Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: keccsa »

A "D" sorozatú Samu 3D tévék sokkalta kevésbé vibrálnak, mint a tavalyiak ("C"-sorozat)! Tulajdonképpen alig vehető észre...
Mindenki magának hülye...

Frakter
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Frakter »

Nekem is lenne egy kérdésem...
Az aktív szemüveges (Samsung), vagy a passzív szemüveges (LG) 3D TV a jobb???

Szia!

Neked kell eldöntened, hogy melyik tetszik jobban.
Nekem eddig Samsung tv-im voltak, de most én is ezen dilemmázok. Nagyon zavar a samsung 3D vibrálása. Na jó, tök sötétben nem csinálja, de "nehogymár" világosban ne nézhessek 3d filmet.
A samsung ugye aktív 3d és sok egyéb márka is. Ami asszem azt jelenti egyszerűen, hogy a jobb és bal szemed előtt gyorsan váltogatják a képet (ebből fakad a vibrálás)
Az LG-nél ezt úgy oldották meg hogy a függőlegesen egyik sor a jobb szemedre van polarizálva a másik sor, pedig a balra. ennek az a hátránya, hogy valójában az egyik szemeddel a nem neki szánt sort feketének látod. Kicsit becsapós így a full hd is. az 1080 sor így mindig csak a 540. Tehát 1920*540 a pillanatnyi felbontás... De nekem mégsem olyan zavaró mintha vibrálna.
Ja, és nem mellékes, hogy nem kell elemet cserélgetni, vagy töltögetni a szemcsit.

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Sziasztok!

Tud valaki Kecskeméten vagy környékén valakit aki LCD TV-t meg tud javítani?
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Strajfa »

Nehéz így szubjektív választ adni,de azért az elgondolkodtató,hogy a csúcsmodellek mind aktív szemüvegesek...

davidka33
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 371

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: davidka33 »

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Segítségre lenne szükségem. Véleményetek szerint melyik lenne jobb vétel? Samsung UE40D5500 vagy UE40D6000? Láttam mind két tv képét, csak érdekelne hozzáértők véleménye is.

Köszönöm!

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A Sony visszahívja a 2007-2008-ban gyártott LCD tévéit.

Sajnos már az MTI sem megbízható,mivel a Reuters-től szedi az infót,akik szintén egy érdekes véletlen folytán hamis adatokkal árasztották el a világot:) A Reuters tévesen egy ingyenes megelőzési programot (safety inspection and rework programme) visszahívásnak (recall) értelmezett. (!) DDD
Európában egyetlen hibás eset sem fordult elő.

Itt található a hivatalos közlemény: http://support.sony-europe.com/tvhc/hot ... _programme

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A Sony visszahívja a 2007-2008-ban gyártott LCD tévéit.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

levi75
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 27

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: levi75 »

Sziasztok,

Milyen paneltipus van manapsag az LCD TV-kben ? Erdemes-e paneltipus alapjan valasztani LCD TV-t?
Mennyit fejlodtek az IPS panelek valaszidoben ?
Melyik gyarto (Samsung-on kivul) szereli sajat panellel TV-it ? Ki az aki nem Samsung panel-t hasznal ?

Melyik LCD TV (gyarto + tipus) alkalmas legjobban monitor funkciora is ?

up
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Jó kis pörgős topic ez!!!

valahogy nem lehet annyit rugózni rajta mint az audión...

neked milyen a tápkábeled, légpárnás-e a tv állványod, jó-e rá a shakti,
jók a barnái, de a pirosa valahogy hiányzik...

foley76
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: foley76 »

Jó kis pörgős topic ez!!!

foley76

Lcd, Led, Oled TV-k

Gondolom ezek letöltött filmek.Elsőként megnézném pc-n,hogy ott jó-e?

Igen, a számítógépen normális a feliratozás. Gondolom a tv média lejátszóján kellene valahogy frissíteni, csak nem találtam olyan oldalt, ahol lennének ilyen firmware-ek,ha esetleg valaki tud ilyenről tegye meg, hogy megosztja velem.

köszi

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Sziasztok

A kérdésem az lenne, hogy van egy média lejátszós tv-m (Sharp lc32ls220e) de sajnos,
ha feliratos filmet néznék, a feliratból kihagyja a hosszú magánhangzókat.
Lehet ezzel valamit kezdeni?

köszi

Gondolom ezek letöltött filmek.Elsőként megnézném pc-n,hogy ott jó-e?

foley76

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok

A kérdésem az lenne, hogy van egy média lejátszós tv-m (Sharp lc32ls220e) de sajnos,
ha feliratos filmet néznék, a feliratból kihagyja a hosszú magánhangzókat.
Lehet ezzel valamit kezdeni?

köszi

levi75
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 27

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: levi75 »

Sziasztok,

Milyen paneltipus van manapsag az LCD TV-kben ? Erdemes-e paneltipus alapjan valasztani LCD TV-t?
Mennyit fejlodtek az IPS panelek valaszidoben ?
Melyik gyarto (Samsung-on kivul) szereli sajat panellel TV-it ? Ki az aki nem Samsung panel-t hasznal ?

