Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Sztereó erősítők
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3038
Sztereó erősitők
üdv!!
a véleményeteket szeretném kérni
~80k ból probálok összerakni valami stereo settet és ezt az erölködőt néztem ki http://aprod.hu/hirdetes/fisher-ba-6000 ... 1xTt7.html
tud valaki rólla valamit?
esetleg ha tudtok ajánlani egyéb erősitőt és/vagy álló hangfalpárokat hálás lennék
Itt olcsóbb : http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... C3%A9gfok/
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- donignatio
- Nincs visszaút

- Értékelés: 99
Sztereó erősitők
Szerintem donignatio a TDA1541A Philips dac IC-re gondol, nem pedig a TDA1514A-es erősítő IC-re.
Nálatok a pont, így igaz, én a dac IC-re gondoltam.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
Sztereó erősitők
üdv!!
a véleményeteket szeretném kérni
~80k ból probálok összerakni valami stereo settet és ezt az erölködőt néztem ki http://aprod.hu/hirdetes/fisher-ba-6000 ... 1xTt7.html
tud valaki rólla valamit?
esetleg ha tudtok ajánlani egyéb erősitőt és/vagy álló hangfalpárokat hálás lennék
- vaspapucsok
- V.I.P.

- Értékelés: 7
Sztereó erősitők
vaspapucsok - szerintem si igen
Glider az árához képest oda, nekem jónak tűnik...
na...vagyis szerintem k..va jól szól - ha már "alámerültünk"
donignatio - ne tartsd vissza, javíts ki, ha tévedtem a számokkal:)
Az igent az A500 erősitőre értsem hogy jó választás.
Sztereó erősitők
Valószínűleg igen...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6534
Sztereó erősitők
Szerintem donignatio a TDA1541A Philips dac IC-re gondol, nem pedig a TDA1514A-es erősítő IC-re.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sztereó erősitők
vaspapucsok - szerintem si igen
Glider az árához képest oda, nekem jónak tűnik...
na...vagyis szerintem k..va jól szól - ha már "alámerültünk"
donignatio - ne tartsd vissza, javíts ki, ha tévedtem a számokkal:)
- donignatio
- Nincs visszaút

- Értékelés: 99
Sztereó erősitők
Azbiza, az keményen odabasz...
Ráadásul a számokkal is baj van....
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
Sztereó erősitők
Philips TDA1514A végfokok vannak benne.
Azbiza, az keményen odabasz...
A jó Hi-Fi...az varázslat.
- vaspapucsok
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Akkor a Cambridge audio A 500 ebben, az ársávban jó választás lenne. Mivel távos is .
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Mióta Davidka betette a képeket a saját képesbe, piszkálja a csőröm ez az Opera Consonance Hybrid 150 vas.
Ha van valakinek bármilyen tapasztalata vele kérem ossza meg velem akár privátban, akár itt.Köszi.
Senki?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Sztereó erősitők
CA A1(version 2) - én egy ilyet vettem 10 euro-ért egy bolhás piacon:) Nincs semmi benne, csak levegő. Sokkal gyengébb mint az A500-as, mégis nagyon jól szól,
nem gondoltam volna... Denon PMA700AE-t váltotta, ami most ott hányódik az egyik sarokba:)
A kérdés csak az, hogy mit halgatok,
Philips-et vagy Cambridge Audio-t:)
A1(version 2)
http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... o%20A1.htm
A500
http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... 20A500.htm
nem gondoltam volna... Denon PMA700AE-t váltotta, ami most ott hányódik az egyik sarokba:)
A kérdés csak az, hogy mit halgatok,
Philips-et vagy Cambridge Audio-t:)
A1(version 2)
http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... o%20A1.htm
A500
http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... 20A500.htm
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Üdv! Egy kis infó kellene?
Cambridge audio A 500 ami után tapasztalatok véleményeket szeretnék egy picit a hozzáértőktől.
