Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sziasztok!
....
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Meg nyugtatlak hogy nem USA termék a H/K már régóta... de attól függetlenül nagyon jó vasak!!!
Még az "új" Onkyo vasakat preferálják sokan!
De ezt a HM erősítők topicban inkább!
Szerintem JBL Northridge, Jamo 606 ami elérhető a számodra... de az biztos hogy én használtban vennék egy szettet!!!
Nagyon sok használt jó és olcsó (az eredeti árához képest, akár 1-3 éves) termék van a piacon!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Pedig az rti szériát dicsérni szokták.
Az 5.0-ás szettre árban a plafon mondjuk az rti a7 szett ~370e körüli ára lenne, de ettől szeretném kevesebből megúszni. Nem akarok túllőni hangfalszettel a jungson "képességein".
Ezt vedd meg:
Hangfalak
Swans M3+ 199,990.00 - 119,994.00
Swans RM600C 119,000.00 - 71,400.00
Swans RM600R 79,000.00 - 47,400.00
Swans D-Stand 29,900.00 - 17,940.00
Clarus Rhea Sub 60,000.00 - 36,000.00
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ereora-is/
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Enélkül én nem tudok javasolni semmit.
Az erősítődhöz a JBL-t nem javaslom.
A Polk sem nagy szám,lagalább is az Rti széria.
Pedig az rti szériát dicsérni szokták.
Az 5.0-ás szettre árban a plafon mondjuk az rti a7 szett ~370e körüli ára lenne, de ettől szeretném kevesebből megúszni. Nem akarok túllőni hangfalszettel a jungson "képességein".
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Árat nem akartam írni,
Enélkül én nem tudok javasolni semmit.
Az erősítődhöz a JBL-t nem javaslom.
A Polk sem nagy szám,lagalább is az Rti széria.
Webáruház:
Mi lenne az igény?
Mik a szokások?
Mekkora helyiség?
És a többi szokásos kérdésre a válasz!!!
Miért nem lehet vissza olvasni kicsit és legalább a kérdéseket fel tenni jól ill pár körrel kevesebbet futni?
Segít az ember... ha vannak infók... de max az irányt lehet megmutatni a cél felé... az utat nem!
Visszaolvastam, csak nem tudom konkrétan behatárolni, de megpróbálom. Amolyan mindenes szett kellene álló frontokkal, de sokkal fontosabb a zene mint a mozi. Viszont komolyzenén és metálon kívül szinte mindent hallgatok. Árat nem akartam írni, mert még magam sem döntöttem el, hogy mennyit szánnék rá, meg gondolom a már meglévő erősítők is behatárolják (amiket már nem szeretnék lecserélni), hogy maximum milyen árkategóriából válasszak hozzá. Szoba jelenleg kicsi, egy 3x5m-es, de ez változhat.
H/K miatt pl. jbl es szériára gondoltam, de nem tudom az hogy muzsikálhat a jungsonnal. Vagy esetleg dali concept szett, netalántán polk rti sorozatból valami, bár ez árban húzósabb és nem tudom, hogy esetleg túlzás-e a jungsonhoz. De mindenféle vélemény/javaslat jól jön sokat hallott fülektől.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Sziasztok!
Már régóta nézelődök különböző hangrendszerek iránt, mivel idén szeretnék összerakni egyet. Szeretném a tanácsotokat és segítségeteket kérni. Már sok fajtát néztem, láttam és hallgattam is.
Erősítőnek egy Harman Kardon AVR-165 vagy egy AVR-265-re gondoltam. Az egyiket 105e a másikat 150e-ért tudnám beszerezni. A kérdés, hogy érdemes-e a drágábbat megvenni, mert már egyre jobban az AVR-265 fele hajlok. Esetleg, ha ár/értékben tudtok jobbat akkor szívesen meghallgatom, de a HK-t azért szeretném, mert USA termék, minőségi és erő is van benne, de mindenképp szeretném a tanácsotokat, hogy mi most ebben a legjobb, mert ti, hátha többet tudtok ezekről, mint én.
(Mellékelve megjegyzem, hogy House stílust hallgatok különböző ágazataival és itthoni mozizásra lesz még használva, nagyon szeretem a minőséget és a hangerőt erős méllyel)
Szeretnék későbbiekben hozzá egy 5.1es rendszer. Elsőnek egy 5.0-t és amit vagyonom lesz egy külön mélyládát is.
A kiszemeltek a következők:
- JBL Northridge 5.0 (E80+E20+E25C) ezt a szett 140e-ért már láttam, ami nagyon baráti, ezekkel már volt szerencsém és nagyon tetszett a hangélmény és a hangerő is.
- JBL Studio 190 ez sokkal drágább lenne és dizájnra is ütős, kérdés, hogy ér-e annyival többet, hogy ennyit kiadjak érte (kb 200ezerből tudnám beszerezni)
- Van még 2 kiszemeltem, amiről igazából eddig nem is tudtam, hogy léteznek, csak, hogy most belebújtam a témába jobban szétnéztem és érdeklődnék a következőkről is:
- Tangent AV3 5.1
- TAGA Harmony TAV-606 v3 5.0
Igazából ezeket nézegettem és vadászom őket, hol lehetne meghallgatni őket a közelben. Mélyládából még abszolút nem döntöttem, de az még nagyon nagyon később lesz.
