Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Pc alapú audio lejátszás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11186
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Amúgy én úgy tudom a CD a legkevésbé real time, hiszen pufferel.
Tessék néhány olyan digitális jelfeldolgozó, átalakító eszközt mondani, ami nem pufferel!

A dac csipekben nincs adat puffer, legfeljebb schmitt trigger.

Bocsánat a pongyola felszólítás miatt, nem puffer nélküli alkatrészekre, hanem készülékekre lennék kíváncsi.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Milyen USB-s DAC-t ajánlasz? Musiland Monitor 02 US, E-MU 0202 USB?

Ha elég a CD minőség, és nem kell a 24bit/192kHz, akkor feltétlenül érdemes meghallgatni a CA DacMagic-et. És ha jól tudom, akkor a Lupus Juniorból is van, vagy lesz USB-s. A visszajelzések alapján azt szintén nem szabad kihagyni a megfülelendők közül.

A Lupus Junior mindig is 3 digit bemenettel rendelkezett: opto, coax és usb. és még egy analóg bemenet is van rajta...

Ez jó, de mint látjuk, Fecni fórumtársunk már a kérdésének feltevése előtt eldöntötte, hogy mit is akar venni, és ez az egész csak arra volt jó, hogy felesleges köröket futtasson azokkal, akik komolyan vették, amit kérdez, és ennek megfelelően próbáltak segíteni neki.

Legközelebb, egyik barátom módszerét követve, tényleg megkérdezem, hogy a tanácsért forduló mit nézett már ki magának, mivel kapcsolatban kell megerősíteni a döntését, és utána csak rámondom, hogy az nagyon jó, mert úgy látom, előre elhatározott dolgok iránt várnak megerősítést sokan. Akkor meg minek tépni itt magunkat.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

És igenis sokaknak igen nehéz (sőt egyáltalán nem megy) beismerni, hogy egy száz forintos írható cd jobban szól, mint a drága pénzen boltban vásárolt cédé.
Nincs mit beismeri. Tessék objektív módon alátámasztani a másolat minőségét, például olvasási jitter spektrumanalízissel. Akkor majd elhisszük.

Tessék másik teóriát felállítani, magyarázni, az "ilyen állat pedig nincs" ellenkezés öncélú.
Tehát, kedves bta, miért is szól másképp az amúgy a boltival bithelyes írt lemez? Tessék szíves lenni a helyes okot elővezetni, megmagyarázni, lehetőleg ábrákkal, szkóp fényképekkel illusztrálva, ebben a tárgyban a megfelelő hivatkozásokkal együtt.
Nos?

A jitteren kívül más paramétert, más teóriát nem ismerünk. De tőlem bedobhatsz egy-két "jobban szóló" másolatot a CD írás tesztelgető társulatnak, természetesen az eredeti gyári korongokkal együtt. No?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5296

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Tessék néhány olyan digitális jelfeldolgozó, átalakító eszközt mondani, ami nem pufferel!

A dac csipekben nincs adat puffer, legfeljebb schmitt trigger.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Kéne nyitni egy "kurv@ anyját a hálózati lejátszóknak" topikot, mert unalmas már ami itt folyik!
Felesleges, mert minden topicban ugyanaz folyik: mindenki hajtogatja a magáét.

Szerintem minden topicot össze kellene vonni egybe.

:kiraly:
Ez sem rossz. És nem is kellene új hozzászólásokat írogatni, csak Ctrl C, Ctrl V funkciót használni, és időről időre beilleszteni a fixa ideáinkat.

Jobb jutott eszembe: legyen mindenkinek saját topicja maximális moderálási jogokkal.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Kéne nyitni egy "kurv@ anyját a hálózati lejátszóknak" topikot, mert unalmas már ami itt folyik!

:kiraly:
Ez sem rossz. És nem is kellene új hozzászólásokat írogatni, csak Ctrl C, Ctrl V funkciót használni, és időről időre beilleszteni a fixa ideáinkat.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1440

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: akvapark »

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Egyetértek!
Meg kellene egy a grebbelés problémáinak is, mert mintha kicsit leragadtunk volna ennél, miközben a hálózati lejátszókon, mint azt már százszor leírták, nem csak cd-ről grebbelt anyagot lehet lejátszani.
Meg még száz egyebet, itt meg szeretnék végre a hálózati lejátszókról olvasgatni.
De félek, ez egy darabig csak hiú ábránd marad.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

És igenis sokaknak igen nehéz (sőt egyáltalán nem megy) beismerni, hogy egy száz forintos írható cd jobban szól, mint a drága pénzen boltban vásárolt cédé.
Nincs mit beismeri. Tessék objektív módon alátámasztani a másolat minőségét, például olvasási jitter spektrumanalízissel. Akkor majd elhisszük.