Mert most csak ebben az ákategóriában tudok vásárolni és fontos a táv, na és ennek van.
Hova lehet a hangkarakterét ,megszólalását minőségét elhelyezni lehet-e esetleg picit tuningolni,mertb látom hogy a tápkábelt lehet cserélgetni ami szintén előny
Esetleg még valami más alternativa? Más tipust ha tudtok ajánlani.
Köszönöm!
Én is csak azt tudom mondani mint az előttem szóló, majdnem tipikus angol hang... némi kis "agresszív" beütéssel...Gyors,erös, direkt hang amit tolmácsol és szereti a jó kábelezést (táp, IC)... amit meg is hálál!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Mióta Davidka betette a képeket a saját képesbe, piszkálja a csőröm ez az Opera Consonance Hybrid 150 vas.
Ha van valakinek bármilyen tapasztalata vele kérem ossza meg velem akár privátban, akár itt.Köszi.
Sztereó erősitők
Cambridge audio A 500
Ha jól emlékszem 30-ért hirdeti itt valaki. Nagyon jó vétel, ennél még nincs az újabb CA-k magasba húzó hangkaraktere, erőizom is van benne.
Tuning ügyben keresd meg a Hivox-ot, de a hangfalcsatijait rendes banándugósra biztos érdemes cserélni, ill. ugyanott belső oldalon rendes vezetékekre a fém "lemezeket".
A hangerőszabályozó műanyag fogaskereke szokott megmakkanni, azt érdemes fémre cserélni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- vaspapucsok
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Üdv! Egy kis infó kellene?
Cambridge audio A 500 ami után tapasztalatok véleményeket szeretnék egy picit a hozzáértőktől.
Mert most csak ebben az ákategóriában tudok vásárolni és fontos a táv, na és ennek van.
Hova lehet a hangkarakterét ,megszólalását minőségét elhelyezni lehet-e esetleg picit tuningolni,mertb látom hogy a tápkábelt lehet cserélgetni ami szintén előny
Esetleg még valami más alternativa? Más tipust ha tudtok ajánlani.
Köszönöm!
Sztereó erősitők
@ Rooibos
rendben. szerintem veszek egy nad c326bee-t amin van sub kimenet. remélem nem csalódok benne
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Zenehallgatásra szeretnék venni sztereó erősítőt, illetve hangfalat.
Wharfedale Diamond 10.2 lenne a hangfal.
Az erősítő jelöltek pedig:
- Denon PMA-520AE
- Denon DRA-500AE (rádiós)
A kérdésem az lenne, hogy erősítő szempontjából melyikkel járnék jobban? A minőség lenne a lényeg persze.
A sima integráltak mindig jobbak sztereóban!
Új vagy használt lenne a kiszemelt?
Az apróban most elég sok olyan vas van amit érdemes lenne bezsákolni ebben az árkategóriában!
Én nem ragaszkodnék a Denonhoz (nem mert nem jók!) mindenáron...
Mekkora tér, milyen zenék... a szokásos kérdések... ?
Ha fontos a rádió akkor azt pl netrádióval is pótolhatod...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Challanger
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Zenehallgatásra szeretnék venni sztereó erősítőt, illetve hangfalat.
Wharfedale Diamond 10.2 lenne a hangfal.
Az erősítő jelöltek pedig:
- Denon PMA-520AE
- Denon DRA-500AE (rádiós)
A kérdésem az lenne, hogy erősítő szempontjából melyikkel járnék jobban? A minőség lenne a lényeg persze.
Eladó DVD gyűjteményem
Sztereó erősitők
Lehet hogy nem szokas hasznalni hozza szub ot de en hasznalok
Természetesen mindent lehet :-) de mivel nem szokás, nincs rá tömegigény, nem gyártanak ilyen erősítőt. Ha mindenképpen ezt az utat akarod járni, használhatsz autóhifi erősítőt. Némelyikük egyébként meglepően jó szobában is, csak rendes tápot kell nekik adni. (Pár éve a high-end show-n kiállított egy autóhifis cég, és meglepően jó hangot csináltak.)