Szeretném minél olcsóbban megúszni a dolgot, igaz egyszer kell megvenni és ha bejön szinte örök élet, de nagyon jót szeretnék venni és árban is megfeleljen.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Mi lenne az igény?
Mik a szokások?
Mekkora helyiség?
Köszi,én is ezeket kérdezném,kiegészítve azzal,hogy mennyi a keret?
Webáruház:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Hello!
5.0-ás szettet keresnék, viszont nem egyszerű mert két erősítőhöz kellene relatíve passzolnia. Egy jungson ja66 és egy H/K 360 ... Zenéhez jó legyen az az elsődleges szempont. Még nem döntöttem el mennyit szánnék rá (passzoljon az erősítőkhöz az a lényeg). Jelenleg nincs lehetőségem hallgatózni (majd lesz), csak addig is informálódnék. Szóval ajánlásokat várnék!
Köszi előre is!
Mi lenne az igény?
Mik a szokások?
Mekkora helyiség?
Miért nem lehet vissza olvasni kicsit és legalább a kérdéseket fel tenni jól ill pár körrel kevesebbet futni?
Segít az ember... ha vannak infók... de max az irányt lehet megmutatni a cél felé... az utat nem!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Tudja valaki, hogy mi a különbség ezek között?
Magnat Motion Sub 130A és
Magnat 300A?
Köszi a segítséget.
A 130A 60watt
A 300A 80watt
Nekem 300A van az tuti 80watt a 130A meg 90%, hogy 60watt, de netes képet keresel ott a hátlapon rajta van.
Tudja valaki, hogy mi a különbség ezek között?
Magnat Motion Sub 130A és
Magnat 300A?
Köszi a segítséget.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Hello!
5.0-ás szettet keresnék, viszont nem egyszerű mert két erősítőhöz kellene relatíve passzolnia. Egy jungson ja66 és egy H/K 360 ... Zenéhez jó legyen az az elsődleges szempont. Még nem döntöttem el mennyit szánnék rá (passzoljon az erősítőkhöz az a lényeg). Jelenleg nincs lehetőségem hallgatózni (majd lesz), csak addig is informálódnék. Szóval ajánlásokat várnék!
Köszi előre is!
Persze hogy hajtja az embert a kíváncsiság!
Ezért kell elmenni hallgatózni és kölcsönkérni (ez már egy érzékenyebb dolog!!!) ha nagyon tetszett valami!
Nem kell egyből vásárolni tapasztalás nélkül (nem pár ezer forintról van szó)!
Igen, én szerintem sok van köztük!
a 602-es (nem tudom pontosan melyik, nem vagyok annyira képben köztük) szerintem alsó tartományban jobb ill pontosabb!
A közepei is megfogottabbak tán... a magasban nem hallottam különbségeket!
De összességében nekem a 602-es jobban bejött!
A rendszeremben volt próbálva de a sajátom összességében jobban tetszett!
A Clarus dobozob szerintem sem lehet rossz.
A bal alsóra gondolok.
Ez a Bowers nem egy nagy csoda.
A PVC előlap és a pozdorja doboz engem "picit" kiábrándított.
Webáruház:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
A mostanival sincs számomra semmi probléma, de mindig hajtja az embert a kíváncsiság, meg hallottam múltkor egy B&w 602( asszem s3)-ast szólni egy olyan erősítővel ami neked van( hk 3490) és tetszett a hangja együtt, ezért gondoltam, hogy enyémmel se lenne olyan rossz(igaz kicsit régebbi az erősítő ) Sok különbség van a 601 és 602 között??
Persze hogy hajtja az embert a kíváncsiság!
Ezért kell elmenni hallgatózni és kölcsönkérni (ez már egy érzékenyebb dolog!!!) ha nagyon tetszett valami!
Nem kell egyből vásárolni tapasztalás nélkül (nem pár ezer forintról van szó)!
Igen, én szerintem sok van köztük!
a 602-es (nem tudom pontosan melyik, nem vagyok annyira képben köztük) szerintem alsó tartományban jobb ill pontosabb!
A közepei is megfogottabbak tán... a magasban nem hallottam különbségeket!
De összességében nekem a 602-es jobban bejött!
A rendszeremben volt próbálva de a sajátom összességében jobban tetszett!
Fejhallgató topikot nem találtam, pedig érdekelne nagyon a dolog..Valamikor ebben az évben szeretnék venni egy komolyabb fejhallgatót..néztem AKG füleseket, meg úgy hallottam a Beyerdinamic(remélem jól írom) is elég jókat gyárt..Harman Kardon erősítő mellé kellene..Valakinek vannak tapasztalatai ebben a témában??
