Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ATC hangsugárzók
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9759
Re: ATC hangsugárzók
Nem hiszem, hogy a fotel lenne a gond. Kérdés mi van a képen nem látható helyeken a 2 hangfal körül. Milyen bútorok, nyitott ajtók, stb vannak?
A, a mac minin nincs elállítva a a ballance? A jelerősségek a két oldal között? A lejátszó programban ugyanez?
B, a tone ki van kapcsolva az előfokon?
C, a ballance középen van?
D, nincs semmi elállítva a dobozokon?
E, a kábelek rendben vannak?
F, legvalószínűtlenebb, nem egyforma a két doboz.
A, a mac minin nincs elállítva a a ballance? A jelerősségek a két oldal között? A lejátszó programban ugyanez?
B, a tone ki van kapcsolva az előfokon?
C, a ballance középen van?
D, nincs semmi elállítva a dobozokon?
E, a kábelek rendben vannak?
F, legvalószínűtlenebb, nem egyforma a két doboz.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 934
Elnezest de ezt ugy erzem ide be kell tennem. Szinte tokeletes, pont jo a dolesszoge meg tetszik , hogy a fejparnaja teljes szelessegeben fut plusz a szine, hm...
Ezert szeretem ezt a forumot, mindig tudnak gyonyoru uj dolgokat mutatni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek

Az a szek 11 ezer €uro?dixie-chicken írta: ↑2022.10.21., pén. 12:34vagy veszel szépen egy Charles/Ray Eames fotelt lábtartóval,és kipipálhatod a kérdést...sok hifista/highendista fényképen látom mostanában,statuszszimbólum lett ez is bizonyos körökben...egy komoly ATC,megérdemel egy komoly fotelt is...asebestyen írta: ↑2022.10.21., pén. 12:24Nyilvánvaló akusztikai anomália. Ha beállítod a kanapéra, akkor előrébb nem lesz jó és az lesz a bajod. :)tottyi írta: ↑2022.10.21., pén. 11:35
Ha kozelebb megyek a tv-hez akkor tokeletesen kozepen szol de ahogy megyek hatrebb ugy megy a hang el balra nem nagyon de nincs pont kozepen.
A hangfalakat centivel nem centi de milimeter pontossaggal helyeztem el de akkor ugy nemjo, most, tologattam hallasra talan mindha kozepen lenne de jopar centivel arrebb vannak a kimert helytol. Blancot nem szeretnek hasznalni mert akkor az egyik hangal tobb jelszintet kapna es lehet mashogy egne be evek alatt ha netan mas lakasba koltoznek akkor meg ott lenne gond. Sajnos en mar csak ilyen hajszalhasogatos vagyok.![]()
A 2 hangsugárzó folyamatosan más jelszintet kap, ha nem mono felvételt hallgatsz.
Költözz másik lakásba, ahol minden szimmetrikus, akusztikailag kezelt, tedd a hangsugárzókat az ideális pozícióba meg hallgatásit is és a hangsugárzók körül ne legyen lehetőleg semmi csak jó sok levegő. Lesz tér, lesz tűpontos sztereo tér, egyenletes frekvenciamenet, fázismenet. Amíg ez nincs meg, addig ne legyenek irreális elvárásaid, jelenleg a kompromisszumokat tudod csak tologatni, semmi mást, mert nincs hely, elég levegő, stb.![]()
https://www.farfetch.com/hu/shopping/me ... gJ3y_D_BwE
![]()
De komolyan, igen tetszik.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2776
vagy veszel szépen egy Charles/Ray Eames fotelt lábtartóval,és kipipálhatod a kérdést...sok hifista/highendista fényképen látom mostanában,statuszszimbólum lett ez is bizonyos körökben...egy komoly ATC,megérdemel egy komoly fotelt is...asebestyen írta: ↑2022.10.21., pén. 12:24Nyilvánvaló akusztikai anomália. Ha beállítod a kanapéra, akkor előrébb nem lesz jó és az lesz a bajod. :)tottyi írta: ↑2022.10.21., pén. 11:35
Ha kozelebb megyek a tv-hez akkor tokeletesen kozepen szol de ahogy megyek hatrebb ugy megy a hang el balra nem nagyon de nincs pont kozepen.
