Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

de mondjuk egy Dyno C2 mellett sem kellet szégyenkeznie (a készítőjének).

Ez is igaz.

gumibotsaska
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: gumibotsaska »

Helló!

Tudja valaki, hogy az Aubeck famíliánál mennyibe kerül 1db vagy 1pár mélysugárzó újraperemezése?

Köszönöm!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez 390-ért kelt el

Az álvány aljára szerelt a gugigurik elég viccesek ebben az árkategóriában - meg egyébként is :bebebebebebe:

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: rmconvex »

100 és 200 közötti összegben gondolkodom egyébként.

WOTAN MK I - III -ig

Meghallgatás nélkül vettem meg, poénos sztorim vele, hogy első bekötésnél egyik cimbi hzot valami Sony erőlködőtt és szinte akarta, hogy azzal hallgassuk, hát legyen. Wotan-t majdnem szétcsaptam mérgemben egy szabjával.
Hallgatózás közben nem bírtam tovább cigizni intettem fel mindenkit, de mondom én előtte átkötöm a saját Denon -omat, eredmény nem mentünk cigizni még két óra múlva sem! Na ez a doboz 100- 200 között kapható, nekem hála az úrnak 100 alatt volt meg!
...

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ha szeretnék olyan hangsugárzót vásárolni ami hasonlít Kalmi storm nagymonitorára, vagy legalább a hangszórókészletében, megjelenésében hasonló, de minőségben nem éri el azt a szintet milyeneket tudnátok javasolni?

Nos javasolnám azokat amit eddg is írtam! + régi JBL L40- L90, hasonlók lehetnek de mint írtad, minőségben alul maradnak, megjelenésükben hasonlóak.
...

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

AKkor nevezhetjük a storm-ot stigma és preztizs mentes doboznak ami, név nélkül egy ember tervezéséből is megállja a helyét , a neves garzon lakás árában mért hangsugárzók közt! 550 E Ft anyagár, azért már komoly dolgok vannak benne! Nos mivel én nem hallottam sem ATC hangsugárzót, és sm a storm-ot, hova lehetne srolni viszont hallottam már B&W nautilus-t (natúr nau-t a csigás cuccli) nekem eddig ő volt a number one, általaktok leírtak szerint ezt a storm-ot nyugodt szívvel mellé lehetne tenni, mert ha nem is ő győzne akor sem maradna szégyenben. Ha jól értelmezem!

Nem verseny - nem győzne. Ebben a kategóriában már sok a jó hangú cucc, ízlés kérdése, de mondjuk egy Dyno C2 mellett sem kellet szégyenkeznie (a készítőjének).

Hirtelen nem jut eszembe olyan hangsugárzó, amire elcserélném új áron 1 guriga alatt, de ez az én ízlésem, elvárásaim alapján hozott pillanatnyi értékítélet, biztos akadna olyan, akinek nem tetszene ennyire. Például egy minimonitor pártinak <20nm-re, vagy egy szélessávúhoz szokott fülűnek biztosan lenne nála jobb választás.

Mindenki másnak ott a mászterkárd.

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Csípem az ilyen beírásokat,hogy mi lett volna.
Kalminak felajánlottam,hogy adja el.
Több hónapig nem sikerült neki.
390-ért meghírdettem,de a kutya sem jelezte,hogy érdekli.
190-ért és egy kábelért sikerült nagy nehezen eladnom.
Ez van.

Nézd, nem akarom szétoffolni ezt a topicot, da ha sikerült eladni Diva 5.2-t 200 feletti áron, vagy MD I - MD II -t szintén, vagy MD - EX-et 400 felett, amiket szintén nem a neve miatt vettek meg... azt azért mindketten tudjuk, hogy nem egy liga.

Tudom milyen a piac, nem is ezért, de az, hogy "Kalminak nem sikerült", semmit nem jelent, nem foglalkozott soha értékesítéssel, az másik szakma. Miközben készült az "MK2", jártak nálam olyanok, akik beérték volna az eredeti verzióval. De hagyjuk, úgyis csak feltételes mód, remélem az új gazdája szereti és sok szép zenehallgató órát szerez neki!

Adjuk át a terepet a potenciális vevőjelölteknek és ajánljunk inkább nekik a pénztárcájukhoz mérten a lehető legjobbat az ismereteink szerint!

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ezt - már ne haragudj Béla -elkótyavetyélésnek és Kalmi munkája leértékelésének érzem. Bizton állíthatom, hogy nagyon rövid idő alatt 400 felett el tudtam volna adni.

Csípem az ilyen beírásokat,hogy mi lett volna.
Kalminak felajánlottam,hogy adja el.
Több hónapig nem sikerült neki.
390-ért meghírdettem,de a kutya sem jelezte,hogy érdekli.
190-ért és egy kábelért sikerült nagy nehezen eladnom.
Ez van.

