Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ValhallA világa
Moderátor: ValhallA
ValhallA világa
theo és ValhallA,
Köszönöm a kábelt és az infokat! A kábelek most már engem boldogítanak!
Pont ilyen kábeleket szerettem volna rendelni Ákostól és erre tessék! :taps:
Samsung PS64F8500 :: Pioneer SC-LX76 :: Logitech Transporter :: Aurum Cantus Melody M-102 :: JBL LS120P :: Excalibur HF :: ATLAS Compass Digital Coax :: ValhallA AgII & CuIV
ValhallA világa
Köszi. Az AgII az akkor ezek szerint a sima és nem a CU?
Igen!
A CuAgII ezüstözött réz(Jóval vastagabb,22mm-es külső átmérővel rendelkezik.),míg az AgII,színezüst.(AgII,külső átmérő,11mm.)
A képen a szóban forgó kábelek láthatóak.:
Köszi a választ, sajnos a kábeleid már más valakit boldogítanak :taps:
Igen!
A CuAgII ezüstözött réz(Jóval vastagabb,22mm-es külső átmérővel rendelkezik.),míg az AgII,színezüst.(AgII,külső átmérő,11mm.)
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 7063
ValhallA világa
Igen!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
ValhallA világa
Ha lehetne tudni milyen kábeleim is vannak nékem mert sajna elfelejtettem :taps: ha kérhetném akkor kívülről befelé haladva, hogy azonosíthassam őket.
Szia!
CuIV
AgII
CuAgI.
Köszi. :taps: Az AgII az akkor ezek szerint a sima és nem a CU?
köszönöm Ákos! és...
......azt hiszem néhány hét múlva (ez csak Ákoson múlik) az AG II tulajdonságairól is beszámolhatok............
Én köszönöm a bizalmat!
Hamarabb elkészül,mint gondolnád...
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
köszönöm Ákos! és...
......azt hiszem néhány hét múlva (ez csak Ákoson múlik) az AG II tulajdonságairól is beszámolhatok............
Én köszönöm a bizalmat!
Hamarabb elkészül,mint gondolnád...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Ha lehetne tudni milyen kábeleim is vannak nékem mert sajna elfelejtettem :taps: ha kérhetném akkor kívülről befelé haladva, hogy azonosíthassam őket.
Szia! :taps:
CuIV
AgII
CuAgI.
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Szia! :taps:
CuIV
AgII
CuAgI.
ValhallA világa
üdv mindenkinek!
úgy látom theo gyűjteményét nehéz lesz utolérni, de első lépésként, két hete én is ValhallA CuIV tápkábelen hallgatok zenét........ csöves erősítőhöz használom és teszt-tapasztalatok nélkül, csak "eccerűen" összefoglalva amit érzek (lehet, hogy hallom is?): könnyedebb, erőlködés mentesebb lett a hangzás, "kezdő zenészeim" mintha fellélegeznének.
köszönöm Ákos! és...
ValhallA világa
Csoport kép: :taps:
Üdv.
Egy újabb elosztó,AG II tápkábellel.
Az elosztót lehet kábel nélkül is rendelni esetlegesen?
Nagyon impozáns látvány, gyönyörű munka.
Köszönöm megtisztelő véleményed! :kiraly:
Gyakorlatilag a kábelen van valamennyi "hasznom",ebből az egészből...
Amennyiben úgy tetszik a forgácsolás,polírozás,barkácsolás az én saját kreatív manifesztációm,amivel a megoldás auditív előnyein kívül,egyedivé próbálom varázsolni az elosztót.
Ez a cucc,így kerek egész,darabjaiban nem készítem el.
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Nagyon impozáns látvány, gyönyörű munka.
Köszönöm megtisztelő véleményed! :kiraly:
Gyakorlatilag a kábelen van valamennyi "hasznom",ebből az egészből...
Amennyiben úgy tetszik a forgácsolás,polírozás,barkácsolás az én saját kreatív manifesztációm,amivel a megoldás auditív előnyein kívül,egyedivé próbálom varázsolni az elosztót.
Ez a cucc,így kerek egész,darabjaiban nem készítem el.
Nem hiszem.Tudtommal ValhallA nem kedveli a tápszűrést.A passzívat meg végképp nem.
A tápszűrés, legyen akármennyire jó, mindenképp "kiheréli" a villanyt. Szerintem. Dinamika ugrik is. Szerintem.
Ja, hogy nem én-Ákos? Bocsi :kiraly: . Szerintem.
Valhalla kábelei télleg jók, nagy gratula mind a vizuális, mind az auditív karakterhez!!!
Köszi leho.
Nem zárom ki,hogy létezik jó hálózati szűrő,attól,hogy én még nem találkoztam vele az elérhető árú kategóriában.