A hangfalakat centivel nem centi de milimeter pontossaggal helyeztem el de akkor ugy nemjo, most, tologattam hallasra talan mindha kozepen lenne de jopar centivel arrebb vannak a kimert helytol. Blancot nem szeretnek hasznalni mert akkor az egyik hangal tobb jelszintet kapna es lehet mashogy egne be evek alatt ha netan mas lakasba koltoznek akkor meg ott lenne gond. Sajnos en mar csak ilyen hajszalhasogatos vagyok.![]()
A 2 hangsugárzó folyamatosan más jelszintet kap, ha nem mono felvételt hallgatsz.
Költözz másik lakásba, ahol minden szimmetrikus, akusztikailag kezelt, tedd a hangsugárzókat az ideális pozícióba meg hallgatásit is és a hangsugárzók körül ne legyen lehetőleg semmi csak jó sok levegő. Lesz tér, lesz tűpontos sztereo tér, egyenletes frekvenciamenet, fázismenet. Amíg ez nincs meg, addig ne legyenek irreális elvárásaid, jelenleg a kompromisszumokat tudod csak tologatni, semmi mást, mert nincs hely, elég levegő, stb.
https://www.farfetch.com/hu/shopping/me ... gJ3y_D_BwE
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tottyi
- Hazajáró lélek

Mindig elore felek mikor meglatom a neved, hogy Te valaszoltal nekem.asebestyen írta: ↑2022.10.21., pén. 12:24Nyilvánvaló akusztikai anomália. Ha beállítod a kanapéra, akkor előrébb nem lesz jó és az lesz a bajod. :)tottyi írta: ↑2022.10.21., pén. 11:35
Költözz másik lakásba, ahol minden szimmetrikus, akusztikailag kezelt, tedd a hangsugárzókat az ideális pozícióba meg hallgatásit is és a hangsugárzók körül ne legyen lehetőleg semmi csak jó sok levegő. Lesz tér, lesz tűpontos sztereo tér, egyenletes frekvenciamenet, fázismenet. Amíg ez nincs meg, addig ne legyenek irreális elvárásaid, jelenleg a kompromisszumokat tudod csak tologatni, semmi mást, mert nincs hely, elég levegő, stb.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7991
Nyilvánvaló akusztikai anomália. Ha beállítod a kanapéra, akkor előrébb nem lesz jó és az lesz a bajod. :)tottyi írta: ↑2022.10.21., pén. 11:35
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- tottyi
- Hazajáró lélek

Hogy en mennyit kerestem egy olyan zeneszamot ami kozepen szol.BLX írta: ↑2022.10.21., pén. 11:15Itt van nemi info a temaban:tottyi írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:02Hello, az a rekamin ami belelog a kepbe csinalhat olyat, hogy a hangkepet elviszin ballra ha egy pontos haromszoget alkot a ket hangfal a hallgatasi pozicional ahonnet a kep keszult? Ha a jobb hangfalat kicsit kozelebb huzom a tv-hez akkor lesz kb kozepen a hangkep a hallgatasi pozicional. Ha elorehajolok kozelebb a tv-hez akkor pontosan kozepen van a hangkep da ahogy hatradolok akkor elmegy picit bal iranyba.![]()
Masik kanapen gondolkodom aminek nincs ilyen kiallo fekvo resze, remelven az megoldana az akusztikai anomaliat.
A fenykep egy kicsit ballra van de a tv kozepen van a hallgatasi pont ha hatradolok.
atc_sac_150_asl_pro.jpg
https://atc.audio/faqs/
A hatso faltol valo egyenlo tavolsagra is figyelj. Esetleg par cm-vel szelesitenem a "szinpadot", ha a szoba lehetoseget ad ehhez.