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

AKkor nevezhetjük a storm-ot stigma és preztizs mentes doboznak ami, név nélkül egy ember tervezéséből is megállja a helyét , a neves garzon lakás árában mért hangsugárzók közt! 550 E Ft anyagár, azért már komoly dolgok vannak benne! Nos mivel én nem hallottam sem ATC hangsugárzót, és sm a storm-ot, hova lehetne srolni viszont hallottam már B&W nautilus-t (natúr nau-t a csigás cuccli) nekem eddig ő volt a number one, általaktok leírtak szerint ezt a storm-ot nyugodt szívvel mellé lehetne tenni, mert ha nem is ő győzne akor sem maradna szégyenben. Ha jól értelmezem! Én meg nyugodtan mellé tenném a Wotanom csak nem esne jól ha mindenki lehúrogná !
...

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Muszáj néha felkavarni az állóvizet

Az első kérdésedre a válaszom: Igen!

De lehetne annyira jó is mint egy drágább

Értem.
Ennyi pénzből biztosan jóval alá kell menni minőségben.

Így néz ki a Kalmi féle Storm:

Ez 390-ért kelt el, én max a felét szánom a projektre, ez nyilván a hangminőség rovására fog menni, főleg ha figyelembe vesszük azt is, hogy a fenti hangsugárzó már eleve jó ár/érték aránnyal párosult (állítólag, mivel nem tudtam meghallgatni, lekéstem ezt a lehetőséget fél órával).

Nem hogy "jó ár/érték aránnyal", hanem a bekerülési összegnek megfelelően a jobb hasonló előállítási összegbe kerülő nagyokkal volt partiban. (ez forintban kifejezve kb. az 1-1.5 milliós kategória új és márkás hangdobozból)

Ennyiért volt hírdetve,de olcsóbban kelt el.

Ezt - már ne haragudj Béla -elkótyavetyélésnek és Kalmi munkája leértékelésének érzem. Bizton állíthatom, hogy nagyon rövid idő alatt 400 felett el tudtam volna adni.

Nem véletlenül írta a vevő ezt: Anniversary 50-est is beleértve és ez az ATC-k hez mérten is igen jó darab! - Katt
Illetve te pedig ezt: A Storm holnap valszeg elkel.Sajnálni fogom,mert hihetetlenül jó doboz. Örültem volna,ha mást vittek volna el helyette. A 4,5 MFt-ba kerülő ATC-vel hasonlítottuk össze.Nekem a Storm jobban tetszett. Aki megveszi a dobozom,övé volt az ATC régebben,tehát bizonyára tudja mit vesz. - Katt

Ha valaki még utána akar olvasni, használja a jobb felső részen a kereső fogaskereket, így:

Félreértés ne essék, nincs és nem is lesz anyagi hasznom Storm készítésből és eladásból, kénytelen voltam letenni róla.
Viszont nap mint nap hallgatom a "nagy testvérét", ami dobozszerkezetben/kialakításban és hangváltóban stb. komolyabb annál, igaz az előállítása is 550 körülire jött ki fél ével ezelőtti alkatrészárakkal.
Elképesztően jó hang, ha nem vinné el ősszel a gazdája, kiegyeznék vele, ha életem végéig nem lenne jobb dobozom.
Ha valaki 100-200 között tud mutatni hasonlóan jó allrounder hangsugárzót, ne tartsa magában!
Csak azért írtam le ezeket, hogy hallatlanban még véletlenül se a "390 ezres kategóriában" gondolkodjon, aki jobbat szeretne...

Albert Einstein

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Azt hiszem a Wharfedale-nek van régi időkből hasonló monitorja de az lehet nagyobb kicsit, bár lehet a kép is csalóka, egyszer láttam olyat, egyik cimbimnél de nem hallottam soha csak nem tudom a típúsát. Viszont hangjában nem hiszem, hogy eléri ezt vagy nem!
De a kérdés ha jól hallottam az, hogy valaki hasonló monitorokat akar, mint ami a képen van!
S akkor szerintem jó az ajánlatom amiket mondtam mert hasonlítanak ehhez. W. Kück KS tertia D70-et eredeti állpotban találni szinte lehetetlen (nekem olyan van) de felújítottat, gondolok itt doboz újrafestésre , meg max peremezésre, extrém esetben hangszóró javítására - tehát javítottan viszont már láttam 50 EURO-ért is. Nekem anno adni akartak érte 4 db JBL álló valamit nem tudom pontosan, de ha van ilyen akkor talán TLX vagy valami hasonló tipust. Amit tudni kell a Tetrtiáról, hogy isophon magas, közép philips de ebben nem vagyok biztos, mély 30 CM-es isophon! Öcsémnek adtam mert vidéken hagytam azt a rendszert de ha érdekel valakit lefényképeztettem vele!
A Quadral meg Phonologue széria ami legújabb kiadásban már Aurum vagy AMUN nem tudom.
Milyen a hangszóró készlete! Mostanában akarok egy DIY dobozzal hülyéskedni ribbonjaim már megvannak hozzá a többi nincs!
...

