Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rmconvex »

Itt Szabolcs Szatmár vagy Hajdú Bihar megyében, ismertek olyan forumtársat, vagy olyan helyet ahol fülelgetni lehetne?

Sajnos már 3-4 éve nem ott lakom, és ahol én laktam ott egy-két emberke volt aki ilyennel foglalkozott! Zenehallgatással viszont mennyiségileg és minőséggel nem foglalkozva sokan, ezért nem tudok mondani neked emberkéket címmel, mert akit ott ismertem és még anno együtt fülelgettünk az mind eljött onnan!
...

Tibbi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tibbi »

Itt Szabolcs Szatmár vagy Hajdú Bihar megyében, ismertek olyan forumtársat, vagy olyan helyet ahol fülelgetni lehetne?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem azt mondtam,hogy abszolúte ne hallgass másra,hanem azt,hogy ha szerét tudod ejteni mindenképp hallgatózz!

Ez a legfontosabb.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem rossz a Technics főleg SE-A elő végfokok(900,800,1000, stb.) ! Nekem SE-A 1000 végfok volt bemenetnél hátul 1 alps poti, így még előfok sem kellet(de persze előfokkal is jó) sokáig megelégedéssel hallgattam!

Nekem régen SEA-3 is volt.
Soha többet.
Ne a teljesítménnyel foglalkozz.Füleld meg mind.
Ha azt az elvet követnénk,hogy csak a kilógramm számít,akkor ezt a NAIM erősítőt a kukába is dobhatnád,pedig kár lenne érte.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6298

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Tudom, hogy hallgatózni kell, de soxor nincs rá lehetőség, és előbb más véleményét kell kikérni, hogy melyk erősítőket érdemes megfülelni.
Na melyk tűnik erősebbnek, komolyabbnak? Csak így hallás nélkül...nem beszélve a kilógrammokrol

Nem azt mondtam,hogy abszolúte ne hallgass másra,hanem azt,hogy ha szerét tudod ejteni mindenképp hallgatózz!
Én az ettől újabb Technicsekre gondoltam.Ha lőtávolba esik egy olyan régebbi darab ami tetszik akkor pedig azt kell megvenni.
Üdv
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: JOE77 »

Tudom, hogy hallgatózni kell, de soxor nincs rá lehetőség, és előbb más véleményét kell kikérni, hogy melyk erősítőket érdemes megfülelni.

Ez a technics vx500-ról egy belső kép:

Ez pedig a rotel 931:

Na melyk tűnik erősebbnek, komolyabbnak? Csak így hallás nélkül...nem beszélve a kilógrammokrol

Nem rossz a Technics főleg SE-A elő végfokok(900,800,1000, stb.) ! Nekem SE-A 1000 végfok volt bemenetnél hátul 1 alps poti, így még előfok sem kellet(de persze előfokkal is jó) sokáig megelégedéssel hallgattam!

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: JOE77 »

Ez pedig a rotel 931:

Tibbi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Nem annyira gyenge kivitel az,hidd el-induló rendszerbe pedig tényleg jó választás lehet.Vagy esetleg ez a Denon:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 0-erosito/
Persze mindenképpen hallgasd meg őket vásárlás előtt,mert csak azt szabad megvenned ami neked tetszik-és soha nem azt a mi más szerint jó.Csak a füledre és a saját ízlésedre hallgass.

Ez pedig a rotel 931:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Cd lejátszót majd később akarok, egyenlőre erősítőt akarok max.25ért.
Kicsit sziven ütött, hogy felejtsem el a technics-et

Erről mi a véleményed? ROTEL RA-921

Bár kicsit félek az ilyen lapos, "gyenge" kivitelű erősítőktől.
[/quote

Nem annyira gyenge kivitel az,hidd el-induló rendszerbe pedig tényleg jó választás lehet.
Vagy esetleg ez a Denon:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 0-erosito/
Persze mindenképpen hallgasd meg őket vásárlás előtt,mert csak azt szabad megvenned ami neked tetszik-és soha nem azt a mi más szerint jó.Csak a füledre és a saját ízlésedre hallgass.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Tibbi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Szerintem egyelőre hagyd meg a Grundig dobozt,az messze nem lehet annyira "rossz" mint a cd-erősítő páros-később ráérsz majd azt cserélni.Az a max 25 ezer sztem nem lesz elég Marantzra,Onkyora Denonra,gyűjtögetned kellene még.A Technics-et meg el kellene felejteni mint erősítőt.
Ez itt komoly gépnek tűnik (az árához képest)-a Sansui nem nagyon csinált rossz dolgokat,ha meg tudod oldani hallgasd meg.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 3-erosito/
Cd játszónak pedig ezt ajánlanám hirtelen innen a fórumról.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ips-cd920/
A kettő együtt kijön 20000-ből.