Szerintem az a par butor nem valoszinu, hogy felboritana a balanszot.
Mono zenevel vagy teszt anyaggal kozepen vannak a "dolgok"?
youtu.be/6IcDMW_QbaI
A gain vagy hangero mindket ATC dobozon egyforma? A balance kozepen van a P6-os elofokon?
Ha ezeket mind lefutottad es meg mindig kibillen a mono anyag valamelyik iranyba, akkor elkepzelheto, hogy a jobb es bal ful hallasi kepessege kozott van kulonbseg. Ezt elvileg a P6 balance funkciojaval ovatosan korrigalhatod, ha ez lenne a helyzet esetleg. Remelem megtalalod a megoldast.
Nagyon klassz rendszered van!![]()
A hangfalakat centivel nem centi de milimeter pontossaggal helyeztem el de akkor ugy nemjo, most, tologattam hallasra talan mindha kozepen lenne de jopar centivel arrebb vannak a kimert helytol. Blancot nem szeretnek hasznalni mert akkor az egyik hangal tobb jelszintet kapna es lehet mashogy egne be evek alatt ha netan mas lakasba koltoznek akkor meg ott lenne gond. Sajnos en mar csak ilyen hajszalhasogatos vagyok.
De mono zenevel meg probalgatom vagy valami sipolas kene amivel be szokat ilyesmit allitani ha egyatalan csinalnak ilyet, mind mikor meromikrofonnal teszteleik az akusztikat.
De lehet ez is olyan gond lesz, hogy meg kell tanulnom vele elni mint a tobbivel amiket mar kerdezgettem itt a forumon.
Koszi szepen a rendszert illetoen na meg a segitseg!
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1057
Itt van nemi info a temaban:tottyi írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:02Hello, az a rekamin ami belelog a kepbe csinalhat olyat, hogy a hangkepet elviszin ballra ha egy pontos haromszoget alkot a ket hangfal a hallgatasi pozicional ahonnet a kep keszult? Ha a jobb hangfalat kicsit kozelebb huzom a tv-hez akkor lesz kb kozepen a hangkep a hallgatasi pozicional. Ha elorehajolok kozelebb a tv-hez akkor pontosan kozepen van a hangkep da ahogy hatradolok akkor elmegy picit bal iranyba.![]()
Masik kanapen gondolkodom aminek nincs ilyen kiallo fekvo resze, remelven az megoldana az akusztikai anomaliat.
A fenykep egy kicsit ballra van de a tv kozepen van a hallgatasi pont ha hatradolok.
atc_sac_150_asl_pro.jpg
https://atc.audio/faqs/
A hatso faltol valo egyenlo tavolsagra is figyelj. Esetleg par cm-vel szelesitenem a "szinpadot", ha a szoba lehetoseget ad ehhez.
Szerintem az a par butor nem valoszinu, hogy felboritana a balanszot.
Mono zenevel vagy teszt anyaggal kozepen vannak a "dolgok"?
youtu.be/6IcDMW_QbaI
A gain vagy hangero mindket ATC dobozon egyforma? A balance kozepen van a P6-os elofokon?
Ha ezeket mind lefutottad es meg mindig kibillen a mono anyag valamelyik iranyba, akkor elkepzelheto, hogy a jobb es bal ful hallasi kepessege kozott van kulonbseg. Ezt elvileg a P6 balance funkciojaval ovatosan korrigalhatod, ha ez lenne a helyzet esetleg. Remelem megtalalod a megoldast.
Nagyon klassz rendszered van!