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szép, nagyon szép, ezt ő maga csinálta? Doboztól a váltóig ? Mert le a kalappal előtte, bár meg fülelném én is ha a lehetne meg a közelben lenne! De egy időre le kel állnom, mert sok zsét áldozok a ketyerékre! S mivel anno régen vettem már nagyon drága hangdobozt és amikor egy tized anyiba kerülő 20 éves doboz leszólta akkor megálltam, és elgondolkodta, hogy lehet nem kellen mindig a legjobbért kapkodnom. Egyébként az a közepes méretű monitor amit anno 40 ropiért megszereztem az a mai napig megvan, és szerintem nagyon jó!
Kalmi-nak elismerés a dobozért! Szép nagyon és tetszik a felépítése, legalább is az ami kívülről látszik!
De amennyiért én most a Quadralom megszereztem , asszem 1 éve a fórumon két darab magashangszórója ment el annyiért.
...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ez 390-ért kelt el,

Ennyiért volt hírdetve,de olcsóbban kelt el.

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: zoom »

Hát ha közepes monitor akkor nekem eddig ezek jöttek be, és ezek vannak nekem, persze nem eladóak:
W. Kücke KS Tertia d70

magasabb klaszis:
Quadral Wotan (nekem az MK III-as van)
Szerintem a Quadraltól jobbat venni már egy használt F-s astra ára!
De hol lehet megpillázni a Kalmi féle stormot?

Így néz ki a Kalmi féle Storm:

Ez 390-ért kelt el, én max a felét szánom a projektre, ez nyilván a hangminőség rovására fog menni, főleg ha figyelembe vesszük azt is, hogy a fenti hangsugárzó már eleve jó ár/érték aránnyal párosult (állítólag, mivel nem tudtam meghallgatni, lekéstem ezt a lehetőséget fél órával).
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Elég különös kérdés így elsőre...

Az lenne a cél, hogy egy hasonló megjelenésű, 3 utas nagymonitort találj KISEBB ÖSSZEGBŐL és az sem baj, ha kevésbé jó a hangja?
Vagy csak nem akarsz ennyire jó hangdobozt?

Muszáj néha felkavarni az állóvizet

Az első kérdésedre a válaszom: Igen!

De lehetne annyira jó is mint egy drágább

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hát ha közepes monitor akkor nekem eddig ezek jöttek be, és ezek vannak nekem, persze nem eladóak:
W. Kücke KS Tertia d70

magasabb klaszis:
Quadral Wotan (nekem az MK III-as van)
Szerintem a Quadraltól jobbat venni már egy használt F-s astra ára!
De hol lehet megpillázni a Kalmi féle stormot?
...

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Ha szeretnék olyan hangsugárzót vásárolni ami hasonlít Kalmi storm nagymonitorára, vagy legalább a hangszórókészletében, megjelenésében hasonló, de minőségben nem éri el azt a szintet milyeneket tudnátok javasolni?

Elég különös kérdés így elsőre...

Az lenne a cél, hogy egy hasonló megjelenésű, 3 utas nagymonitort találj KISEBB ÖSSZEGBŐL és az sem baj, ha kevésbé jó a hangja?
Vagy csak nem akarsz ennyire jó hangdobozt?

Albert Einstein

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Még egy kérdés a témával kapcsolatban, bár ez már csak részben vág ide, de amatőr dolog: a Tannoy MX3-M bikábelezhető, viszont jelenleg csak egyszeresen van összekötve, 4mm2-es sodort kábellel. A bikábelezésnek úgy is van értelme, hogy nincs rá külön terminál az erősítőn és ott összecsavarom a két párt? A vezető felület dupla lesz, az rendben van, de értelme is van így? Illetve az erősítő (Denon PMA-510AE) két pár hangfalat is meg tud hajtani szimultán, ezt a két csatlakozópárat bikábelezésre is be lehet vetni? A kábel a bikábelezéshez 4mm2-t feltételezve olyan 12 ezer Ft körül lenne, ahogy láttam (2x2x2m), megéri ennyit beruházni, vagy nem hallanék semmit sem egy ilyen belépőszintű doboznál? A homok már szárad, hamarosan beletöltöm

Nagyon köszönöm!

Egyetértek tonee-val, ne erőltesd ezen az áron a bikábelezést, vegyél hozzá egy normális hf kábelt, hidd el meghálálja. A fém lapocskákat vedd le róla és ugyan abból a kábelből készíts jumpert.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

" A bikábelezésnek úgy is van értelme"
Szia.A dupla kábelezésnek nem csak keresztmetszet növelő célja lehet. Ily módon fenn áll a választás lehetősége,hogy az adott optimálisabbnak vélt kábellel juttassunk jelet a hangszóróinkra.