Tessék másik teóriát felállítani, magyarázni, az "ilyen állat pedig nincs" ellenkezés öncélú.
Tehát, kedves bta, miért is szól másképp az amúgy a boltival bithelyes írt lemez? Tessék szíves lenni a helyes okot elővezetni, megmagyarázni, lehetőleg ábrákkal, szkóp fényképekkel illusztrálva, ebben a tárgyban a megfelelő hivatkozásokkal együtt.
Nos?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1440

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Tulajdonképen, nekem mint laikusnak - és a hálózati lejátszók iránt érdeklődőnek - az lenne az elvárásom, hogy megismerkedjek a dolog elvi, majd gyakorlati részével.
Akár amatőröktől, akár pofiktól kapott információk alapján.
A többi ITT nem lenne érdekes.

(Amúgy én úgy tudom a CD a legkevésbé real time, hiszen pufferel.)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A beolvasás során bithelyes adat másolás történik. A számítógép memóriája nem tudja, hogy ő "zenét" olvasott be bithelyesen, vagy micsodát. Az időzítéseknek az adatbeolvasásban, tárolásban NINCS szerepe, csak a valós idejű CD lejátszásban.
Van a piacon "nem valós idejű" cédéjátszó, melyben a lejátszás időzítése tökéletesen független a beolvasásétól. Mivel DAC és analóg rész mindegyikben van, "a minőség csakis attól az egy készüléktől függ" kijelentést kifejezetten mókásnak gondolom. (Tegyük át a hálózati lejátszót egy másik asztalkára/állványra és röhögjünk egy jót:-)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

......Tehát nem baj, hogy a gyári CD-nél rosszabb minőségben sikerül beolvasni az adatokat, ....
Azt meg hogy sikerül?
A CD adathordozó. A beolvasás során bithelyes adat másolás történik. A számítógép memóriája nem tudja, hogy ő "zenét" olvasott be bithelyesen, vagy micsodát. Az időzítéseknek az adatbeolvasásban, tárolásban NINCS szerepe, csak a valós idejű CD lejátszásban.
Ha az EAC-vel, dB Poweramp-pal tizenötször beolvasol egy CD-t, tizenötször ugyanazt a sokszázmillió bitet fogja beolvasni és elraktározni a memóriában. Innentől kezdve már a lejátszó rendszeré a feladat, hogy ebből az adathalmazból újra "zenét" csináljon.
Már pedig ma úgy látszik, ennek a legkevésbé sérülékeny, eszköze a hálózati lejátszó, ahol a minőség csakis attól az egy készüléktől függ, aki a "stream"-et fogadja. Azaz ő kap egy 100%-os adatfolyamot, amiből ő a saját képességei szerint hangot csinál. A minőség tökéletesen független az előtte lévő számítógépes háttértől.
A számítógépes zenelejátszás DAC-okkal, lejátszó szoftverekkel... egy tévút. A minőséget csak ezer újabb tényező befolyásolja. Ahogy olvasom, itt is igen sokan a századik szoftvert, gépet, digitális jelkábeleket, DAC-ot használják és minden drámaian befolyásolja a hangot. Mindez tág teret nyújt a zavarosban halászóknak.

tedd oda az (x)-et a végére!

Nincs mindenkinek sokszázezer forintja, egy kiváló Linnre, aminél annyi pénzért azért jobb hangot is lehet kapni. És ezen a fórumon nem szép hozzáállás, hogy aki nem hajlandó egy évi magyarországi átlagfizetést kiadni egy hifi cuccra, annak úgy kell, és ne is álmodozzon minőségi zenehallgatásról.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Mathias »

De miért lenne gyengébb az ugyanazon CD-ről PC-n beolvasott adat, mint az asztali játszóval kiolvasott?
Igaz, teljesen igaz, kicsit későn volt, amikor írtam, nem gondoltam át. Tényleg csak más, nem lehet itt a CD játszó előnyét kimondani, és az zavart meg, hogy a jobb kezem mellett egy külső házba tett spéci tápos Plextor ringatózott Darumákon, egy hosszú és fáradtságos hogy lesz a legjobb a beolvasás kisérletsorozat résztvevőjeként. Viszont akár mit csinálok vele, az meghallatszik a számítógépen, sőt az Unitin lejátszott anyagon.