- tottyi
- Hazajáró lélek

Sajnos puffot nem hasznalhatok mert a rarakott targyak eldolnenek. :( Barhogy tologatom a hangfalakat vagy a kanapet sehogysem sikerul eltolni jobbra a hangkepet.rTom írta: ↑2022.10.20., csüt. 19:07Jó helyen van az a kanapé. Az asztal kuszálja meg a teret szerintem. Egy " nagy puff" praktikusabb lenne helyette talán.tottyi írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:02Hello, az a rekamin ami belelog a kepbe csinalhat olyat, hogy a hangkepet elviszin ballra ha egy pontos haromszoget alkot a ket hangfal a hallgatasi pozicional ahonnet a kep keszult? Ha a jobb hangfalat kicsit kozelebb huzom a tv-hez akkor lesz kb kozepen a hangkep a hallgatasi pozicional. Ha elorehajolok kozelebb a tv-hez akkor pontosan kozepen van a hangkep da ahogy hatradolok akkor elmegy picit bal iranyba.![]()
atc_sac_150_asl_pro.jpg
niko-nagy-puff.jpg
Nekem annyira zavaro ha valami nem szimmetrikus. :)
Ebben lehet valami..
Nekem is volt ilyen fetrengős kanapém.
A belógás hangra gyakorolt hatása nem tűnt fel...
Nekem is volt ilyen fetrengős kanapém.
A belógás hangra gyakorolt hatása nem tűnt fel...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
Jó helyen van az a kanapé. Az asztal kuszálja meg a teret szerintem. Egy " nagy puff" praktikusabb lenne helyette talán.tottyi írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:02Hello, az a rekamin ami belelog a kepbe csinalhat olyat, hogy a hangkepet elviszin ballra ha egy pontos haromszoget alkot a ket hangfal a hallgatasi pozicional ahonnet a kep keszult? Ha a jobb hangfalat kicsit kozelebb huzom a tv-hez akkor lesz kb kozepen a hangkep a hallgatasi pozicional. Ha elorehajolok kozelebb a tv-hez akkor pontosan kozepen van a hangkep da ahogy hatradolok akkor elmegy picit bal iranyba.![]()
atc_sac_150_asl_pro.jpg
- tottyi
- Hazajáró lélek

Hello, az a rekamin ami belelog a kepbe csinalhat olyat, hogy a hangkepet elviszin ballra ha egy pontos haromszoget alkot a ket hangfal a hallgatasi pozicional ahonnet a kep keszult? Ha a jobb hangfalat kicsit kozelebb huzom a tv-hez akkor lesz kb kozepen a hangkep a hallgatasi pozicional. Ha elorehajolok kozelebb a tv-hez akkor pontosan kozepen van a hangkep da ahogy hatradolok akkor elmegy picit bal iranyba.
Lennék ilyen kikapcsolgató ember
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Azert mire ezt az osszes hangfalat egyenkent kikapcsoljak...Vinkler írta: ↑2022.10.11., kedd 20:49Naaa, ezek sem értenek hozzá…![]()
2A00E333-64D8-4314-AACD-00A527C319D7.jpeg
youtu.be/_uXdxxt84PE
Amúgy azzal a Brystonnal még akár jól is működhet.gianni321 írta: ↑2022.10.16., vas. 21:09Köszönöm.
Nem gondoltam, h majd a 100-as egy kezes bárány lesz, inkább csak az ATC univerzumon belül lep meg a passzív változat meglehetősen barátságos tónusa. Mondjuk a Nordost Tyr tulajdonságait, meg a Dyno tulajdonságaihoz alakított rendszer sajátosságait egy pillanat alatt a képembe tolta, szóval a gének nem hazudnak. Se a Nordost se az ATC esetén.Tehát ha azt írom, barátságos a tónusa, az még mindig szigorúan az ATC univerzumon belül értendő.
200-ast nem hallottam, 50A-t viszont igen. Nagy reményekkel ültem elé, és amennyire vártam a találkozást, olyannyira hagyott bennem felemás érzéseket. Nem mondom, hogy hú, de ki volt szolgálva, az viszont tisztán lejött, hogy olyan, mint egy szike. Kíméletlen és pontos. Pláne további ATC komponensekkel. Az nekem végképp büntetett.
