Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6305

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Köszönöm! Igen!

Nincs mit.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: goodman »

Bár a Denonodat nem ismerem, a Marantz PM66KI-val éltem együtt pár évig.Jó kis erősítő nagyon szép sztereo színpaddal hosszan hallgatható, nem fárasztó hanggal,kellemes közepekkel-de számomra kissé kevés volt alul-nem voltak eléégé teltek a mélyei,csak ezért cseréltem le.Akusztikus zenére nagyon jó de az igazi rockos zúzásra nem való szerintem.Remélem segítettem.

Köszönöm! Igen!

Károly
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Károly »

Szia Fzs1!

Szerintem először a Tannoy MX3-M hangsugárzódat cseréld le és meg fogsz lepődni mennyivel jobban szól a rendszered klasszikus zenét hallgatva. Nekem volt néhány évig MX3-M hangsugárzóm többféle erősítővel és CD játékossal, de soha nem volt jó a hangzás klasszikus zenét hallgatva, különösen a hegedű hangjának élvezetes visszaadása volt megoldhatatlan feladat számára, akár hányan is dícsérik. Házimozihoz kifogástalan volt a hangja, de zenehallgatáshoz messze nem.

Üdv. Károly!
PEAQ notebook,iFI Micro iDAC2 USB, NAD C 325BEE erősítő, Diy hangsugárzó, Eichmann Power Strip hálózati táp elosztó - módosítva, Van den Hul Combination-Inspiration kábelek WBT csatlakozókkal, Ethosz hálózati táp kábelek Viborg csatlakozókkal, Lineáris tápok, Akai 4000 DB orsós magnó deck.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Bár a Denonodat nem ismerem, a Marantz PM66KI-val éltem együtt pár évig.Jó kis erősítő nagyon szép sztereo színpaddal hosszan hallgatható, nem fárasztó hanggal,kellemes közepekkel-de számomra kissé kevés volt alul-nem voltak eléégé teltek a mélyei,csak ezért cseréltem le.Akusztikus zenére nagyon jó de az igazi rockos zúzásra nem való szerintem.Remélem segítettem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Elfogadom az általatok leírtakat! Valószínűleg akkor a Cd lejátszó beszerzése lesz az első. Ettől függetlenül írhatnátok a listámban szereplő erősítőkről. Melyik jelentene továbblépést a Denonhoz képest?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Én is osztom a két kolléga véleményét,a dvd helyére inkább egy cd játékos kellene.Lehet hogy nem is gondolkodnál erősítő cserében utána.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Igen, a következő az a lejátszó cseréje lenne, de azokat még nem néztem.

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 56

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Ugyan, az 560-as Denont még konkrétan nem hallottam, de osztom KMT véleményét! Nem biztos, hogy az erősítő cseréjével éred el a leghatékonyabb változást pozitív irányba. Szerintem, a leggyengébb láncszem zenei téren a Harman/Kardon DVD 39 lejátszód. A 120-as Vintiket ismerem, a 91 dB érzékenységükkel jól illenek a denon lágyabb hangképéhez.
Üdv: nebulo

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szeretnék kipróbálni más erősítőket is! Azt tudom, hogy ezzel hatalmas javulást nem érek el. Egyszerűen kíváncsi vagyok más készülékekre is! A jelenlegi Denonom az első jobbnak mondható erősítőm és szeretnék továbblépni egy kicsit.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: KMT »

Van valami oka, hogy épp az erősítőd cserélnéd?
Most részben magam ellen beszélek, de nem vagyok benne biztos, hogy adott pénzből az erősítőd cseréjével érnéd el a legnagyobb változást.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Jelenlegi erősítőmet /Denon PMA 560/ szeretném lecserélni. Kinéztem pár másik típust, ezekkel kapcsolatban szeretném ha véleményt mondanátok! A jelenlegi rendszerem a következő: Denon PMA 560 erősítő, Harman/Kardon DVD 39 lejátszó, Magnat Vintage 120 hangfalpár, Neotech KS 0821 hangfalkábel, KáCsa KCS 200 interconnect. Zenei ízlésem: akusztikus, jazz, progresszív rock, elektronikus /Kraftwerk,Yello,stb.../.
A kiszemelt erősítők:
- Aeron 2
- Arcam Alpha I, Delta 90.2, 5 Plus
- Cambridge Audio Azur 340A, A5, A1 Mk3 SE, P70
- Creek 4040 S3
- Denon PMA 1060
- Marantz PM 63, PM 66 SE KI, PM 6010 OSE KI
- Rotel RA-930 AX
Hát nagyjából ezek lennének! Esetleg ha lenne más tippetek azt is szívesen fogadom! Előre is köszönöm a válaszaitokat és véleményeteket!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Én is bezsákoltam a jobb idők reményében egy Marantz 4400 receivert, és a hozzá tartozó távvezérlőt, valamint SQ dekódert!

üdv: TJ.

Ezt megvenném tőled szívesen

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

olyan a PF-is,Abraxas is..egy "forgásra" van kiélezve az egész,mint élmény lehet érdekesnek nevezni,akkor magam is érdekesnek találtam,igaz rég volt,de maga a zenéhez nem érzem hogy közelebb vezetne/vagy vezethetne ma..itt vannak a mai többcsatornás "zenék"/rendszerek..van aki szereti,és van aki nem..