Cd lejátszót majd később akarok, egyenlőre erősítőt akarok max.25ért.
Kicsit sziven ütött, hogy felejtsem el a technics-et

Erről mi a véleményed? ROTEL RA-921

Bár kicsit félek az ilyen lapos, "gyenge" kivitelű erősítőktől.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Szerintem egyelőre hagyd meg a Grundig dobozt,az messze nem lehet annyira "rossz" mint a cd-erősítő páros-később ráérsz majd azt cserélni.Az a max 25 ezer sztem nem lesz elég Marantzra,Onkyora Denonra,gyűjtögetned kellene még.A Technics-et meg el kellene felejteni mint erősítőt.
Ez itt komoly gépnek tűnik (az árához képest)-a Sansui nem nagyon csinált rossz dolgokat,ha meg tudod oldani hallgasd meg.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 3-erosito/
Cd játszónak pedig ezt ajánlanám hirtelen innen a fórumról.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ips-cd920/
A kettő együtt kijön 20000-ből.

Tibbi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Mik a rendszer többi elemei,milyen zenéket hallgatsz?

Erősítő+cd: PIONEER A-204R Sztereo Erősítő és PD-206 CD Lejátszó

Hangfal: Grundig Box 5700 3 utas hangfalpár

Lehet nem reális árak, de piszt!

Kábelek, fater által cégtől kihozott vastag réz kábelek

Sokfajta zenét hallgatok, a zongora hangját nagyon szeretem, valamint az férfi énekhangokat: Elton John, Phil Collins, Richard Bona...stb

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Mik a rendszer többi elemei és milyen zenéket hallgatsz?

Bocs véletlen rádupláztam.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Sziasztok.

Erősítő vásárlás előtt állok. Jelenleg egy Pioneer a204-r erősítőm van, amit gyengének és élettelennek találok.

Régebben volt egy Technics SU-V470-em amit hülye fejjel elcseréltem erre a "műanyag" Piora (hozzáteszem, hogy járt hozzá egy pio cd játékos is)

Namost egy hasonló hangú erősítőt keresek mint a Technics.
Tudtok ajánlani valami nekem valót? Maradjak a Technics vonalon?

Valami lágy telt erős hangzást szeretnék. H/K, Martanz, Sony, Onkyo, Denon...ezekkel mi a helyzet, sajnos nem ismerem őket.

Ár max 25ezer...jelenleg ezt találtam a legszimpatikusabbnak: Technics SU-VX500

Kérlek segítsetek.
Üdv Tibor.

Mik a rendszer többi elemei,milyen zenéket hallgatsz?

Tibbi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Sziasztok.

Erősítő vásárlás előtt állok. Jelenleg egy Pioneer a204-r erősítőm van, amit gyengének és élettelennek találok.

Régebben volt egy Technics SU-V470-em amit hülye fejjel elcseréltem erre a "műanyag" Piora (hozzáteszem, hogy járt hozzá egy pio cd játékos is)

Namost egy hasonló hangú erősítőt keresek mint a Technics.
Tudtok ajánlani valami nekem valót? Maradjak a Technics vonalon?

Valami lágy telt erős hangzást szeretnék. H/K, Martanz, Sony, Onkyo, Denon...ezekkel mi a helyzet, sajnos nem ismerem őket.

Ár max 25ezer...jelenleg ezt találtam a legszimpatikusabbnak: Technics SU-VX500

Kérlek segítsetek.
Üdv Tibor.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: goodman »

A cd játékos beszerzése után!!!
Én a helyedben a hangfaloncserélnék, de ez az én véleményem, ahogy az is , hogy hangfal terén nem biztos , hogy mindig az új a legjobb, kipróbálnám a helyedben a ritkaságak számító W. Kücke KS Tertia D70-et sok már gányolva van és nehé jóra akadni, amit olcsón adnak annak valami baa lehet, de az is lehet, hogy csak nem tudják mit adnak el. Nekem volt már több hasonló kategóriájú állóhangfalam ami a Magnatodhoz hasonlítható, de nem volt zenére jó! Viszont a közepes termetű monitorok ill. a nagytermetű monitorok azok nagyon tetszettek! De szerintem egy kis feljebb lépés hangfal terén már lehet jobb lenne! Ez csak a saját véleménye! Az is lehet tévedek!
De erősítőben a listádban nálam az arcam lenne a nyerő, meg a rotel!

Köszönöm válaszod! Hangfalat nem szándékoztam egyenlőre cserélni. Az említett típust nem ismerem, de rá fogok keresni! Én is az Arcam és a Rotel felé kacsingatnék. Köszönöm!