Erre most mi az indok? Azért mert nem képesek hallható mélyeket produkálni attol még erolkodnek ergo értelmes lenne filterezni őket, legalabbis szerintem.
Ennek akár még értelme is lenne, a régi sztereó erősítőkben gyakran lehet találni "szubszonikus filtert," ami egy adott frekvencián, mondjuk 30 Hz-en nagy meredekséggel vág (még az Orion "nagy" erősítőjében is van ilyen), de a gyakorlatban több hátrányt okoz egy szűrő használata, mintha hagyjuk a hangszórókat "szenvedni." Egy keresztváltó a teljes frkevenciatartományban érezteti a hatását - többet veszítünk a vámon, mint amennyit nyerünk a réven.
Azt tudom énis hogy egy külső keresztváltó bezavarhat ezért érdekelt volna hogy létezik e olyan erosito amibe bevan epitve.
Nincs jelentősége annak, hogy hol van a keresztváltó. Az a lényeg, hogy a jelútban van.
Lehet hogy nem szokas hasznalni hozza szub ot de en hasznalok:)
Vehettem volna nagy harom utas hangafalakat is amik lefedik a teljes spektrumot, de abbol a megfontolasbol nem tettem mert a szobam aranylag kicsi es eleg kozel vagyok a hangfalakhoz.
"Ha van is szubláda, a frontsugárzók mélyátvitelét nem vágjuk meg."
Erre most mi az indok? Azért mert nem képesek hallható mélyeket produkálni attol még erolkodnek ergo értelmes lenne filterezni őket, legalabbis szerintem.
Azt tudom énis hogy egy külső keresztváltó bezavarhat ezért érdekelt volna hogy létezik e olyan erosito amibe bevan epitve.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Minek?Ha nem nyélen tolod neki a zenét (mert csak akkor fog erőlködni az erősítővel együtt, de akkor már úgyis szinte hallgathatalanul torz lesz az eredmény) akkor teljesen felesleges,mert amit nem tud fizikailag lesugározni azt nem is fogja.Azért van a szubon a freki beállítási lehetőség, hogy oda hangold ahová már a kis dobozok nem tudnak lemenni.
Sztereó erősitők
Ilyen erősítőt nem fogsz találni...
A szobai zenehallgatáshoz eleve nem szokás szubot használni: a házimozi szubok túl lassúak és pontatlanok. Persze vannak olyan mélyládák, amik jók, de azok borzasztó drágák és a pontos beállításuk is nagy tapasztalatot, koncentrációt, továbbá sok-sok kisérletezést kívánó folyamat.
Ha van is szubláda, a frontsugárzók mélyátvitelét nem vágjuk meg.
Egyrészt a hangsugárzóknak van egy természetes akusztikai szűrőjük, a kisméretű polc sugárzóknak meg pláne :-) Szóval ezek 70-80 Hz alatt eleve nem sok hangot adnak ki :-)
Másrészt minden elektronika beleszól a hangzásba, egy egyszerű alkatrészekből megépített keresztváltó, akár aktív, akár passzív, több bajt okozna, mint amennyi előnye lenne.
Elsősorban tehát az lenne a tanácsom, hogy olyan hangszórót válassz, ami képes a teljes hangspektrumot közvetítetni. Ha továbbra is kevés a mély, használhatsz szubot, de a frontokat akkor sem kell megvágnod.
Lehet hogy nem szokas hasznalni hozza szub ot de en hasznalok:)
Vehettem volna nagy harom utas hangafalakat is amik lefedik a teljes spektrumot, de abbol a megfontolasbol nem tettem mert a szobam aranylag kicsi es eleg kozel vagyok a hangfalakhoz.
"Ha van is szubláda, a frontsugárzók mélyátvitelét nem vágjuk meg."
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Szia!