A zenéhez (már ha az érzelmi és művészeti jelenséget értjük alatta) a HiFi és a sok csatorna sem visz közelebb szerintem.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A 70'-es évek quadro rendszerei nagyon sokfélék, és ez a minőségükre is igaz. Mondjuk a Marantz cég komolyabb quadro készülékei ma is tartják értéküket.
Én is bezsákoltam a jobb idők reményében egy Marantz 4400 receivert, és a hozzá tartozó távvezérlőt, valamint SQ dekódert!

Ez igen.Még gyárit sosem láttam.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2853

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

A 70'-es évek quadro rendszerei nagyon sokfélék, és ez a minőségükre is igaz. Mondjuk a Marantz cég komolyabb quadro készülékei ma is tartják értéküket.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2731

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Én is csak mint érdekesség építettem meg.
Akkor ez nagyon nagy dolog volt.

Tudom és nem is tagadom hogy nekem is akkor nagy csoda volt mint suhancnak a Floyd meg Santana SQ4-ben egy nagyon jó cimbim idősebb tesója rendszerén..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

olyan a PF-is,Abraxas is..egy "forgásra" van kiélezve az egész,mint élmény lehet érdekesnek nevezni,akkor magam is érdekesnek találtam,igaz rég volt,de maga a zenéhez nem érzem hogy közelebb vezetne/vagy vezethetne ma..itt vannak a mai többcsatornás "zenék"/rendszerek..van aki szereti,és van aki nem..

Én is csak mint érdekesség építettem meg.
Akkor ez nagyon nagy dolog volt.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Azt az élményt,nem tudnád stereoban meghallani.
Körbe-körbe repült valami.Az érdekes volt.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

szintivirblizés az akkori tehnikai vivmány nevében

ami jó az jó 2.0-ban,vagy 1.0-ban is... karácsony 2

Azt az élményt,nem tudnád stereoban meghallani.
Körbe-körbe repült valami.Az érdekes volt.
Az egész kütyüt én építettem az SQ dekóderrel együtt.
Épp most hallottam,hogy megvan még a haveromnak és vissza fogja adni.Majd lefotózom.
1978 körül lehetett.Akkor még nagyon aktívan bütykölgettem.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

"Space experience" ez volt,ha jól emlékszem.

szintivirblizés az akkori tehnikai vivmány nevében

ami jó az jó 2.0-ban,vagy 1.0-ban is... karácsony 2

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

no ezért is bukott meg a dolog,kevés volt a zenei anyag..mint suhancnak akkor érdekes volt a Pink Floyd "Dark side.." vagy Santana "Abraxas",Janis Joplin "Pearl"-en mi értelme van egy "Mercedes Benz"-en?,John Keating "Space experience" meg komoly "zenei anyag" amelyre a lőtéri kutya sem emlékszik...

"Space experience" ez volt,ha jól emlékszem.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Én építettem ilyet a 70-es évek vége felé.
1 LP-m volt mindössze.
Érdekes volt.

no ezért is bukott meg a dolog,kevés volt a zenei anyag..mint suhancnak akkor érdekes volt a Pink Floyd "Dark side.." vagy Santana "Abraxas",Janis Joplin "Pearl"-en mi értelme van egy "Mercedes Benz"-en?,John Keating "Space experience" meg komoly "zenei anyag" amelyre a lőtéri kutya sem emlékszik...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Hol lehet quadro felvételekhez és quadro lejátszóhoz hozzájutni?

Kívácsi lennék egy quadro hangra.

Én építettem ilyet a 70-es évek vége felé.
1 LP-m volt mindössze.
Érdekes volt.

robinsson
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: robinsson »

Szerintem nem olvastad végig a kérdést.
Itt hanglemezről volt szó, nem multicsatornás DVD-ről.

Amúgy a 4 csatornás hanglemeznek két elterjedt változata volt, ami az SQ Quadro és a CD4.
Az SQ egy mátrix eljárással keverte alapsávba a háttér információt, ami teljességgel kompatibilis a sztereo lejátszó rendszerrel.
A CD4 esetében a hátsó információt frekvenciamodulációval vitték a lemezre jóval a hallható sáv fölötti vivőfrekvenciával.
A CD4-hez olyan hangszedő kellett, ami képes 40-50kHz átvitelre is és a CD4 demodulátor egy FM demodulátor volt.
Ezeknél az alapsávi front sztereo jelet hallhatjuk normál lemezjátszón.

Akármelyik eljárással is készült egy LP, jellemzően jó minőségű. Jobban odafigyeltek a gyártásra.

Nekem az egyik legjobb "Dark Side of the Moon" egy SQ Quadro Jugoton nyomású LP.

Hol lehet quadro felvételekhez és quadro lejátszóhoz hozzájutni?

Kívácsi lennék egy quadro hangra.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... mezjatszo/

1. A kérdés a 4 csatornás hanglemezek sztereo rendszeren történő lejátszására vonatkozott.

2. Nem minden játszható le 2 csatornán, nem minden kompatibilis: nem hibrid SACD-k (nekem van jópár darab).

3. Valóban azt kérdezi, de igazából több élményt nem nyújtanak sztereo-ban, csak quadroban.
A felvétel minősége egy más tészta.
A HD/SD ST/Q azért nem ugyanaz a kérdéskör.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”