Nyitott vagyok minden újdonságra!Amikor drasztikus változásokat eszközölök a rendszeremben,egyes hálózati készülékeket újra és újra ki szoktam próbálni...
Sokszor tévedtem már!
Nem vagyok a mendemondák,villámtesztek és a kiállításokon hallott hangok alapján ítélkező típus.
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Nem hiszem.Tudtommal ValhallA nem kedveli a tápszűrést.A passzívat meg végképp nem.
A tápszűrés, legyen akármennyire jó, mindenképp "kiheréli" a villanyt. Szerintem. Dinamika ugrik is. Szerintem.
Valhalla kábelei télleg jók, nagy gratula mind a vizuális, mind az auditív karakterhez!!!
Köszi leho.
Nem zárom ki,hogy létezik jó hálózati szűrő,attól,hogy én még nem találkoztam vele az elérhető árú kategóriában.
Nyitott vagyok minden újdonságra!Amikor drasztikus változásokat eszközölök a rendszeremben,egyes hálózati készülékeket újra és újra ki szoktam próbálni...
Sokszor tévedtem már!
Nem vagyok a mendemondák,villámtesztek és a kiállításokon hallott hangok alapján ítélkező típus.
korábban kérték az aktuális 'listaárak'at - télleg tehetnél föl ilyet :kiraly:
A legolcsóbb hálózati kábel,jelen pillanatban a CuIII+ a maga 15ezer Ft-os árával,míg a legdrágább az Ultimate AG amely 90ezer a minőségéhez passzoló fémházas Cu-Rh csatlakozókkal.
Összekötőből újdonság a CuAgSS,ami szintén a megszokott 7n vezetőkből készülő hibrid kábel,35ezer/1m kábelpár.(képen)
Ezek az árak természetesen mindössze irányadóként szolgálhatnak,hiszen az egyedi igények,árfolyamok függvényében ettől jelentősen eltérhetnek.
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
korábban kérték az aktuális 'listaárak'at - télleg tehetnél föl ilyet :kiraly:
A legolcsóbb hálózati kábel,jelen pillanatban a CuIII+ a maga 15ezer Ft-os árával,míg a legdrágább az Ultimate AG amely 90ezer a minőségéhez passzoló fémházas Cu-Rh csatlakozókkal.
Összekötőből újdonság a CuAgSS,ami szintén a megszokott 7n vezetőkből készülő hibrid kábel,35ezer/1m kábelpár.(képen)
Ezek az árak természetesen mindössze irányadóként szolgálhatnak,hiszen az egyedi igények,árfolyamok függvényében ettől jelentősen eltérhetnek.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
ValhallA világa
Nagyon impozáns látvány, gyönyörű munka. :kiraly:
Naim-ZU
ValhallA világa
ValhallA világa
ValhallA világa
Ez hálózati szűrő is?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
ValhallA világa
Sajnos amit eddig is sejtettem,egyre jobban beigazolódni látszik,hogy a cd-m a rendszer leggyengébb láncszeme (Sony cdp xb-930 qs).
OFFTOPIC:
Szeretném ha nálam is ez a játékos lenne a leggyengébb láncszem... De én nagy vonalakban elégedett vagyok a hanggal... :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Azt szeretném kérdezni a kábellel kapcsolatban,hogy mennyi idő kb. míg eléri a végleges hangját?
Nagyságrendileg,100-150 órára van szükség.
Örülök,hogy az első hangok után,"nyersen" hozta a kötelezőt.
:kiraly:
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Azt szeretném kérdezni a kábellel kapcsolatban,hogy mennyi idő kb. míg eléri a végleges hangját?
Nagyságrendileg,100-150 órára van szükség.
Örülök,hogy az első hangok után,"nyersen" hozta a kötelezőt.
:kiraly:
ValhallA világa
Csütörtök délután hozzám is becsengetett a postás,egy CuIII+ tápkábelt hozott,gondos csomagolásban.Rögtön be lett kötve a rendszerbe és elindult a hallgatózás.Hát eddig se volt mélyhiányos a hangzás,de amit ez a kábel adott a régihez képest az nem semmi.Lejjebb is rakta szerintem a hangképet.Sajnos amit eddig is sejtettem,egyre jobban beigazolódni látszik,hogy a cd-m a rendszer leggyengébb láncszeme (Sony cdp xb-930 qs).
Ezúton is köszönöm Ákos a kábelt és a gyorsaságot,valóban minőségi komponenssel lettem gazdagabb!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
ValhallA világa
doky
Bizonyára honorálja a vastag,6N tisztaságú,réz vezetőket a rendszered.
(Nem tartalmaz a kábel semmiféle szűrést.)
Kizárólag tésztához(európai uniós minőségű csapvízhez)használok szűrőt!
Ezek szerint nagyon szereti a kábeledet a rendszerem és én is!
