Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Ez meg gáz! Biztos valami gazdasági okok miatt.

Ebből adódik az, hogy van akinek jól működik és van akinek nem egy adott típus két különböző készüléke.

Yoshti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Yoshti »

Egyébként nem az a baj, hogy más paneleket is használ, hanem, hogy azonos típuson belül is változtat, tehát 2db c5000-es nem biztos, hogy "egyforma".

Ez meg gáz! Biztos valami gazdasági okok miatt.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ja értem.

Egyébként nem az a baj, hogy más paneleket is használ, hanem, hogy azonos típuson belül is változtat, tehát 2db c5000-es nem biztos, hogy "egyforma".

Yoshti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Nem veszi, közösen fejlesztenek, de a samu egyéb paneleket is használ, sajnos, nem csak a sajátját, ez biztos.

Ja értem.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

"biztosabb a panel "származása"." Ez biztos? Én úgy tudom, hogy a Sony a Samsungtól veszi a paneleket, vagyis pontosabban velük gyártatja. (Nem beszélve a kisebb gyártókról) Az röhej, hogy már többnyire a Nokia is a kijelzőket.

Nem veszi, nem gyártatja, közösen fejlesztenek/tek, de a samu egyéb paneleket is használ, sajnos, nem csak a sajátját, ez biztos. Sokan tapasztalták, hogy samsung tv-jükben más panel van, mint ami elvárható.

Yoshti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

sony, hogy miért, biztosabb a panel "származása". Samsung azonos típuson belül kb 4 panelt használ, ezért előfordul, hogy a szomszéd samuja jobb.

"biztosabb a panel "származása"." Ez biztos? Én úgy tudom, hogy a Sony a Samsungtól veszi a paneleket, vagyis pontosabban velük gyártatja. (Nem beszélve a kisebb gyártókról) Az röhej, hogy már többnyire a Nokia is a kijelzőket.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv!

Tudna nekem valaki segíteni olyanban hogy 90-100e. között szeretnék min.32" full hd tv-t.Melyiket érdemes(pl. sony vagy samsung)?

sony, hogy miért, biztosabb a panel "származása". Samsung azonos típuson belül kb 4 panelt használ, ezért előfordul, hogy a szomszéd samuja jobb.

Korcsillio
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Korcsillio »

Yoshti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv!

Tudna nekem valaki segíteni olyanban hogy 90-100e. között szeretnék min.32" full hd tv-t.Melyiket érdemes(pl. sony vagy samsung)?

Samsung!

Korcsillio

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Korcsillio »

Üdv!

Alpine
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Alpine »

Sziasztok,

Samu UE40C5000 vagy LG LE40B750? (esetleg Samu LE40B750)

Ki melyiket ajánlaná?

Ha jól tudom, csak a LE40B750 tudja a DivX és mkv lejátszását!?

Elírtam, az LG 42LE4500 típusú és egy tudja az mkv-t.

Alpine
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Alpine »

Sziasztok,

Samu UE40C5000 vagy LG LE40B750? (esetleg Samu LE40B750)

Ki melyiket ajánlaná?

Ha jól tudom, csak a LE40B750 tudja a DivX és mkv lejátszását!?

csonti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: csonti »

vki tudna nekem vmi jó kis tv kalibráló programot mondani?
ami találtam az a PixelProtector ennyi, a komolyabbakból

Totyaba21

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Totyaba21 »

Sharp LED (quattron) TV-kről mi a véleményetek? Van vknek esteleg?

Üdv
Totya

csonti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

huhh, akkor inkább megtartom a cuccost, nem hittem volna h ennyit estek az árak, majd ha tönkremegy esetleg akkor veszek egy újat.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Max 80e. Kicsivel 100e felett kapsz full hd-t, ami "jobb". Amit egy boltban látsz, az nem a valóság, túlkalibrált színes tv-k vannak, otthon derül ki minden turpizság.
Az említett tv-t nem ismerem, ha nagyobbat szeretnél, akkor talán megéri, mert nagyobbat nyújt, képminőség tekintetében nem tudok segíteni.
A tv-m amit tavaly 190-200e-ért árultak, most 110-120 körül tudnám eladni úgy, hogy még garis és full hd, sajnos, azt nem is említem, hogy az 5 évvel ezelőtt vásárolt tv-met (250e), most kb 40-50e-ért tudnám eladni.

sztem 70-nél azért többet ér, mondom ha jó a forrás meglepően szép a képe, én sem gondoltam volna.
de sztem 100 alatt ilyen képet nem kapsz újonnan, bár nem tudom nem értek hozzá, csak amiket látok a boltokban sok meg sem közelíti, és 100 fölött mennek el.

akkor marad a cucc. ha nem tudom eladni, 100 fölött.
egybként a lényeg megérné arra a tévére váltani vagy innen van esetleg vmi jobb? ami még jobban megérné.

csonti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

sztem 70-nél azért többet ér, mondom ha jó a forrás meglepően szép a képe, én sem gondoltam volna.
de sztem 100 alatt ilyen képet nem kapsz újonnan, bár nem tudom nem értek hozzá, csak amiket látok a boltokban sok meg sem közelíti, és 100 fölött mennek el.

akkor marad a cucc. ha nem tudom eladni, 100 fölött.
egybként a lényeg megérné arra a tévére váltani vagy innen van esetleg vmi jobb? ami még jobban megérné.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ez a tv nem full hd, de fogadja az 1080p-t és "lebutitja" 1366x768-ra. A 100Hz nem full HD specialítás. A szép kép sem full HD speckó hanem a panel minőségének és a hozzá tartozó elektronikának köszönhető.
A tv mai eladási ára kb 70e.
Használtan tv-t venni abban az esetben érdemes, ha megbízható forrásból van, akkor jól jár az ember.