A keresztmetszet csak egy a sok tényező és paraméter közül. Sokat számit a fajlagos vezetőképessége, anyagának tisztasága, ezüsttartalma, csatlakozó megléte és/vagy szereltségének minősége, stb. Egy jól megválogatott dupla árú, de tisztábbb 2.5 ös -de még másfeles is szóba jöhet!- kábel lehet hogy sokkal jobb javulást, minőséget képvisel. Javaslom keressen fel egy olyan üzletet ahol letét elenében elhozhat kábeleket tesztelni, és eldöntheti, bikábelez vagy egy ujba fektet bele.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hozzászólás Szerző: bege »

" A bikábelezésnek úgy is van értelme"
Szia.A dupla kábelezésnek nem csak keresztmetszet növelő célja lehet.Ily módon fenn áll a választás lehetősége,hogy az adott optimálisabbnak vélt kábellel juttassunk jelet a hangszóróinkra.A denon illetve a többi ilyen felépéitésű erősitő,kettőnél akár több pár
hangsugárzó meghajtására is alkalmas,az erősitő terhelés figyelembevételével.De hát ennek igy ugye semmi értelme.A denon két csatornájának négy kivezetése alkalmassá teszi bikábelezésre.
Egyébként bármelyik obi áruházban lehet kapni kiszerelt csomagolású mosott,száraz,tiszta homokot.Én mindig ezt használom.Szia.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6547

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Szerintem ebben az esetben ne erőltesd a bi-kábel dolgot.Inkább vegyél a kétszeres hossz olcsóbb kábel helyett egy normálisabbat.A homokot pedig csak fokozatosan töltögesd,ne egyszerre.Minden fázis után hallgasd egy jól ismert felvétellel,hogy el tudd dönteni mikor a legjobb.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: davek »

Örülök,hogy sikerült egy épkézláb alternatívát ajánlanom.Hidd el jobban jártál vele mint a KEF IQ-val.

Még egy kérdés a témával kapcsolatban, bár ez már csak részben vág ide, de amatőr dolog: a Tannoy MX3-M bikábelezhető, viszont jelenleg csak egyszeresen van összekötve, 4mm2-es sodort kábellel. A bikábelezésnek úgy is van értelme, hogy nincs rá külön terminál az erősítőn és ott összecsavarom a két párt? A vezető felület dupla lesz, az rendben van, de értelme is van így? Illetve az erősítő (Denon PMA-510AE) két pár hangfalat is meg tud hajtani szimultán, ezt a két csatlakozópárat bikábelezésre is be lehet vetni? A kábel a bikábelezéshez 4mm2-t feltételezve olyan 12 ezer Ft körül lenne, ahogy láttam (2x2x2m), megéri ennyit beruházni, vagy nem hallanék semmit sem egy ilyen belépőszintű doboznál? A homok már szárad, hamarosan beletöltöm

Nagyon köszönöm!
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6547

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Nos, egy javaslatot követően utánanéztem a Tannoy MX3-M-nek, és csupa jót olvastam róla. Volt is egy megfelelő színű a fórumon, ma meghallgattam és el is hoztam. Köszönöm a javaslatokat és a segítséget, azért fejben tartom a jövőre vonatkozóan a javaslatokat, főleg a Quad 21L-t

Örülök,hogy sikerült egy épkézláb alternatívát ajánlanom.Hidd el jobban jártál vele mint a KEF IQ-val.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Nos, egy javaslatot követően utánanéztem a Tannoy MX3-M-nek, és csupa jót olvastam róla. Volt is egy megfelelő színű a fórumon, ma meghallgattam és el is hoztam. Teljesen elégedett vagyok vele, örülök, hogy ezt választottam. Jobb nem drágábbal kezdeni, mert így minden lépcsőt jobban tud értékelni az ember, én pedig örülök, mert fele annyiból megúsztam most a dolgot, és még ezt sem tudom rendesen kihasználni, elég mérsékelt hangerővel hallgatom. A hangja egyébként emlékeztet az ATH-AD900 karakterére, ami egy kiváló középcentrikus fejhallgató az audio-technicától. Az aljába homokot lehet tenni, amit a tulajdonosok javasoltak is a review-kban, ennek mi a haszna/gyakorlati értelme?

Köszönöm a javaslatokat és a segítséget, azért fejben tartom a jövőre vonatkozóan a javaslatokat, főleg a Quad 21L-t

Azon felül hogy stabilabb lesz, kiesik az alsó rezonátor és ezáltal jótékony hatással van a hangsugárzó mélyátvitelére, megfogottabb, súlyosabb lesz a basszus,

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”