A 100P elé meg leülök és nem a
felvétel sajátosságait hallgatom, hanem a zenét. Aztán ahogy lèpegetek majd előre, ahogy hallom a többiektől minden egyes lépést borzasztóan meg kell fontolni, mert azonnal büntet, nagyon könnyű félre vinni.
Majd látjuk, most élvezem.
Az egyik kedvenc végfokom.
- Vinkler
- Adminisztrátor

150-est akartam írni, közben módosítottam is. 200-ast én sem hallottam.gianni321 írta: ↑2022.10.16., vas. 21:09Köszönöm.
Nem gondoltam, h majd a 100-as egy kezes bárány lesz, inkább csak az ATC univerzumon belül lep meg a passzív változat meglehetősen barátságos tónusa. Mondjuk a Nordost Tyr tulajdonságait, meg a Dyno tulajdonságaihoz alakított rendszer sajátosságait egy pillanat alatt a képembe tolta, szóval a gének nem hazudnak. Se a Nordost se az ATC esetén.Tehát ha azt írom, barátságos a tónusa, az még mindig szigorúan az ATC univerzumon belül értendő.
200-ast nem hallottam, 50A-t viszont igen. Nagy reményekkel ültem elé, és amennyire vártam a találkozást, olyannyira hagyott bennem felemás érzéseket. Nem mondom, hogy hú, de ki volt szolgálva, az viszont tisztán lejött, hogy olyan, mint egy szike. Kíméletlen és pontos. Pláne további ATC komponensekkel. Az nekem végképp büntetett.
felvétel sajátosságait hallgatom, hanem a zenét. Aztán ahogy lèpegetek majd előre, ahogy hallom a többiektől minden egyes lépést borzasztóan meg kell fontolni, mert azonnal büntet, nagyon könnyű félre vinni.
Én is Dynaudio után váltottam ATC-re. Szerettem azt is, szeretem ezt is. Ez picit közelebb áll hozzám, igaz ez aktív és nem gyári. Akik hallották, azoknak pont az őszinteség és a dinamika volt a megnyerő (főleg a mikrodinamika), a kiegyensúlyozott tonalitás mellett. Nem tagadom számomra ezek nagyon fontos paraméterek, szóval én így szeretem.
Passzívat eddig nagyon keveset hallottam, de tény, hogy tényleg fel kell kötni a nadrágot, mert mindent is megmutat, legyen az jó, vagy más (akár rossz).
Ez viszont szvsz megint előny, mert az előtte lévő komponensekkel ki tudod maxolni az ízlésedhez a legközelebb álló hangot.
Egyszó, mint száz, nyilván jó! Élvezd!
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 864
Köszönöm.
Nem gondoltam, h majd a 100-as egy kezes bárány lesz, inkább csak az ATC univerzumon belül lep meg a passzív változat meglehetősen barátságos tónusa. Mondjuk a Nordost Tyr tulajdonságait, meg a Dyno tulajdonságaihoz alakított rendszer sajátosságait egy pillanat alatt a képembe tolta, szóval a gének nem hazudnak. Se a Nordost se az ATC esetén.
Tehát ha azt írom, barátságos a tónusa, az még mindig szigorúan az ATC univerzumon belül értendő.
Nem gondoltam, h majd a 100-as egy kezes bárány lesz, inkább csak az ATC univerzumon belül lep meg a passzív változat meglehetősen barátságos tónusa. Mondjuk a Nordost Tyr tulajdonságait, meg a Dyno tulajdonságaihoz alakított rendszer sajátosságait egy pillanat alatt a képembe tolta, szóval a gének nem hazudnak. Se a Nordost se az ATC esetén.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
- Vinkler
- Adminisztrátor

No igen, pont a Dynot lehetett volna felhozni példának. Az ATC eleve magasról indul, de hidd el, pont meg fog mutatni MINDENT ez is, amit elé kötsz. Ez a tapasztalat, így érdemes (itt is) rendszerben gondolkodni. Szóval a fejlesztési potenciál nagyon messze van. Az, hogy ezt megléped, vagy nem, az más kérdés. Az 50-es, 100-as, 150-es egy nagyon hasonló hangkarakter. Akiknek ez a hangzás bejön, annak teli találat ez a doboz. A 40-est eleve subbal demózza sokszor a gyártó is, de a hallottak alapján ezt nem kell gondolom tovább magyarázni.gianni321 írta: ↑2022.10.16., vas. 19:35Szóval.