Hmm. És bit összehasonlításban különbözőek a beolvasott anyagok? Nekem az a tapasztalatom(ami egybe vág sok netes tapasztalattal), hogy különböző cd olvasók, különböző programokkal is ugyanazt az eredményt hozzák bitről-bitre ugyanarról a cd-ről. Esetleg az elején(pár minta) van némi eltérés a különböző offset beállítások miatt. Szóval nem hiszem hogy kiolvasás szinten vannak a különbségek. Inkább lejátszás szinten. Persze olvasni nem egy kiolvasás tesztet ahol markáns különbségekről("a magas hangok nyíltabbak", stb) beszélnek a különböző rippek kapcsán. Aztán mikor megkéri az ember, hogy hasonlítsa őket össze bitről bitre, akkor kiderül, hogy bitre megegyeznek a különböző rippek, szóval különbség nem igazán lehet köztük.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

......Tehát nem baj, hogy a gyári CD-nél rosszabb minőségben sikerül beolvasni az adatokat, ....
Azt meg hogy sikerül?
A CD adathordozó. A beolvasás során bithelyes adat másolás történik. A számítógép memóriája nem tudja, hogy ő "zenét" olvasott be bithelyesen, vagy micsodát. Az időzítéseknek az adatbeolvasásban, tárolásban NINCS szerepe, csak a valós idejű CD lejátszásban.
Ha az EAC-vel, dB Poweramp-pal tizenötször beolvasol egy CD-t, tizenötször ugyanazt a sokszázmillió bitet fogja beolvasni és elraktározni a memóriában. Innentől kezdve már a lejátszó rendszeré a feladat, hogy ebből az adathalmazból újra "zenét" csináljon.
Már pedig ma úgy látszik, ennek a legkevésbé sérülékeny, eszköze a hálózati lejátszó, ahol a minőség csakis attól az egy készüléktől függ, aki a "stream"-et fogadja. Azaz ő kap egy 100%-os adatfolyamot, amiből ő a saját képességei szerint hangot csinál. A minőség tökéletesen független az előtte lévő számítógépes háttértől.
A számítógépes zenelejátszás DAC-okkal, lejátszó szoftverekkel... egy tévút. A minőséget csak ezer újabb tényező befolyásolja. Ahogy olvasom, itt is igen sokan a századik szoftvert, gépet, digitális jelkábeleket, DAC-ot használják és minden drámaian befolyásolja a hangot. Mindez tág teret nyújt a zavarosban halászóknak.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Csak azt nem értem, hogy a másoláskor már eleve adott a bolti CD hibája! Ha annak az időzítése rossz, akkor hogyan, miként "javítja" azt a másolás?
Le lett írva pedig. Ha kiolvasod a cd-t akkor a kiolvasott anyagban nincs időzítés. Egymás után jönnek az adatok "távolság" nélkül. Lejátszásnál vagy kiírásnál kerülnek újra a 44,1kHz-nek megfelelő mintavételi távolságra az adatok.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Én már a gépen levő anyag további sorsáról írtam azt, amit írtam.
Értem. Tehát nem baj, hogy a gyári CD-nél rosszabb minőségben sikerül beolvasni az adatokat, onnantól az SB mindent kijavít, mert nem forog, hanem csak memorizál.

De miért lenne gyengébb az ugyanazon CD-ről PC-n beolvasott adat, mint az asztali játszóval kiolvasott? A PC itt egyértelmű előnyben van a maga precíz grabbelési mechanizmusával, ahol a hiányzó/elveszett biteket/piteket az asztali lejátszók mesterséges helyettesítési eljárása helyett megpróbáljuk újra és újra beolvasni, hiszen itt nem vagyunk a realtime-hoz kötve. Ez persze nem jelenti azt, hogy az így kapott adatfolyam minden esetben jobban szólal meg bármilyen számítógépen, vagy hálózati lejátszóval megszólaltatva, mint a discet egy jófajta lejátszóval pörgetve, ellenben - durva hibáktól eltekintve - 100 %-ban rendelkezésünkre áll az az adat, amit a sokszorosító üzemben a lemezre szántak. Innen már csak az adatfeldogozáson és a lejátszó rendszeren múlik, mit hozunk ki belőle.