Melyik LCD TV (gyarto + tipus) alkalmas legjobban monitor funkciora is ?
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 413

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

LCD tévé vásárlásán gondolkozom, elsősorban szgépről történő filmnézésre (Dvdrip, BlueRayrip). A 46" (117cm) méretet céloztam meg, árban max 200e. S video vagy DVI kimenetet használnék. Létezik még egyáltalán olyan tv, amin van DVI bemenet vagy DVI-HDMI átalakítót kell használni?
Még egy kérdés: érdemesebb 200 Hz-es készüléket venni?

Bocsi, tv ügyben nem vagyok járatos

Köszi szépen a segítséget előre is

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: batagy »

Lenne egy nagy kérdésem.

Adott egy laptop aminek se hdmi kimenete se más csak pc és usb slot van.
Az lenne a kérdésem hogy usb/hdmi átalakitó létezik-e ami a laptopról a képet kiküldi LCD-re?
Ez lenne a fontos mert hdmi kábel van böven itthon de más nem

Tudom-e ezzel az elmélettel használni a tv-met mint megjelenitő a laptoppal???

Nincs a laptopon DVI kimenet vagy valamilyen analóg kimenet pl. Svideo?

Ha nincs, akkor valóban érdemes lehet kipróbálni egy USB 2.0 to HDMI átalakítót. Wiretek USB2.0 to HDMI-re ha rákeresel, akkor lehet kapni pár ezer forintért. De nekem nincs vele tapasztalatom. Érdemes utánanézni, hogy milyen felbontásokat tud, milyen oprendszer alatt megy, kell-e hozzá driver és TV formátumú jelet kiad-e.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lenne egy nagy kérdésem.

Adott egy laptop aminek se hdmi kimenete se más csak pc és usb slot van.
Az lenne a kérdésem hogy usb/hdmi átalakitó létezik-e ami a laptopról a képet kiküldi LCD-re?
Ez lenne a fontos mert hdmi kábel van böven itthon de más nem

Tudom-e ezzel az elmélettel használni a tv-met mint megjelenitő a laptoppal???

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: podobag »

Én erre pályázom most. Brutális képe van!!! Láttam már élőben! Csak ajánlani tudom!!!

http://www.avplanet.hu/philips-32pfl560 ... -81cm.html
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Szia! Árkategóriát nem írtál,vagy elsiklottam felette. Az alsó árkategóriában az én tapasztalataim szerint a ccfl a nyerő, itt a ledesek 'olcsójánosok' Philips nagyon jó ebben az ársávban, 150-alatt kínál 100hz-es 32'-os LED háttér-világítású tv-t. Sony-nak, a mostani modellpalettán nincs sajnos 100hz, 2d, Ledes LCD-je,
Ez most akcióban van: http://www.klubmedia.hu/index.php?secti ... cts_id=288

De tulajdonképpen jó úton haladsz,a felsorolt márkák között még talán a Panát is górcső alá venném.

Magamnak válaszolok és hogy azért lássátok mire jutok.
Ma szétnéztem üzletekben és arra jutottam hogy LED ami kell nekem de kibövült 32-esekre is a dolog mert közben nagy méregetésben az is elfér.

Képbe került nagyon a Sharp is.Nagyon tetszett.Olyan hatalmas különbségek nincsenek ebben az árszegmensben képre.
Érdekes de voltak Sonyk amiről nem derült ki sima LCD vagy LED-es de nagyon tetszett a képe.A Philipsek is tetszettek.
A Samu most lehet kiesik a sorból.
Sharp
Sony
Philips eddig a sorrendem de még megnézem egy két helyen nyugiba.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv mindenkinek!

További segitségre lenne szükségem de most LCd terén.
A háloba is kezd rakoncátlankodni a tv-m igaz ez még nem halt be de lassan azon vagyok kidobom a francba.Ez is CRT még.

Elkezdtem vadászni a neten kisméretü 66cm-es tvket.Találtam Samut, Sonyt, Philipset és Sharpot.
A Samu a Philips is LED-es

Samsung UE26C4000 LED TV
Philips 26PFL3405/12 LED TV
Sony Bravia KDL-26BX320
Sony Bravia KDL-26EX302

Ezeket néztem kinek mi a véleménye melyiket érdemesebb megvenni.Kb azonos áron kinálják őket.
Nagyobb nem kell mert nem fér el.Csak TV-adás lenne nézve rajta sötét szobába max kislámpa mellett.Egyszer-egyszer valami jó kis filmet USb-ről.

Előre is köszönöm a segitséget.

Magamnak válaszolok és hogy azért lássátok mire jutok.
Ma szétnéztem üzletekben és arra jutottam hogy LED ami kell nekem de kibövült 32-esekre is a dolog mert közben nagy méregetésben az is elfér.

Képbe került nagyon a Sharp is.Nagyon tetszett.Olyan hatalmas különbségek nincsenek ebben az árszegmensben képre.
Érdekes de voltak Sonyk amiről nem derült ki sima LCD vagy LED-es de nagyon tetszett a képe.A Philipsek is tetszettek.
A Samu most lehet kiesik a sorból.
Sharp
Sony
Philips eddig a sorrendem de még megnézem egy két helyen nyugiba.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv mindenkinek!