Így utólag egyáltalán nem bánom, h nem aktív a 100-as. Volt aktív 40-esem, szerettem nagyon, viszont tudott nagyon szigorú is lenni.
Ez a 100-as egy jóval barátságosabb karakterű doboz nagy lendülettel, számomra már most is nagyon imponáló felbontással. Volt olyan elképzelés miszerint átalakìttatom aktívra, végül ezt elvetettem a kötelező gyárba való visszaküldés miatt.
Értem az aggodalmat a kiszolgálás végett, ám jelen pillanatban úgy érzem ezzel a nem túl fiatal Bryston-nal is nagyon jó a hang. A C4 koporsójába az utolsó szöget egy baráti látogatás verte be: hoztak hozzám egy Holo Audio May legnagyobb kiépítési szintű dac-ot, (egy Audio GD Master 7-tel szemben) ami végre megnyitotta a C4 hangját. Akkor realizáltam, hogy végülis a C4 is tipikus Dynaudio. Ahhoz, hogy igazán jó legyen, elkerülhetetlen a hangsugárzó árához igazodó
kiszolgálás. Ekkor mondtam azt, hogy ebből elég, így is baromi sok pénz van a hifiben eltemetve, nem fogok egy olyan doboz miatt plusz 1,5 millát beletolni, amit mindig csak az eszemmel szerettem. És egyébként akkor se éreztem azt, hogy na, ez most beszarás olyan, csak azt, hogy na végre, kinyílt.
A 100-assal más a szitu: tudom, hogy ehhez a hangsugárzóhoz is kis túlzással bármennyit bele lehet még tolni a rendszerbe, mégsem érzem szükségesnek, mert így is olyan a tónus, a lendület, a nyomaték, a súly, az egész zenei interpretáció, amilyet mindig is szerettem volna. Jelenleg is, ilyen kiszolgálás mellett. (Mindjárt frissitem az aláirásom.)
És igen, a mostani helyzetben ez az 1 milla első ránézésre (meg másodikra is...) nagyon kárcsú, viszont ez a Bryston duó meg ellentmond ennek.
Sok örömteli zenehallgatást kívánok hozzá!
-
gianni321
- V.I.P.

Dobok be róluk képet, bár gyanítom mindenki látott már 100-as towert.
- Csatolmányok
-
- 20221006_074428.jpg (3.73 MiB) Megtekintve 1854 alkalommal
-
- 20221007_074553.jpg (3.38 MiB) Megtekintve 1854 alkalommal
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
-
gianni321
- V.I.P.

Szóval.
Így utólag egyáltalán nem bánom, h nem aktív a 100-as. Volt aktív 40-esem, szerettem nagyon, viszont tudott nagyon szigorú is lenni.
Ez a 100-as egy jóval barátságosabb karakterű doboz nagy lendülettel, számomra már most is nagyon imponáló felbontással. Volt olyan elképzelés miszerint átalakìttatom aktívra, végül ezt elvetettem a kötelező gyárba való visszaküldés miatt.
