye is.

Köszönöm!

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A Sony visszahívja a 2007-2008-ban gyártott LCD tévéit.

Sajnos már az MTI sem megbízható,mivel a Reuters-től szedi az infót,akik szintén egy érdekes véletlen folytán hamis adatokkal árasztották el a világot:) A Reuters tévesen egy ingyenes megelőzési programot (safety inspection and rework programme) visszahívásnak (recall) értelmezett. (!) DDD
Európában egyetlen hibás eset sem fordult elő.

Itt található a hivatalos közlemény: http://support.sony-europe.com/tvhc/hot ... _programme

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A Sony visszahívja a 2007-2008-ban gyártott LCD tévéit.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

levi75
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 27

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: levi75 »

Sziasztok,

Milyen paneltipus van manapsag az LCD TV-kben ? Erdemes-e paneltipus alapjan valasztani LCD TV-t?
Mennyit fejlodtek az IPS panelek valaszidoben ?
Melyik gyarto (Samsung-on kivul) szereli sajat panellel TV-it ? Ki az aki nem Samsung panel-t hasznal ?

Melyik LCD TV (gyarto + tipus) alkalmas legjobban monitor funkciora is ?

up
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Jó kis pörgős topic ez!!!

valahogy nem lehet annyit rugózni rajta mint az audión...

neked milyen a tápkábeled, légpárnás-e a tv állványod, jó-e rá a shakti,
jók a barnái, de a pirosa valahogy hiányzik...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”