Az int.erősítőkön lévő fejhallgató kimenetet felejtsd el, ha már veszel egy komolyabb fülest. Ezek már csak külön fejh.erősítővel futják ki magukat, ami alap esetben is legalább annyiba kerül, mint a fejhallgató maga, ezt azért vedd számításba.
- donignatio
- Nincs visszaút
- Értékelés: 99
Fejhallgató topikot nem találtam, pedig érdekelne nagyon a dolog..Valamikor ebben az évben szeretnék venni egy komolyabb fejhallgatót..néztem AKG füleseket, meg úgy hallottam a Beyerdinamic(remélem jól írom) is elég jókat gyárt..Harman Kardon erősítő mellé kellene..Valakinek vannak tapasztalatai ebben a témában??
Az int.erősítőkön lévő fejhallgató kimenetet felejtsd el, ha már veszel egy komolyabb fülest. Ezek már csak külön fejh.erősítővel futják ki magukat, ami alap esetben is legalább annyiba kerül, mint a fejhallgató maga, ezt azért vedd számításba.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
- krisztian7
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 3
Miért szeretnéd lecserélni a dobozod?
Először ezt kellene eldöntened!!!
Egyébként ha már B&W akkor inkább a 602-eseket ajánlanám!
De érdemes a rendszerszinergiát figyelni!
A mostanival sincs számomra semmi probléma, de mindig hajtja az embert a kíváncsiság, meg hallottam múltkor egy B&w 602( asszem s3)-ast szólni egy olyan erősítővel ami neked van( hk 3490) és tetszett a hangja együtt, ezért gondoltam, hogy enyémmel se lenne olyan rossz(igaz kicsit régebbi az erősítő ) Sok különbség van a 601 és 602 között??
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Ezekben lévő váltó az csere,kábelezés:csere,a mélysugárzó ha szivacsos,akkor az meg javításra szorul.Én nem eröltetném ezeket a régi dobozokat.Ha picit nedves helyen volt,akkor a dobozzal is lehet gond,mert az meg pozdorja.
No de ha nincs lepukkanva?
Én rendben lévőt hallottam... de ez megint csak az én véleményem ami ne legyen mérvadó...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... hallgatot/
Webáruház:
- repaharcos
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Nem lehet hogy azóta túl sok mindent hallottál és megváltoztak az értékek?
Ezért a pénzért ezek a dobozok szerintem korrektek!
De ugye más a pálya!
Ezekben lévő váltó az csere,kábelezés:csere,a mélysugárzó ha szivacsos,akkor az meg javításra szorul.Én nem eröltetném ezeket a régi dobozokat.Ha picit nedves helyen volt,akkor a dobozzal is lehet gond,mert az meg pozdorja.
Webáruház:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Nekem régen volt szinte a teljes paletta.(80-as évek eleje)
A HPM150-nel bezárólag.
Disco zenére jó lehet,másra nem igazán.
Nem lehet hogy azóta túl sok mindent hallottál és megváltoztak az értékek?
Ezért a pénzért ezek a dobozok szerintem korrektek!
De ugye más a pálya!
Mi a gond ezzel a dobozzal?
Én pl egy "testvérét" hallottam Sony vassal és igen kellemezen zenélt!!!
Nem rosszak ezek a régebbi Pioneer, JBL dobozok szerintem!
Mondjuk engem már nem a kütyüzés érdekel... inkább csak a zene!
Nekem régen volt szinte a teljes paletta.(80-as évek eleje)
A HPM150-nel bezárólag.
Disco zenére jó lehet,másra nem igazán.
Webáruház:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Hello,
gondolkozok, hogy lecserélem a hangfalam ( Gale 4i SE ) egy B&w 601 s2-re . Egy régebbi harman kardon 3270-es sztereo erősítőre lenne kötve. Szerintetek milyen változást eredményezne? Megérné a plusz költséget? illetve a b&w-ben ki lett cserélve a magas pille újakra( adja hozzá a régit is), ez mennyit von le az értékéből mert kb 40 ezerbe lenne?
Kösz
Miért szeretnéd lecserélni a dobozod?
Először ezt kellene eldöntened!!!
Egyébként ha már B&W akkor inkább a 602-eseket ajánlanám!
De érdemes a rendszerszinergiát figyelni!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Ezt nem eröltetném.
Mi a gond ezzel a dobozzal?
Én pl egy "testvérét" hallottam Sony vassal és igen kellemezen zenélt!!!
Nem rosszak ezek a régebbi Pioneer, JBL dobozok szerintem!
Mondjuk engem már nem a kütyüzés érdekel... inkább csak a zene!
- krisztian7
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 3
Hello,
gondolkozok, hogy lecserélem a hangfalam ( Gale 4i SE ) egy B&w 601 s2-re . Egy régebbi harman kardon 3270-es sztereo erősítőre lenne kötve. Szerintetek milyen változást eredményezne? Megérné a plusz költséget? illetve a b&w-ben ki lett cserélve a magas pille újakra( adja hozzá a régit is), ez mennyit von le az értékéből mert kb 40 ezerbe lenne?
Kösz