Viszont a kábel is érezheti a tiszteletet, szeretetet, gondoskodást és meghálálja! :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Köszönöm,robert99,gyuszmo,doky,earformance,atc :kiraly:
doky
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Köszönöm,robert99,gyuszmo,doky,earformance,atc :kiraly:
doky
ValhallA világa
Nagyon komoly :kiraly:
45000 Ft-ért nem hiszem,hogy hasonló kialakításút lehetne más gyártótól találni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
jéjjzuss
és fontos hogy külön négy db tüskés talpa legyen, vagy csak dizájn ? :kiraly:
Én hallom a kettő verzió közötti különbséget,persze nem belépő szintű készülékeket használok.Magam is szkeptikus voltam "utolsó 1.5m kábel",elosztó(k),izoláció jelentőségével kapcsolatban.
Mentségemre legyen mondva(írva),akkoriban nem állt a rendelkezésemre megfelelő felbontású rendszer,tapasztalat,zenei könyvtár.
Fontos kihangsúlyoznom,hogy nem rendszert,hanem készülékeket hallgattam!
Abban az időszakban ész nélkül dobáltam egymásra a berendezéseket a szaksajtó csillagvizsgálóinak ítéletei alapján,mindenféle koncepció nélkül.
Sokszor,még kereskedők is elkövetik ezt a hibát több(tíz) milliós rendszerek összeállításakor.
Ilyenkor szoktak,gyakorló hifisták egy rosszul installált rendszert 3mp-ig történő megtapasztalása után a showról hazafelé tartva a pályán "jólmegaszondani" és felelőtlen kijelentéseket tenni.
(Agyonverni simán a Nagyjakabvarangyi pisti féle CD63OSE mkVIII,meg a megakong ebayes kábelem azt a milliós róvlandszilteket,meg azt a nagy böszme fekete hangfalat ott a tudod hol is volt az...?)
Azok számára,akiknek a minőségi zenehallgatás nem életforma,illetve nem tartják fontosnak az apró finomságokat,azoknak javaslom az alábbi megközelítést.:
Fogjuk fel úgy,hogy a schukó csatlakozóink,kábeleink nem porosodnak annyira és az asszony is könnyedén fel tud alatta takarítani.
Elnézést a hosszú válaszért.
A lényeg az,hogy van aki számára hallható,míg mások számára örökre design elem
marad.
(Persze az utóbbi kategóriába tartozó hobbisták,nagy valószínűséggel soha nem áldoznának 45ezret egy elosztóra.)
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
jéjjzuss
és fontos hogy külön négy db tüskés talpa legyen, vagy csak dizájn ? :kiraly:
Én hallom a kettő verzió közötti különbséget,persze nem belépő szintű készülékeket használok.Magam is szkeptikus voltam "utolsó 1.5m kábel",elosztó(k),izoláció jelentőségével kapcsolatban.
Mentségemre legyen mondva(írva),akkoriban nem állt a rendelkezésemre megfelelő felbontású rendszer,tapasztalat,zenei könyvtár.
Fontos kihangsúlyoznom,hogy nem rendszert,hanem készülékeket hallgattam!
Abban az időszakban ész nélkül dobáltam egymásra a berendezéseket a szaksajtó csillagvizsgálóinak ítéletei alapján,mindenféle koncepció nélkül.
Sokszor,még kereskedők is elkövetik ezt a hibát több(tíz) milliós rendszerek összeállításakor.
Ilyenkor szoktak,gyakorló hifisták egy rosszul installált rendszert 3mp-ig történő megtapasztalása után a showról hazafelé tartva a pályán "jólmegaszondani" és felelőtlen kijelentéseket tenni.
(Agyonverni simán a Nagyjakabvarangyi pisti féle CD63OSE mkVIII,meg a megakong ebayes kábelem azt a milliós róvlandszilteket,meg azt a nagy böszme fekete hangfalat ott a tudod hol is volt az...?)
Azok számára,akiknek a minőségi zenehallgatás nem életforma,illetve nem tartják fontosnak az apró finomságokat,azoknak javaslom az alábbi megközelítést.:
Fogjuk fel úgy,hogy a schukó csatlakozóink,kábeleink nem porosodnak annyira és az asszony is könnyedén fel tud alatta takarítani.
Elnézést a hosszú válaszért.
A lényeg az,hogy van aki számára hallható,míg mások számára örökre design elem
marad.
(Persze az utóbbi kategóriába tartozó hobbisták,nagy valószínűséggel soha nem áldoznának 45ezret egy elosztóra.)
ValhallA világa
:kiraly: Ez igen, nagy cégeket megszégyenitő design és megmunkálás.
ValhallA világa
Ez gyönyörű, piszok jól néz ki. :kiraly:
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/