Sziasztok.
nyah van egy ilyen tv-m:panasonic megfordult a fejemben, hogyha el tudnám adni a vételi árhoz közel, akkor vennék egy másik tévét, lehet h használtan:D bár nem tudom h mennyire érdemes használtan tv-t venni.

csonti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

értem.
sztem is full hd egybként különben a vidi kártyán h tudnék rá nyomatni olyan képet?

De ha el tudom adni mondjuk 20-30ezres buktával vagy nem tom h mennyivel lehetne mert 150-be volt, akkor megérné szted?, vagy ennyi pénzért van jobb is.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Sziasztok.
nyah van egy ilyen tv-m:panasonic megfordult a fejemben, hogyha el tudnám adni a vételi árhoz közel, akkor vennék egy másik tévét, lehet h használtan:D bár nem tudom h mennyire érdemes használtan tv-t venni.
egybként ez ugye nem full hd-s nyah most a vidikártyámról elvileg fullhd-t küldök ki rá tehát 1920*1080-at és max felbontásnak is azt adja meg. akkor most h van ez?
mert ha nem full hd-s akkor viszont meglepően szép képe van főleg normális forrással, mert ahol láttam ilyen árban fullhd-s samsung-okat meg hasonlók mikor nézelődtem, szebb képe volt az enyémnek de mind1:D
nézegettem a márkán belül tv-ket és láttam h ez a panasonic mindenhol le van árazva most. na most nagy előrehaladás lenne? vagy ha tetszik a mostani inkább hagyjam a fenébe.

(aki tud segíteni nekem tv-s elektronikába vagy kicsit jobban vágja lécci írjon egy privit:D kéne egy kis segítség:D zúgás ügyben.)

nekem ez fullhd gyanús inkább, 100hz-es lcd, ilyenbe már full hd-t sztem belepakolták
árában nehéz lesz eladni, ezek a 2-3 éves modellek iszonyatos buktákkal adhatók csak el, nem azért, mert rosszak, hanem annyit fejlődött azóta a technika

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

csonti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok.
egybként ez ugye nem full hd-s nyah most a vidikártyámról elvileg fullhd-t küldök ki rá tehát 1920*1080-at és max felbontásnak is azt adja meg. akkor most h van ez?
mert ha nem full hd-s akkor viszont meglepően szép képe van főleg normális forrással, mert ahol láttam ilyen árban fullhd-s samsung-okat meg hasonlók mikor nézelődtem, szebb képe volt az enyémnek de mind1:D
nézegettem a márkán belül tv-ket és láttam h ez a panasonic mindenhol le van árazva most. na most nagy előrehaladás lenne? vagy ha tetszik a mostani inkább hagyjam a fenébe.

(aki tud segíteni nekem tv-s elektronikába vagy kicsit jobban vágja lécci írjon egy privit:D kéne egy kis segítség:D zúgás ügyben.)

busman20
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: busman20 »

Köszönöm mindenkinek az észrevételeket!
Ma meg is hozta a futár az LG 37LD450-est.

"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."

Daniel Nathan Leone

Totyaba21

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Totyaba21 »

Sziasztok!

Kinéztem egy TV-t, de bizonytalan vagyok: Sharp LC 40 LE-810 E LED TV-ről van szó. Bármi vélemény? Érdemes hozzákötni az audio rendszert (heed+Epos)?
Még gondolkodom, hogy plazma (Panasonic), vagy LED legyen. Használat: 70% TV; 20% PC; 10% DvD

Előre is köszi a válaszokat

Totya

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Itt is érvényes az a - sokak által helyesen a hifiben is vallott dolog adaptálásával keletkezett - nézet, hogy "filmet nézek, nem készüléket", vagyis ha a filmnézés közben a készülék "hibái" egy cseppet sem (vagy legalább is nem nagyon...) vonják el a figyelmedet, illetve nem zavarnak, akkor azzal a tévével meg leszel elégedve.

És az innentől mindegy, hogy a kiválasztott tévé gyártója a Samu, a Pana, a Sony, vagy akárki!

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Közös fejlesztés, mivel a "panelgyár" sony-samu corp.
Sajnos nem gyôztél meg, iszonyatosan sok a selejt a samuknál, de ez nem azt jelenti, hogy más gyártónál nincs. Nemrég tapasztaltam a samu csúcsmodell tápzaját, teljesen lelombozott mivel az az egyik legszebb samu. Nembeszélve a palzmáikról amik ghostolnak, elég rendesen.

Nem is volt célom senkit meggyőzni, csupán tényeket közöltem, és igazad van tényleg sok a selejt a sam nál is meg mindenhol, ma már nem cél tartós megbízható készülékek gyártása, 3-4 évente úgyis bedobnak valami újat amire mindenki ráizgul és megveszi, minek törjék magukat hosszadalmas burn in folyamatokkal azzal csak a piacra dobást hátráltatnák... az, hogy valami csúcsmodell nem jelenti azt, hogy kifogástalan minőségű extra tartós valami, ha a gyár minőségbiztosítási rendszere hiányos akkor az minden terméken megjelenik, persze ennek nem így kéne lennie, (pl: bmw a legkisebb szutyok 118 as is egy minőségi autó, persze kétszer annyit kérnek érte mint amit ér) ennek ellenére NEKEM ma az említett tv-k képe jobban tetszik mint....

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”