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rmconvex »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Jelenlegi erősítőmet /Denon PMA 560/ szeretném lecserélni. Kinéztem pár másik típust, ezekkel kapcsolatban szeretném ha véleményt mondanátok! A jelenlegi rendszerem a következő: Denon PMA 560 erősítő, Harman/Kardon DVD 39 lejátszó, Magnat Vintage 120 hangfalpár, Neotech KS 0821 hangfalkábel, KáCsa KCS 200 interconnect. Zenei ízlésem: akusztikus, jazz, progresszív rock, elektronikus /Kraftwerk,Yello,stb.../.
A kiszemelt erősítők:
- Aeron 2
- Arcam Alpha I, Delta 90.2, 5 Plus
- Cambridge Audio Azur 340A, A5, A1 Mk3 SE, P70
- Creek 4040 S3
- Denon PMA 1060
- Marantz PM 63, PM 66 SE KI, PM 6010 OSE KI
- Rotel RA-930 AX
Hát nagyjából ezek lennének! Esetleg ha lenne más tippetek azt is szívesen fogadom! Előre is köszönöm a válaszaitokat és véleményeteket!

A cd játékos beszerzése után!!!
Én a helyedben a hangfaloncserélnék, de ez az én véleményem, ahogy az is , hogy hangfal terén nem biztos , hogy mindig az új a legjobb, kipróbálnám a helyedben a ritkaságak számító W. Kücke KS Tertia D70-et sok már gányolva van és nehé jóra akadni, amit olcsón adnak annak valami baa lehet, de az is lehet, hogy csak nem tudják mit adnak el. Nekem volt már több hasonló kategóriájú állóhangfalam ami a Magnatodhoz hasonlítható, de nem volt zenére jó! Viszont a közepes termetű monitorok ill. a nagytermetű monitorok azok nagyon tetszettek! De szerintem egy kis feljebb lépés hangfal terén már lehet jobb lenne! Ez csak a saját véleménye! Az is lehet tévedek!
De erősítőben a listádban nálam az arcam lenne a nyerő, meg a rotel!
...

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Köszönöm! Igen!

Nincs mit.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Bár a Denonodat nem ismerem, a Marantz PM66KI-val éltem együtt pár évig.Jó kis erősítő nagyon szép sztereo színpaddal hosszan hallgatható, nem fárasztó hanggal,kellemes közepekkel-de számomra kissé kevés volt alul-nem voltak eléégé teltek a mélyei,csak ezért cseréltem le.Akusztikus zenére nagyon jó de az igazi rockos zúzásra nem való szerintem.Remélem segítettem.

Köszönöm! Igen!

Károly
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Károly »

Szia Fzs1!

Szerintem először a Tannoy MX3-M hangsugárzódat cseréld le és meg fogsz lepődni mennyivel jobban szól a rendszered klasszikus zenét hallgatva. Nekem volt néhány évig MX3-M hangsugárzóm többféle erősítővel és CD játékossal, de soha nem volt jó a hangzás klasszikus zenét hallgatva, különösen a hegedű hangjának élvezetes visszaadása volt megoldhatatlan feladat számára, akár hányan is dícsérik. Házimozihoz kifogástalan volt a hangja, de zenehallgatáshoz messze nem.

Üdv. Károly!
PEAQ notebook,iFI Micro iDAC2 USB, NAD C 325BEE erősítő, Diy hangsugárzó, Eichmann Power Strip hálózati táp elosztó - módosítva, Van den Hul Combination-Inspiration kábelek WBT csatlakozókkal, Ethosz hálózati táp kábelek Viborg csatlakozókkal, Lineáris tápok, Akai 4000 DB orsós magnó deck.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Bár a Denonodat nem ismerem, a Marantz PM66KI-val éltem együtt pár évig.Jó kis erősítő nagyon szép sztereo színpaddal hosszan hallgatható, nem fárasztó hanggal,kellemes közepekkel-de számomra kissé kevés volt alul-nem voltak eléégé teltek a mélyei,csak ezért cseréltem le.Akusztikus zenére nagyon jó de az igazi rockos zúzásra nem való szerintem.Remélem segítettem.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Elfogadom az általatok leírtakat! Valószínűleg akkor a Cd lejátszó beszerzése lesz az első. Ettől függetlenül írhatnátok a listámban szereplő erősítőkről. Melyik jelentene továbblépést a Denonhoz képest?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Én is osztom a két kolléga véleményét,a dvd helyére inkább egy cd játékos kellene.Lehet hogy nem is gondolkodnál erősítő cserében utána.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Igen, a következő az a lejátszó cseréje lenne, de azokat még nem néztem.

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 56

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Ugyan, az 560-as Denont még konkrétan nem hallottam, de osztom KMT véleményét! Nem biztos, hogy az erősítő cseréjével éred el a leghatékonyabb változást pozitív irányba. Szerintem, a leggyengébb láncszem zenei téren a Harman/Kardon DVD 39 lejátszód. A 120-as Vintiket ismerem, a 91 dB érzékenységükkel jól illenek a denon lágyabb hangképéhez.
Üdv: nebulo

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”