Értem az aggodalmat a kiszolgálás végett, ám jelen pillanatban úgy érzem ezzel a nem túl fiatal Bryston-nal is nagyon jó a hang. A C4 koporsójába az utolsó szöget egy baráti látogatás verte be: hoztak hozzám egy Holo Audio May legnagyobb kiépítési szintű dac-ot, (egy Audio GD Master 7-tel szemben) ami végre megnyitotta a C4 hangját. Akkor realizáltam, hogy végülis a C4 is tipikus Dynaudio. Ahhoz, hogy igazán jó legyen, elkerülhetetlen a hangsugárzó árához igazodó
kiszolgálás. Ekkor mondtam azt, hogy ebből elég, így is baromi sok pénz van a hifiben eltemetve, nem fogok egy olyan doboz miatt plusz 1,5 millát beletolni, amit mindig csak az eszemmel szerettem. És egyébként akkor se éreztem azt, hogy na, ez most beszarás olyan, csak azt, hogy na végre, kinyílt.
A 100-assal más a szitu: tudom, hogy ehhez a hangsugárzóhoz is kis túlzással bármennyit bele lehet még tolni a rendszerbe, mégsem érzem szükségesnek, mert így is olyan a tónus, a lendület, a nyomaték, a súly, az egész zenei interpretáció, amilyet mindig is szerettem volna. Jelenleg is, ilyen kiszolgálás mellett. (Mindjárt frissitem az aláirásom.)
És igen, a mostani helyzetben ez az 1 milla első ránézésre (meg másodikra is...) nagyon kárcsú, viszont ez a Bryston duó meg ellentmond ennek.
-
gianni321
- V.I.P.

Röviden azért, mert ez jött szembe és mivel újat venni marhára nem lehet ennyi pénzért, ezért úgy voltam vele, ha passzív, az se baj, meglátjuk mit lehet kihozni belőle.Vinkler írta: ↑2022.10.16., vas. 13:44
Áthoztam ide a témát, ne OFF-oljuk szét a keresést…
Szóval kemény fába vágtad a fejszédet, de nem baj! Gratula az új dobozokhoz és üdv a klubban!![]()
Ha megengedsz egy észrevételt és tényleg nem bántásból és persze, ha később lesz fejlesztési potenciál, akkor szuper, de azt látom problémának, hogy a büdzsé nagy részét elköltötted egy hangsugárzóra, így nem marad elegendő a kellő kiszolgálásra. Így csak félkarú óriás lehet ez a rendszer is.
Megkérdezhetem, ha már ATC, akkor miért nem aktív?
Estére kifejtem bővebben, most indulok tekerni.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Áthoztam ide a témát, ne OFF-oljuk szét a keresést…
Szóval kemény fába vágtad a fejszédet, de nem baj! Gratula az új dobozokhoz és üdv a klubban!
Ha megengedsz egy észrevételt és tényleg nem bántásból és persze, ha később lesz fejlesztési potenciál, akkor szuper, de azt látom problémának, hogy a büdzsé nagy részét elköltötted egy hangsugárzóra, így nem marad elegendő a kellő kiszolgálásra. Így csak félkarú óriás lehet ez a rendszer is.
Megkérdezhetem, ha már ATC, akkor miért nem aktív?
Nagyon kösziVinkler írta: ↑2022.10.11., kedd 20:49Naaa, ezek sem értenek hozzá…![]()
youtu.be/_uXdxxt84PE
Feldobta a napomat.
Öröm látni,hogy van még nemi remény.
Ha értitek mire gondolok.
Csodaszép az egész.
A kamionnyi ATC-t meg sem említem
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
Vajon miért nem süllyesztették teljesen a falsíkba a monitorokat, ahol ezt tették?Vinkler írta: ↑2022.10.11., kedd 20:49Naaa, ezek sem értenek hozzá…![]()
youtu.be/_uXdxxt84PE
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1057
Na ez egy nagyon klassz video! Köszi, hogy megosztottad. Szuper helyet hoztak létre. Egyszer megsasolnám közelről. Szerintem nem a kábelezés miatt jó valami azt súgjaVinkler írta: ↑2022.10.11., kedd 20:49Naaa, ezek sem értenek hozzá…![]()
youtu.be/_uXdxxt84PE