További segitségre lenne szükségem de most LCd terén.
A háloba is kezd rakoncátlankodni a tv-m igaz ez még nem halt be de lassan azon vagyok kidobom a francba.Ez is CRT még.

Elkezdtem vadászni a neten kisméretü 66cm-es tvket.Találtam Samut, Sonyt, Philipset és Sharpot.
A Samu a Philips is LED-es

Samsung UE26C4000 LED TV
Philips 26PFL3405/12 LED TV
Sony Bravia KDL-26BX320
Sony Bravia KDL-26EX302

Ezeket néztem kinek mi a véleménye melyiket érdemesebb megvenni.Kb azonos áron kinálják őket.
Nagyobb nem kell mert nem fér el.Csak TV-adás lenne nézve rajta sötét szobába max kislámpa mellett.Egyszer-egyszer valami jó kis filmet USb-ről.

Előre is köszönöm a segitséget.

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Szóval? Senki nem tudja? Pedig örülnék neki.

Beszélj egy olyan szervizzel,aki LG-vel foglalkozik. Meg talán keress a neten alternatívákat,ha ez működik,biztos megtalálod. Ha nem,akkor szerintem nem érdemes feltalálni a spanyolviaszt,mert azt lehet,hogy a tv-d bánja.

Z.m.Z
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Z.m.Z »

Sziasztok

Lehet, hogy volt ez már kérdés de most én is feltenném.

Szóval van nekem egy LG 47LD750-es televízióm és ugye szerkezetileg ez teljesen megegyezik a 47LD950-es típussal ami passzív szemüveges 3D képes készülék.
Megoldható-e az hogy valamilyen úton módon rátöltsem a 950-es fimware programját a 750-esemre? Mert "valahogyan" sikerült szereznem 3db passzív szemcsit és ugye rögtön ingerem támadt a 3D-re.

Előre is köszönöm a választ.

Szóval? Senki nem tudja? Pedig örülnék neki.

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

kb egy éve az MTV a segítségünket kérte,szükségük volt egy monitorra, (riport szoba az IH-ba) kivittem egy NX-es sorozatú 40' LCD-t. kb fél óra küszködés után sikerült a színárnyalatokat valamelyest eltalálni,nagyságrendileg hasonlított az élőképhez. Másnap visszaraktam az üzletbe a helyére(helloHD,BD,MPEG4)mielőtt elmentettem a beállításokat.
Hát én egy percig nem tudnám nézni 'lineárba' Fakó,visszafogott lapos képet mutatott... a színhőmérsékletet,az RGB színek erősítését/előerősítését, drasztikusan át kellett variálni. Külön világ.

Én nem az állítottam, hogy jobb a Samsung, mint a Sony (ezt így, konkrét kategória megjelölése nélkül kijelenteni amúgy is dőreség lenne), hanem csak arról beszéltem, hogy nekem milyen saját, illetve környezeti tapasztalatom van a két gyártóval.

Egyébként az, hogy a tévéken olyan képparaméter beállítási lehetőségek/tartományok vannak, amelyek alkalmasak "becsapós" képi világ kikeverésére, tényleg nem szerencsés, de nem kötelező ezek használata! Minden tévén meg lehet találni azt az optimális beállítást, amely a LEHETŐ legközelebb van a szakmailag elvárt/valósághoz közeli képhez (az, hogy ez abszolút értékben mennyire "hifi", vagyis valósághű, már más kérdés), de nem biztos, hogy a gazdinak az tetszik a legjobban. Egyéni ízlés dolga, hogy ki hogyan szereti nézni a tévéjét! Lehet, hogy az én általam, az én ízlésemnek megfelelően beállított képet valaki túl világosnak találná, másvalaki meg sötétnek, vagy kevésbé telítettnek.

Nagyon kevés az olyan szaküzlet, ahol ténylegesen gondot fordítanak a kiállított tévék beállításának, és valóban azt látod, amit a készülékek "tudnak". Igényes ember utána néz a dolgoknak (teszteket olvas a neten, maga próbálja meg beállítani a kiállított készüléket stb.), de az átlagember, akit be lehet csapni a "maxkontraszt-maxélesség-maxhozközeliszín" kombóval, az otthon sem fog különösebb gondot fordítani a beállításokra (ezt használják ki az eladók az eladásaik növelésére). Otthon aztán találomra nyomkodja a gombokat, és ha talál valami - számára - elfogadható beállítást, akkor annál marad. Hosszú ideig javítottam tévéket, és ha annyi százasom lenne, amennyiszer a gazdinál maxfényerő-maxszín-maxkontraszt beállítással üzemelő tévét találtam, akkor most gazdag ember lennék...

Az ú.n. "HiFi" boltokban (most nem a nagy múltú boltokról beszélek) is hányszor láttam a kiállított darabon bekapcsolva a loudness-t, meg még hozzátekerve a magasat, meg a mélyet! Ez a csinn-bumm cirkusz adja el a tömegeknek a "hifitornyot"!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”