A grabbelt anyagból írt CD néha (!) bizony jobban is megszólalhat, mint a gyári préselésű, de nem azért, mert jobb a műsor rajta (hiszen az ideális esetben is maximum ugyanaz), hanem mert esetleg (!) a lejátszó jobban elboldogul a kiolvasásával, mint a gyári korongéval. De ez a másolás egy öszvér megoldás, hiszen mi a fenéért írnánk ki a műsort CD-re újabb hibaforrásokat kreálva?

Mindez persze leginkább csak elvi okoskodás, önmagában egyáltalán nem dönti el végérvényesen, milyen módszerrel hallgassuk muzsikáinkat, hiszen a lejátszó láncok számos, a beolvasásnál is nagyobb problémát rejtenek magukban, hogy a szubjektív praktikumot már ne is említsük. Ugyanakkor el kellene már rugaszkodni attól a tételtől, hogy kizárólag a CD lehet az adatforrás, hiszen nagy tempóban gyarapodnak a HD anyagok, LP ripek a Neten (legálisak és kevésbé azok egyaránt), illetve egyes kiadók már elkezdték a minőséggyilkos sokszorosítás előtti eredeti anyagok árusítását is. Ezek a műsorok domborítják ki a nem CD alapú rendszerek igazi előnyeit és végre nem az lesz a kérdés, hogy jobb, vagy bal kézzel egyem a száraz kenyeret.

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Speti53 »

bocs hogy bele vau
de nem arról van szó hogy a gyári préselt lemez hibás , bizonytalan olvasású adatait a cd-játszó kapásból javítja ahogy sikerül jól-rosszul , mig egy jó beolvasó progi akár 100-szor is végigmegy a problémás részen és megpróbálja a valós adatot beolvasni , az igy írt cd-lemez eleve jobban szól mint az eredeti bizonytalan kiolvasású gyári

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

csupafül
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csupafül »

Lemaradt: és azért nem, mert a nagyfelbontású zenéké és az azokat lejátszó masináké a jövő. (habár az SACD és pláne a DVD-Audio megbukni látszik)
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone

csupafül
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csupafül »

Egy flac  

Én nagyon szeretnék egy pont úgy szóló másolatot a CD-ről. Ez még sose sikerült. Az SB lenne a megoldás? Mit tud, amit a Plextorok, különböző alapanyagok, EAC nem? Persze hogy tükrözi a grab, mindig rosszabb.

És hány száz/ezer CD-től engedélyezik az SB vásárlást? Erről nem olvastam a Logitech oldalán.

A kérdésben ott a válasz is! Nincs szükség se Plextorra, se varázs alapanyagra. Feleslegesek lettek a sok-sok pit-hibát hordozó machinációk. Viszont tud memória pufferből kiolvasni mindenféle mechanika (mozgó alkatrész) nélkül. Az alacsony jitterről nem is beszélve. A cd játszóknak annyi, már pénzért most is tölthetők nagy felbontású zenék. Hamarosan nem cd tokban, hanem akár egy memória kártyán elérhetők lesznek a kedvenc zenéink, a fülelek említette eredeti master minőségben.

Aha. És ha ez mind felesleges, akkor hogy készül a jó minőségű grabbelés? Mert ha az vacak akkor olvashatod te az űrből is zéró jitterrel, akkor sem lesz jobb.

A letöltött, CD minőségnél jobb anyagokról pedig annyit, hogy itt van az ölemben egy MacBook, azon egy Amarra, egy Pure Vinyl Recorder, persze az iTunes, meg mindenféle kiegészítők, hogy ezeken át meg is szólaljon a zene. Mindegyik programnak megvan a saját hangja, az egész ugyan úgy érzékeny a kábelmizériára, mintha egy lemezjátszó lenne, másképp szól akkuról és tápegységről, stb...

Én semmiképpen sem gondolom a számítástechnika alapú zenelejátszást erdendően jobbnak, mint a forgó-mozgó mozgást végző egységeket, egyszerűen másnak. Más hibák, más erények. Aki egy SB egyértelmű felsőbbrendűségében hisz, az attól tartok szűklátókörű. A CD megjelenésekor is gyors LP halált jósoltak. Most itt sokan a CD-t temetik. Sokadszor.