Közben megvettem egy másik kolléga által javasolt Tangent Exeo AMP erősítőt. Az első pár napban nagyon le voltam törve, hogy micsoda szart vettem, mert az előző tulaj aztmondta nincs rajta állítási lehetőség. Aztán sikerült megtalálni az "elrejtett" menüt és faszásan beállítottam mindent. Most azt mondom, hogy elégedett vagyok vele.
Kellő mélyeket ad kis hangerőn is, a magasi nagyon részletezők, mondjuk szerintem ez a front sajátossága is. Erőben sincs végülis hiány, egyenlőre jobban bírja, mint az előző Denon 2105.
Egy apróság van, ami nem tetszik, hogy bekapcsolásnál bármilyen kimenetre legyen állítva, van egy nagyon halk alapzaj, aféle fehérzaj. Ez bizonyos zenéknél kicsit zavaró. Mondjuk, akikkel eddig meghallgattam, azok fele nem is hallotta, vagy 2 perc múlva megszokta..
Néztem azt az AA erősítőt, egy olyat elfogadnék én is, de jelenleg nem volt eladó használt példány.
A mélyláda pedig, csak hab a tortán, mert ha nagy zenélést csinálok csak akkor kapcsolom be, és így hozza azt a szintet, ami nekem egyenlőre elég.
Üdv! Krisz
Akkor most örülünk!
Sztereó erősitők
Olyan sztereo erősítőt keresek aminek egy részről van sub kimenete másrészről be lehet állítani egy crossover pontot legalább a front hangszóróknak.
Ilyen erősítőt nem fogsz találni...
A szobai zenehallgatáshoz eleve nem szokás szubot használni: a házimozi szubok túl lassúak és pontatlanok. Persze vannak olyan mélyládák, amik jók, de azok borzasztó drágák és a pontos beállításuk is nagy tapasztalatot, koncentrációt, továbbá sok-sok kisérletezést kívánó folyamat.
Ha van is szubláda, a frontsugárzók mélyátvitelét nem vágjuk meg.
Egyrészt a hangsugárzóknak van egy természetes akusztikai szűrőjük, a kisméretű polc sugárzóknak meg pláne :-) Szóval ezek 70-80 Hz alatt eleve nem sok hangot adnak ki :-)
Másrészt minden elektronika beleszól a hangzásba, egy egyszerű alkatrészekből megépített keresztváltó, akár aktív, akár passzív, több bajt okozna, mint amennyi előnye lenne.
Elsősorban tehát az lenne a tanácsom, hogy olyan hangszórót válassz, ami képes a teljes hangspektrumot közvetítetni. Ha továbbra is kevés a mély, használhatsz szubot, de a frontokat akkor sem kell megvágnod.
Sztereó erősitők
Sziasztok
Remélem tud nekem valaki segíteni. Olyan sztereo erősítőt keresek aminek egy részről van sub kimenete másrészről be lehet állítani egy crossover pontot legalább a front hangszóróknak. Van egy szub ládám amin be lehet állítani a low pass-t viszont a polci hangszóróim ilyenre nem képesek. Létezik ilyen integrált erősítő sztereo kategoriaban vagy csak a házi mozi erositok kepesek ilyenre? Mondjuk hozzá kell tegyem házi mozi rendszert nem szeretnék össze rakni, ahoz kicsi is a szobám sajnos.
Amiket eddig néztem:
nad c326bee - ennek ugyan van sub kimete de leiras alapjan nem tunik ugy hogy lehetne filtert is állítani
tangent exeo - leirásból úgy tűnik hogy csak fix 80hz nel tud vágást csinálni, viszont én nem bánnám ha ezt lehetne módosítani
yamaha a-s300 - leiras szerint 90hz nél van a sub pass viszont a magasakkal nem tudom mi történik
ha valakinek van tippje hogy hogyan lehetne megoldani ezt a problémát, esetleg tud ajánlani egy készüléket, annak megköszönöm.
Üdv