Ja igen. Az megvan, hogy eltérő pendriveokra másolt számok másképp szólnak? Szóval biztos lesz majd Mobile Fidelity kiadású, palládium csatlakozókkal ellátot memóriakártyán kiadott album is...

Úgy látom politikusi vénával áldottak meg, vagy egyszerűen figyelmetlenül olvasod, amit írtam. Én már a gépen levő anyag további sorsáról írtam azt, amit írtam. A grabbelést pedig nem kellene összekutyulni egy lemezre való kiírással. Ha a Mecivel ennyi gond van, használj inkább Linuxot :-), jobb hangú op rendszer (windoznál biztosan). Az iTunes meg mintha nem audifül zene hallgatásra találták volna ki. fejel.gif Ha szűklátó körünek tartasz, attól függetlenül is azt állítom, hogy a bevezetett hálózati lejátszók (nem feltétlen csak az SB) megásták a cd lejátszók és egyben a cd, mint adathordozó, sírját. Ennek megvannak a biztató jelei, megjelentek a fizetős, kiváló letöltő oldalak, amit olvashattál IG postjában. A zenelejátszás etalonja pedig már nagyon nem a cd lejátszó, de gondolom penna nem LINN-t forgalmazó cég !lol.gif
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone

endeavourSE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: endeavourSE »

Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Én logikailag nem értem, hogy a CD-n lévő információból hogyan lesz jobb, helyesebb info a másolt CD-n! Mitől tudja akár időben, akár bármiben a másolat, hogy ő helyesebb mint az eredeti? Vagyis hol van elrejtve az eredetin a helyes időzítés? És miért nem tudja azt kiolvasni eleve a CD játszó? Ezek logikailag nem igazán értelmezhető dolgok, hitbélileg persze akármit is lehet belegondolni. De ha órajelet meg tápegységet meg mit tudom én mit cserélünk egy íróm, akkor az miért az EREDETIHEZ kerül közelebb?
Még egyszer: honnan tudja azt egy másolat, ami csak az "elrontott" eredetit képes látni, hogy hogyan lett volna az igazából?

Vagy csak jobban tetszik? Mint a hangszínszabályzó tekergetése? Mert ez logikusabb, viszont semmi köze a vélt javuláshoz.

Másoláskor kétfajta információt továbbítunk: az adatokat és az időzítést. De közben az információ továbbítás eszközei is visznek bele időzítési hibákat. Ezt a végső adatformálásnál lehet javítani saját minőségi órajel referenciával, persze nem 100%-osan, de 80-90% -osan, ha ügyelünk a részletekre. A bolti cédák előállításánál gyakran nem ügyelnek a részletekre, pedig nem kerülne semmivel sem többe egy jobb lemez előállítása.

Csak azt nem értem, hogy a másoláskor már eleve adott a bolti CD hibája! Ha annak az időzítése rossz, akkor hogyan, miként "javítja" azt a másolás? Ha a mesterszalagról írnánk a CD-t az ok! De a már elrontottról írjuk, nem?
Na, az hogyan van?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Én logikailag nem értem, hogy a CD-n lévő információból hogyan lesz jobb, helyesebb info a másolt CD-n! Mitől tudja akár időben, akár bármiben a másolat, hogy ő helyesebb mint az eredeti? Vagyis hol van elrejtve az eredetin a helyes időzítés? És miért nem tudja azt kiolvasni eleve a CD játszó? Ezek logikailag nem igazán értelmezhető dolgok, hitbélileg persze akármit is lehet belegondolni. De ha órajelet meg tápegységet meg mit tudom én mit cserélünk egy íróm, akkor az miért az EREDETIHEZ kerül közelebb?
Még egyszer: honnan tudja azt egy másolat, ami csak az "elrontott" eredetit képes látni, hogy hogyan lett volna az igazából?

Vagy csak jobban tetszik? Mint a hangszínszabályzó tekergetése? Mert ez logikusabb, viszont semmi köze a vélt javuláshoz.

Másoláskor kétfajta információt továbbítunk: az adatokat és az időzítést. De közben az információ továbbítás eszközei is visznek bele időzítési hibákat. Ezt a végső adatformálásnál lehet javítani saját minőségi órajel referenciával, persze nem 100%-osan, de 80-90% -osan, ha ügyelünk a részletekre. A bolti cédák előállításánál gyakran nem ügyelnek a részletekre, pedig nem kerülne semmivel sem többe egy jobb lemez előállítása.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”